- 4 Mayıs 2016
- 2.906
- 7.904
- 27
Dün eşimle antalyadan izmire doğru giderken kırmızı ışıkta durduk. Emniyet kemerlerimiz takılıydı. Arkamızdan abartmıyorum en az 100 km hızla gelen bir sürücü bize çarptı. Allahtan durgunduk yoksa takla atabilirdik. Ben kazanın etkisiyle şoka girdim ilk yarim saat sadece çığlık attığımı bi bayanın bana simsiki sarılıp su icirdigini hatırlıyorum. Yüzümü çarpmışım ama nereye çarptığımı hatırlamıyorum . Eşimin çenesi kanamış biraz. O sürücü koltugundaydi.
Neyse bize çarpan adam arabadan indi, sarhoştu ayakta duramıyordu . Üstü başı dağılmış paçoz. 350 promil alkollü çıktı. Ambulans geldi . Hepimiz ayaktayız diye sadece patlamış dudagima ağrı kesici krem sürdü . Trafik polisleri geldi pert olmuş arabaları çekiciyle aldılar götürdüler.
Biz valizlerimizle yol kenarında kaldık. Bi taksi çağırıp korkunç baş ve boyun ağrısıyla bi otele zor attık kendimizi. Sabah uyanmak o kadar zordu ki. Burnum yüzüm her yerim şişmiş, eşimin çenesi ağrıyor falan...
Kahvaltı yapmadan karakola gittik. Bize dediler ki, kaza anında trafik polislerine şikayetçi oldugunuzu söyleyecektiniz , ambulansa kötü olduğunuzu söyleyip rapor alacaktınız . Artik şikayetçi olamazsınız. Adamın aldığı ceza dudak uçuklatıcı. 6 ay ehliyetine el koyacaklarmış bi de 3 bin lira ceza. Salmışlar gitmiş adamı.
Şikayet edemiyorum sağlık raporu alamiyorum.
Çileden çıktım ve karakolda olay çıkardım. Bu kadar ucuz mu benim hayatım ? Nasıl bırakırsınız adamı dedim. Ben sorun çıkarınca beni hastaneye götürdüler. İfademi almak zorunda kaldılar şikayetçi olmama izin verdiler.
Ben hic anlamıyorum bu işlerden. Eşim çok sakin bir insandır. Olay çıkarmaz , gerekli neyse yapılmıştır der üzerine gitmez nasıl olsa sağ salim çıktık diye.
Ben ne yapmaliyim ? O trafik canavarına dava mi açacağım şikayetimin sonucunu nasıl takip edeceğim ? Arabamız sıfırdı borcunu yeni bitirdik şuan pert olabilir demiş çekici.
Yol yordam bilen var mi? Çok ama çok sinirliyim.
Hayır trafik polisleri orda ne işe yarıyor? Sizi bilgilendirmiyorlar da ne halt yapıyolar anlamadım ki. Şoktasınız yani en azından bi sormaları gerekir ŞİKAYETÇİ OLACAK MISINIZ demeleri lazım. Acayip sinir oldum iyiki olay çıkartmışsınız