• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Topuklu giymek zorunda olmak:(

Şu uzun boyu abartmayın kızlar ya bende uzunum biraz daha kısa olsam diyorum
bir kere kısa boylu kadınlar minyon oldukları için yaşını göstermiyor benim annem kısa ablam sanıyorlar teyzelerim gene öyle :KK45:

Hep söylüyorum 10 cm topuklu giyen 150 boyunda bir kadın 160 gibi görünmüyor. 10 santim topuklu giymiş 150 boyundaki kadın gibi görünüyor. Eliniz ayağınız kol, bacak boyunuz boyunuzla orantılı sonuçta. Yani boşu boşuna sağlığınızdan olmayın, kendinizle barışın. Hem okula giderken topuklu ayakkabı pek iyi bir tercih değil bence.

Hep söylüyorum 10 cm topuklu giyen 150 boyunda bir kadın 160 gibi görünmüyor. 10 santim topuklu giymiş 150 boyundaki kadın gibi görünüyor. Eliniz ayağınız kol, bacak boyunuz boyunuzla orantılı sonuçta. Yani boşu boşuna sağlığınızdan olmayın, kendinizle barışın. Hem okula giderken topuklu ayakkabı pek iyi bir tercih değil bence.

Aynen birde orta boylu olsa neyse ama bence çok minyonlarda tuhaf duruyor o çok yüksek topuklu ayakkabılar

boyum 1.65 zorunluluktan değil zevkten giyiyorum ben topukluyu artık benim arkadaşlar isyan ediyor spor giy biraz da tık tık tık olmuyor böyle diye :)

Benim de boyum 1,60 m ve neredeyse 14-15 yaşımdan beri topuklu giyinirdim. Ta ki 2 sene öncesine kadar...Şuan diz kapağımda kıkırdak erimesi, ayak tarak kemiklerinde , parmak kemiklerinde fazla yük binmesinden dolayı kemik düzleşmesi (metatarsalji) ve ucu dar ayakkabı giymekten de hem baş hem de küçük parmak kemiklerimde yamulma oluştu. 1 saatten fazla ayakta duramıyorum. Ayak tabanlarım deli gibi zonkluyor ve de belim sürekli ağrıyor...Hatta sırf bu yüzden çalışma hayatına geri dönmeye korkuyorum. Eşimle uzun uzun gezmelere gidemiyorum zira 1 saat sonunda sızlanmalarım, söylenmelerim başlıyor. Ayrıca şuan bırak topukluyu düz ya da spor ayakkabı giymek bile canımı yakıyor. En sevdiğim şey evdeki ortopedik terliğim oldu neredeyse...Yakında asosyal biri olursam hiç şaşırmayacağım:KK69: ...O derece yani...Daha yazmama gerek var mı canım benim:KK20: ? Umarım anlatabilmişimdir sürekli topuklu giymenin faydalarını :KK34:

NOT: Topuklu ayakkabıyı hala çok seviyorum ve stiletto giyen birini görünce resmen içim gidiyor . Ama diğer taraftan bir yakınımızın düğünü falan olacak da topuklu ayakkabı giymek zorunda kalacağım diye de ödüm patlıyor....

Son düzenleme:
Benim boyum 1.72 birde topuklu giyince 1.80 oluyorum o yüzden çok sevmeme rağmen giyemiyorum :) yani giyiyorum da ben hergün giymek istiyorum ama böyle dikkat çekici bi boy oluyor o yüzden ara ara giyiyorum çok kafana takma bence kısa boylu olmanın avantajı platform topuk girebilmek bence, ben hiç giyemedim şimdiye kadar :)

Ben de basligi gorunce is geregi falan giymek zorundasiniz sandim (benim isim geregi giymem gerekiyordu mesela) 1.50 boyunda olunca topuklu giymek gerekiyor diye bir kanun mu var? Ayrica topuklu giyip rahat yuruyemeyen kadin goruntusu cok komik oluyor farkinda misiniz? Dizler ya fazla bukuluyor ya hic bukulmuyor, govde one dogru egik duruyor, yalpalayan bir goruntu, hic hos degil.
Boyu 1.80 de olsa 1.40 da olsa bir kadini guzel ve seksi gosteren sey kendinden emin, ozguvenli ve dik durusudur, gerisi hikaye :KK66:

Enee bu benim giz. Ben de topuklu giyerim, ama memnunum durumdan. Benim boyum da 1.57 napalim, Allah bizi boyle yaratmış. Küçükken kafama çok takardim simdi umrumda değil.

Canım kendini nasıl guzel, nasıl rahat ve iyi hissediyorsan oyle yap, zira bak giyince boyun uzun oluyor biraz daha ama konforundan ödün vermiş oluyosun.
Keşke siZin boyunuzda olsam hiç giymem topuklu cidden :(

başlığı görünce iş yerince mecbur tutuyorlar falan sandım. zorunda değilsin ki seçimin bu şekilde. ayrıca daha bu yaşta bel ağrıların başladıysa ilerde 30 dan sonra falan çok kötü olur vücuduna yapma bunu

canım sende dolgulu topuk giy ama gizli topuk olanlardan :) fazla yormaz o :)

Demek ki ayakkabı seçmeyi bilmiyorsunuz. Günlük hayatta çoğunlukla topuklu ayakkabı giyenler ayda yılda bir giyenlere kıyasla daha şanslıdır. Çünkü vücutları topuklu ayakkabıya alışır, daha az zorlanırlar. Kişiye uygun seçilmiş ayakkabı ağrı yapmaz ki siz zaten ayakkabı denerken iki üç adımda bunu anlarsınız. Topuklu ayakkabının ağrı yapmasının diğer sebepleri de kişinin kilolu olması ve kendi boyuna göre fazla olan topuk boyunu seçmesidir.
Artı olarak iyi seçilmiş topuklu ayakkabı kalçayı ve bacakları daha güzel gösterir, estetik durur. :KK24:

Topuklu ayakkabi giymek zorunda degilsin.
Bunun yerine boyunla ve kendinle baris.
Kendini uzun gostermek icin zorla topuklu giyip sIkInti cekmek, biktigin halde giymek filan... Bunlar hep ozguven eksikligi. Zorunluluk degil.

Topukluya alışınca evde bile parmak ucunda yürürsün
evlenene kadar topuksuz terlik bile giymedim
çok rahat ederdim
ama şimdi tam bir işkence
gerçekten dayanılır gibi değil
kaliteli bir ayakkabı tercih et en azından biraz daha rahat kullanırsın

Ben de minicik bir hatunum, benim de boyum 150 filan bir buçuk metre diyorum kendime ama ben düz de giyerim topuklu da, ama aşırı topuklu asla giymem rahatım önemlidir benim, takma boya sakın. Nolmuş boyu olanların artısı ne yani salla gitsin. Kendinle barış ki bu barışılcak bir şey de değil, bir kusur değil yani, kendini sev hatta hayatta en çok kendini sev. Yarın çek düz taban öyle çık mesela :)

Benim sırık gibi boyum var ben de topuklu giyiyorum.. Topuklu ayakkabi bence zerafettir ayağinin belinin ağrıması ayakkabidan kaynaklaniyodur alirken malına ve rahatligina dikkat et. Boyun da abarttigin kadar kısa degil kuzenim 147 o kadar alismis ki topukluya duz taban giymez

Back
X