- Konu Sahibi defne/oxgxuz
-
Benimde ayak tabanımda sertlik vardı. Topuğumda, baş parmağımın altın ve bir kaç yerinde sertlik vardı, yüzeyi pütürlüydü, ince çorap giyindiğimde hemen kaçıyordu. Ama artık ayaklarım yumuşacık :)
Bunun için önce kozmetik mağzasından ayak (pedikür) törpüsü, et pensi aldım. Eve geldim, ılık sıcağımsı bir su hazırladım, içine nohut kadar duş jeli damlattım. Bebe şampuanı da olur, hiç bir şey koymayadabilirsiniz. Ayaklarımı içinde yarım saat beklettim. Önce bir ayağımı çıkartıp, havluyla ıslaklığını aldım. Sonra pedikür törpüsünün kalın kısmıyla topuğumdan başlayıp parmak ucuna doğru törpüledim. Sonra törpünün daha pürüzsüz olan kısmıyla törpüledim ayak tabanımı. Aman Allahım ayağımdaki ölü deriler resmen soyuldu. Elimle dokunduğumda yumuşaklığı hissettim:) Sonra et pensiyle tırnak etlerimi temizledim. ayaklarımı yıkayıp kremledim. Artık ayda bir yapıyorum, pespembe topuklara sahip oldum.
Uygulamaya başlamadan önce yere büyükçe bir banyo havlusu sermeyi unutmayın:):)
cok pratık kolay malzemelerde var hemen denemek istiyorum :)[/QUOT
Ben suyun içine biraz tuz da koyuyorum özellikle yorgunken çok iyi geliyor :) ayagınızdaki sertlik fazlaysa haftada 15 günde bir de yapın harika oluyor :)
bi leğene ılık su dolduruyorum sonra içine sirke (evde elma sirkesi vardı ben onu kullanıyorum) sirke döküyorum bi miktar. sonra ayaklarımı bunda yarım saat civarı tv izlerken bekletiyorum. sonra ponzyla yavaş yavaş ovuyorum ve harika çıkartıyor, uzun sürede tekrarlamıyor o sertlik. hem tırnak dibindeki etleri de hemen o anda o suda temizleyin, işte size süper pedikür :))) ben ayda bir yapıyorum. öyle uğraşamam krem çorap ilaç vs.....
Merhaba arkadaşlar ben "Neutrogena'nın Formula Noruega adlı ayak kremini kullanıyorum son zamanlarda. Günde 2 defa sürüp üstüne pamuklu çorap giymek yeterli olacakmış. Çok iddalılar.. Bakalım görücezz :)))
bi leğene ılık su dolduruyorum sonra içine sirke (evde elma sirkesi vardı ben onu kullanıyorum) sirke döküyorum bi miktar. sonra ayaklarımı bunda yarım saat civarı tv izlerken bekletiyorum. sonra ponzyla yavaş yavaş ovuyorum ve harika çıkartıyor, uzun sürede tekrarlamıyor o sertlik. hem tırnak dibindeki etleri de hemen o anda o suda temizleyin, işte size süper pedikür :))) ben ayda bir yapıyorum. öyle uğraşamam krem çorap ilaç vs.....
çok mantıklı söylediklerin. deneyeceğim.bi leğene ılık su dolduruyorum sonra içine sirke (evde elma sirkesi vardı ben onu kullanıyorum) sirke döküyorum bi miktar. sonra ayaklarımı bunda yarım saat civarı tv izlerken bekletiyorum. sonra ponzyla yavaş yavaş ovuyorum ve harika çıkartıyor, uzun sürede tekrarlamıyor o sertlik. hem tırnak dibindeki etleri de hemen o anda o suda temizleyin, işte size süper pedikür :))) ben ayda bir yapıyorum. öyle uğraşamam krem çorap ilaç vs.....
selamlar nereden temin ediyorsunuz bu ürünü?Özel Jel Katmanlı bakım çorabı var ''Joanne Care'' diye bir firmanın, komşum aldı baya bir etkisini gördü, bende aldım 2 3 gözle görülür fark oluştu, çok da şirinler tavsiye ederim, (www.joannecare.com)
Googlede ararken topuk sertlesmssi nasil duzelir diye sizin yaziniz cikmisti karsima ve o gunden beri yAklasik 2 aydir uyguluyorum. sayenizde ayaklarimin alti yumusacik cok tesekkur ederimbi leğene ılık su dolduruyorum sonra içine sirke (evde elma sirkesi vardı ben onu kullanıyorum) sirke döküyorum bi miktar. sonra ayaklarımı bunda yarım saat civarı tv izlerken bekletiyorum. sonra ponzyla yavaş yavaş ovuyorum ve harika çıkartıyor, uzun sürede tekrarlamıyor o sertlik. hem tırnak dibindeki etleri de hemen o anda o suda temizleyin, işte size süper pedikür :))) ben ayda bir yapıyorum. öyle uğraşamam krem çorap ilaç vs.....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?