Topuk Sertleşmesine, Kalınlaşmasına Bir Çözüm

ben de denemek istiyorum ama yemeklerde sirkeyi sevmedigim icin sirkem yoooooook mafoldumben

ben de gelecek günlerde denedikten sonra yazarim.. benim topukcularim da pembecik olsun.. her banyoda ponza tasiyla ovalamaktan biktim sempatiksalakcinni

ben sirke yerine sampuan döküyorum ama sirke daha mantıklı geldi deniyecegim paylasım için tesekkür ederim:enbuyukkk:

bugün denedim ama hiç faydası olmadı bende:sm_confused:
sıcak su,sirkenin üçte biri ve yarm sa beklememe rağmen:1rolleyes:
ardından ponza taşı,kesede uyguladım sonra vazelinde sürdüm aam yok anacım aynı soyulu topuk:uhm:

Bir kutu vazelinle bir kutu aspirini birbirine karıştırın kızlar gece yatmadan sürün..Sabaha ayaklarınız pembiş olduğunu göreceksiniz..

Arada, ayaklarımı koyabileceğim sıcaklıktaki su dolu kapta 15 dakika kadar bekletiyorum. Daha sonra ponza taşı ile temizliyorum. Bayağı deriler çıkıyor ayak derisi yumuşamış olduğundan. Kreme alerjim var, süremiyorum ıyyyyk. :86:

:123:

Sirke herhalde asidik ozelliginden dolayi soyuyordur? Onun yerine limonda olur gibi geliyor bana sanki? Hem cilt renginide sarartmaz hatta acar:)

Ben, evde hic terlik giymem....giyemem. Genelde de ciplak ayak oldugum icin (komple hali var evde banyo ve mutfak haric), bende bu topuk sertligi sorunu var. Tamamen gidermek zor bence, ozellikle de ciplak ayak takilmaktan vazgecmezseniz (ki ben asla rahat edemiyorum ciplak ayak takilmazsam evde). Ama, bu sorunu minimize etmek mumkun tabi. Ben vazelin suruyorum artik haftada 2-3 aksam (ve sonrasinda birkac saat corapla kaliyorum ama yatarken asla corapla uyuyamam...hihi). Ve de, bazen yumusatici ayak kremlerinden kullaniyorum gece yataga girmeden once. Yazlari her gun kullaniyorum tabi bu kremlerden.

Yani, sorun toptan hallolmuyor ama minimize etmek mumkun. Bu konu basligindaki ilk mesajdaki 'ayaklari sirkeli suya sokma ve sonra ponzalama' olayini da deneyecegim yakinda.

Son düzenleme:
bendeki sertleşme henüz çok yeni başladı 2 aydır var.

ponza tasıyla ovaladım,kremler vs hepsi geçici çözüm arkadaslar.

İşin sırrı sürekli bakım yapmakta...

şuan ayaklarım sirkeli suda beklıyor,sonucu yazacağım.

dediğim gibi kökten çözüm beklemiyorum,sizde beklemeyin.

düzenli bakım şart.

Benimde ayak topuklarım çok kötü bende bi denim bakim işe yarıcakmı...iyi olursa yazarım...

Arkadaşlar CocoCare diye bir marka var piyasaya yeni girmiş. Onun bir topuk kremi var mucize ötesi bişi . Her akşam kullanıyorum şu anda ne sert topuk ne nasır .... harika ayaklara sahip oldum. Denemenizi şiddetle tavsiye ederim.

banyo yaparken ayaklarımı legenin içinde banyo bitimine kadar bekletiyorum çıkarken ponzotaşıyla ovalıyorum banyodan sonrada ayaklarıma yogurt gibi krem sürüyorum yarım saat filan bekledikten sonra çoraplarımı giyip yatıyorum 2 3 gün sonra yine yatakta ayaklarım takılıyo çorap giyerken takılıyo çok sinir oluyorum. sirkeli suyuda deniyeyim bepanten aldım bakalım onuda deniyeyim olmadı vazelinle aspirinide deniyeyim 15 günde ayda 1 yapılacaksa iyi ama hergün hergün bayıyoo :2:

nerde satılır bu krem?

Topuk sertlesmesi bir çeşit mantarmis ve de irsi olduğu söyleniyor.Ben de farklı yöntemler ilaclar denedim çözümü" Du'it" kremde buldum.Biraz pahalı ama uzun süre yetiyor ve çatlakları tamamen yok ediyor.Tabii kullandığınız sürece ...Bırakınca yine aynı oluyor.:81:

Benim çatlak değil de soyulma var
banyoda sürekli ponzalıyorum ama tekrarlıyor
sinir oluyorum naapsam ki sirkeli suyu bende mi denesem?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…