Trke ve Edebiyat retmeni arkadalar

arkadaşlar okuması güzeldi de öğretmenlikte türkçe edebiyat öğretmenliği biraz zahmetli çünkü okulda bütün angarya işleri senin üzerine yıkmaya çalışıyorlar insan sinir oluyor sanki diğerleri öğretmen değil en güzel sen konuşursun en güzel sen yazarsın vs. vs. bizi ne olarak görüyorlar ki dergi çıkar, tiyatro çalıştır, şiir dinletisi yap, program hazırla, yarışmalara şiirler seç uf uf ben istemiyorum ki bunları yapmak yapmayınca tembel öğretmen oluyorsun.

haklısın canım malesef böyle bir durumumuz var. her resmi bayram da bir belirli gün ve haftalar zamanında ilk koşulan öğretmenleriz. tamam belki şiir seçimi ya da alanla ilgili yarışmalarda başvurulması gereken bir merciyiz ancak ben sadece konuşmak yada konuşma metni hazırlamak konusunda öğretmen olmuş her kişinin az da olsa bu yetilere sahip olması gerektiğini düşünüyorum.
türkçeciler sayısaldan anlamaz aynı şekilde bir sayısal öğretmeni de yazmaktan anlamaz düşüncesi çok yanlış.. hadi anlamadıklarını düşünsek neyse aslında genelde yazmak konuşmak işleri angarya gözüktüğünden uğraşmaya değmeyecek basit bir uğraş olarak düşünüldüğünden bu işler bize kalıyor. madem türkçecisin al sen yap halbuki hepimiz aynı türkçeyi konuşuyoruz bu nedenle bence branşı ne olursa olsun her öğretmen türkçeyi iyi konuşup yazabilmeli turkbayragi

Merhaba!a.s.
Ben de bir Türkçe öğretmeni adayıyım.4. sınıftayım. Az kaldı.
Burada tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim!:1rolleyes:

Benim de görüştüğüm Türkçe öğretmenleri sizinle aynı dertten yakınıyor. Güzel bir branş ama sorumluluğu da fazla diyorlar.Ama yine de bölümümü seviyorum ve umarım sevgim öğretmenlik sırasında değişmez.:Saruboceq:

edebiyat ve Türkçe çok geniş bir alan ve öğrencilerimize verebileceğimiz çok şey var. hem davranışsal hem bilinç-bilgi ve estetik alanlarında. bu yüzden kendini ifade edebilmenin özgürlüğünü tam anlamıyla yaşayabildiğimiz bir alanımız var.

tabi kendini sürekli beslemek gerekiyor, okulda öğrendiklerimizi lise veya ortaöğretimde veremiyoruz diye kendimizi geliştirmekten vazgeçersek, kalıplaşmış, sıradan bir öğretmen olma ihtimalimiz artıyor.

alanımız aynı z<amanda angarya diye görülen işlerin yoğun olduğu bir alan ancak bu tür işleri öğrencilerle beraber onlarda da istek uyandırarak ve onları paylaşmanın zevkine vardırarak yapmaya gayret ederseniz diğer zümre öğretmenlerinden çok daha ayrı bir yerde oluyorsunuz öğrencinin gözünde. bu durumu şans olarak da değerlendirebiliriz.

çok yorucu bir branş olduğunu itiraf etmeliyim. ders saati sayısı, yazılı ve sözlü sayısı fazla, okunacak kağıt her daim diğer branşlardan fazla. bir tiyatro oyunu hazırlamak aylarınızı alıyor örneğin, ama dışarıdan kolay gelebiliyor.

bunlar dışında size sözlükmüşsünüz gibi davrananlar oluyor. her sözcüğü bilmeniz her yıl değişen imla kurallarını bilmeniz şart görünüyor. oysa bizler de kendi içimizde çelişkilere düşebiliyoruz.

ama şu var: başka bir branş seçer miydin deseler şu an "asla" derdim.

bu yetiyor.

arkadaşlar geçen sene tiyatro yaptırdım.. okulda deil merkezde oynatcaksın dedi müdürcüüm klava: inanın pskolojim bozulmuştu ( hele şu yarışmalar benm ömür törpm yaa bizi en iyi yine biz anlıyoruz yerimseniben

bende edebıyat bolumune baslıcam hayırlısıyla bır de formasyonun okulla bırlıkte verılmesı kararlastırılırsaa cıddı bır edebıyat ogretmenı adayıyım... amaa korkularımda yok degıl hani :S yapabılır mıyım hıc bılmıyorum... ALLAH yardımcım olsun

off şu pasifik yayınlarının kitaplarından nefret ediyorum
geçen yıl 7. sınıflardı sadece
şimdi 8. sınıfları da göndermişler
bir kitap bu kadar uyuz, seçilen parçalar bu kadar sıkıcı, etkinlikleri
bu kadar uyduruk olabilir mi yaagüya beğenmediğimiz kitplar kaldırılacaktı
o kadar söylüyoruz değişen bir şey yok klava:

al benden de o kadar ben de geçen yıl gıcık olmuştum 7. sınıf kitabına ne gıcık metinlerdi öyle Allah tan bir tane 7. sınıfım vardı ve doğum iznine ayrılmıştım bu sene yine aynı kitapla karşılaştım ilk tepkim yine mi oldu. dediğin gibi 8. sınıfta pasifik ne yapacağız bilmiyorum. Bu arada yedinci sınıfların dilbilgisi konuları bu kadar mı boş olur ya. Sadece fiil çektir dur

Türkçe öğretmeni olmak bir ayrıcalık bence,branşımı seviyor ve gurur duyuyorum.turkbayragi

bır edebıyat ogretmenı adayı olarak bende sevıyorum bu bolumu.. gercı ben ogretmenlıgı sevıyorum bı bayan ıcın en ıdeal mesleklerden bırı...

tebeşir 0.5 tl
kalem 1 tl
kara tahta 100tl
öğretmenliğin verdiği zevk paha biçilemez :roflol:

ben de edebiyat öğretmeni adayıyım.geçen yıl mezun oldum.inşallah biz öğretmen adayları da sizler gibi şu kadar yıllık öğretmenim diyebiliriz bir gün

Sevgili Türkçe Öğretmenleri

Arkadaşımla tartıştığımız bir soruyu size de sormak istedim

-----Eger bır şoför sınırlerıne hakim olmazsa,maddi zararlı bır kazaya yol açabılır ya da

muhtemelen cıddı sekılde yaralanabılır.----------

Muhtemelen sözcüğünün buradaki görevi nedir?

Lütfen nedeniyle birlikte açıklar mısınız

Zaten bu cümlede anlatım bozukluğu var.Ya da bağlacından önce cümlede olasılık söz konusu,yüklemdeki ebıl- ile bu destekleniyor burada bir sorun yok.Bağlaçtan sonraki cümlede muhtemelen kelimesi fazlalıktır,çünkü eylemde ebil mevcuttur.Olasılık ebil ile zaten sağlanıyor ''muhtemelen'' ummak anlamındadır bu yüzden uygun değildir bu cümleye

lirik güzel'e katılıyorum
muhtemelen sözcüğü cümleden atılmalı
anlatım bozukluğu var
görevini tartışmaya bile gerek yok

merhbalar arkadaslar bende edebiyat mezunuyum bu sene tezsiz yüksek lisans yapacagımda size birşey sormak istiyorum acaba formasyon alırken staj yapılıyormu ve stajda neler yapılıyor. ya ben sanki bişey yapamayacakmışım gibi geiliyor hiç birşey bilmiyormuş hiç bir soruya cevap veremeyecekmişim gibi geliyor ne yapacagım ben, staj olursa neler yapılıyor eger staj varsa bu konuda bilginiz varsa lütfen benimle paylaşın hanımlar lütfen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…