- 22 Aralık 2020
- 128
- 68
- 25
İnşallah inşallah çok zor gerçekten Rabbim kimseye yasatmasin bu zor günleri. Tez zamanda hayırlı haberler aldirsin rabbim sağlıkla doğsun yavrularımız.Çok sevindim inanın darısı bizim başımıza inşallah
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
İnşallah inşallah çok zor gerçekten Rabbim kimseye yasatmasin bu zor günleri. Tez zamanda hayırlı haberler aldirsin rabbim sağlıkla doğsun yavrularımız.Çok sevindim inanın darısı bizim başımıza inşallah
Zaten yeterince stresliyiz birde doktorlar öyle olunca iyice strese giriyoruz 5. Ayımdayım sanırım 7 tane doktor denedim yine içime sinen iki tanede karar kıldım ikisine de gidiyorum.Doktorum biraz kibirli ve soğuk öyle kolay iletişim kurulabilecek biri değil prof perinatolog zaten pazartesi aile hekimimle görüşeceğim. Bebek için riskli bir durum yoksa bırakacağım onu zaten.
Aynen öyle bizim için zor olan zamanlar onların umuru değil koysak zaten hemen bebeği de alacaklar, 8 haftalıkken ilk gittiğimde dr gebeliği sonlandıralım gibi bisey dedi o kadar kolay ki onlara bu durum pat diye söylüyorlar oysa benim basimdan kaynar sular dökülüyor o sırada o kadar çok ağladım korktum üzüldüm ki anlatamam sonra ben bu bebeği ne olursa olsun aldırmayacağım dedim imtihan bu dedim. Ve dün de mübarekgünde bebegimin iyi olduğu haberini aldım bu dünyalara bedel gerçekten inşallah seninde bebegin iyi hicbir sorun çıkmayacak bize sıkı sıkı tutundukları gibi sağlıkla doğacaklar inşallah.❤Zaten yeterince stresliyiz birde doktorlar öyle olunca iyice strese giriyoruz 5. Ayımdayım sanırım 7 tane doktor denedim yine içime sinen iki tanede karar kıldım ikisine de gidiyorum.
Sonucum çıktı şükürler olsun benim bebeğim de negatifAynen öyle bizim için zor olan zamanlar onların umuru değil koysak zaten hemen bebeği de alacaklar, 8 haftalıkken ilk gittiğimde dr gebeliği sonlandıralım gibi bisey dedi o kadar kolay ki onlara bu durum pat diye söylüyorlar oysa benim basimdan kaynar sular dökülüyor o sırada o kadar çok ağladım korktum üzüldüm ki anlatamam sonra ben bu bebeği ne olursa olsun aldırmayacağım dedim imtihan bu dedim. Ve dün de mübarekgünde bebegimin iyi olduğu haberini aldım bu dünyalara bedel gerçekten inşallah seninde bebegin iyi hicbir sorun çıkmayacak bize sıkı sıkı tutundukları gibi sağlıkla doğacaklar inşallah.❤
Elhamdüllah. gözünüz aydın. Çok sevindim. Rabbim bebeklerimizi sağlıkla kucagimiza almayı nasip etsin inşallah. ❤Sonucum çıktı şükürler olsun benim bebeğim de negatif
İnşallahhh çok teşekkür ederimElhamdüllah. gözünüz aydın. Çok sevindim. Rabbim bebeklerimizi sağlıkla kucagimiza almayı nasip etsin inşallah. ❤
Benimde o şekilde bu yanlışmı doğrumu anlayamadımDevlet hastanesinde antitoxoplazma testi yapılmış bana. Antikor seviyesine bakılıyormuş. Yanlış test yani. Toxoplazma testim negatif çıktı çok şükür. Rabbim sizlere de hayırlı haberler versin inşallah
Ben kendi sonucumu yükliyim siz ona göre yorum yapın. İnşallah hiçbişeyi yoktur bebişin, stresli bi dönem yaşadım bende. Ne hissettiğinizi tahmin edebiliyorum.Benimde o şekilde bu yanlışmı doğrumu anlayamadım
İnşalalhhTeşekkür ederim bu durumu doktora danışıcam bazı test eksik bendede inşallah senin yaşadığın durumdan vardır bendede
Yegenimde oldu aynı durum, kardeşim ve gelinim aldırmadı bebeği, yeğenim şimdi 12 yasında delikanlıMerhaba 15 haftalık hamileyim toksoplazma testim ıgm pozitif çıktı doktorum benden adivite testi istedi hastalığı şimdi geçirdiğim belirlendi 18. Haftada amniyosentez yapılıp bebekte olup olmadığına bakılacak pozitif çıkarsa gebeliği sonlandırabiliceğimiZi söylediler lütfen paylaşırmısınız böyle bir durum yaşayan gebelerimiz olmuş mu? Testi pozitife çıkıp doğum yapan var mı?
Arkadaşlar
Benim toksoplazma değil ama onunla beraber bakılan cmw igm pozitif çıkmıştı. Aynı grupta oldukları için ben ne yaptığımı anlatayım size referans olur belki.
Hamileliğimin 5-6. haftasında sağlık ocağı doktorum rutin testler olarak rubella, toksoplazma ve cmw ye baktı.
Cmw igm pozitif çıktı.
İgm hastalığı şu an geçirip geçirmediğinizi
İgg hastalığı çok önceden geçirip geçirmediğinizi söyler.
Benim igg ye değil sadece igm değerime bakmışlar. İgm pozitif çıkınca hastalığı o an geçirdiğim sonucu çıktı. Ama igg ye de bakmaları gerekiyordu.
İgg ve igm pozitif ise hastalığı önceden zaten geçirmişsiniz hastalık tekrar nüksetmiş. Avidite denen bir test yapmaları gerek, böylece hastalığı ne kadar önce kapmışsınız onu öğrenirsiniz.
İgg negatif igm pozitif ise hayatınızda ilk kez şu an hastalığı geçiriyorsunuz, bebeği kontrol etmeleri gerekiyor. Bebeğe geçti mi geçmedi mi ona bakarlar.
İgg pozitif igm negatif ise hastalığın önceden geçirmişsiniz, şimdi geçirmiyorsunuz.
Gelelim bana.
Ben hemen özel hastanedeki doktoruma sonuçlarımla gittim.
İgg ye de bakılması gerek dedi, avidite de yapalım dedi.
Tekrar kan verdim.
İgg pozitif çıktı, aviditem çok yüksek çıktı ve bu çok iyi dedi doktor. Avidite ne kadar yüksek ise hastalığı o kadar erken geçirdin demek.
İgm bu sefer negatif çıktı.
Sonuç şu
Ben hastalığa ilk hamilelikten önce yakalanmışım. Hamilelikte nüksetmiş ama antikorlarım olduğu için bağışıklık sistemim mücadele etmiş ve negatif olmuş.
Bebeğe geçme yüzdesi 0 değil ama çok düşük, o konu da artık Allah’ın bileceği iş inşallah iyidir.
Şu da var
İlk kez hamileliğinde yakalanıp bebeğine bir şey olmayanları da okudum bu forumda.
İyi bir doktora veya laboratuvara gidin, igg, igm ve avidite testini yaptırın. Sonuçları doktorunuz yorumlasın.
Çok geçmiş olsun.
Bebeklerimiz sağlıklı doğar inşallah.
Advite testi yaptirmişmiydi rica etsem bilgi verir misiniz ikidir testim ara değer cikiyirYegenimde oldu aynı durum, kardeşim ve gelinim aldırmadı bebeği, yeğenim şimdi 12 yasında delikanlı
Sorarım ama hatırlarlar mı bılemem 13 yıl gectı aradan, bı test daha yaptırsanızAdvite testi yaptirmişmiydi rica etsem bilgi verir misiniz ikidir testim ara değer cikiyir
Doktorunuz tekrar yaptırın demedi mi? Ne dedi doktorunuz? Acaba hastaneye değil de iyi bir laboratuvarda mı baktırsanız? Orda hemen kana bir şey olmadan kontrol ediyorlar.Benimki iki advite testimde ara değer çıktı ne yapacağımı bilemedim
İki kere istediler hafta sonu diye gidemedim e nabizdan baktim yine ara değer yaziyoDoktorunuz tekrar yaptırın demedi mi? Ne dedi doktorunuz? Acaba hastaneye değil de iyi bir laboratuvarda mı baktırsanız? Orda hemen kana bir şey olmadan kontrol ediyorlar.