Toxoplasmose negatif, Kedi İsteğim

Huhhu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Ocak 2020
42
22
Evet sevgili arkadaşlar, sizin yardımınıza ihtiyacım var. Ben bir tane kedi almak istiyorum. Su anda hamile değilim ama ocak ayında nasipse tüp bebek tedavisi göreceğim ve toxoplazma geçirmemişim. Kedi,köpek vb gibi canlilardan bu mikrobu gebelik döneminde alırsam %100 düşük oluyormuş. astım başlangıcım var. Bir arkadaşım cins kedilerde özellikle Britisch kedilerde bu sıkıntının olmayacağını sokak kedilerine oranla hiç tüy dökmediğini söyledi. Onunda Astımı var ve Britisch kedisi var ama sorun olmuyormuş. Ben karar veremedim kedi almayı çok istiyorum ama sizce cins kedi mi yoksa sokak kedisi mi? ( Yaşadığım ülkede her iki kedide ücretli)

Evet sevgili arkadaşlar, sizin yardımınıza ihtiyacım var. Ben bir tane kedi almak istiyorum. Su anda hamile değilim ama ocak ayında nasipse tüp bebek tedavisi göreceğim ve toxoplazma geçirmemişim. Kedi,köpek vb gibi canlilardan bu mikrobu gebelik döneminde alırsam %100 düşük oluyormuş. astım başlangıcım var. Bir arkadaşım cins kedilerde özellikle Britisch kedilerde bu sıkıntının olmayacağını sokak kedilerine oranla hiç tüy dökmediğini söyledi. Onunda Astımı var ve Britisch kedisi var ama sorun olmuyormuş. Ben karar veremedim kedi almayı çok istiyorum ama sizce cins kedi mi yoksa sokak kedisi mi? ( Yaşadığım ülkede her iki kedide ücretli)
Öncelikle he diki cinsi de bakmış biri olarak şunu söyleyebilirim
İkisi de aynı.
Hiçbir farkları yok
Sadece tekir kediler daha oyuncu ve hareketli oluyorlar kısırlaşmadan sonra onlarda sakinleşmeye köşe yastığı olmaya başlıyorlar.
Tüy tamamen mama ile alakalı bir durum.
Kaliteli bir mama az tüy dökme demek bunun cinsle alakası yok.
Kısa tüylü kediler sadece daha az döker örneğin bombay kedisi
İnanılmaz duygusal sahibine düşkün ve içe kapanık bir kedidir. Sahibine adeta aşık oluyor. Kardeşimin de bu arada alerjisi var evcil bakmaması gerek.
Ama bunlar bizler gibi insanlar için bir engel olamıyor.
Bence gidin iyi bir veterinere merak ettiğiniz soruları sorun.
Ben telefonla bile merak ettiklerimi soruyorum söylüyorlar

British var bende, acayip tüy döküyor. Nd yiyor hemde kaliteli mama. Bende tam tersi sokak kedilerinin tüy tökmediğini duymuştum.

Yaşadığınız ülkede sokakta hiç mi kedi yok?
Tabiki cins olmayan kedi derim ben.
Veterinerimiz hamilelik olursa kumunu siz temizlemeyin dikkatli olun demişti onun dışında aşıları düzenli yapıldığı sürece hiçbir problem olmaz.
Kisa tüylü sokak kedisi sahiplenin benim kedim bombay sokak kedisi fazla tüy dokmuyor mevsimsel ve arkadaşların dediği gibi beslenmesiyle alakalı.

Yaşadığınız ülkede sokakta hiç mi kedi yok?
Tabiki cins olmayan kedi derim ben.
Veterinerimiz hamilelik olursa kumunu siz temizlemeyin dikkatli olun demişti onun dışında aşıları düzenli yapıldığı sürece hiçbir problem olmaz.
Kisa tüylü sokak kedisi sahiplenin benim kedim bombay sokak kedisi fazla tüy dokmuyor mevsimsel ve arkadaşların dediği gibi beslenmesiyle alakalı.
Yanıtlar için çok teşekkür ederim :) Bakalım inşallah cins kedi almamaya karar verdim. Burada sadece Europäische Kedi var o yüzden bombay kedi bilmiyorum.

Cinsi önemli değil kediyi mutlaka aşılatmalısınız ve çiğ et ve çiğ yiyecek vermemelisiniz. Ayrıca bu toksiplazma kedilere de insanlara da çiğ etten ve bazı çiğ sebzelerden bulaşıyor. Bu bakımdan kediden bağımsız olarak çiğ ete vb dokunmamalısınız ya da dokunursanız ellerinizi yıkamalısınız. Kediyi aşılatırsanız kediden size bulaşma olmaz.

Size sıcak gelen kalbinizin aktıgı kediyi alın. Almadan secme şansınız varsa hepsini kucagınıza alın sevin zaten o kendisini belli eder. Ohh mis yavru kedi süt gibi kokar mırıl mırıl...

Size cins kedi övenler kedi satiyordur buyuk ihtimalle. Hepsi ayni ozelliklerde. Hepsi yaramaz hepsi mevsim gecislerinde, stres yasarken tuy dokerler. Hepsi kizginlihe girer. Hepsimde ev esyalarina zarar verme potansiyeli vardir. Kedi besleyen bir suru hamile gördüm. Kumunu eşiniz temizledigi surece hicbir sikinti yasamazsiniz. Kediler cok temiz hayvanlar. Tuylerini sevmek icin elinizi surseniz sizden igrenirler ver kendilerini yalamaya baslarlar. Dogustan kum egitimleri var. Inanir misiniz bilmiyorum ama iki gözü kör kediler bile yerleri hic gösterilmemiş kumu bulup çişlerini ona yapiyorlar. Ayrica cins kediler cok korkunç sartlarda uretiliyor. Anne kedi her ciftlesmede hastalik kapabiliyor. Kisir olmadigi icin ömrü kisir kedilere gore kisa oluyor. Bir de Anne kedi ömrünü dogurarak geçiriyor. Cok cocuk doguran kadinlarimiz gibi vajinada sarkma idrar torbasinda sarkma idrar kacirma gibi sorunlar yasiyor. Yavrular anne sütü almadan anneden koparılıyor. Anne evlatlarindan ayriliyor memeleri süt doluyken. Butun bunlari anlamak icin empati kurmak gerekiyor. Bu rezil çarka ortak olmamak gerek. Gerçek hayvanseverler her daim cins hayvan uretimine ve satışına karsi cikmalidir.

Eklemeyi unutmuşum, acana, nd gibi kaliteli mamalar vererek tüy sorununu en aza indirgeyebilirsiniz. Hem de kumu daha az kokar. Kum icin de parfumlu tozutan seyler almamanizi oneririm. Hayvan dogrudan soluyor astim riski olusmasin. Ben iri taneli bentonit kullanıyorum. Alıştırabilirseniz natural basted çam peleti kumu satin alin. Toz yok kimyevi koku yok eve dagilma yok. Muthis bir sey.

Eklemeyi unutmuşum, acana, nd gibi kaliteli mamalar vererek tüy sorununu en aza indirgeyebilirsiniz. Hem de kumu daha az kokar. Kum icin de parfumlu tozutan seyler almamanizi oneririm. Hayvan dogrudan soluyor astim riski olusmasin. Ben iri taneli bentonit kullanıyorum. Alıştırabilirseniz natural basted çam peleti kumu satin alin. Toz yok kimyevi koku yok eve dagilma yok. Muthis bir sey.
Çok teşekkür ediyorum gerçekten aydınlatıcı oldu benim için :) kum ve mama tavsiyelerinizi uyacağım:)

Aslında konu onceden acılmıs ama yine de yazmak istedim.
Öncelikle toksoplazma kedilerden ziyade iyi pişmemiş et ve iyi yıkanmamış sebze meyveden geçer daha çok. Kediden geçmesi için virüsü aktif bi sekilde bunyesinde barındıran kedinin kakasına elleyip ağzımıza götürmemiz lazım..
Zaten ev kedileri aşıları tam ve dışarı ile bağlantısı olmayan kediler olduğu icin virüsü kapma olayı mumkun olmuyor pek. Zaten ev kedileri mama ile besleniyor. Kumunu kürekle temizledikten sonra ellerimizi sabunluyoruz ve bitiyor aslında tüm bu toksoplazma meselesi.
Birçok kedili hamile kadın var Blogger olsun ünlü olsun veya veteriner sayfalar var buradan bakabilirsiniz aklınıza takılan seylere de 😊

X