Trafikteki motorcu terörü

leyla0651

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2025
35
27
3
32
Ya bir değil, iki değil çokça başıma geldi. Birgün başıma büyük bir bela açacağım. Hani yapım gereği sakin bir insanım ama karşımdaki haksızken haklı gibi davranınca, başka bir insana dönüşüyorum. Sağından solundan vın diye geçenler, hız sınırına uymayanlar. Bir de üstüne haklıymış gibi geliyorlar. Bir haftada iki tartışma yaşadım. 3 - 4 gün önce filan sinyalimi verdim, şerit değiştiriyorum. Daat diye kornaya basarak biri geldi yanıma, aynaya bak diyor. Dedim aynaya bakıyorum, sen hızını biraz azalt. Çünkü çok hızlı geliyordu. Neyse o yürüdü gitti.

Dünse olay baya büyüyordu. Yine yolda gidiyorum. Yanımdaki araç sağa doğru gelince, bende mecburen sağa doğru geldim. O sıraya, aracımın sağ tarafından, EMNİYET ŞERİDİNDEN sollama yapmaya çalışan bi dengesiz varmış, fark etmedim. Tamam yine de aynaya bakmam lazımdı ama hem ani olarak sağa kaçmam gerekti. Hem en sağdaki araç olduğum için, aynaya bakmadım. Yine bi daaat korna sesi. El kol yapıyor. Bende sağda durdum. Şimdi arabadan inip kavga edenin ehliyetini alma gibi bi olay da var ama dayanamadım. Dedim ki derdin ne? Çemkiriyor ablacım aynana bak vs. kaza yapıyordum.

Bende orası emniyet şeridi. Hem ordan gidiyorsun, hem sağdan sollama yapıyorsun, hem hızın fazla. Bir de üstüne artislik yapıyorsun dedim. Utanmaz daha biz motoru trafikte hızlı ulaşım için kullanıyoruz diyor. İyice çıldırdım, babanın yolu değil. Eşek gibi uyacaksın kurallara, uymuyorsan çemkirme dedim. O da ya git işine dua et kadınsın filan dedi. Erkeksin diye sendem mi korkucam dedim. Plakasını alıp polise şikayet ettim bende. Def ol git başımı belaya sokma dedim.

Niye böyle insanlar ya? Dese ki pardon, hata bende. Hiç ses etmiyeceğim. Ama hem haksız hem de zeytinyağı gibi üste çıkıyor. Haksızken haklı gibi davranan insanlar, beni de insanlıktan çıkarıyor. Siz de hiç trafikte böyle durumlar yaşadınız mı?

Valla ben de şikayetçiyim, dostum o nedir öyle , benim dek geldiklerim ne kural tanıyordu ne sınır ... abuk subuk hareketler yapıp diğer araçlara da kaza yaptırıyorlar. Benim en şikayetçi olduğum yer kaldırım işgali, motoru kaldırımdan da sürüyorlar kaldırımda yürürken bir bakıyorsan yanından arkandan motor geçiyor.
Motor ehliyeti 25 hatta 30 yaş altına verilmemeli kesinlikle, motora binen genç erkekler - özellikle erkekler akıllarını kaybediyor resmen.

Aslında mevzu motosiklet değil, kurala uymayan sürücü. Ben de motosiklet kullanıyorum ama kural ihlali yapmadan. Araba kullananların çoğu aynaya asla bakmıyor ve cidden motosiklet için çok daha tehlikeli. O yolda şerit kendinin sanıp kenara itmeler, yollar kenarı parkta kapı açmalar, sinyal vermeden ani dönmeler vs. Vs.

Bizim kaportamız bedenimiz. Kaza anında hasar görmesi olasılığımız çok yüksek. Arabada kullanıyorum bildiğimden buna dikkat ediyorum.

Kurala uymayan motosiklet sürücüsü en başta kendini riske ediyor. Karşısında kazaya sürüklüyor. Ülkece 2 taraflı bir umursamazlık var malesef.

Motorluyken algılarım çok açılıyor, çünkü her şey tehdit. Sağa çok yanaşamazsın kontrol etmeden kapı açarlar, solda düzenli seyredemezsin arkadan araba taciz eder, yol hakkı sende olur ama arabalı diye hak kendinde zanneder üzerine yürür. Mecbur durursun çünkü dediğiniz gibi kaporta vücudun. Motor, bana trafikte alttan almayı, temkini öğreten esas araç olmuştur.

Ha ama canını hiçe sayan, kural tanımadan dalan motorcular yok mu? Var. Olan da kendilerine oluyor zaten. Sürücüye bağlı işte.

arabanızın modeli ne? enteresan bir şey söyleyeceğim, ebatı küçük bir araç kullanıyordum ve motorcular basıma belaydı, simdi sedana geçtim araç da epey geniş duruyor dışardan, hiç yanımdan yöremden geçmiyor sanki motorcular, sığamayacaklarını düşünüyor olabilecekleri geliyor aklıma :) umarım sadece rastlantısal değildir

Ben 3 yıldır remote çalıştığım için sabah trafigi ile pek işim olmuyor ama birkaç gün Halkalidan Haliçe gitmem gerekti. Araç trafiğinin dışında motorcular cete gibi olmuşlar...ne kural tanimak var, ne bisey. Emniyet şeridini babalarının malı gibi kullanıyorlar. Sürekli bir selektör, nereden çıktıklarını görme imkanın bile yok. Motor kullanımına kesinlikle düzenleme gelmeli

Bu arada solda düzenli seyretmek aktarımım sol şeridi işgal olarak alınmasın lütfen. Şehir içi dönmek istediğiniz yoldan önce şeridine geçmek ve o şeritten kavşağa girene kadarki ilerlemeyi kast ediyorum. Ben düzeltene kadar yorum kapanmış

Arabalar sanki cok normal. Turkiyedeyken hem araba hem motorla trafige cikanlar olarak yorum yapiyorum arabalarda asla aynaya bakma huyu yok.
Hadi emniyet seridindeki hatali ok digerinin önüne kiriyorsunuz oyle sinyal verdim nasilsa diyip ayna bakmadan lap diye girilir mi? Sonra aynaya baktom hizliydin arkadan gelen motor degil tır olsa ayni hareketi yapmazdiniz.

Motor benim kullanacağim bir araç değil ama araba kullanan çocuklu bir anne olarak çok dikkatli sürdüğümü düşünüyorum. Aynalarızı ne kadar sık kontrol etsenizde motorcular karabatak gibiler. Bir anda nereden çıktıklarını farketmiyorsunuz.

Aynaya bakıp yan şeride geçerken arkamda görünmüyordu ki. Bi anda arkamda bitti hızı oldukça fazlaydı çünkü. Trafikte hatalıysam, özür dilerim ben. Hatta bir kere baktım, aracın biri park etmeye çalışıyor. Bende bekliyorum. Hiç kornaya bile basmadım. Böyle gençten bir bayan. Stop filan ettird. İndim gittim yanına, ya diyor çok özür dilerim. Biraz acemiyim. Dedim panik yapmayın, yardımcı oldum, park etti.

Arkadan gelen araba ya da tır olsa o kadar küçük alanlardan kaşla göz arasında geçemez zaten. Lap diye geçiş yapmadığım halde motorcunun biri yüzünden geçenlerde kaza yapiyordum. Allah korudu da bişey olmadı.

Golf 6.

Ya sığsada da sığmasa da sağdan araç geçilmez. Hadi onu da geçtim, emniyet şeridinden geçmeye çalışıyor. Emniyer şeridi niye var? Ambulans, itfaiye için var. Ya da arabanda bir sorun olur, beklenmedik bir şekilde durman gerekir emniyet şeridine geçersin. Yavaşta değil ha. Ben yolda zaten 70 le filan gidiyordum, motorcunun hızı 100'den fazlaydı. Bi tanıdığım ölümlü kaza yaptı. Karşı taraf %90 filan kusurlu olmasına rağmen, mahkemeye çıkana kadar tutuklu yargılandı.

Bir keresinde işe giderken yanımızdan çok hızlı bir motor gecti, kış sabahi hava karanlık. Dedim bu kaza yapacak, çok geçmedi boş yolda gerçektende kaza yaptı. O kadar saçma sapan kullanılmaz, hele İstanbul gibi trafiğin deli aktığı yerde insan x1000 dikkatli olur.

Siz hatalıydım aynaya bakmam lazımdı diyip kendi yaptığınız büyük hatayı ört bas ediyorsanız diğerleri de ört bas eder. O yüzden siz hatalısınız. Neye çemkirdiniz anlamadım? O suçlu tamam da sen daha çok suçlusun niye suçunu bastırmak için başkasını kullanıyorsun? Senin hatan ölüme bile yol açacak bir hata. Aynaya bakacaksın bitti! Hep aynaya bakmadığın için yakında başkalarının ölümüne sebep olmazsın inşallah

Bilmiyorum biz arabayla ciktigimizda hic motorcuyu ezme tehlikesi yaşamadik ustelik istanbulda. Evet mukkemmmel kullaniyirlar diyemem ama motosikletlerin araya dereye girme nedenleri yine araclar. Cunku adam akilli seritte gidince de eziyolar diye saga sola giriyolar.

Biz hic arabayla motorcu ezmedik ama motordayken araba yuzunden kaza yaptik.

Geçen gece bir adamın bağırma sesinde uyandım. Binanın az ilerisinde polis aracı motosiklete çarpmış. Bacağım kırıldı diye ağlıyordu. Bayağı yarım saat uğraştılar. Bizim sokakta ki üçüncü motor kazası oldu.

Onun dışında ben motor ve yayalardan (buradaki insanlar embesil gibi hep araba yolun da yürüyor) araba kullanmaya korkuyorum. Çünkü motorlar hiç dikkat etmiyor. Çoğu şoför ya sinyal vermiyor yada son dakika veriyor ama onlar her an her yerden gelip geçiyor.

Geçen biride sağdan sollamaya çalışırken kaza oluyordu nerdeyse.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…