trip atmadan nasıl yaşanır?

Benim babam böyleydi, adam sürekli küsüyor ve anlamayınca daha da sinirleniyordu. En sonunda kendi haline bıraktım, şimdi beni göremiyor bile :) Böyle yapmayın. Biliyorum insan bazen anlaşılmak istiyor ama karşınızdaki anneniz değil maalesef

Dünyada en gelemediğim insan türü pasif agresif, kendi kendine bir şeye alınıp gucenip trip atan insanlardır. Hayatımda birkaç tripcan var, atsan atamazsın seviyorsun da. Zor yanı cidden onlarla yaşamak.
Aynen katılıyorum, olsa da olur olmasa da olur diye düşündüklerini bu tavırlara girdiklerinde çok rahat hayatından çıkarıyorsun ama neye kırıldı anlatmadan, sizi hayatından çıkardı mı bilmeden iki arada bir derede bırakan sevdikleriniz olunca aslında hepten sinir oluyorsunuz, derdin neyse söylersin açık olursun, karşındaki de kendisini açıklar veya geçiştirir ama en azından niye kırgın olduğunu bilir.

İstiyorlar ki karşı taraf anlasın o sorsun, iyi de sorunca da anlatmayıp kaçamak davranan sana öyle gelmiş diyenler oluyor, bende de var böyle bir tripli:)) sorunca yekten söylemeyen kaçan tiplerden, o yüzden sormuyorum kendi haline bıraktım :)))

Benim annem de tripcan. Canı sıkkınsa ya somurtur herkesin enerjisini emer ya da mutfakta iş yaparken çat çat çat diye sesler çıkartır insanı oyle gerer.
Eskiden takiliyordum tabii ki, ama uzun yıllardır Tripli görünce "senin psikolojinin benim günümü de mahvetmesine izin veremem" diyorum ya evden vınlıyorum ya odama gidiyorum. Bir şekilde kaçıyorum. Birkaç güne normale dönüyor zaten.

yorumlarını hep görüp, beğenirdim. Yazmana cok sevindim , düşüncelerin benim için önemliydi çünkü.
anlattığın her şey o kadar doğru ki.

Beni de seviyorlar . Atsalar atamıyorlar . Canlarım ya :)
Kendinden verdiğin örnekte kendimi gördüm resmen. O sessiz kaldığım anlar içinde rahat değilim mesela , kafamda elli tane konuşma gerçekleştiriyorum. İçerde baya çalışıyorum yani ama dışarıdan taş gibi görünüyorum muhtemelen.
Bazen savaşıp söyleyebildiğimde gerçekten , hiç bu sebebi düşünmeyen , aa bu muydu alındığın şey ? diyen çok oluyor.

Dün yine bi trip vakası yaptım. Şuan erkek arkadaşıma mesaj yazdım.'' Müsait olduğunda konuşabilir miyiz ? '' diye.
Şuan içimden konuşmaya başladım bile. Onunla da konuşup derdimi anlatıcam

okudukça aa bu ben diyorum şuan

Tam olarak erkek arkadaşımı anlatmışsınız, bir an o mu üye olup konu açtı diye düşündüm açıkçası
Oda aşırı duygusal ve hassas biri. Birşey olduğunda ayrıntısına kadar kafasına takar, kafasında kurar. Pasif agresif davranışalr sergiler. Benimde çok hatalarım olduğu için ve birçoğunda haklı olduğu için alttan aldım bir süre ama alttan aldıkça abartmaya başladı son zamanlarda fena çıkıştım ona bu konu üzerine. Günümü mahvetmeye hakkın yok dedim. Bence insan her ne kadar duygusal ve hassas olsa da bunu karşındakine yansıtmamalı diye düşünüyorum. Kendi içimizde çözmeliyiz bazı şeyleri. O olgunluğu kazanmak sağlıklı ilişkiler kurmak için şart.

ya kıyamam küçük tripcan:)

evet. Mutlu olduğum tek şey şuan artık bunun farkında olmam. Farkında olmak şuan ekstra zor geliyor.
Panikledim çünkü. Nasıl yapacağımı bilmiyorum ama böyle böyle deneyeceğim.
Terapi almayı bu sebepten değil ama başka sebeplerden düşünüyorum. bu konuyu da açarım , gidersem haklısınız.

trip attığın insanı günün birinde yerinde bulamazsın
o zaman çook geç olur
farkına varmış olman güzel. acilen değişmesi gereken bi huy çünkü
sağlıklı bi iletişim şekli değildir trip atmak

peki siz nasıl hissediyorsunuz ?
Düşünceleriniz çok önemli. Erkek arkadaşımda böyle düşünüyordur.

gıcık mı oluyorsunuz bize mesela ?

okudukça aa bu ben diyorum şuan
Bu huyunuzu değiştirmelisiniz, nasıl yaparsınız bunun için uzman desteği gerekir mi bilmiyorum ama sadece sevgiliyle olan ilişki değil, sevdiğiniz bir aile bireyi, arkadaşı da bu tavırlarla yoruyorsunuz, size nasıl davranacağını bilemez hale getiriyorsunuz, bir şakanıza mı kızdı bir yüz ifadenize mi gücendi, söylediğiniz hangi söze kırıldı bilmediğiniz için kendiniz de olamıyorsunuz, konuşmak istediğiniz her şeyi 10 düşünüp bir söylemek zorunda kalıyorsunuz.

Hiçbirimiz mükemmel değiliz hepimizin kendince kusurları var, misal ben de yenGEnC ‘in annesi gibi canım sıkkınsa veya uykumu alamadıysam suratım sirke satar ama eşim kızım sevdiğim herkese bu halimi baştan söyledim biliyorlar, karnım doysun çayımı içeyim fabrika ayarlarıma dönerim siz bana takılmayın diyorum, kötü bir huy ama en azından kimse ona mı kızdı buna mı surat yaptı diye düşünmüyor sebebini biliyorlar.

Konuşurken kendinizi doğru ifade edememekten çekiniyorsanız yazarak anlaşın, kimi insanın konuşma kabiliyeti daha zayıftır ama kalemi güçlüdür.

ilk adımı atarak aramızdaki sorunu konuşmak için erkek arkadaşıma yazdım.

Yani muhtemelen bu gidişle herkes senle mesafe koyacaktır. Yanlız kaldığında anlarsın belki.
Yada terapi alıp birşeyleri değiştirmeye çalışacaksın.

Psikolog şart, şimdi biz de bir şey desek bize de trip atacaksın

ki siz nasıl hissediyorsunuz ?
Düşünceleriniz çok önemli. Erkek arkadaşımda böyle düşünüyordur.

gıcık mı oluyorsunuz bize mesela ?
Benim hissettiklerim ile erkek arkadaşınızın hissetikleri uyuşmayabilir. Çünkü duygular farklı, duygular değişkenlik gösterince bir davranışın üzerine hissedilenler de illa ki farklılık gösterecektir. Erkek arkadaşımın yaptığını başka bir çok sevdiğim arkadaş yaptığında tepkim, düşüncem değişebilir mesela. İnsan sevdiği birinin davranışlarını daha bir tolere edip tahammül gösterebiliyor. Ben çok seven, bağlı bir sevgili değilim o sebeple başlarda onu haklı gördüğüm için tahammül ediyor olsam da şuan gittikçe soğumaya uzaklaşmaya başladım ondan bu davranışları yüzünden. Ama dediğim gibi onu gerçekten sevip bağlansaydım belki de anlayış gösterecektim.

benim konuya girişim zayıf. sonrasında gayet normal açılıyorum . Önemli olan en başta söyleyebilmek.
Devamı geliyor. Deneyeceğim bundan sonra. Zorlayacağım yani.

Burada herkes bu tarz insanlardan yaka silkmiş. İnsanları özellikle hayatımda değer verdiğim insanları üzmek istemiyorum artık

O an konuşmak çok zor gelebilir, ama biraz çabalayıp da dile getirince zamanda düzeleceksiniz. Ben trip atabilen biri değilim ama sorun yaşayınca köşeye çekilip sessizleşir, bir müddet sonra normale dönerim. İşin kötü tarafı bende bir şeyler birikiyor. İnfilak edince durum vahim oluyor. O yüzden kulağa saçma bile gelse kırıldığım şeyi dile getiriyorum. Başta çok zordu, kelimeler sanki çıkmıyor ağzımdan, zorluyorum falan. Zamanla geçiyor bu durum.

bende de biriktirme huyum var. Genel olarak düzelsem bile konuşup çözmediğim için içimde birikiyor hep

Yani muhtemelen bu gidişle herkes senle mesafe koyacaktır. Yanlız kaldığında anlarsın belki.
Yada terapi alıp birşeyleri değiştirmeye çalışacaksın.
evet başka sebepten terapi almayı düşünüyordum zaten , hızlandıracağım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…