• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Topuk Sertleşmesine, Kalınlaşmasına Bir Çözüm

bende ayak mantarı topuk sertleşmesi için farmasinin ayak bakım kremi ve peelingini tavsiye ederim bir bakıp inceleyin derim şubat kataloğunda 111. sayfada farmasi.com.tr

Bakımlı ve sağlıklı ayaklar için sizleri LR Health & Beauty 'nin sihirli dünyasına beklerim kızlar :) Sağlık bakanlığından onaylı aleo vera özlü ürünleriyle kısa sürede kalıcı etkiyi göreceksiniz...

Forever Living in bir propolis kremi var ben yaklaşık bir aydır kullanıyorum eller ayaklar pamuk gibi ayrıca sivilce oluşumunu önlüyormuş yüze kullanıldığında. tavsiye ediyorum kesinlikle (:

Bir süre duşdan önce yağladım.Sonra elime biraz tuz döküp onla ovdum.Sonra üzerine buzdolabı poşetini giyip bir iki saat sonra duşa:)Kısmen fayda etti.Ama benimkiler fazla problemli.

bi leğene ılık su dolduruyorum sonra içine sirke (evde elma sirkesi vardı ben onu kullanıyorum) sirke döküyorum bi miktar. sonra ayaklarımı bunda yarım saat civarı tv izlerken bekletiyorum. sonra ponzyla yavaş yavaş ovuyorum ve harika çıkartıyor, uzun sürede tekrarlamıyor o sertlik. hem tırnak dibindeki etleri de hemen o anda o suda temizleyin, işte size süper pedikür :))) ben ayda bir yapıyorum. öyle uğraşamam krem çorap ilaç vs.....
kesinlikle deneyeceğim çok mantıklı geldi.Sonuçta yarılan kısımlar bakteriyede müsait hale geliyor bakterilerde zamanla mantar ve kaşıntıya sebep oluyor sirkeninde mikrop kırcı özelliği var..hemen bu gün denemeye başlıyacağım ..

Ya rosmannda bi krem var muthis bisey onu kullaninca duzeliyor ayaklarim adi da fuss wohl olmasi lazim. Dandiktir ucuz da alim bi bakim dedim topuk catlagim vardi her dusta ovup kremi surup corap giyip yattim 2 haftada yumusacik oldu
bende kullanıyorum bu kremi çok faydasını gördüm,

Ben buradaki önerileri uyguluyorum.:cool: Gayet güzel hepinize de tavsiye ediyorum kızlar.

Evde Ayak Bakımı

Sert geçen kış aylarında topuklarınızın ve ayaklarınızın bakımını ihmal etmeniz cildinizde ciddi sorunlara neden olur. Bu soğuk zamanlarda evde ayak bakımı yapabilmeniz için birkaç tavsiye almaya ne dersiniz? Ayaklarınızda çatlakları genellikle kuruluk ve kir nedeniyle oluşmaktadır. Bu ayak ve topuk çatlaklarının giderilmesi için pahalı pedikür ve manikür salonlarına gerek kalmayabilir. İşte size evde hazırlayabileceğiniz bir ayak bakım kremi tarifi.

Evde Ayak Bakım Kremi Hazırlama

İhtiyacınız Olan Malzemeler;

• 1 adet kase
  • Kaşık (karıştırmak için)
  • Bir kavanoz. Yaptığımız kremi saklamak için.

Kullanılacak Malzemeler;

• Beyaz şeker (1 su bardağı)
  • Sodyum Bikarbonat (2 çay kaşığı)
  • Zeytinyağı (2-3 çay kaşığı)
  • Bal (2-3 tatlı kaşığı)
İsteğe bağlı ekleyebilecekleriniz;

• Jojoba yağı (1 tatlı kaşığı)
  • Birkaç damla esansiyel yağ

Yöntem;

• Bir kase içerisine şekerinizi ekleyin. Şeker kremimizin ana malzemesi olacak. Çünkü diğer malzemeleri bir arada tutacak özeliğe sahip.
  • Daha sonra zeytinyağını ekleyin ve kaşık yardımı ile iyice karıştırın. Bu işlemi yaparken eldiven kullanmanızı öneririm.
  • Daha sonra Sodyum bikarbonatı ekleyin (kabartma tozu, soda). Bu katkımız cildi temizler ve nemlendirmeyi sağlamak için cildinizin pH dengesini korur.
  • Bal ilavesini de yaparak tüm topaklar kayboluncaya kadar karıştırın. Bal yaşlanma karşıtı etkiye sahiptir ve kuru kavrulmuş cildi besler.
  • Son olarak kreminize güzel bir koku eklemek için içerisine jojoba yağı ilave edebilirsiniz. Kreminiz artık hazır. Kavanoza doldurduktan sonra serin ve kuru bir yerde saklamaya özen gösterin. 2 hafta boyunca size yetecek bir karışımdır.
Nasıl Kullanılmalı?

• Duş almadan önce ayaklarınıza iyice sürebilirsiniz. Dairesel hareketler ile birlikte pürüzlü olan noktalara masaj yaparak iyice yedirin.
  • Ayaklarınızı yıkamadan önce de yine aynı uygulamayı yapabilirsiniz.
  • Aynı zamanda elleriniz için de bu kremi kullanabilirsiniz.
Bu uygulamadan sonra ellerinizde ve ayaklarınızda oluşacak yumuşaklık hissine hayran kalacaksınız. Bu işlem için bir ponza taşı almanızda ölü deriden daha hızlı kurtulmanıza yardımcı olacaktır.

Maksimum verim almak istiyorsanız bu işlemden sonra ayaklarınıza nemlendirici sürün ve üzerine vazelin sürmeyi deneyin. Sonucunda ayaklarınızın ipeksi görünümüne siz de çok şaşıracaksınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
selam,
topuk çatlağı için bir önerim var haftada bir kere susuz şekilde törpülemek ve üre olan bir krem ile sabah akşam kullanıldığı zaman çok işe yarıyor. özellikle ispanya markası neusc-pies ürünü içindeki karite ile topuklardaki çatlağı birleştirdi. ayak sorunları çok fazla var onun için her yolu denedim. en son bu konuda bilgili ankaradaki podiatriste gidince bana yardımcı oldu.

sıcak suya iyotlu tuz ekleyip karıştın ve yine defne/oğuzun dediği gibi televiz karşısında falan farketmez yarım saat içinde tutun bu hem yorgunluğunuzu fazlasıyla alıyor ve varis oluşumunu da engelliyor. ama ben bunu ayda bir kere yorgunluk için yapıyorum.

Hanimlar hic bir uğraşa gerek yok mucize vi urun var yarik yarik topuklarumi nasir tutmus ayaklarimi pamuk gibi yumusacik yapıp iyilestirdi farmasi el ayak peelingi hem eller hem ayaklara kullaniliyo

Eklentiler

• FB_IMG_1456171168823.jpg
    FB_IMG_1456171168823.jpg
    17,6 KB · Görüntüleme: 465
merhaba, ben topuk çatlaklarına üre olan kremlerden kullanıyorum hem daha rahat ediyorum hemde hızlı çözüm oldu bnm için. sevgiler.

Topuk çatlakları oldukça yaygın bir problemdir. Topuk çatlakları derin olduğunda, ayaktayken ya da topuğa baskı uygulandığında ağrılara neden olabilir. Tedavi edilmediğinde çatlaklar daha da derinleşip kanamaya ve enfeksiyona da yol açabilir. Bu özellikle bağışıklık sistemi zayıf bireyler için tehlikeli olabilir. Topuklarınızın çatlamasını engellemek için yapabileceğiniz en iyi şey düzenli olarak bakım uygulamaktır. Annemin bu konuda çok ciddi problemleri vardı.Bir arkadaşımın tavsiye ettiği Argan Cure topuk çatlak kremi ile 1 hafta düzenli kullandık, zaten 3. günden sonra ayaklarınız pürüzsüzleşmeye başlıyor. Akşamları yatarken sürüp üzerinede çorap giyerseniz daha çabuk etki alıyorsunuz. 1 Hafta sonra bebek poposu gibi dümdüz oldu annemin ayakları. Ayaklarınızdaki çatlamış, sertleşmiş ve nasırlaşmış kısımların giderilmesini sağlamak için geliştirilmiş profesyonel bir üründür.Tavsiye ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
selam,
topuk çatlağı için bir önerim var haftada bir kere susuz şekilde törpülemek ve üre olan bir krem ile sabah akşam kullanıldığı zaman çok işe yarıyor. özellikle ispanya markası neusc-pies ürünü içindeki karite ile topuklardaki çatlağı birleştirdi. ayak sorunları çok fazla var onun için her yolu denedim. en son bu konuda bilgili ankaradaki podiatriste gidince bana yardımcı oldu.

annemin topuk çatlakları için yazdıklarınızı deneyeceğim umarım aynı şekilde onun da sorununu kökten çözer.

Benimde topuklarımda sertleşme vardı. Ten çorapları giyerken yada giydiğimde sertlikten dolayı hemen çoraplarda yırtılma oluyordu. Sprey ve krem kullandım günde 2 kere. 2 günde yumuşadı. Derin çatlaklarda birkaç günde etki gösteriyor. Ve tamamen bitkisel ürünler. kimyasal ürün olmadığı için rahatlıkla kullanıyorum.

Back