toksoplazma....

slnmrtbnr

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Temmuz 2016
57
28
3
Selamlar başımdan geçen ve aynı zamanda sizlerin de başına gelebilecek olan bir deneyimden bahsetmek isterim sizlere. Hamileliğimin 8. Haftasında rutin testler yapılırken toksoplazma testinin pozitif olduğunu farketti SAYGIDEĞER DOKTORUM(neden böyle dediğimi anlatacağım sizlere). 8 . Haftada igg ve igm pozitif cikti. Avidite testi dusuk avidite olarak cikti yani hastalığı içinde bulunduğum zaman içerisinde, muhtemelen son 3 ay icinde yakalanmis olarak geçiriyordum. Tabi ilk anne olmanın verdiği ne yapacağını bilmezlikle kendimi heder ettim. Çünkü İnternette toksoplazma için hiçte hoş şeyler yazılmiyordu. Bu süreç içerisinde 4 yada 5 Dr ile temasta bulunduk eşim ve ben. Eşim doktor olduğu için çok samimi cevaplar alıyorduk. Doktorların yarısı gebeliği sonlandırma konusunda kararı bize bırakırken yarısı da bir antibiyotik tedavisi ile amniyosentez ı beklememi önerdi. Tabi ben çoktan kendi "doktor müsveddemi" bırakmıştım. Perinatoloji uzmani olan bir profesorle devam ettik. Bu yeni doktorumuz 10. haftadan once yakalanan tokso enfeksiyonunda bebege gecisin cok düşük olduğunu anlatıyordu. Amniyosentez 16. haftada yapılacakti ve bu 8 hafta bana ölüm gibi geldi. Biz eşimle şu kararı aldık ne olursa olsun 16. haftayı beklemek ve kararimizdan pişman olmamaktı. Tabi bu süreç içerisinde antibiyotik tedavisine basladim. Ve çok şükür iyi bir riskli gebelik uzmanımız vardi. Amniyosentez sonucum ise negatif yani bebekte Allah a çok şükür hastalik olmadigi seklinde geldi. Cok sukur bebeğim kontrollerde çok sağlıklı ve iyi ki kürtaj yoluna başvurmamisiz. Gel gelelim benim toksoplazma ya teşhis koyan doktor hanıma. Teşhisi koyar koymaz "bebeği almamız lazım" dediginde, ben yapmayın hocam deyince, bana bagirarak "bebeğin sakat mi dogsun hastalıklı bir bebeğin vebalini nasıl kaldıracaksin?" diyen hem anne hemde doktor müsveddesi olan bir doktor!!!!!!!. Kesinlikle bunun gibi insanlara inanmayın ve bir canlıya kıymayın. Toksoplazma hakkında herşeyi sorabilirsiniz şu geçen 12 hafta bana çok bilgi edindirdi. Bize en uygun yolları tarif eden ve güzel bir dille herşeyi anlatan ve kararı bize bırakan saygıdeğer hocalarıma minnettarım. Allah a şükürler olsun..Bu arada şuanda 20 haftalık gebeyim. .

Çok geçmiş olsun canım.. Rabbim sağlıklı bi şekilde bebeğini kucağına almayı da nasip etsin inşaallah..

Bnmde kese gorundukten sonra drlar kesenin kucuk old umutlanmamam gerektgi i soylefiler.hcg m az artiyor.kesnljle kurtaj dedi hatta birisi 6 hfta icn 5000 li degerler cok az dedi.kesede bebek yokken gelisimi durms dediler.ama 3 gunsnra bebek gorundu.su an hstanedeym ilac ve serum tedavisi goruyrm kfam cok karisik bilgisi veya fikri olan var mi?

toxoplazma ve amniyosentez ne alaka?
amniyosentezle genetik hastalıklara bakılır.
toxo genetik bir hastalık yapmaz sonuçta, hatta hangi trimesterde geçirilirse ona göre değişik sonuçları oluyor.

Allah yardımcın olsun inşallah bebeğinden sende sağlığına kavuşursun. Doktorunu iyi seç. Kadın doğum doktoru değilim ben sadece çok araştırıp başımdan geçenleri anlattım.

toxoplazma ve amniyosentez ne alaka?
amniyosentezle genetik hastalıklara bakılır.
toxo genetik bir hastalık yapmaz sonuçta, hatta hangi trimesterde geçirilirse ona göre değişik sonuçları oluyor.
Biraz daha araştır canım arasındaki ilişkiyi belki çözersin

Biraz daha araştır canım arasındaki ilişkiyi belki çözersin
araştırmama gerek yok biliyorum zaten ve bildiğimi de yazdım.
toxo genetik hastalık yapmaz, doğuştan hastalık yapar, anne karnındaki trimesterlerde bile farklıdır sebep olduğu sorunlar.
amniyosentezde genetik hastalık bakılır.
hee sıvı alınarak parazit için kültür yapılmıştır belki ama o da çok tercih edilem bir yöntem değil, immünoglobulin bakmak ve avidite testi yapmak varken.
sen daha çok araştır bence.

Son düzenleme:
Fetuse toksoplazmanin geçip geçmediği amniyon sivisindan bakılan TOKSOPLAZMA PCR ile anlaşılır . Dolayısıyla amniyosentez sadece genetik hastaliklar için değil TORCH İÇİNDE YAPILIR. Daha geniş bilgi için literatüre bakabilir kadın doğum hekiminden bilgi alabilirsin.

alıntı yapmadan önce ekledim bu yazdığını zaten.
immunoglobulin bakmak ve avidite yapmak varken daha invazif bir işlem olduğu için çok tercih edilmiyor diye yazdım zaten.

alıntı yapmadan önce ekledim bu yazdığını zaten.
immunoglobulin bakmak ve avidite yapmak varken daha invazif bir işlem olduğu için çok tercih edilmiyor diye yazdım zaten.
Yazımın başına dikkat ederseniz igm igg baktirip avidite testi yaptırmıştım. Bunların sonucu ile doktorum 16. Hafta da amniyosentez önerdi. Evet invazif olabilir ancak igm ve avidite testi annedeki enfeksiyonu ve bu enfeksiyona tahmini ne zaman yakalanildigini gösterir. Bebeğe bulas varmi yokmu anlaşılabilmesi için amniyosentez yapılır.

Canım 11 haftalık gebeyim 8 hahtalikken test yaptırdım toksoplazma ıgm ve igg pozitif çıktı sabahtan beri bakmadigim yorum kalmadı moralim sifir ilk gebeligim ve dünyam başına yıkıldı bir antibiyotik verdi oglen başladım içmeye m yapmam gerekiyor aklımda bir kaç uzmanla daha görüşmek var ve testi tekrarlamak .2 hafta sonrasına randevu verdi doktor bu arada antibiyotik almaya devam edecekmisim

Çocuğun amniyon sivisindan örnek alıp ona da bu parazitin geçip geçmediğini kontrol edebiliyorlar. Çocuğa da parazit geçmiş olursa beyin, kalp ve gözleri etkileyen sakatlıklar olabiliyor. Yazdiklarindan da bişeyler bildiğin anlaşılıyor zaten ama çocuğa geçip geçmediği nasıl anlaşılacak amniyon sıvısına bakabilirler ancak.

Yani surada kadının derdi sıkıntısı var. Hayır birsey biliyorsanız doğru düzgün yazın ki sadece konu sahibi değil bizde öğrenelim. igm ve igg ve aviditeye bakmislar zaten. Kadın da toksoplasma var. Orası kesinlesmis. Çocuğa geçip geçmediği büyük problem. Onu öğrenmek için varsa başka bir yöntem onu yazarsaniz daha faydalı olur.

Taa ne zamanki cevabı hortlatan ben Değilim sizsiniz. Ayrıca mesajımda azmıştım zaten amniyosentezle de bakıldığını ama inzavif olduğu için çok tercih edilmediğini.
Yazarken de size danışacak Değilim.

Hi
Hiç dünya başına yıkılmasın ben 5 tane dr a danıştim en sonuncusu bunun uzmanı idi artık Allah ondan razı olsun yaptığı cakoşmayı açıp gösterdi bana toksoplazma 11 haftadan önce saptanıp antibiyotik tedavisine başlayınca bebeğe bulasin çok az denecek kadar yok dedi. Nitekim öyle çıktı bende hepsi pozitifti. Amniyosenteze kadar hergün ağladım goz seyirmem oldu ağlamaktan. Hiç kendinı zora dara sokma antibiyotiklerini düzenli almaktan vazgeçme rovamicyn kullanıyorum ben. Bebeğime bulas yok ama igg negatif çıkana kadar antibiyotige devam ediyorum. Sakın diyorum ya üzülme. Bebegin daha çok etkileniyor.

Canim benim amniyosentez den başka bebeğe bulas olup olmadığını hicbir şekilde anlasilmaz. Tek çözümü bu. Boşuna kimsenin lafına bakmayın doktorunuz zaten gerekeni yapar. Bence iyi bir toksoplazma ile ilgilenen doktor lazım. Ve bence benim yaptığım gibi antibiyotik ile korunmak ben Dr bana hicbirsey demeden baslamistim.zaman kaybetmeyeyim diye. Bebeğe bulas olmasın Dr bulma aşamasında diye. Amniyosentez de çok güzel geçti ve bebeğim de sağlıklı çok şükür.

Öncelikle gecmiş olsun.Saglıkla kavusun inş.İlk gebelikte cıkmayıp,ikinci gebelikte böyle bir risk var mı?Gercekten hiç bilgim yok.İlk hamileliğimde hiç bişey okumuyrdum.Şimdi ikinci için ugrasıyrm.Okuduklarım,öğrendiklerim beni korkutyr acıkcası.Ne cok sorun varmış?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…