Çorbalar Toz tarhana corbasi (resimli)

Sympathique

Guru
Kayıtlı Üye
19 Kasım 2007
8.389
52
ev yapimi tarhana

6 yemek kasigi toz tarhana
biraz margarin ve sivi yag
az kuru nane
bir kasik salca
1 litre(5 bardak) su
tuz
istege gore karabiber ,pul biber

tencereye yagi alip nanaeyi atip kizartiyoruz ,salcasini at biraz kavur azcik su kat ,sonra tarhanalarida koy karistir
icine suyunu yavas yavas ilave ederek karistir kaynadikdan sonra 10 dk kisik ateste kaynat
en son tuzu at istege gore baharatini at kuru ekmekle servis yap
AFIYET OLSUN

toztarhanacorbasiac7.jpg

a.s. cokacimcoook cokacimcoook cokacimcoook a.s.

Son düzenleme:
Sempatikim sen tarhanadan haber virrr pişirmesi sorun deel yefrum:jeyyar: :jeyyar::jeyyar:
kendin mi yapıyorsun tarhanayı? Bir sürü çeşidi var annemler geçen tarhana yaptıklarında içine hazır tarhana baharatı katmışlar ilk defa hoş olmamış beğenmedilersenağlama
En iyisi herşeyini kendin yapıcaksın en doğalından..Tabı biliyorsun ben potansiyel hominigırtlak olarak herşeyi severim yerimdelikafaduldendelikafadulden
Ellerine sağlık baaağğğğĞğyan kokoş

yok canimya nerdeeee bilcem yapmasini
aslinda bizim oralarin tarhanasi boyle degil o yuvarlak yogurt ve asurelik bugdayla yapip kuruturla o bizim oralarin ,
budda bi komsumuz yapmis onlarin yorelerinn mesurmus bize verdi bende oyle yapmistim ama bayiliyorum tarhanaya ,kendi evim olursa yaparimm denerim ,ama burda pek yapmam hadi iyi olmazsa dimi

benim tarhanamda boyledir incecik toz gibidir bak birde pistikten sonra sarimsak ekleyin lezzeti daha guzeldir

tamam canim eklerim bidakine eminim guzel oluyodur
canim sen bir kasiga bir bardakmi yapiyosun , ben bazen tutturamiyorum ,

Tarhanayı kavurarak yapmayı denediniz mi? Denemediyseniz deneyin derim, harika oluyor.
Tereyağ yada sıvı yağı tencereye koyun, 1 tatlı kaşığı biber yada domates salçasını kavurun ve toz arhanayıda kokusu çıkana kadar kavurun ama sık sık karıştırınki yanmasın, sonra topaklanmaması için azar azar soğuk su ekleyin ve kaynayana kadar karıştırın.

Tarhanayı kavurarak yapmayı denediniz mi? Denemediyseniz deneyin derim, harika oluyor.
Tereyağ yada sıvı yağı tencereye koyun, 1 tatlı kaşığı biber yada domates salçasını kavurun ve toz arhanayıda kokusu çıkana kadar kavurun ama sık sık karıştırınki yanmasın, sonra topaklanmaması için azar azar soğuk su ekleyin ve kaynayana kadar karıştırın.

ben böle pişiriiyorum tarhanayı bazen kaynamaya başladığında içine 1 bardak süt koyuyorum ölede güzel oluyor, tabaklara koyuncada biraz ekmek kızartıyorum üzerine gevrek çıtır çıtır harika oluyor...

sonra bn bunu bolll tuzluyom suan dolapta var ısıtıp yicem iftardan sonra:KK70:

bolll sarımsak katıyon bol tuz sımsıcak ekmeksiz içiyosun ya ohh=)

Abimin eşi yapmış tarhana verdi banada.Yalnız piştikten sonra içinde nokta nokta beyaz hamur gibi şeyler oluyor.Islatıpda yaptım,kavurararak yaptım,ıslatmadan yaptım sonuç aynı.Acaba tarhanadanmı..
Bugün arkadaşım verdi tarhana onunlada deniyecem bakalım sorun bendemi tarhanadamı

X