Tatlı Tarifi TRİLEÇE(Arnavut tatlısı) karamelli,

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.873
40.715
Kek'i için
5,yumurta
1.5 su bardağı Sıvı yağ
10,yemek kaşığı toz şeker
10,yemek kaşığı un
5,yemek kaşığı irmik
1,paket vanilya
1,kabartma tozu
Çok minik tuz
öncelikle bir kapta yumurta ve şeker iyice çırpılır,yağ ilave edilip karıştırılır,un irmik tuz kabartma tozu vanilya eklenip iyice karıştırılır,yağlanmış tepsiye dökülüp ısıtılmış 180 derece fırında 40-45dakka pişirilir.
Şerbeti için
6,yemek kaşığı toz şeker,
5,su bardağı Soğuk süt
1,paket krema(200grm)

Şeker süt ve kremayı derin bir kapta köpürünceye kadar çırpılır,iyice köpürüp üste çıkmalı köpüğü
Bu arada karamel hazırlanır
Tercihen Teflon tava olabilir
5,Kaşık toz şeker tavaya alınıp rengi karamel olana kadar arada karıştırarak orta ateşte bekletilir,fazla kararırsa acımtırak olur tatlımız.
50 gram kadar tere Yağı eklenip karıştırılır krema eklenip hızlıca karıştırılır kii krema kesilmesin.fırından çıkan kek ılıkken üzeri kürdanla delinir şerbeti iyi çekmesi için,kekimizi ister dilim dilim keserek istersek bütün olarak bol köpüklü şerbeti her yerine gelecek şekilde dökülür,soğuması için buz dolabının alt tadında 1 saat dinlendirilir,soğuk karamel sosunu iyice soğuyup dinlenmiş olan kek'in üzerine dökülür istenilen şekilde servis edilir .arzu edilirse karamel'in şekeri azaltılıp içine 1,Kaşık bal eklenebilir tercihe göre.
alıntıdır.

tarıf guzel fakat ben bır yerını anlamadım. karamel hazırlanırken onun ıcıne de mı krema koyuluyor?serbetın içine koyulmuyor mu krema? tereyagı da karamele mı eklemnıyor? yazarken mı karıstı acaba ,ben yanlış anladım?

kırmızılı yerlerı anlamadım

alıntı. bende bilemiyorum.

bir tarif daha koyayım.

Pandispanyası için 5 yumurta 4 kahve fincanı seker 4 kahve fincanı un 1 pk. Kabartma tozu 1 pk. Vanilya
Sos malzemesi 2 pk. Krema 4 su b. Süt yarım su b. Şeker 1 pk. Vanilya
Karemel sos 2 su b. Şeker 1 pk. Krema

Pandispanya için yumurta ve şekeri çırpın un kabartmatozu ve vanilyayı ekleyin yağlanmış fırın kabına koyup 160 derece fırında kürdan ile kontrol ederek pisirın kürdanı batırınca temiz çikması gerekli pisen kekimizi soğumaya bırakın sosumuzu hazırlayalim küçuk bir tencerede krema süt şeker ve vanilyayı ocağa alın şeker eriyince altını kapatın soğuyunca pandispanya kekimizin üzerine döküün karamel sos için tavaya şekeri alın ocağa koyun kendi kendine erisin kaşık değdirmeyin eriyen ve karamel rengi alan sosumuzu ocaktan alın kremayı ilave ediiin karıştırın ılıyınca daha önceki sosu çekmiş pandispanyanın üzerine dökün

alıntıdır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…