Toksoplazma testi pozitif çıkanlar.

Çok sevindim inanın darısı bizim başımıza inşallah
İnşallah inşallah çok zor gerçekten Rabbim kimseye yasatmasin bu zor günleri. Tez zamanda hayırlı haberler aldirsin rabbim sağlıkla doğsun yavrularımız.

Doktorum biraz kibirli ve soğuk öyle kolay iletişim kurulabilecek biri değil prof perinatolog zaten pazartesi aile hekimimle görüşeceğim. Bebek için riskli bir durum yoksa bırakacağım onu zaten.
Zaten yeterince stresliyiz birde doktorlar öyle olunca iyice strese giriyoruz 5. Ayımdayım sanırım 7 tane doktor denedim yine içime sinen iki tanede karar kıldım ikisine de gidiyorum.

Zaten yeterince stresliyiz birde doktorlar öyle olunca iyice strese giriyoruz 5. Ayımdayım sanırım 7 tane doktor denedim yine içime sinen iki tanede karar kıldım ikisine de gidiyorum.
Aynen öyle bizim için zor olan zamanlar onların umuru değil koysak zaten hemen bebeği de alacaklar, 8 haftalıkken ilk gittiğimde dr gebeliği sonlandıralım gibi bisey dedi o kadar kolay ki onlara bu durum pat diye söylüyorlar oysa benim basimdan kaynar sular dökülüyor o sırada o kadar çok ağladım korktum üzüldüm ki anlatamam sonra ben bu bebeği ne olursa olsun aldırmayacağım dedim imtihan bu dedim. Ve dün de mübarekgünde bebegimin iyi olduğu haberini aldım bu dünyalara bedel gerçekten inşallah seninde bebegin iyi hicbir sorun çıkmayacak bize sıkı sıkı tutundukları gibi sağlıkla doğacaklar inşallah.🤲

Aynen öyle bizim için zor olan zamanlar onların umuru değil koysak zaten hemen bebeği de alacaklar, 8 haftalıkken ilk gittiğimde dr gebeliği sonlandıralım gibi bisey dedi o kadar kolay ki onlara bu durum pat diye söylüyorlar oysa benim basimdan kaynar sular dökülüyor o sırada o kadar çok ağladım korktum üzüldüm ki anlatamam sonra ben bu bebeği ne olursa olsun aldırmayacağım dedim imtihan bu dedim. Ve dün de mübarekgünde bebegimin iyi olduğu haberini aldım bu dünyalara bedel gerçekten inşallah seninde bebegin iyi hicbir sorun çıkmayacak bize sıkı sıkı tutundukları gibi sağlıkla doğacaklar inşallah.🤲
Sonucum çıktı şükürler olsun benim bebeğim de negatif 🙏🙏

merhaba. bende 5 haftalik gebeyim bende de pozitif cikti. sizde durumlar ne nasil yol izlediniz

Devlet hastanesinde antitoxoplazma testi yapılmış bana. Antikor seviyesine bakılıyormuş. Yanlış test yani. Toxoplazma testim negatif çıktı çok şükür. Rabbim sizlere de hayırlı haberler versin inşallah 💓
Benimde o şekilde bu yanlışmı doğrumu anlayamadım

Eklentiler

• 63AC9551-B84B-4192-BA2A-1A38D9F0D403.png
    63AC9551-B84B-4192-BA2A-1A38D9F0D403.png
    217,4 KB · Görüntüleme: 863
Benimde o şekilde bu yanlışmı doğrumu anlayamadım
Ben kendi sonucumu yükliyim siz ona göre yorum yapın. İnşallah hiçbişeyi yoktur bebişin, stresli bi dönem yaşadım bende. Ne hissettiğinizi tahmin edebiliyorum.

Eklediğim resimde üstteki iki sonuç özel hastaneden
Alttaki iki sonuç devlet hastanesinden.

Kadın doğumcum baktığında ben onlardan anti olanı istemedim o başka bişey. Devlette bakılanın pozitif çıkması çok normal. Benim istediğim özelde yaptırdığın tokoplazma igm testiydi ki sonucun negatif. Hiçbişeyin yok dedi.

Sizden bu testleri kim istedi testi nerde yaptıdınız?

Eklentiler

• B149ABED-2F80-43B8-95DA-E6768D5788F8.jpeg
    B149ABED-2F80-43B8-95DA-E6768D5788F8.jpeg
    107,1 KB · Görüntüleme: 920
Teşekkür ederim bu durumu doktora danışıcam bazı test eksik bendede inşallah senin yaşadığın durumdan vardır bendede 🙏🏼

Meraba aynı olayı bende yaşıyorum şuan advite değeriniz kaç çıktı acaba nasıl bı yol izlediniz yardımcı olursanız benim de advite testim ara değer çıktı 0.46 bı 4gun sonra doktora gidicem söz neler yaşadınız?

Arkadaşlar
Benim toksoplazma değil ama onunla beraber bakılan cmw igm pozitif çıkmıştı. Aynı grupta oldukları için ben ne yaptığımı anlatayım size referans olur belki.

Hamileliğimin 5-6. haftasında sağlık ocağı doktorum rutin testler olarak rubella, toksoplazma ve cmw ye baktı.
Cmw igm pozitif çıktı.

İgm hastalığı şu an geçirip geçirmediğinizi
İgg hastalığı çok önceden geçirip geçirmediğinizi söyler.

Benim igg ye değil sadece igm değerime bakmışlar. İgm pozitif çıkınca hastalığı o an geçirdiğim sonucu çıktı. Ama igg ye de bakmaları gerekiyordu.

İgg ve igm pozitif ise hastalığı önceden zaten geçirmişsiniz hastalık tekrar nüksetmiş. Avidite denen bir test yapmaları gerek, böylece hastalığı ne kadar önce kapmışsınız onu öğrenirsiniz.

İgg negatif igm pozitif ise hayatınızda ilk kez şu an hastalığı geçiriyorsunuz, bebeği kontrol etmeleri gerekiyor. Bebeğe geçti mi geçmedi mi ona bakarlar.

İgg pozitif igm negatif ise hastalığın önceden geçirmişsiniz, şimdi geçirmiyorsunuz.

Gelelim bana.
Ben hemen özel hastanedeki doktoruma sonuçlarımla gittim.
İgg ye de bakılması gerek dedi, avidite de yapalım dedi.

Tekrar kan verdim.
İgg pozitif çıktı, aviditem çok yüksek çıktı ve bu çok iyi dedi doktor. Avidite ne kadar yüksek ise hastalığı o kadar erken geçirdin demek.
İgm bu sefer negatif çıktı.

Sonuç şu
Ben hastalığa ilk hamilelikten önce yakalanmışım. Hamilelikte nüksetmiş ama antikorlarım olduğu için bağışıklık sistemim mücadele etmiş ve negatif olmuş.
Bebeğe geçme yüzdesi 0 değil ama çok düşük, o konu da artık Allah’ın bileceği iş inşallah iyidir.

Şu da var
İlk kez hamileliğinde yakalanıp bebeğine bir şey olmayanları da okudum bu forumda.

İyi bir doktora veya laboratuvara gidin, igg, igm ve avidite testini yaptırın. Sonuçları doktorunuz yorumlasın.
Çok geçmiş olsun.
Bebeklerimiz sağlıklı doğar inşallah.

Merhaba 15 haftalık hamileyim toksoplazma testim ıgm pozitif çıktı doktorum benden adivite testi istedi hastalığı şimdi geçirdiğim belirlendi 18. Haftada amniyosentez yapılıp bebekte olup olmadığına bakılacak pozitif çıkarsa gebeliği sonlandırabiliceğimiZi söylediler lütfen paylaşırmısınız böyle bir durum yaşayan gebelerimiz olmuş mu? Testi pozitife çıkıp doğum yapan var mı?
Yegenimde oldu aynı durum, kardeşim ve gelinim aldırmadı bebeği, yeğenim şimdi 12 yasında delikanlı

Arkadaşlar
Benim toksoplazma değil ama onunla beraber bakılan cmw igm pozitif çıkmıştı. Aynı grupta oldukları için ben ne yaptığımı anlatayım size referans olur belki.

Hamileliğimin 5-6. haftasında sağlık ocağı doktorum rutin testler olarak rubella, toksoplazma ve cmw ye baktı.
Cmw igm pozitif çıktı.

İgm hastalığı şu an geçirip geçirmediğinizi
İgg hastalığı çok önceden geçirip geçirmediğinizi söyler.

Benim igg ye değil sadece igm değerime bakmışlar. İgm pozitif çıkınca hastalığı o an geçirdiğim sonucu çıktı. Ama igg ye de bakmaları gerekiyordu.

İgg ve igm pozitif ise hastalığı önceden zaten geçirmişsiniz hastalık tekrar nüksetmiş. Avidite denen bir test yapmaları gerek, böylece hastalığı ne kadar önce kapmışsınız onu öğrenirsiniz.

İgg negatif igm pozitif ise hayatınızda ilk kez şu an hastalığı geçiriyorsunuz, bebeği kontrol etmeleri gerekiyor. Bebeğe geçti mi geçmedi mi ona bakarlar.

İgg pozitif igm negatif ise hastalığın önceden geçirmişsiniz, şimdi geçirmiyorsunuz.

Gelelim bana.
Ben hemen özel hastanedeki doktoruma sonuçlarımla gittim.
İgg ye de bakılması gerek dedi, avidite de yapalım dedi.

Tekrar kan verdim.
İgg pozitif çıktı, aviditem çok yüksek çıktı ve bu çok iyi dedi doktor. Avidite ne kadar yüksek ise hastalığı o kadar erken geçirdin demek.
İgm bu sefer negatif çıktı.

Sonuç şu
Ben hastalığa ilk hamilelikten önce yakalanmışım. Hamilelikte nüksetmiş ama antikorlarım olduğu için bağışıklık sistemim mücadele etmiş ve negatif olmuş.
Bebeğe geçme yüzdesi 0 değil ama çok düşük, o konu da artık Allah’ın bileceği iş inşallah iyidir.

Şu da var
İlk kez hamileliğinde yakalanıp bebeğine bir şey olmayanları da okudum bu forumda.

İyi bir doktora veya laboratuvara gidin, igg, igm ve avidite testini yaptırın. Sonuçları doktorunuz yorumlasın.
Çok geçmiş olsun.
Bebeklerimiz sağlıklı doğar inşallah.

Benimki iki advite testimde ara değer çıktı ne yapacağımı bilemedim
Doktorunuz tekrar yaptırın demedi mi? Ne dedi doktorunuz? Acaba hastaneye değil de iyi bir laboratuvarda mı baktırsanız? Orda hemen kana bir şey olmadan kontrol ediyorlar.

Doktorunuz tekrar yaptırın demedi mi? Ne dedi doktorunuz? Acaba hastaneye değil de iyi bir laboratuvarda mı baktırsanız? Orda hemen kana bir şey olmadan kontrol ediyorlar.
İki kere istediler hafta sonu diye gidemedim e nabizdan baktim yine ara değer yaziyo

X