• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Transfer sonrası bekleyenler

insan anlamıyoki ilaçlardan mı yoksa gerçekten bebişlerimiz biz burdayız mı diyo sonuçta hepsi hormon

3.günü transferi ben ohss olup Ocak ayında dondurmak zorunda kaldık donmuş embriyo 1.kalitede 2 tane transfer edildi bugun idrar testi yaptım sonuç negatif çıktı çarşamba tahlil çok endişeliyim
üzülme canım benimde dondurulmuşlar transfer edildi hem idrarda her zaman çıkmaya bilir en iyisi kan tahlili sabretmek zor ama

3.günü transferi ben ohss olup Ocak ayında dondurmak zorunda kaldık donmuş embriyo 1.kalitede 2 tane transfer edildi bugun idrar testi yaptım sonuç negatif çıktı çarşamba tahlil çok endişeliyim
kacinci gunun zeynep bugun

ben bugün ip aldım bebeğime yelek başlıycam kendimi rahat bırakmaya karar verdim şöyle düşünüyorum bebeğim mutlaka birgün gelecek ve bu yeleği ben ona giydiricem bu düşünce insana moral veriyo belki bugün olmaz bu yıl olmaz ama birgün mutlaka olacak :KK68:

Evet kafa dağıtmak gerçekten önemli Rabbim tez zamnda bütün istiyenlere nasıp etsin kimsenin kucağı boş kalmasın

ben bugün ip aldım bebeğime yelek başlıycam kendimi rahat bırakmaya karar verdim şöyle düşünüyorum bebeğim mutlaka birgün gelecek ve bu yeleği ben ona giydiricem bu düşünce insana moral veriyo belki bugün olmaz bu yıl olmaz ama birgün mutlaka olacak :KK68:
bak cok guzel bisey aferim sana benim var evimde bebek kiyafetleri dua yerine gecermis koymustum onlara bakip dua etmekte cok guzel

yaa kızlar akıntı problemi yaşayan varmı ? sürekli aha adet oldum kesin diye tuvalete gidiyorum zaten kasıklarımda ağrıyo

Tüp bebek tedavisine başvurmuş ve gerekli aşamalardan geçmiş çiftlerin tedavi sonucunda duymak istediği haber tüp bebek tedavisinin başarı ile sonuçlanmış olmasıdır. Tüp bebek sonrası ilk gebelik belirtileri aşağıdaki gibidir

Tüp bebek tedavisi sonrası gebelik belirtileri nelerdir?

• Tüp bebek tedavisinden sonra İlk olarak yapılan kan testinde gebeliğin pozitif olarak belirlenmesi gerekir. Bunun için beklenen adet döneminde gecikme yaşanmasına gerek yoktur. Embriyo transferi gerçekleştikten 12 gün sonra yapılan kan testi ile gebelik tespit edilebilir.
  • Kan testi pozitif çıksa bile değerlerde 1 – 2 gün sonra düşüş yaşanabilir. Bu tür durumlar biyokimyasal gebelik olarak tanımlanır.
  • Gebelik belirtileri arasında ilk olarak göğüslerde hassasiyet, göğüs damarlarında belirginleşme meydana gelir. Göğüslerde oluşan hassasiyet el teması ile giyinirken, soyunurken kendini belli edebilir.
  • Vajinada akıntı artışı
  • Nedeni belli olmayan ve bir müddet devam eden baş ağrısı ve halsizlik hissi,gebelik belirtileri içerisindedir
  • Daha çok sabahları belirginleşen mide bulantısı, mide kişiyi çok rahatsız edecek boyutlarda bulanabilir ve devamında kusma başlayabilir. Genellikle gebeliğin ilk haftası mide bulantısı kendini belli edebilir. Bazı gebe kadınlarda mide bulantısı sadece sabah oluşum gösterirken bazı vakalarda gebeliksonlanana kadar devam edebilir.
  • Rahim iç bölgesinde tıpkı adet döneminde ortaya çıkan ağrıya benzer sancı dagebelik belirtileri içerisindedir
  • Kasıklarda ağrı
  • Özellikle yüz bölgesinde akne
  • Sık aralıklar ile idrara çıkma isteği ve idrar yaparken acı hissi, gebelik başladığı andan itibaren idrara çıkma isteğinde artış yaşanabilir.
  • Ruh halinde farklılık, gebelik döneminde değişen hormon düzeyleri nedeni ile gebe kadın duygusal karmaşalık yaşayabilir. Bazen çabuk sinirlenirken bazı durumlarda yersiz bir şekilde ağlayabilir. Ruh halindeki değişimler gebelik belirtileri içerisinde belirgin olanlardandır.

Back