Trk yazarlar m, yabanc yazarlar m?

Ben genelde internetten alıyorum. Keşke buranın da bi kitap klübü olsa da kitaplari birbirimize gönderebilsek:) Doğru söylüyorsun çok pahalı. yda iki kitaptan fazla okumak imkansız maalesef. En azından benim için.

benim tercihim yabancı yazarlardan yana. çünkü ne yazıkki çok uğraşsam da birkaç yazar dışında türk yazar okuyamıyorum acaip sıkıcı geliyor. halbuki son moda romanlardan falan bende almak istiyorum merak ediyorum ama bi alıyorum yarısına gelemiyorum bayıyo beni resmen. nedense türk yazarların çoğunda acaip bir karamsarlık söz konusu. kitaplar da aynen bunu yansıtıyor. ama bir kaç kişi var onları ben de soluksuz okuyorum

tarzım olan kitaplar ne yazık ki hep yabancı yazarların eserleri, lakin son yıllarda çok sağlam türk kalemler çıkıyor. feci bir nesil yetişiyor bence hani şu yer altı edebiyatı adı verilen tarzda. murat menteş de bunun güzel bi temsilcisi bence

yabancı yazarların kitaplarıı dahada ilgimi çektiği içinn tercihimi hepp yabancılardan yana kullanıorumm

Ayrım yapmıyorum.Kitaplarımın büyük çoğunluğunu dünya klasikleri oluşturur.Her kitap severin dünya

klasiklerini okuması gerektiğine inanırım. Türk yazarların kitaplarını da okuyorum muhakkak.

Ne yazıkki Türk yazarlar çokta okunmuyo. Romanları sıkıyor. Kesinlikle yabancı yazarlar..

Derinliği olan, anlatımı güçlü, varolanı tekrar etmeyen, edebiyata yön vermiş eserleri tercih ediyorum; edebiyat eseri okuyucuya ulaştıktan sonra artık evrenseldir, bir dile/ millete aidiyeti son bulur bu nedenle edebiyatta ayrımcılık yapılmasına karşıyım.

Türk edebiyatında da değerli yazarlarımız var, adı anılmayan, lanetlenmiş, yanlış anlaşılmış kişiler... Sunulanları değil de gerçekten yön verenleri takip etmek gerekir Türk yabancı ayırt etmeden.

önemli olan kitap bence... yazar değil... ama yabancı kitabın çevirisi de önemli,
kötü çeviri mahvediyor en iyi kitabı bile

kaydirigubbakcemile5

Okuma hevesim ilk önce ablamin eski kitaplarini okumaya baslamakla oldu. Almanca kitaplar. Sandra Brown agirlikliydi. Yasim ilerledikce kendi parami kazanmaya basladikca kendi zevkime göre kitaplar almaya basladim. Malesef burada türk kitapevleri yakinimda yok o yüzden türkiyeye yazlari gelip bir kac kitap alip dönüyordum. Yil boyuda burada almanca kitaplar aliyordum. Almanca okudugum kitaplarin yazarlari direk alman degiller hepsi. Mesela ingiliz ve iranli yazarlarda var. Ama türk yazarlarin kitaplarini okumak öncelikli tercihimdir. Imkanim olmadigi icin devamli olarak takip edemiyorum. Malesef.

Türk yazarlardan yanayım..ve kendi ülkemizin yazarlarına sahip çıkmaktan..
yabancı yazarların kıtaplarını begenmıyorum hediye vs. olursa ancak okurum ama kendım alırsam yerli yazarları tecih ederim.

bence çok anlamsız bir karşılaştırma bu... yetkin bir yazarın, bir edebiyat sanatçısının milliyetinin ne önemi olabilir ki????

Ben böyle bir ayrım yapmam.
Hangisinin hikayesini anlatım dilini beğenirsem onu okurum.
Bu ara Dünya Edebiyatı'na sarmış durumdayım.

Can yayınlarına abone olsaydım keşke :)
Adını hiç duymadığımız yazarların öyle güzel kitapları oluyor ki.
Ön yargılı olmamak lazım.
Her bir yazar mutlaka bir şeyler katıyor size.

Önemli olan okumaktır ayrım yapmak anlamsız

Hoşuma giden Kitabi aliyorum bazi yazarlar aklimda kaliyor tabiki yeni cikan kitabi var mi diye bakiyorum kitapcilara girdim zaman.

Bence yazar iyiyse yerli mi yabancı mı farketmez benim için. Ancak yabancı kitapların çevirisi ön plana çıkıyor. Kötü bir çeviri kitaptan soğutuyor. Ben ilk önceleri yabancı klasiklerden okuyordum. Ama Türk olup da gayet iyi yazan yazarlar da var.

Yabancı yazarlar. Özellikle İngiliz Edebiyatı ilgimi çekiyor. Kitaplar çeviri değil de orjinal dilinde olunca daha da zevk veriyor. Yalnız bazı kitapları basitleştirilmiş şekilde okuduğumu itiraf etmem gerek. Böylece roman 300-400 sayfadan 100-200 sayfaya iniveriyor. Anlatım da yalınlaşıyor. Bizim edebiyatımızda iyi örnekler olsa da İngiliz edebiyatı bana daha cezbedici geliyor.

Yabancı yazarlar ağırlıklı okuyordum fakat türk yazarlarınında eserlerini beğenmeye başladım ve şu sıralar türk yazarlarını tercih ediyorum

ben %90 Türk yazarları okuyorum; ama Türk yazar okumak gibi bir amacım yok, sadece aradığımı onlar veriyor o kadar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…