Trk yazarlar m, yabanc yazarlar m?

flzps

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Mayıs 2009
180
0
96
Kocaeli
slm kızlar turk romanlarımı sızce yabancı romanlarmı hangısını daha cok satın alırsınız turkbayragi

ben tercihimi türk yazarlardan yana yapıyorum bence ilk önce türkçe yazılan eserler okunmalı...

Onlar bu işe bizden yüzyıllar önce başlamışlar onların romanları daha oturmuş anlatımları daha iyi gibi geliyor ama çevirilere güvenemiyorum .. o yüzden kendi dilimde yazan Türk yazarları tercih ediyorum.

Önceliğimi Türk yazarlara verdim. Sonuçta aynı çevre ve kültürde yetişmişiz. Lise dönemlerimde öncelikle onları okumaya çalıştım. Şimdi yabancı yazarlardayım. Elbetteki onlar bu işi daha iyi yürütüyorlar. Yüzyıllardır akıp giden bir gelenek gibi. Özellikle Rus edebiyatı çok ayrı. Tabi orijinal dilinde okumak daha iyi olurdu ama öyle bir olanak yok ne yazık ki.
Türk edebiyatının da, yabancı edebiyatın da keyif alınacak ayrı noktaları var. ıkisini de okumak güzel!

konu okumak olunca her ikisinede olur veriyorum:))ama önce yetişen nesil T ÜRK yazarları tanıyarak okuyarak büyümeli..

yazardan cok kıtabın akısına baglı okumam cok kıtap okudum cokda aldım hepsını okuyup kıtapsız okullara yolladım kıtabın ıcerıg guzelolsun yeter..

ben de turk almayi tercih ediyorum cevirilerden haz etmiyorum cunku.

çeviri güzelse yabancıda olabilir ama genel olarak tercih etmemeye çalışıyorum özelliklede rus yazarları tercih etmek istemiyorum kişi isimlerinin bile telafuzunu zor yapsamda elimde buluyorum kitaplarını :))

ama kişisel gelişimlerde okumuyorumda tavsiyede etmiyorum çünkü çok farklı kültürlerimiz var onların doğrsu bizde doğru olmayabiliyor ki genelde öyle (

yabancı yazarları da okuyorum fakat bu sıralar özellikle Türk yazarları tercih ediyorum çünkü kitap fiyatları pahalı ve almışken Türk yazarlar olsun istiyorum

doğru kitaplar çok pahalı...ama bazı yerler var direkt dağıtıcısından getirerek satış yapıyor..yani mağaza karı falan olmadan..geçen gün foçadaydım..sokakta stand açan birinden ihsan oktay anar ın puslu kıtalar atlası nı aldım 5 lrya...normalde 17 lira ...hemde orjinal..kurcalamak lazım öyle kıyıda köşede kalmış kitapçıları.üniversitelerde stand açıyorlar böyle direkt yayınevinden yarı fiyatına satıyor adamlar.hemde pazarlık şansıda var..böyle d&r-remzi vs..çok kazık...

önece Türk yazarları okurum sonra yabancı yazarları tercih ederim genelde her yazarın en azından bir kitabını okumuş olayım diye düşünüyorum

hiç ayırt etmem. yabancı yazarlarda, yayınevine dikkat ediyorum artık.

yabancıları genelde daha başarılı buluyorum...(ruslar hariç o tasvirler beni çok bunaltıo)

farketmez...hiç düşünmedim en beğendiğim yazar türk değil...
klasikler okunmalı yazarları türk değil
felsefe okunmalı yazarlarının çoğu türk değil
son zamanlarda yazılan türk romanlarıda beni çok fazla açmıyor
ama türk şairleri bende ayrı onların yerine yabancı koyamıyorum..

insanın okudugu kitapta kendinden bişeyler bulabilmesi lazm elin yabancısınında beni anlıycağnı bana uygun bişler yazcagnı beklemıorum o yuzden turk yazarlar daha ilgimi cekio. sen okumazsan ben okumazsan nası kendini gelştrcek türk edebiyatı onuda anlamıorum.yabancı klasikleride okudum okul zamanı basım göğe ermedi sıkıntıdan patladm abuk sabuk tasvirler saçma sapan hayatlar. türkü türkten baska kimse etkileyemez sahsi fikrimdir...

ben yabancı ağırlıklı okuyorum hayal güçleri pek bi kuvvetli özellikle korku ve gerilimi güzel hissettiriyolar ama türk yazarlarda iyi genelde konusu hoşuma gidenleri okuyorum tavsiye edilenler istediğim sonucu vermiyorlar.......

Her kitabı vede yazarı okumak,tarzını bilmek isterim.Onun içinde
yerli yabancı tüm yazarların kitaplarını okumaya çalışıyorum......................................................

Türk yazarları, ama eski dönem. Yenilerin kitaplarında tad eksikliği var sanki.
Yabancılarıda okuyorum. Rus edebiyatı bana hep biraz ağır gelmiştir.

Bence farketmez. Kitap kitaptır. Tabi klasiklerin yerini hiçbirşeye değişmem. Charles Dickens bir numaram mesela. :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…