Toki den ev alan varmı?yada düşünen..lütfen fikire ihtiyacım var

ablama aldık biz.10bin peşinatla geçen sene almıştık aylık ozamanlar 750 falandı şimdi 980 olmuş sürekli faiz uyguluyorlar.ablam ödemeye çalışıyor.
1 senede 230 tl birden mi arttı
çok değilmi yaaa vazgeçicem galiba biz asla ödeyemeyiz ki
ama ablanın kaç artı bir canım..o biraz pahallısından almış kaç sene ödücek..kaça aldı...lütfen cevap yazarmısın canım

normal ev yada toki farketmez bu şekilde bi borca girin bence. hem borcumuz var diyip evede daha az katkı yaparsınız. daha çok para biriktirmiş olursunuz. hemde senin ruh sağlığın daha iyi olur. bi yıl geçolsun temiz olsun. ilk yıl daha zor oluyor şartlar. elektrik su doğalgaz bunların abonelik bedeli oluyor. toki dışında bi ev olursa kombi masrafı olacak. kiracı olursa ilk yıl, kiradan aldığınız parayla yaparsınız bunu.

yola çıkınca yol alınıyor. siz çıkın yola :)

çok çok haklısın yaaa eğer ev alırsam 1 sene daha dişimi sıkarım napim abonelik bedeli falan hepsini halledip öle çıkarım..ya kenarda evimin oldunu bilmek bile ruh sağlıma iyi gelir..şuan resimlere bakıyorm bu bile beni mutlu etmeye yetiyor..kiracı olursa süper olur ama seneye geçmek istese evime 1 senede kiracıyı çıkarma ayıp olmazmı üzülürüm ben ya
yola çıkan yol alır gerçketn..para falan birikmiyor eşimde artık anladı galiba

annemlerin koltukları büyük. ama yemek masası sığıyor yine de. ama konsollu vs. li tam takım yemek odasıyla dar olur salon. bi yemek masası bi tv ünitesi şeklinde olur. gidip gezebilirsin aslında. kendin gözünle görürsen daha iyi karar verirsin. herkesin yaşam şekli farklı. bi o ufacık evde nişanda yaptık düğün de. kaç kişiyi ağırladık. ama dediğim gibi herkese uymayabilir çünkü herkesin yaşam biçimi farklı

istanbuldayım tokıden ev aldık burda pahalı işçilik ve malzemr sıfır her dakka banyo akar o bu vss.. bana kalsa almazdım 2+1 deyim ama her gelen siteme eve hayran kalıyor kaynımda akması sızmasını önemsemeden yan bınamdan aldı 170 e 700-750 kiraya verılebılıyor burda

hamile kalmaya calisiyordun sanirim...ya siz evi alip da sen calismaya baslayinca hamile oldugunu ogrenirsen? her hamilelik normal gecmiyor, evde dinlenmek gerekebilir, bu sefer calistigin yerde sorun olur, sonucta memur olmayacaksin((...hadi sorunsuz dogum yaptin diyelim...dogumdan sonra bebege bakmak icin annen ya da kv evine gelse yol parasini karsilamani isteyebilirler ya da siz cocugu onlara birakirken size yol masrafi cikacak...hesabi kitabi iyi yapmak gerek diye yaziyorum bunlari...

söylersin ben bu kadarlık düşünüyorum diye. benim bir yakınım bu şekilde yaptı. mütahite bi ev vermişlerdi. bi daire düştü onlara. ama taşınma masrafı abonelikler kombi nerden baksan en az 3 bin demekti. en az oda. haliyle o kadar paraları olmadığı için bir yıllığına kiraya verdi. kiracı ile bu şekilde anlaştı.

normal evler nasıl sizin orda. krediler en son baya uygundu. yeniden yükselmeden alın ev.

öylemiii canım bayağa pahallıymış yaa 2artı 1 170....niye okadar pahallıki..burda 2artı 1, 85 falan...ama evin güzelliğine de bağlı olabilir...sen kaç kaç ödüyosun artıl oluyormu sürekli canım

arkadaşım toki evlerinde oturuyor ödemesi burada ki evlere göre uygun evden de memnun
olsa bende düşünürdüm mesela

ama tek maaşla çok zor muhakkak senin de çalışman lazım
evde olmadık masraflar çıkıyor 500 le ne yiyecek ne içecek hangi faturayı ödeyeceksiniz

ayrı ev güzel ama maddi sıkıntılar da oldu mu mutlu olamazsınız
sonra ben dememiş miydim diye başlayan cümleler duyarsın

yemek masası büyük koltuk takımı sığıyorsa küçük bide tv altlığı olur heralde canım dimi...gdip gezmek çokkk istiyorum eşim şimdi değil diyor tam olarak almaya karar verelim şartları iyice araştıralım öyle diyor..bende diomki bu işe girişmeden önce bakalım eeve içimize sinecekmi diyorm neyse bigün gider bakarız bencede...

Yıllar önce toki daha toki değilken teyzemler girdiler, millet dalga geciyordu simdi fıstık gibi evi var. Borcu da bitti.

Toplu parası olmayanlar icin mantıklı, kira yerine taksit ödeyeceksiniz. Zamlar altı ayda bir memur zammına endeksli o da belli zaten. Aman aman bir zam değil. Uzun vadede pahalı ama sonucta sizin eviniz olacak. Senin şartlarında olsam bir dakika bile olmadan cıkardım. 1*1 bile olsa giderdim. Önemli olan huzur.

ödemesi nasıl tatlım yazarmısın lütfen .nerde oturuyor buarada ark..evden neden memnun değil onu da yzarmısın çok önemli bizim için bu nedenler...
yok canım ikimizde çalışıcaz işte yeni çıktım iş arıyorum şuan alırsak da bi süre sora çıkıcaz zaten hemen değil..ben dememişmiydim cümlelerini dedirtmemek için çok düşünüyorum cnm inş doğru karar veririz..ama biyerden başlamayıncada olmuuor

çok sevindim canım bu yorumuna güç ve huzur geldi ...
neden dalga geçiyordu millet...bazen bende duyuyorum bu dalgaları..ama umrumda değil inşallah canımm

çok sevindim canım bu yorumuna güç ve huzur geldi ...
neden dalga geçiyordu millet...bazen bende duyuyorum bu dalgaları..ama umrumda değil inşallah canımm

Çok bilinmiyordu o zaman, yapamazsınız, batar, paranız devlette kalır vs gibi...

Senin hemen işe girmen lazım, 3-5 de birikim yaparsınız iyi olur. Acık satışlar var, satışa cıktıgı gün gidip basvuruyorsunuz, peşinat verip hemen oturuyorsunuz diye biliyorum. Hangi ildesiniz?

Sık biraz dişini, inan cok mutlu olacaksınız.

yok yanlış anlamışssın evden memnun onların ödemesi yüksek 900 sanırım ama bizim burda evler pahalı o fiyata ben bulsam şuan bi dakika durmam mesela
sende çalışacaksan kaçırmayın fırsatı bizde bu aralar ev bakıyoruz ama çok pahalı elimiz gitmiyor bende tokinin sitesine bakıp duruyorum açıldı mı diye
hakkında hayırlısı olsun

ben 6 sene önce girdim cnm artış oluyordu ama memur zamı kadar %2-3 falan yanı arada bırde kapatırsan tamamını % 25 indirim uyguşuyorlar 105-110 a geldi bana peşin 86 idi ozaman tapumda 96 bin yazıyor satsan 170 şu anda 4-5 senede semt iyi site iyi işçilik malzeme kötü ama sen gır bence sıkıntında var ıyı bışey yanı benım etrafım avrupa konutları bosphoruz soyak falan hastane açıldı beedıye gelıyo değerlendı buralar kaynımda yenı aldı evı

benım kayınpederler 2 sene nışanlı kalcaz dıye karşı çıkmıştı ev alıp beklememıze başka yerden alın dedıler şimdi hepsinin dibi düşüyor diğer oğluda yan bınamdan aldı

konu sahibi için demiyorum o mecbur konularını az çok biliyoruzda diğer arkadaşlar özellikle istanbulda malzemnin kötü olmasını dert etmiyomusunuz deprem riski var Allah muhafaza, her yeri dökülecekse bide ben masraf yapacaksam ne anladım, tabi herkesin kesesi görüşü ayrı sadece tuhafıma gitti :26:

canım depreme dayanıklı dıye tanıtım yapılarak temel atıldı ve 1. sınıf malzeme dıyee bılsek zaten gırmezdık kesemızede bu uyuyordu kredi çekmemek gıbıde bır avantajı var

canım şimdi eşimle baktık bizim düşündüğümüz bölgedeki tokide açık satış yok şuan ama eşim bugün yarın koyarlar dyor..şuan yedeklerinki varmış ordan alan olmassa açık satışa çıkcakmış..bakalım hayırlısı bende takipteyim artık sende bulursun inş..canım birikim yamaya takatim kalmadı çok yıprandım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…