Topuk Sertleşmesine, Kalınlaşmasına Bir Çözüm

Arkadaşlar, "Foot Doctor" diye bir krem var. Hem çok güzel kokusu var hem de ayağınıza sürüp -özellikle geceleri- çorap giyip yattığınızda, düzenli kullanımda çok işe yarıyor ve topuklarınızı yumuşacık yapıyor.

Topuk sertleşmesi şikayeti olanlara tavsiye ederim. Güzel bir ürün. Fiyatı da 13 tl filandı. Bilginize.

Yarın bende sirke alıp deneyim, görünen o ki herkes memnun kalmıs Benim fazla şikayetim yok genelde ponza tası ile yapıyorum ama pembe pembe olmasını istiyorum :)

1-kuruyken ponza tasıyla ovalayın ki ölü deriler gitsin
2-sonrasında sıcak suyla beraber ayak peeling i yapın
3-ayaklarınızı kuruladıktan sonra biraz vazelin ve bir tatlı kaşığı kadar kakao yağını karştırın ayaklarınıza sürün
4-pamuk çoraplarınızı giyin bütün gece boyunca ayaklarınızı dinlendirin
5-sabah yumusacık ayaklarla uyanacaksınız

merhabalar, balık pedikürü yaptırdıktan ayaklarım yumuşacık oldu. kadıkoyde aquajen adında bir yer var. cok nezih bir mekan. gayet dinlendirici. tavsiye ederim. telefonları 0216 330 87 89

kızlarrr ben hiç denemedim ama teyzem ayaklarına yatmadan gliserin sürdüğünü ve yumuşacık olduğunu söyledi..
bi sohbet esnasında böyle böyle yaptım yatmadan gliserin sürdüm ayaklarıma yumuşacık oldular dedi..
hep denicem denicem diyodum burda görünce aklıma geldi bende denicem ilk fırsatta..

ben bi de ayak törpüsü kullanıyorum sürekli düzenli kullanıldığında ve kremlendiğinde yumuşacık oluyor..

Lapitak marka kremin iyi oldugunu duydum 3 farkli kisiden. Aldim bugun ; deneyecegim. Ev icinde cogunlukla terliksiz, ciplak ayak dolastigimdan ve yazlari da disarda hemen hemen hep parmak arasi terlik giydigimden, bende bayagi bi oluyor bu topuk sertlesmesi. Ama oyle cok rahatsiz edici boyutta olmuyo neyse ki; yine de bu bahsettigim kremi deneyecegim.

Son düzenleme:
Bu gece denedim şirketi suda beklettim ovdum ölü derilerdende kurtuldum vazelin sürüp çoraplarımı giydim iyi gibi sabahı heyecanla bekliyorum

merhaba kızlar benim ayak tabanım hiçbirzaman yumuşak olmadı hep tabaka tabaka sert kuru ve tırtıklı görünüyordu.ponza vs. yapsam düzelmiyor.annemin önerisiyle hatta kendi yaptı
zeytinyagı sürüp strecle iyice sardık sabaha kadar öyle durdu
inanın ilk defa bu kadar temiz ve yumuşak görünüyor.1 gün daha denesemm kesin pamuk gibi olacak
cok sevindim sizinle paylaşmak istedim ,kesinlikle deneyinnn

canım kaşıntı da varsa mantar olmasın o, internetten araştır bir mantarın belirtilerini, görüntülerini falan.

AYAK MAnTARI

Atlet ayağı olarak da adlandırılan bu mantar infeksiyonu, vücudumuzda zaten bulunan mantarların uygun ortamda hızla çoğalıp infeksiyona neden olması ile karakterizedir. (özelikle ayak parmakları arasında) .Diğer mantar infeksiyonları ile birlikte görülebilir ve Tinea infeksiyonları içinde en yaygın olanıdır. Sıkı ayakkabılar giyilmesi, cildin uzun süre nemli kalması, çok terlemek, küçük cilt veya tırnak sıyrıkları riski artırır.

Bulaşıcıdır. Direkt temas ile veya ayakkabı, duş, havuz zeminlerinden geçebilir.
Ayak mantarını önlemek için dikkat edilmesi gerekenler aşağıdaki gibidir.

Duş ve yüzmeden sonra ayak temiz, serin ve kuru tutulmalıdır.
Ortak kullanılan duş veya havuz gibi yüksek yoğunlukta mantar sporları içerebilecek yüzeylerde yalın ayak yürümekten kaçınılmalıdır.
En azından günde 1 defa çoraplar değiştirilmelidir.
Eğer risk taşıyan ortamlarda bulunuyorsanız veya yatkın grup içindeyseniz antifungal bir ilaç veya pudra kullanılmalıdır.
Havadar ve tercihen deri gibi doğal materyallerden yapılmış ayakkabılar tercih edilmelidir. 1 gün arayla değiştirilen ayakkabılar aradaki günlerde kuruyacağından ayak mantarından korunmayı sağlayacak bir yol olabilir.

BELİRTİLER NELERDİR?

En yaygın belirti ayak parmakları arasındaki derinin yarılması, tabak tabaka ayrılması, soyulmasıdır. Enfeksiyonlu bölge genellikle kırmızı ve kaşıntılıdır. Enfeksiyonlu bölgede yanma, acıma hissedebilir. Kabarcık, kabuklanma ve sızıntı oluşabilir.

TANI VE TEDAVİSİ NASIL OLUR?

Çoğunlukla cildin görünümünden tanı konur ama eğer test yapılırsa şu şekilde gerçekleştirilir.
Cilt kültürü, Biyopsi örneğini mikroskobik inceleme veya kimyasal maddelerle yapılan testlerle tanı konulur. Tedavide kişisel bakım çok önemlidir. Ayaklar özelikle parmak araları temiz ve kuru tutulmalıdır. Ayaklar en az günde 2 defa olmak üzere su ve sabunla yıkanmalı ayrıca dikkatli şekilde kurulanmalıdır. Ayrıca deriye sürülen veya ağız yoluyla alınana ilaçlar tedavi sağlar. Şiddetli enfeksiyonlarda mantarlı bölgede oluşan ikincil bakteriyel enfeksiyonları önlemek için antibiyotik tedavisi de gerekebilir.
Ayak mantarı zor iyileşebilir ve tekrarlayabilir. Uzun süreli tedavi gerekebilir. (forum.donanimhaber.com'dan)

Ne yalan söyleyeyim benimde en sinir olduğum duygulardan biridir bu durum. Ben genelde hep bakarım ayaklarıma ama şu topuklarımın o kalınlaşmasını bir türlü önleyemedim. Geçen yıldı sanırım Vich'nin kremini almıştım, bir mucize gibi gelmişti. Gerçekten akşam sür (bakımını yaptıktan sonra tabi) sabaha bırak çatlağı, en ufak çizik bile kalmıyordu. Ama oldukça pahalı birşeydi. Zaten geçen sorduğumda da piyasadan kalktığını söyledi bir eczacı. Yarın ilk işim hemen denemek olacak, sonucumu mutlaka bildireceğim. Bilgi verdiğin için tekrar teşekkürler.

kuzum her duştan çıkmaya yakın bir ii sürsen ponza taşını öyle bekletmeyede gerek kalmıyor herdaim yumuşak oluyor bunu huy edinsen sürekli daha bakımlı görünürsün

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…