- 24 Aralık 2011
- 2.723
- 3.865
aynen öyle canım,
mesela yemeği akşam 5 te yediysem,7de yürüyorum..yemek sorası su içmeyi pek sevmiyorm..sanırım o da etkili oldu.
evet pirinç için ben de öyle düşünüyorum japonnlar,çinliler şişman değiller genelde.
dengeli yemek gerek doğru aslında bi istediğim kgya geleyim inşallah bn de öyle yapıcam..
bi de böbrek rahatsızlıklarından bahsetmişsin ben hep ev yapımı yoğurt yiyorum.suyu böbrekler için çok yararlıymış.
offf sağlık çok önemli..
maşallah pasta böreğe rağmen kg vermen çok iyi..valla ben yemiyrm.
bi de ing kaynaklara bakabiliysn ya çok özeniyrm var ya sen ve senin gibilere...
fırsatım olsa da kursa gtisem...
Canım böbreklerdeki etkisi şöyle, sürekli artan proteini böbrekler süzerken böbrek bir süre sonra artık yorulup hasar görüyormuş, böbrek sağlığı için denge çok önemli.. mesela suyun azı da çoğu da zararlı... proteinin çoğu da.. demişsin ya yarım kilo et yiyebiliyorum diye bir kerede diye.. hem kolona hem böbreğe gerçekten zararlı.. bir de gut tehlikesi var .. bunları türkçe kaynaklarda da bulursun canım aslında.. bence en fazla bir iki aya biraz eti azalt derim, kimi hekim ayda en fazla 100-200 gr kırmızı et yiyin diyor.. her biri farklı konuşuyor, bu kafa karıştırıcı ama en iyisi dengeli beslenmek yine de bence ... bak ben herşeyi yiyerek kilo verebiliyorum, sadece boş atıştırmaları bıraktım ve vitaminle omega 3 alıyorum.. inşallah sen de biran önce ideal kilona kavuşursun canım
ingilizcede de ben araştırıp öğrendiğim her şeyi yazıyorum buraya canım.. sen de bir kurs falan halledersin elbet.. hiç birini yapamazsan "tell me more" eğitim cdleri var, dil öğreniminde çok faydalı, hemen her dilin eğitim cdsi var, kursa gidene kadar pc başında epey ilerlersin, benim bir arkadaşım ingilizcesini baya ilerletti onla, tavsiye ederim cnm