Total vibes ve stepper deneyimim...

KilicBaligi

✯✯✯ Albay ✯✯✯
Pro Üye
2 Eylül 2007
17.023
12.634
Bir süredir kafamda çanlar çalıyordu, acil biçimde spora başlamam gerektiğini hissediyordum, ancak ne enerjim ne vaktim ne de isteğim vardı...sonunda araştırmaya giriştim, forumda titreşimli power plate benzeri aletler hakkındaki yorumları okudum, sayfalarca yazı okudum ve araştırma yaptım sonunda Total Vibes'in doğru ürün olduğuna karar verdim...Kolları sıvadım...Ürün elime ulaştı, ilk gözlem olarak bir çok kişinin şikayet ettiği tarzda aşağı yukarı sallanan bir pedi yok, buna özellikle dikkat edip bir çok video izledim emin olmak için, voit crazy fit, runmill gibi titreşim platolarında forumdaki arkadaşların şikayet ettiği nokta pedin sürekli sağa sola sallanması ve sarsılmalarıydı ki bir süre sonra aletin hiç bir işe yaramadığını düşündükleri için bıraktılar...Bu alette powerplate mantığı ile sabit çalışan bir ped sözkonusu,dikey bir biçimde titreşim gönderiyor, hem masaj hem egzersiz kısmını deneme şansına sahip oldum ve açıkçası beklediğimden çok daha başarılı bir ürün çıktı...ürün ile birlikte gelen kitapçıkta çeşitli hareketler mevcut fakat bu hareketler benim için basit olduğundan ben kendi pilates hareketlerimi ürüne göre revize ettim bu şekilde çalışıyorum...Ürünün kilo kaybetmeyi sağlayacak bir ürün olduğunu düşünmüyorum ancak, 2 günlük bir çalışmada bile sıkılaştırıcı etki sağlayabildiğine şahit oldum fakat ben normalde zaten çok ince ve fit bir fiziğe sahibim bu sonuç aletin kas yoğunluğu düşük kişilerde hemen işe yarayacağı manası gelmesin, ben hala profesyone sporcu olmanın kaymağını yiyorum her ne kadar sporu bırakalı seneler olsada...

Aletin egzersiz sırasında yarattığı titreşimler sayesinde sanıyorum vucut ağırlığı ilginç bir biçimde artıyor ve hareketleri normalde yapmak çok daha kolayken alet ile çok daha zor ve enerji harcayıcı bir biçime dönüşüyor bu sayedede kaslar daha yoğun çalışıyor...Egzersiz kısmını çok sevdim...çalışmayan kasım yok gibi, nerden anlıyorum derseniz her yerim ağrıyor...tamam itiraf ediyorum hamlaşmışım

Gelelim masaj kısmına, kendimi bildim bileli dolaşım problemim var, birazda beyaz tenli olduğumdan dolayı bu daha bariz belli oluyor, biberiye çayı sayesinde bu sorunu epey bir hallettim sayılır ancak bu aletin masaj kısmını 2 dakika kullandıktan sonra tenimin kıpkırmızı olması ve kaşıntıdan ölüyor olmam kan dolaşımının ne kadarda hızlandığının en büyük kanıtı...ayrıca masaj yaptığınız bölgede ki tenin ciddi derecede ısındığını alev alev yandığını görüyorsunuz, resmen üzerinizden ateş çıkıyor(güneş yanığı gibi)...Elbette masaj işlemi bittikten sonra yaklaşık 5 dakika içerisinde kızarıklık geçmiş ve bacaklar yatışmış oluyor...Masajdan hemen sonra kremimi sürüyorum(incelme ihtiyacım olmadığı için ben nemlendirici nivea kullanıyorum, isteyen selülit kremi kullanabilir masajdan sonra vucut jet hızı ile emiyor) ...Kısaca masaj konusundada benden geçer not aldı bu çocuk, kendisine beygirim diye seslenmeye başladım... Bir süredir hipoglisemi olayı ile uğraştığımdan son 3-4 aydır son derece enerjisiz ve keyifsiz bir insan olmuştum ve spor yapmaya halim yoktu şu anda ise tamamen yenilenmiş gibi hissediyorum kendimi bu yüzden çok mutluyum...

Bu arada gelen 2. ürünüm stepper, bu aletini denedim fakat egzersiz yapma şansına henüz sahip olamadım, birazdan bunuda deneyeceğim...stepperda karar kılmamın sebebi ise normal şartlarda dışarıda çok fazla yürüyüş yapabilme şansına sahip olamamam, yaşadığım semt itibarı ile dışarıda yürümek bol miktarda karbonmonoksit demek ki bu da spor yapan bir insan için pek hayırlı değil bu yüzden ya koşu bandı alıp evde yürüyüş yapıp koşacaktım yada bu şekilde bir stepper alacaktım...forumda stepper kullanan arkadaşlarımın yorumunu okuduktan sonra bu aletinde uygun olabileceğini düşündüm ve aldım...bir süre kullandıktan sonra bunun hakkında da görüşlerimi yazacağım...

Evde bunların haricinde kettler kondüsyon bisikletim var, zavallıcık benden nefret ediyor zira kendisi ile hiç ilgilenmiyorum, ne yalan söyleyeyim normalde bisiklete binmek çok hoşuma gider ama bunda olduğun yerde pedal çevirmek bana oldum olası itici gelmiştir bu yüzden aldığımdan beri 10 kere kullandıysam öpüpte başıma koyacağım...

Tez zamanda bir de koşu bandına ihtiyacım var aslında ama evi spor salonuna çevirmeninde bir alemi yok gerçi, biraz beklemekte yarar var gibi...

Bu arada bunların haricinde 20 seansta power plate seansım var gitmem gereken duruma göre hava değişikliği olsun diye o seanslarada gitmeyi planlıyorum...

Son düzenleme:
Dün ve bu gün yine total vibes egzersizlerimi yaptım, şaşılacak derecede hızlı kas geliştiriyor (potansiyelim sağlam) daha önce zayıflatma konusunda şüphelerim olduğunu ve ürünün zayıflatmayı sağlayabileceğine inanmadığımı yazmıştım ama ürünü benimle birlikte aynı sürede kullanan kardeşimde 800 gr eksilme oldu bu da demektir ki tahminimden daha fazla kalori yaktırıyor...

Stepper ise pek bana göre bir ürün çıkmadı çok çok sıkılıyorum ama buna rağmen eş zamanlı olarak çalışmaya devam edeceğim bakalım...

Son düzenleme:
Bu gün yine yaklaşık 40 dakikalık bir egzersiz yaptım, kademeleri yavaş yavaş arttırıyorum, ilk seanslarda 7 ile başlamıştım şu an titreşim seviyesini 10'a getirerek çalışıyorum şu an için her şey yolunda bacak kaslarım ortaya çıkmaya başladı...normalde bu kadar çalışma ile kas oluşmaz ama ben halihazırda zaten eski bir sporcu olduğum ve yağ oranım çok düşük olduğu için kaslar yavaş yavaş kendilerine gelmeye başladılar tahmin ediyorumki 1 ay gibi bir süre içerisinde eski formuma kavuşacağım...Bu arada egzersizleri her gün yapmak yerine 2 günde bir yapmaya karar verdim ki kaslar dönüşümünü tamamlasın...

Annem alet konusunda pes etti, zaten hareketleri doğru düzgün yapamıyordu, zor olduğundan değil kendisi biraz dikkatsiz ve uyardığım halde ısrarla hareketleri kendine göre uyarlıyor neyseki sakatlanmadan bıraktı, sanırım halinden pek memnun...

Kardeşime gelince, aşağıda gördüğünüz üzere kendisini kilo verme takıntısına kaptırmış durumda 3 kilo fazlası olduğuna inanıyor ve dukan diyetine başladı...Bunun yanında bu aletlerle güzel güzel çalıştırıyorum şanslı bir genetik kodlamaya sahip olduğu için benim gibi o da çabuk toparlanan bir bünyeye sahip, 4. seans sonunda simitlerinde azalma ve göbişinde erime var, kızda zaten popo vs olmadığı için başka bir yerinin erimesini pek beklemiyorum ama kas yoğunluğunu düzenli egzersizle biraz arttırabilirsek çok iyi olacak...

Stepper aletinin yüzüne hala bakan yok, bu gün ayıp olmasın diye 100 adım attım, birilerinin beni gaza getirmesi gerekiyor galiba :)

Bunun dışında bu gün sipariş ettiğim relax tone benzeri masaj aleti geldi, denedim hemen bacaklarıma masaj yaptım ama total vibes'ın yaptığı masajdan sonra bununki biraz yavan geldi, aşırı derecede ağır ve aleti tuttuğum elim feci halde şişip kızardı...pek hoşlandığım söylenemese bile düzenli olarak anneme masaj yapmayı düşünüyorum, kendim içinde yuvarlak topları olan başlığı kullanıp kremlerimi masaj eşliğinde sürerim diye düşündüm...

Bu konuyu okuyan var mı bilmiyorum ama bu günlük bu kadar kızlar...

Merhaba, ben okudum canim hayirli olsun yeni spor aletin. Bende de var bu tarz bisey ama sanirim sendeki daha pahali ve mutlaka fark vardir titresim kalitesinde. Ben malesef düzenli kullanmadim simdide kösede duruyor ama yazdiklarindan sonra tekrar kullanasim gedi Sen ne kadar ücret ödemistin ?

bu uyguladigin hareketleri biraz anlatabilirmisin, anlatmak mümkünse tabi :)

Tatlım nasılsın bu arada, neredeyse 1 sene oldu görüşemedik :) hareketler bildiğimiz powerplate hareketleri ben buna ek olarak bazı pilates hareketlerinide ekledim...bir araştırayım eğer becerebilirsem fotoğraf ekleyeceğim hemen :)

Seninkinin marka ve modeli nedir bu arada?

evet canim cok oldu görüsmeyeli. mesaj yazdim özelden sana :)
benimkinin markasi yok 50 eu ya almistim ,kiyaslama sansim yok tabi daha iyi bir aletle ama bana fena gelmiyor titresimi gayet iyi. resimler icin tesekkürler canim

Bu akşam yine yaklaşık 40 dakikalık bir egzersiz programı uyguladım ama bu sefer titreşim şiddetini son seviyeye getirdim, oldukça yorucu oldu...çalışırken yaşadığım tek sıkıntı kedilerimizin ve köpeğimizin alet çalışır çalışmaz odaya toplanması ...dehşet içinde izliyorlar, henüz sebebini çözemedim frekans dalgasından dolayı olabileceğini düşünüyorum allah hayır etsin :) Bunun dışında titreşim hızı arttıkça aletin üzerinde durmak biraz zorlaşıyor ve en kötüsü ayaklarımın altı gıdıklanıyor inanamıyorum :) Şu an kilo olarak ürünün bir etkisi yok bana zaten zayıflamakda istemiyorum ama görüntü olarak oldukça toparlanmış görünmeye başladım bu yüzden çok mutluyum...

Kız kardeşim benden önce gelip 1 saat egzersiz yapmış, vur dedik öldürdü dememde sakınca yoktur herhalde, zaten diyetde yapıyor, çizelgeden anladığım kadarı ile 3. gün sonunda toplam 1.100 gr vermiş, diyeti konusunda yorum yapamayacağım ama bana göre luzumsuz bir şeydi...
Bunun dışında biraz selüliti olduğunu sanırım daha önce yazdım, selülitlerde biraz iyileşme var ama tamamen iyileşmek için için epey uğraşması gerekiyor tahminimce, selülite bu aletin iyi geldiği çok belli ama bunu yapanın egzersiz kısmı mı yoksa masaj kısmı mı olduğunu bilemiyorum...Halihazırda zaten masaj kemerlerininde selülitlere iyi geldiğini biliyoruz demek ki kan dolaşımın hızlanması ile selülitin bağlantısı tahminimizden daha yüksek...

Bu arada hem Emre hem ben bu gün stepper egzersizi de yaptık ama galiba benim bu aletin yere çarpan kısmına acil önlem bulmam lazım çünkü çat-çut sesi ile insanın dikkati dağılıyor...

Bu günlükde bu kadar, 10. seans sonunda yağ ve kas oranıma baktıracağım buradan sizinle paylaşırım :)

canim ben bu resimdeki hareketleri biraz biraz yaptim deneme amacli. Normalde sen her hareketi kacar dakika yapiyorsun ? birde kardesinde simitler gitti dedinya onu hangi hareketle basardi karin bölgesi icin olanlami acaba ?

canim ben bu resimdeki hareketleri biraz biraz yaptim deneme amacli. Normalde sen her hareketi kacar dakika yapiyorsun ? birde kardesinde simitler gitti dedinya onu hangi hareketle basardi karin bölgesi icin olanlami acaba ?

O bölgeiçin olan hareketler yok resimlerde hareketlerden biri şu, düz bir biçimde yere uzanıyorsun ayaklarını aleta basacak biçimde bacaklarını kırıyorsun, kolların yanda , sonra poponu kaldırabildiğin kadar yukarı kaldırıyorsun yani bir nevi başın yerde kalacak şekilde köprü yapıyorsun, diğer hareket aletin üzerine yatıp bacaklarını dizden kırık biçimde yukarı kaldırıyorsun __ duruş şeklin bu
__I olacak biçimde bir nevi mekik hareketi yani en alttaki __ çizgi senin vucudun, I senin üst bacağın __ ise alt bacağın oluyor tatlım, bu şekilde kollarını başının altında birleştirip başını yukarı doğru kaldırıyorsun kasılmayı çok net hissedeceksin, sabit kalmak zorunda değilsin mekikde çekebilirsin ama omuzların yere değmeyecek...Ben her hareketi 2 şer dakika yapıyorum sen yavaş yavaş başla :)

canim konuyu unuttum sanma, tam olayin icindeyim cünki biraz bakayim dedim nedir bu fiyatlardaki ucurmlar derken aradaki farklari kesfettim 100 euro dan 5bin euro ya kadar aletler var . Mesele profosyenel yada ev icin olmasinin yaninda titresim sekli cok önemliymis dikey titresimi tavsiye etmiyorlar yatay olmasi insan yapisina daha uygunmus ayrica bazi aletlerde hem yatay hemde yürüyüsteki gibi bir etki yaratmak amacli bastigimiz yerin yana dogru besik gibi cok cok hafif sallananlar var. anlayacagin kafam bay akaristi o yüzden evdekini kullanmayacagim cünki fayd yerine zarar vermek disinda bosunada ugrasmi olacagim anlasilan cünki Hz seviyosi cok düsük ancak kan dolasimina fayda eder 30-50 Hz arasi kaslari calistiriyormus.
Suan hem uygun hemde iyi bir alet aramaktayim internette

Canım yatay titreşim klasik masaj aletleirnde olan bir şey bir spor aleti için dikey titreşim özelliği aranır tıpkı powerplate'de gibi ayrıca bastığın zeminin sallanması değil sabit olması gerekiyor maksimum etki için :) işte senin iyi sanarak yazdığın özelliğe sahip bir çok aleti ben es geçtim çünkü forumda kullanan ve hiç bir işe yaramadığını söyleyen çok arkadaşımız oldu çünkü onlar eski nesil, bensekullandığım vb nin 1 haftada etkisini ciddi manada gördüm.şu sıra bıraktım 4 gün yapmayacağım çünkü saçlarıma brezilya fönü uyguladım terlememem lazım hihi

amannnnn kafam yaaa nerdeyse evet ya dikey olani tercih edilmesi gerek pardon canim sabit olmasi konusunda ikisini barindiran aletin daha iyi oldugu iddia ediliyor örnek YouTube - Galileo Training - eine Grundübung bu marka zaten anormal pahali daha ucuzlari bu kadar akici olamaz sanirim. o yüzden dikey tirresimli ve yüksek Hz ye sahip bisey bakiyorum.

Son düzenleme:
canim sayfasinda bulamadim, dikey oldugu kitapciginda yaziyormu total vibes in birde titresimi kac Hz ye kadar cikiyor sanirim frekenz deniyor

canim sayfasinda bulamadim, dikey oldugu kitapciginda yaziyormu total vibes in birde titresimi kac Hz ye kadar cikiyor sanirim frekenz deniyor

Dikey canım, frekans 35-50 arası...yani daha evvel söyledim ben profesyonel sporcuyum ve spor salonlarından nefret ederim, benim için hareket önemli yoksa çok sıkılıyorum ve egzersiz yapıyorum gibi gelmiyor ama bu alette öyle olmadı...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…