• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Topuk Sertleşmesine, Kalınlaşmasına Bir Çözüm

Benimde ayak tabanımda sertlik vardı. Topuğumda, baş parmağımın altın ve bir kaç yerinde sertlik vardı, yüzeyi pütürlüydü, ince çorap giyindiğimde hemen kaçıyordu. Ama artık ayaklarım yumuşacık :)

Bunun için önce kozmetik mağzasından ayak (pedikür) törpüsü, et pensi aldım. Eve geldim, ılık sıcağımsı bir su hazırladım, içine nohut kadar duş jeli damlattım. Bebe şampuanı da olur, hiç bir şey koymayadabilirsiniz. Ayaklarımı içinde yarım saat beklettim. Önce bir ayağımı çıkartıp, havluyla ıslaklığını aldım. Sonra pedikür törpüsünün kalın kısmıyla topuğumdan başlayıp parmak ucuna doğru törpüledim. Sonra törpünün daha pürüzsüz olan kısmıyla törpüledim ayak tabanımı. Aman Allahım ayağımdaki ölü deriler resmen soyuldu. Elimle dokunduğumda yumuşaklığı hissettim:) Sonra et pensiyle tırnak etlerimi temizledim. ayaklarımı yıkayıp kremledim. Artık ayda bir yapıyorum, pespembe topuklara sahip oldum.

Uygulamaya başlamadan önce yere büyükçe bir banyo havlusu sermeyi unutmayın:):)

cok pratık kolay malzemelerde var hemen denemek istiyorum :)

Merhaba arkadaşlar ben "Neutrogena'nın Formula Noruega adlı ayak kremini kullanıyorum son zamanlarda. Günde 2 defa sürüp üstüne pamuklu çorap giymek yeterli olacakmış. Çok iddalılar.. Bakalım görücezz :)))

bi leğene ılık su dolduruyorum sonra içine sirke (evde elma sirkesi vardı ben onu kullanıyorum) sirke döküyorum bi miktar. sonra ayaklarımı bunda yarım saat civarı tv izlerken bekletiyorum. sonra ponzyla yavaş yavaş ovuyorum ve harika çıkartıyor, uzun sürede tekrarlamıyor o sertlik. hem tırnak dibindeki etleri de hemen o anda o suda temizleyin, işte size süper pedikür :))) ben ayda bir yapıyorum. öyle uğraşamam krem çorap ilaç vs.....

en güzeli :) ne varsa doğal yöntemlerde var.

ben indirime girmiş ayak kremi ya da losyonlarını kullanıyorum. başka ekstra bir bakıma gerek duymuyorum.ayak kremi bulamadın mı vazelin sürmekte yeterli geliyor bana... çok üşendiysem en yakınımdaki nemlendirici kremi sürüyorum tamamdır işte...:):52:

Bu konuda en çabuk çözümü Du It kremin getrdiği söyleniyor,bende de bu sorun var ama piyasada tükendiği çin bu kremi bulamadım,eczaneden Schole diye ir krem aldım,ama her gün uygulayamıyorum unuttuğum için, ama yumuşatmadığnı söyeleyemem,düzenli kullanırsam başarılı sonuç alabileceğimi düşünüyorum.

Merhaba arkadaşlar ben "Neutrogena'nın Formula Noruega adlı ayak kremini kullanıyorum son zamanlarda. Günde 2 defa sürüp üstüne pamuklu çorap giymek yeterli olacakmış. Çok iddalılar.. Bakalım görücezz :)))

denedikten sonra bizle paylas bende almak istiyorumda çorap olayı iyi degilmis

Sirke ve ponza taşı yöntemini bugün ben de denedim kızlar ve sonuç mükemmel. Gerçekten topuklarım yumuşacık oldu.
Daha önce topuk çatlaklarım için doktara gitmiştim, bana kerasal forte diye bir pomad vermişti. Kullandığım süre boyunca çok iyi geldi ama bırakınca tekrar çatlamaya başladı.
Bebeğim olunca o uyurken gürültü olmasın diye yalın ayak dolaşmaya başladım. Öyle dolaşa dolaşa yalın ayak gezinmek alışkanlık haline geldi ve sonuç beton gibi olmuş, çatlamış ve diken diken olmuş ayak tabanı.
Bugün sirkeli suyu yapıp ponza taşıyla hafif ovaladıktan sonra kerasal forte dan kullandım, şu an ayaklarım yumuşacık oldu.
Daha bu sabah ayağımın yanında kuruluktan dolayı oluşmuş çatlaklar yüzünden topallıyordum. O kadar kötüydü yani hem de ara ara vazelin kullanmama rağmen.
Ben memnun kaldım.
Uzun zamandır kk ya girmemiştim, sadece yazıyı yazan arkadaşa teşekkür etmek için girdim. Bizimle bu bilgiyi paylaştığın için saol...

kızlar bende çok az yakacak kadar suyu legene koyuyorum yanıma da kettle da kaynamış suyu tutuyorum :32: . ayaklarmı suyun içinde bekletirken ılıdıkca ara ara sıcak su eklıyrum. yarım saat kadar beklettkten sonra ponza taşıyla sürtyorum ardından vazelin+birkac damla gliserin yagı surup çorap giyiyorum sabaha hem mis gibi hem yumusacık :16: Gliserin yağını daha önce kuru saç ucları için duymuştum. ele de çok iyi geliyor aktardan almıştım tavsiye ederim :46:

bi leğene ılık su dolduruyorum sonra içine sirke (evde elma sirkesi vardı ben onu kullanıyorum) sirke döküyorum bi miktar. sonra ayaklarımı bunda yarım saat civarı tv izlerken bekletiyorum. sonra ponzyla yavaş yavaş ovuyorum ve harika çıkartıyor, uzun sürede tekrarlamıyor o sertlik. hem tırnak dibindeki etleri de hemen o anda o suda temizleyin, işte size süper pedikür :))) ben ayda bir yapıyorum. öyle uğraşamam krem çorap ilaç vs.....

Bu aksam denedim, topuklarim harika oldu. Bebek gibi...
Tesekkurler.

Arkadaşlar ılık suda bekletince zaten yumuşama oluyor sirkenin ekstra bir etkisi yok bence yumuşamada sirkesizde sıvı sabunla da denerseniz aynı sonucu alırsınız.

çok mantıklı söylediklerin. deneyeceğim.

Googlede ararken topuk sertlesmssi nasil duzelir diye sizin yaziniz cikmisti karsima ve o gunden beri yAklasik 2 aydir uyguluyorum. sayenizde ayaklarimin alti yumusacik cok tesekkur ederim

Ya rosmannda bi krem var muthis bisey onu kullaninca duzeliyor ayaklarim adi da fuss wohl olmasi lazim. Dandiktir ucuz da alim bi bakim dedim topuk catlagim vardi her dusta ovup kremi surup corap giyip yattim 2 haftada yumusacik oldu

Elektronik ayak törpüleri kullanan oldu mu. Merak ediyorum ancak sadece denemek için almak istemiyorum 70 liraydı en son

Back