Toksik Ailem Yüzünden Hiç İyi Değilim, Evliyim ve evimde etkileniyor.

Sınırlarımıda kabullenmiyor. Geçtiğimiz günlerde bir yere bakmak için beni çağırdı bende müsait değilim babamla gidip bakabilirsin dedim. Sırf bu cümlem yüzünden eşimi aradı kızımın moralı bozuk neden dıye eşimde benim yanımdayken gayet mutluydu acaba siz mi tartıştınız ya da moralini bozacak bir şey mi konuştunuz demiş. Bunu demiş diye demediğini bırakmamış saydırmış kapamış. Hep bunu yapıyor. Bende bir konuda hoşuna gitmeyen bir cevap vereyim hemen kavga çıkarıyor bağırıp çağırıyor birde eşim için ona nasıl güveniyorsun hemen ters cevaplar veriyor çok dik başlı o seni yarı yolda bırakır yarın başına bir şey gelse yüzüne bakmaz gibi cümleler kuruyor.

Hah işte aynı annem de böyle inan ki yeryüzünde başka bir tane old inanmazdım var ben bunları bekarken yaşıyorum senin eşine kızmayı bırak insanların içinde karşı tarafa değil bana kızıyor başkalarını üzdüm diye ben kavgalarıyla şunu bunla baş etmeye çalışıyorum bence sen değişimi istemiyorsun bunu bir düşün gerçekten değişmeyi istesen bunun için savaşırsın ve ben gerçekten bir yıldır bunun için savaşıyorum inan azıcık ta olsa değişiyor artık korkudan beni aramıyor mesela direk mesaj atıyor sürekli aramadan bahsetmiştin ya benimde öyleydi başta çok krizli olacak benimki hala öyle bişey derken ama zorla bağıra çağıra oluyor istediğimi yaptırıyorum beni çok zorladı psikolojik olarak hala zorluyor ama şimdilerde bakıyorum bana demeden hallediyor marketi şunu bunu alışırlar sen yeterki savaşmaya hazır ol bence sen daha o güçte değilsin dur bi düşün sen annenden güçlü olup kendi hayatın için yaşaman için anneni yönlendirmelisin bak değiştiremezsin ama yönlendir ben öyle yapıyorum emin ol annem belki seninkinden beter ama yola geliyorlar

Yapmaya çalışıyorum neredeyse 4 yıldır evliyim ve düzelen bir şey yok. Her telefonumuz kavga ile bitiyor. Uzun uzun anlatıyorum ama yok asla kabullenmiyor. Zaten ona göre onun istekleri hatalı ya da fazla değil. Anlattığımda insanların ailesi gibi olsak hastanelerde peşimizde dolaşsanız bi hasta olsak ne yapacaksın Allah kimseyi size düşürmesin, çok özgür çok bağımsızsınız ne var bunlarda fazla abartıyorsunuz bız anne babayız , sende anne olduğunda anlayacaksın diye manipüle ediyor.

İşte ben de çok söyledim anlamıyorlar davranışınla göstereceksin benim de ailem aynı şeyi söylüyor ölsem ne yapacaksın bilmem ne ben davranışlarımda gösterdim çünkü laftan anlamayan insanlar

Sen bir kere benim yaptığımı bir dene annenin telefonunu açma mesaj at müsait değilim önemli bir şey varsa yaz de ve o an istediği şeyi yapma gitme vs

Annenizin davranışları hiç sağlıklı değil. Tedavi olmadığı sürece kalıcı bir çözüm bulacağınızı sanmıyorum.

Aynı şekilde kaynanam ve kayınpederim eşime yaptı gerçekten çok toksikler...

Siz evlendiginizi idrak edememişsiniz Vicdan değil sizinki bağımlılık sizi eksik gören annenize yaranma çabası.Bu kafada giderseniz boşanır, kardeşinizi yanınıza alır daha sonra misafir diye gelip bir daha evinizden çıkmayan anne babanizla yaşar gidersiniz.Siz yapamamişsiniz ama dilerim kardeşiniz tüm bağları koparıp kendine ait bir hayat kurar.
Şu yazdiklarinizi erkek yaşasa ve kadın kocasından dert yansa kadına boşan bu bağımlı kocadan kurtul derdik.Aynisi eşiniz için de geçerli boşanıp kendini kurtarmalı.
Yazdıklarım çok sert geldi değil mi? Ben okurken gerildim siz bunları yaşıyorsunuz.Hayatinizin dizginlerini elinize almazsanız kaybettiklerinizin ardindan çok göz yaşı dökersiniz .

Annenize
Neden kendinizi anlatmaya calisiyorsunuz kesin ve net degilsiniz acmayacaksiniz telefonu sacmaliyormu isim var diyip kapatacaksiniz esinizde ararsa acmayacak ne markete gitmesi kesinlikle gelmeyeceginizi soyleyeceksiniz mesafe koymak sizin elinizde anlatmaya calismaktan vazgecin siz bu bagimliliktan kurtulun kendinizi duzeltin

Manipülatör bir annenin kızı olarak sana psikolojik destek alarak kendini ve aileni korumayı öğrenmeni öneriyorum. Ben eşim sayesinde sınırlarımı çizmeyi öğrendim, taciz ettiklerinde misliyle cevap veriyorum, yavaş yavaş ayara gelmeye başladılar. asla tam olarak kurtulamıyorsun ama bir adım geri çekilseler kâr. Yaşlı değiller anladığım kadarıyla bırak baksınlar başlarının çaresine, kardeşine de fazla üzülme, senin gibi kurtulmanın bir yolunu bulacak o da. Önce çekirdek aileni düşünmelisin

Bunların çözümü aradıklarında açmamak ve aramayı azaltmak. Eşiniz hiç açmayacak o telefonları. Ben eşimi tenbihledim, aradıklarında açma bana haber ver gerekirse ben ararım dedim. Açmıyor artık. Ne gerek var adamın da huzurunu bozmaya.

Bu tip insanlar ikna olmazlar. Boşa dil dökmeyin, yapın ve kabullenmelerini sağlayın. Başlangıçta büyük krizler yaşanacak ama tutarlı olursanız sizin istediğiniz olur. Ben artık annemi de babamı da gerekmedikçe aramıyorum çünkü her konuşmanın kavgayla bitmesinden çok yoruldum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…