Tozlu camasirlar..imdat

Milana22

Nirvana
Kayıtlı Üye
27 Mart 2017
16.160
65.360
Son 2-3 aydir makinaya tuhaf birsey oldu , tecrubesi veye bilgisi olanlar bana bi akil versin

Yikadigim tum camasirlar tuylu ve tozlu sekilde cikiyor , beyazlar siyah minnacik tuylerlr , koyu renkliler ise sanki tozlu gibi

Kafayi yemrk uzereyim , makina daha 2 senelik , sivi deterjan kullaniyorum , yumusatici sadece havlularda , coraplarda ve carsaflarda kullanirim

Deterjan gozunu surekli temizlerim

Servis mi cagirsam? Ama servise ne diycem camasirlar makinada tuyleniyor mu demem gerekiyor

Kafayi yedim yahu , simdi bebegin camasirlarini yikadim , asarken icim daraldi , elbet bi bilen vardir diye size geldim

Kurtarin beni bu tuy ve tozlardan

Bulasik makinasi tabletini kazana atin en yüksek derece 90 da , uzun programda kazan yikama yapin.
Arti giderini ve lastiklerin arasini temizleyin.
Son olarakda , boruyu bir yikayip takin. Tikanabiliyo pislikler.
Ay hemen yapiyorum kazan temizligini ama boruya ulasamam makina depoda duruyor , kimse cekemez evdeki
En son care servis cagirir boruyu cikarttiririm olmadi
Tesekkur ederim :)

Acaba makinanizin içinde kağıt mendil gibi birşey kaldı ve ic bölümüne mi sıkıştı?Ben cellerimde mendil unuturum genelde ....
Biz hic kullanmayiz kagit mendil , bide ben hep cep kontrolu yaparim gerci genelde bakici yikiyordu camasirlari o atlamis olabilir
Nasil anliycam ki onu? Yine boruyu cikartmak gerekecek sanirim dimi?

Valla ben de dün bu konuyu araştırıyordum 2009da da biri konu açmış ama pek bir çözüm bulan olmamış. Çözüm nedir cidden ben de çok dertliyim bunaldım, bebeğimin kıyafetleri de öyle oluyor. Elde mi yıkayalım yani anlamadım gitti!

Valla ben de dün bu konuyu araştırıyordum 2009da da biri konu açmış ama pek bir çözüm bulan olmamış. Çözüm nedir cidden ben de çok dertliyim bunaldım, bebeğimin kıyafetleri de öyle oluyor. Elde mi yıkayalım yani anlamadım gitti!

Bebeğin kiyafetlerini sabun tozu ile mi yıkıyorsun?

Milana22 Milana22 siyahlari ve koyu renklileri tersinden yıkasan o rahatsız edici görünümü azaltmış olursun.

Janet ben ilk defa yasiyorum boyle bi sorunu , eski makinamda hic olmuyordu ama ozellikle cocuklarin camasirini yikadiktan sonra moralim bozuluyo cok

Bulaşık makinemi de çamaşır makinemi de belli aralıklarla, 60 derecede ve boş halde beyaz sirke ile çalıştırıp dezenfekte ediyorum.
Ciddi fark etti.
Çamaşır makinenizde muhtemelen kağıt mendil veya benzeri bir şey yıkandı onun kalıntıları bulaşıyor olabilir.
Özellikle lastiklerin arasına toplanıyor bu kalıntılar.

Bulaşık makinemi de çamaşır makinemi de belli aralıklarla, 60 derecede ve boş halde beyaz sirke ile çalıştırıp dezenfekte ediyorum.
Ciddi fark etti.
Çamaşır makinenizde muhtemelen kağıt mendil veya benzeri bir şey yıkandı onun kalıntıları bulaşıyor olabilir.
Özellikle lastiklerin arasına toplanıyor bu kalıntılar.

Iyi hatirlattiniz , bayadir sirkeyle yikama yapmiyordum
Simdi bul.mak kapsulu attim , yarin da sirkeyle yikiyim bi
Tesekkurler

Janet ben ilk defa yasiyorum boyle bi sorunu , eski makinamda hic olmuyordu ama ozellikle cocuklarin camasirini yikadiktan sonra moralim bozuluyo cok
Maalesef son 1 aydır ben de ilk defa yaşıyorum acaba sularda mı bir şey var ki? Annemlere gittim mesela orda aynı deterjanla yıkadım astım hiç toz falan olmadı. Neden bende oluyor diye baya dert yandım, annem bir sürü tavsiye verdi ama zaten ben hepsini yapıyorum.
Çamaşır makinan arçelik mi?

Bazen evdeki tozu tüyü de çıkartmıyo makina yıkarken. Gerçi bendeki tüyle kıyaslanamaz da yine de kurutma makinası bu sorunu mükemmel şekilde çözer.

X