Toz

Minimalist yaşama geçince epey azalıyor . Benim küçük oğlumun ev tozlarına alerjisi var ve ben çok az eşyayla hayatımı sürdürüyorum. Fon perdeler , biblolar , tablolar , tavana kadar ulaşmayan veya boyunuzun silerken yetişmediği dolaplar , kolay süpürülmeyen yatak altları hep toz biriken yerler . Ortadan kaldırıp bir kutuya doldurun . Kitaplığa kapak yaptırın , yoksa kitapları da kaldırın .
Yani az eşya çok hayat demektir 👍

Minimalist yaşama geçince epey azalıyor . Benim küçük oğlumun ev tozlarına alerjisi var ve ben çok az eşyayla hayatımı sürdürüyorum. Fon perdeler , biblolar , tablolar , tavana kadar ulaşmayan veya boyunuzun silerken yetişmediği dolaplar , kolay süpürülmeyen yatak altları hep toz biriken yerler . Ortadan kaldırıp bir kutuya doldurun . Kitaplığa kapak yaptırın , yoksa kitapları da kaldırın .
Kesinlikle..

Benim evimin etrafı boş.heryer park bahçe.araba fazla geçmez.gunes heryerden görüyor.camlari açar hava aldiririm.temizlik yaparım ama o toz nasıl bu evi doldurur anlamadım.bence evin eskiliginden kaynaklı.halilar dan olduğunu da düşünmüyorum.bide üst kattayim yere yakin da değilim.

Ev yeni de olsa eski de olsa aynı bende aynı dertliyim. 2 kere ev değiştirdim ikisi de yeni binaydı ama sonuç aynı her gün silmek lazım.

Bende esyalardan oldugunu dusunuyorum. Bunu ispatlayamam ama yemin edebilirim 😂😂

Kurutma makinesi kıyafet tozlarını toplar önemli ölçüde tozlanmayı azaltıyor.
Yoksa kıyafetlerinizi kurutma sonrası ipten toplarken açık havada silkeleyin
Halı çok toz yapar bazı yeni nesil süpürgeler yüksek emiş gücüyle halı çırpma kalitesinde temizlik sağlıyor ne toz ne akar bırakıyor.
Battaniyeler toz ve akar bombası
Yatağınızı 10 günde bir temizleyin süpürge makinesinin uygun ve yatağa özel bir başlığıyla yapabilirsiniz. Çıkan toza şaşırırsın. Eşyaları temizlerseniz eviniz çok toz olmaz.

Kizlar evim aşırı toz oluyor. Surekli supuruyorum ama mesela evde olmadigimiz supuremedigimiz zamanlar oluyor en kotu 3 gun gecse odami supureyim diyorum bazalarin arkasini cekiyorum aşiri toz kaplanmis oluyor. Soguk bi memleketteyim cam acar havalandirir sonra kapatirim yani surekli acik degil ve aşiri gunes goruyor.gunesle alakali olabilir mi .veya bunun bi cozumu var midir.
Perdelerinizi yıkamadıysanız perdeleri yıkamanızı öneririm, bende de aynı sorun vardı biraz azaldı perdeleri yıkadıktan sonra

İmkan varsa kurutma makinesi öneriyorum.
Evdeki toz büyük ölçüde bitti.
Süpürge de önemli.
İyi çekiyorsa toz olusmasini azaltıyor.
Ama benim halilarim da kalın değil.
Hepsi toz tutmayan, havsiz ve yıkanabilir olanlardan.
kurutma makınası hangisi kullanıyorsunuz.

Kizlar evim aşırı toz oluyor. Surekli supuruyorum ama mesela evde olmadigimiz supuremedigimiz zamanlar oluyor en kotu 3 gun gecse odami supureyim diyorum bazalarin arkasini cekiyorum aşiri toz kaplanmis oluyor. Soguk bi memleketteyim cam acar havalandirir sonra kapatirim yani surekli acik degil ve aşiri gunes goruyor.gunesle alakali olabilir mi .veya bunun bi cozumu var midir.
komurlemi isiniyorsunuz?

aynen dediginiz gibi güneşten kaynaklı benim evimde o şekilde .

Eski ev yeni ev diye birsey yok.
Eskisi gibi de değil artık sabah toz alsanız akşamına yine aynı. Konunun evinizde sizle alakası yok .
Problem Dünya Çözüm yok

Nedenini tam bilemem ama temizlikçi abla eski yün kazağını geyirip toz alıyor 10 dk da şıp diye ben de öyle almaya başladım tavsiye ederim

Gunes toz uretmez ama olan tozu cok belli eder.Evdeki toz 5 ise gunes vurunca 15 gorursun 😬

Halilar yeniyse, ya da eski bile olsa daha once hic yikanmadiysa toz uretir.

Camasirlardan da cok toz cikiyor.
Camasir kurutma makinasi camasirlardaki kili,tuyu,tozu sokup aliyor. Kesinlikle oneririm.
Bir de kaliteli supurge, tercihen dyson.
Eski model supurgeler tozu onden cekerken, arkadan puskurtuyor resmen.

Ben daha önce başka bir ilde oturuyordum, orada inanılmaz toz oluyordu evim. Kuru bir havası vardı ona bağladık. Şimdi normal standartlarda toz oluyor.

İmkan varsa kurutma makinesi öneriyorum.
Evdeki toz büyük ölçüde bitti.
Süpürge de önemli.
İyi çekiyorsa toz olusmasini azaltıyor.
Ama benim halilarim da kalın değil.
Hepsi toz tutmayan, havsiz ve yıkanabilir olanlardan.
Kurutma makinesi çamaşırları çektiriyor mu?

Back
X