- Konu Sahibi Baharyagmuru35
-
Ben de evlendikten 4 sene sonra doğm yaptm. Bana da aynı şeyler söylendi. Eşim de baskı yaptı neden erteliyoruz diye. Annem de hep dedi. Bak sonra olmaz ozamn da yanarsın filan. Dedim doğum günü kaderdir Allah nezaman nasip edecekse ozaman olacak. E dediler korunuyosun sonra da Allah ne zaman nasip ederse diyorsun.
Dedim Allah nasip edeceği zaman o sevgiyi ve isteği kalbime koyar zaten. Ben de korunmayı bırakırım ve olur. Olmaz olmaz beklersen dediler ilk aydan hamile kaldım :) hani hemen olmazdı.
Başkalarının dediklerine bakma canım sen kendini nezaman hazır hissedersen ozman yaparsn.
1. Doğdu 40ım çıkmadan 2.yi düşünüyomsn diye soranlar oldu yok artık :)
Tabi o hislerler ben 2. Çocuk düşünmüyorm dedm tek çocuk büyütücem.
Şimdi kızım 2.5 yaşını geçti şimdi de Allah yine içime sevgisini verdi 2.yi düşünüyorm.
Diyorum ya doğum günü kaderdir Allah o gün de doğmasını nasip edecekse bazı şeyleri vesile kılar.
Çocuk evliliği etkiler evet ama güzel olanı daha güzel kötü olanı daha kötü etkiler. Çocuktan sonra daha bi aile gibi olduk biz evim yuvam daha sıcak geliyor bana.
Ben de mesela hislerimden dolayı bir insanın çocuğu olmalı diyorum. Çünkü hem çocuksuz dönemi hem de çocuklu dönemi tattım. Allahım isteyen herkese nasip etsin.
Bunu söylerim samimi gördğm insanlara ama asla çock yap yap yap daha niye yapmadn demem. Bir de 2 oğlu olanlara 3. Yü yap belki kızın olur derim. Ne bileyim ilerleyen yaşlarda bi kızım olsaydı diyeni çok duydm çünkü. :)
Bide bunun hadi birde oğlan yap diyen versiyonu var ki evlere şenlik.
5,5 yaşında kızım var 2 gün önce ikinci bebeğimin erkek olacağını öğrendim, bu münasebetsizler yüzünden sevinemedim bile.
Kadın resmen evin ortasında göbek attı.Kızımın kesip attığım tırnağını dünyalara değişmem.
evlendiğimden beri çocuk ne zaman diyenlerin sayısı düğünüme gelen insanlardan fazlaydı. şimdi hamileyim kanamam oldu ses yok. dün ayrıntılı ultrasonum sorunlu çıktı ses yok doktor erken doğum riskin var dedi ses yok. o çocuk nerde diyenleri allah çarpsın inşallah :/İnsanların çocuk yap demesi emreder gibi en sinirime dokunan şey oldu. Kendi evlenip üçüncü ay çocuk yapmış. Çocuk uyumuyor diyo gece uyuyor mu diyorum yok diyo gündüz diyorum yok diyo yaramaz mı diyorum felaket diyo. Ablamın da var hergün şiksyet ediyor kafayı yiyorum diyor. sonra çocuk yap sende diyorlar. Niye yapayım ben de kafayı yemek için mi? Ayrıca kimseyi ilgilendirmez. 23 yaşındayım 3 yıl olacak kasımda evleneli hala düşünmüyorum. Eşim istiyor da bn istemiyorum. Anne olmak için erken olduğunu düşünüyorum. Anne olmak için hazır değilim. İnsanlar hem yap diyo hm de çok fena zor diyolar neyin derdindeler anlamıyorum. İyice soğudum çocuklardan.. Ya hiç bi zmn anne olmak istemezsem? Hiç demiyorum birgün diyorum ama o birgün şimdi değil gelince hissedeer miyim ki?
Çocuk demek benim için şuan sadece gece gündüz uykusuzluk yorgunluk olumsuzluk, azalan cinsellik, azalan ilişki vs.
Geçen instagram da aşk doktoru mehmet çoşkundeniz canlı yayın yaptı ona sorular sordum evlilği çocuk olumsuz etkiler mi dedim evet dedi. Açıkladı.. Şimdi hiç istemiyorum.
24 yaşında anne oldum suan 33 yaşındayım ve 2.çocuğu istemiyorum :)
Millet dediğin kişiler de bana kardes yap deyip duruyor :)
Ben fazla anaç biri değilim evet kızımı çok seviyorum ama 2.bir çocuğa bakabilecek sağlam psikolojide değilim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?