Motorluyken algılarım çok açılıyor, çünkü her şey tehdit. Sağa çok yanaşamazsın kontrol etmeden kapı açarlar, solda düzenli seyredemezsin arkadan araba taciz eder, yol hakkı sende olur ama arabalı diye hak kendinde zanneder üzerine yürür. Mecbur durursun çünkü dediğiniz gibi kaporta vücudun. Motor, bana trafikte alttan almayı, temkini öğreten esas araç olmuştur.Aslında mevzu motosiklet değil, kurala uymayan sürücü. Ben de motosiklet kullanıyorum ama kural ihlali yapmadan. Araba kullananların çoğu aynaya asla bakmıyor ve cidden motosiklet için çok daha tehlikeli. O yolda şerit kendinin sanıp kenara itmeler, yollar kenarı parkta kapı açmalar, sinyal vermeden ani dönmeler vs. Vs.
Bizim kaportamız bedenimiz. Kaza anında hasar görmesi olasılığımız çok yüksek. Arabada kullanıyorum bildiğimden buna dikkat ediyorum.
Kurala uymayan motosiklet sürücüsü en başta kendini riske ediyor. Karşısında kazaya sürüklüyor. Ülkece 2 taraflı bir umursamazlık var malesef.
Motorluyken algılarım çok açılıyor, çünkü her şey tehdit. Sağa çok yanaşamazsın kontrol etmeden kapı açarlar, solda düzenli seyredemezsin arkadan araba taciz eder, yol hakkı sende olur ama arabalı diye hak kendinde zanneder üzerine yürür. Mecbur durursun çünkü dediğiniz gibi kaporta vücudun. Motor, bana trafikte alttan almayı, temkini öğreten esas araç olmuştur.
Ha ama canını hiçe sayan, kural tanımadan dalan motorcular yok mu? Var. Olan da kendilerine oluyor zaten. Sürücüye bağlı işte.
Aynaya bakıp yan şeride geçerken arkamda görünmüyordu ki. Bi anda arkamda bitti hızı oldukça fazlaydı çünkü. Trafikte hatalıysam, özür dilerim ben. Hatta bir kere baktım, aracın biri park etmeye çalışıyor. Bende bekliyorum. Hiç kornaya bile basmadım. Böyle gençten bir bayan. Stop filan ettird. İndim gittim yanına, ya diyor çok özür dilerim. Biraz acemiyim. Dedim panik yapmayın, yardımcı oldum, park etti.Arabalar sanki cok normal. Turkiyedeyken hem araba hem motorla trafige cikanlar olarak yorum yapiyorum arabalarda asla aynaya bakma huyu yok.
Hadi emniyet seridindeki hatali ok digerinin önüne kiriyorsunuz oyle sinyal verdim nasilsa diyip ayna bakmadan lap diye girilir mi? Sonra aynaya baktom hizliydin arkadan gelen motor degil tır olsa ayni hareketi yapmazdiniz.
Arkadan gelen araba ya da tır olsa o kadar küçük alanlardan kaşla göz arasında geçemez zaten. Lap diye geçiş yapmadığım halde motorcunun biri yüzünden geçenlerde kaza yapiyordum. Allah korudu da bişey olmadı.Arabalar sanki cok normal. Turkiyedeyken hem araba hem motorla trafige cikanlar olarak yorum yapiyorum arabalarda asla aynaya bakma huyu yok.
Hadi emniyet seridindeki hatali ok digerinin önüne kiriyorsunuz oyle sinyal verdim nasilsa diyip ayna bakmadan lap diye girilir mi? Sonra aynaya baktom hizliydin arkadan gelen motor degil tır olsa ayni hareketi yapmazdiniz.
arabanızın modeli ne? enteresan bir şey söyleyeceğim, ebatı küçük bir araç kullanıyordum ve motorcular basıma belaydı, simdi sedana geçtim araç da epey geniş duruyor dışardan, hiç yanımdan yöremden geçmiyor sanki motorcular, sığamayacaklarını düşünüyor olabilecekleri geliyor aklıma :) umarım sadece rastlantısal değildir
Arkadan gelen araba ya da tır olsa o kadar küçük alanlardan kaşla göz arasında geçemez zaten. Lap diye geçiş yapmadığım halde motorcunun biri yüzünden geçenlerde kaza yapiyordum. Allah korudu da bişey olmadı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?