• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Toksik arkadaş

Hayır hiç samimiyetim yok. Son 1 senede 3 kere kahve içtik. Öyle söyleyebilirim. Ama is yerinde sürekli iletişim halindeyiz mecburen. Maruz kalıyorum o yüzden.
Pardon o zaman ben yanlış anlamışım samimi arkadaşınız sandim. Siz basından yardımcı olmak istemişsiniz ama arkadaşınız bu duruma açık değil. Kendine yardim etmek istemeyene kimse yardim edemiyor cidden. Bu yüzden vicdan yapacağınız bir sey yok bence. Madem size iyi gelmiyor elbet uzaklaşmanız gerekiyor.

Ben sizin gibi insanları çok sorunlu buluyorum. Bir insanla ona acıdığın için, yaralarını sarmak için arkadaş olmazsın. Sohbetinden zevk aldığın, bir şeyler paylaşmaktan memnun olduğun için arkadaş olursun. Kadın zaten travmalı bir de siz eklenmeyin, üzerinize vazife olmayan işlere karışıp iyi niyet elçiliği yapmayın. Ayrıca çocuğunun önünde annesine öyle davranmanız, annesinin keki yedin mi demesinden daha çok zarar vermiştir emin olun. Dom dom konuşmak yerine mesafenizi koyarsınız olur biter.

Çocuğu yoktu yanımızda. O kadar düşüncesiz değilim elbette.

Ben, yardımcı olabileceğimi hissettiğim insanlara destek olmaya çalışıyorum. Hicbir zaman derdini anlatmak isteyen birine arkamı dönmedim.

Benim sorunlu olduğumu bir kaç paragraftan çıkardıysanız, baya donanımlı insan sarrafı sezgileri çok güçlü biri olmalısınız.

Ya da... açık yaralarınız var ve yüzleşmek istemiyorsunuz.

Bunun bir benzeri, çocuksuz olanı da benim başımda malesef. Ben de yalnızlık çekiyor diye destek olmaya çalışıyordum, o da sırf yalnızlığını gidermek için beni kullanmaya başladı, sevdiğinden değil yani. Mesafe koymaya çalışıyorum olmuyor, peşimi bırakmıyor resmen :cry: bütün enerjimi emiyor. Yüzüne söylemeye de çekiniyorum kırmak istemiyorum. Ben hayır demekten yoruldum o teklif etmekten yorulmadı 🤦🏻‍♀️

Bunun bir benzeri, çocuksuz olanı da benim başımda malesef. Ben de yalnızlık çekiyor diye destek olmaya çalışıyordum, o da sırf yalnızlığını gidermek için beni kullanmaya başladı, sevdiğinden değil yani. Mesafe koymaya çalışıyorum olmuyor, peşimi bırakmıyor resmen :cry: bütün enerjimi emiyor. Yüzüne söylemeye de çekiniyorum kırmak istemiyorum. Ben hayır demekten yoruldum o teklif etmekten yorulmadı 🤦🏻‍♀️
Aynı durumdayız. Iyi niyetle çıktığımız yolda biz sınırları ihlal edilen insanlar oluyoruz.

E
Aynı durumdayız. Iyi niyetle çıktığımız yolda biz sınırları ihlal edilen insanlar oluyoruz.
Evet bir de iş yerinde beraberiz. Ben seninle arkadaş olmak istemiyorum deyip aynı ortamda çalışmak da zor olur. Sizinle iletişim kurmaya çalışmıyorsa sorun yok. Sadece mesafeli durun bence

Çalıştığım yerde bi arkadaş var. 8 sene önce boşanmış ve bu travmayı atlatamamış. 10 yaşında bi kızı var. Bekar anne olarak yaşıyor.

Insanların mutsuzluklarindan besleniyor resmen. Evli insanlara hep önyargılı bakıyor ve arkalarından konuşurken " onlar prenses ben köle " vb. Yorumlar yapıyor. Biriyle sorun yaşarsa asla ama asla yüzleşip derdini dile getirmiyor sürekli şikayet ediyor.

Kafeteryadaki poacadan tutun da, masanin uzerindeki tozlu zemine kadar düşman. Yani anlatılmaz yaşanır.

Ben de bosandim. Çok zor günler geçirdim. Yalniz bir kadınım . Her işimi kendim hallediyorum. Bir erkeğe ihtiyacım yok. Ya da ilişkisi olan arkadaşlarıma imrenmiyorum bile. Enerjim dengede. Ona destek olmak ve biraz farkındalık kazandırmak istedim. Yani arkadaş olmak istedim. Kızına da çok kötü davranıyor çünkü. Sosyallesince inanılmaz mutlu pozitif oluyor. Evine ilk gidince " benim de bu hayatta gerçek dostlarım varmış " falan dedi. Cok uzuldum yalniz kalmış olmasına. Sanki ona iyi gelmişim gibi iyi hissetmiştim kendimi. Kızıyla falan da çok iyi anlaştım.

Sonra bi gün işte bi arkadaşla sorun yaşadım. Ben hayatta içimde tutamam sorunlarımı. Mutlaka deşarj olmam yüzleşmem sorunu çözmem lazım. Eve gidince aramayı düşünüyorum. Arabayla onu ben götürüyordum. Yol boyunca sorun yaşadığım arkadaşımın kendisini nasıl dışladıģıni , ayrımcılık yaptığını anlattı durdu . En son yeter artık ben akşam konuşup çözeceğim bu sorunu , o kisiyle kirgin olmak istemiyorum onu seviyorum dedim. Akşam neyseki aradım konuştum çok rahatladım. Sonra toksik arkadaşıma mesaj attım. Biz sorunu hallettik, yarın kahve içeceğiz birlikte dedim. " çok sevindim " falan dedi.

Neyse bu kadar örnek yeter. Çok uzun zamandır iletişim kurmuyordum beni çok yorduğu için. Gecen gün ısrarla evine davet etti. Iş çıkışı ona geçeceğiz. Kabul ettim. Eve girdik kızına sinirli bi şekilde "kekleri bitirdin mi? Biz kahve içeceğiz " dedi. Ben orda patladım ve inanılmaz yükseldim. Ben hiç-bir arkadaşımın beni çocuğundan önde tutmasını istemem Çok rahatsız oldum şuan, yesin kekleri bana ikram etme ama kızını da incitme benim yüzümden, ona zarar veriyorsun diye başladım , ne kadar ruh emici olumsuz olduğunu , herkesi eleştirdiğini, bir turlu mutlu olamadigini, bir an önce destek alması gerektiğini, normal olmadığını söyledim ve karşımda sürekli savunmada olan bir insanla karşılaştım. Tek derdi " onun hakkında böyle düşünmeme üzülmesi" olan, asla kendini mutsuzluğunu çocuğunu üzmesini kabul etmeyen, bir kadın. Çok kırıldı bana elbette. Özür diledim ve çıktım evden.

Artık onunla görüşmek istemiyorum. Ama iş yerinde gerginlik de yaşamak istemiyorum. Kızı için de çok üzülüyorum. Yardımcı da olamadım. Uğraştığımla kaldım.

Geçip karşısına , senin olumsuzlukların benim yaşam enerjimi çok düşürüyor seninle görüşmek istemiyorum desem ayıp olur mu ? Kadının yüzündeki tiksinme ifadesini görmekten travma yaşıyorum resmen.
Bikac kişi vardı hayatımda . Ruh emici kan emici tarzında. Önce çok uğraştım. Baya beni psikolog gibi kullandilar. Ama şunu farkettim. Bu kişilerden daha büyük derdim olsa bile ben kimseyi dertlerimle bogmazken . Neden başka insanların enerjimi emmesine izin veriyorum. Mesafe koydum rest çektim. Yada beni iyi günlerinde ara lütfen dert dinleyecek halim yok dedim açıkçası. Az insan çok huzur.

Back