topuklu ayakkabı giymeye nasıl alışırım?

ben de giyemiyorum topuklu hemen ayağım burkuluyo
bi de sanki uzun süre giydikten sonra bacaklarım titriyomuş gibi oluyo
ancak çok hafifçe dolgu topuklar giyebiliyorum

kızlarr bende sızın gıbıydım bankada calısıyodum gıymek zorundaydım hergun evın ıcınde gıydım ayagım alısana kadar ve sımdı cok rahat gıyıyorum sızde terlık yerıne topuklu ayakkabı gıyın:teselli::teselli::teselli::teselli:

kesinlikle çook işe yarıyor babet dışında bişey giymemiştim.işe başlayınca ve ewlenince haliyle giyinmek zorunda kaldım.ewin içinde giy bi kaç gün yada bi hafta falan alışırsın

yanınızda ayakkabı taşımayın.mecbur bütün gün giyince alışırsınız:KK66: haftada en az 2 gün giyin.
topuksuz ayakkabı giymiyorum ben...

Kaliteli olunca hic sorun olmuyor, dügünümde giydigim topuklu epey yüksekti 5dk oturmadan oynadim :KK52: ne agri oldu ne sizi. Giyemeyenler minik topuklarla baslasinlar zamanla alisiliyor.

Topuklu ayakkabı giydiğim zaman ayaklarıma bakmıyorum, ve spor ayakkabı giydiğimi hayal ediyorum :KK70: 1-2 hafta evde alıştırma yapmıştım bunun faydası gerçekten çok. Şimdi ise topuklularla koşabilirim bile :KK70: açıkcası bunu bi kez denemiştim :KK47: ayakkabımda ne sağlammış benim gibi birine çok bile dayandı :KK70:

Ben de artik bir yerden baslamam lazim diye bana bir hayli yuksek gorunen bir ayakkabi aldim.ama daha onceden kismen tecrubem var, dolgu topuk ve hafif topuklu botlar giyiyordum.ama bu farklı, korkuyorum insallah bir yerimi kirmam.kalite demissiniz, baya da para verdim ama yine de acıtıyor ayagimi.evde deneme yapiyorum simdilik.

ben 5 senedir hergün topuklu giyiyorum yaklaşık 10saat kadar.cünkü kiloyu biraz kaldırıyor,boyu kaldırıyor herseyi değiştiryor bianda.bir elbiseyle babetle cirkin topukluyla cok farklı oluyorum.hemde ince topukta giyiyorum...ama söyle bir sorun var son aylarda bir ayagımda acayip bir agrı basladı sanırım kemik çıkıntısı oluştu.yani hiçte saglıklı değilmiş.simdilerde daha kalın topuk ve dolgu toğuga basladım.

topukluyu giyecekseniz giyim tarzınızada uymalı ve en önemlisi lap lap yürümemeli,bazen bu aklıma geldikçe yürürken,aklıma manken yürüyüşünü getirip ayaklarımı one aynı hizaya atıyorum hafif.bir video vardı topuklu ile yürümek için.

yanınıza babet almayın diyemıycem çünkü düz binalarda rahatımda eve yürüyemezdim hayatta,arabayla gidip gelıyorum. sözün özü:öenmli olan bi 5 sene sonra ayakların rahatsızlanmaması benimki gibi.oyüzden önce rahatlık.kesinlikle acıtan sıkan ayakkabıyı tekrar tekrar giymeyin,1saat ne cıkacak diye.birde babaet alırkende 1,2cm lik daha klasik ses cıkartan baetler oluyor onlardan tavsiye ederim.topuklu modundan cıkmamak için.

arkadaşımın bir önerisi vardı bana. evde mutlaka 2 3 saat topuklu ayakkabı giyerek alıştırma yapmalısın demişti. ama ayakkabılardan sıkılınca hemen çıkartılıyor o yüzden ayağından çıkarılması zor olan çizme giymelisin demişti. evde en az 2 veya 3 saat topuklu çizme ile gezerek alıştırma yapmalısın demişti

ben yirmi beş yaşıma kadar hiç topukul giymemiştim. sonrda bi gün ayağımda ünüformamın botu varken dolmuşdan adım atarken ayağımı kırdım ameliyat oldam 45 gün kıpırdamadan yattım. iyleşince dedim kii
amaaan düz giysemde kırılıyor farkeden bişey yok. giy gitsin. paytak yürümüşüm alışamamaşım hiç umursamadım. çevreden bakışlarıma 6 ayda alıştım topukluya üstelik boyumda muazzam uzun

benim günlük hayatta 7-8 cm ve üstü topuklu giymem mümkün değil, ayağım aşırı rahatsız oluyor ayakta bile duramıyorum. davetlerde falan bazen özeniyorum yüksek topuklu giymeye ama 1 saat içinde ayakta duramayacak hale geliyorum hemen oturmak istiyorum... bir çözüm de bulamadım bu duruma. bu arada ayağım biraz geniştir benim, ayakkabılar hep yandan parmaklarımı sıkar, parmaklarımı sıkmayan deri topuklu-topuksuz ayakkabı neredeyse yok öyle diyeyim abartmıyorum. bir tek spor ayakkabıda rahatım.

Bende hic giyiyorum acaba ayakkabinin kalitesi ile alakasi var mi

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

evet ön kısmının rahatlığı önemli yoksa gün boyu acısını sizden çıkartır

Bende aynı dertten muzdaribim , her bayram hevesliyorum alıyorum da bu baydam da stiletto aldım bakalım evde deniyorum biraz biraz alışmak için, bundan öncede düğünde giymiştim kendime daha da güvenim geldi salonda herkesin içinde düşmeden yürüdüysem tamamdır yani ,alıştırma şart , bende bu zamana kdar hep convers giyen biriydim ..

Boyum kısa ve erkek arkadaşım da uzun boylu olduğu için üç yıl önce filan giymeye başladım topuklu ayakkabı. ılk başlarda çok zor geliyordu,özellikle işe gidip gelirken. Yanımda yedek ayakkabı taşıyordum bende. Hatta işyerinde masamın kenarında yedek düz ayakkabılarım dururdu ne olur ne olmaz diye kaydirigubbakcemile3 Üç senedir Hotiç ve Nine West ağırlıklı olmak üzere birçok topuklu ayakkabı tecrübem oldu. Topuklu ayakkabı alırken ayakkabının ön kısmının da yüksek olmasına dikkat edin. Aksi takdirde eğer ayakkabının altı ince ise parmaklarınız ve kemikleriniz çok ağrır yürümekte zorluk çekersiniz. Nine West şık ayakkabılar üretiyor fakat topuklu ayakkabıda rahatlık derseniz kesinlikle hotiç derim ben. Yeni başlayan arkadaşlara da tavsiye ederim. Çok yüksek topuklarla başlamayın,ayakkabınızın altı çok ince olmasın platform gibi olsun. Mümkünse dolgu topukla başlayın. Onun üzerinde durmaya alıştığınız zaman normal topuğa geçersiniz. Yaz da geliyor bir sürü dolgu topuklu ayakkabılar vitrinlerde şu anda. Bir de tüm ayakkabılarda olduğu gibi topuklu ayakkabıda da bilinen markaları tercih edin. Fiyatların ucuzluğuna ve ayakkabının şıklığına aldanmayın çünkü ortopedik hasarlar kolay kolay düzeltilemiyor Allah korusun ayağınızın şeklini bozarsınız. Bir süre yanınızda yedek düz bir ayakkabı taşıyın bazen dayanılmaz olabiliyor çünkü alışana kadar. Ben üç senedir tüm ayakkabılarımı topuklu alıyorum ve artık düz ayakkabıyla topukluyla yürüdüğüm kadar rahat yürüyemiyorum sanırım herşey alışmakla ilgili. Biraz uzun oldu ama yardımcı olmuşumdur umarım.
Bilgiler çok güzel Sağol. ..

Arkadaslar bence topukluya ayak yapisi ince olanlar cok daha kolay alisiyor.
Ve vucut dengesinin iyi kas yapisinin iyi olmasi gerekiyor. Yani evde parmak uclarinizda olabildigince kalktiginizda hissedersiniz en cok neresi kasiliyor? - Alt bacak kaslari.. Dolayisiyla vucut agirligi ayak+alt bacakta. Ayaklara yardimci olmasi için o kaslari guclendirebiliriz
*benim ayagim da biraz genis oldugu icin hemen alisamadim. Biraz da kacmak kolayima geliyor ama diger arkadaslara yardimci olur belki :)

Kesinlikle dolgu topuğu denemelisin en yüksek şık görünümleri bile rahatlık sağlıyor

Kesinlikle dolgu topuğu denemelisin en yüksek şık görünümleri bile rahatlık sağlıyor
Dolgu topuk da cesidine gore rahat ya da degil ya bilmiyotum ya da benden kaynakli. Zarif olan dolgu topuklar yine rahat gelmiyor bna :KK43: spor ayakkabisinin ortopedikligi bayagi iyi :KK70:

X