Tiryakilere kötü haber! Bugünden itibaren zamlandı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Chess
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Hamile doğru yapmış güneş ışınları bebeği kanserden koruyacak , kendiside d vitaminden nasiplenecek çoğu çocuk güneşe çıkmadığından kansere yakalanıyor d vitamini önemli yaşlılarda dahada önemli kalça kırıklıklarından koruyor yaşlılıkta

Yüzme havuzlarının her tarafı güneş alır bildiğiniz gibi. Sadece benim bulunduğum yer doğrudan alıyordu güneşi.
Diyelim ki hiç bir yer güneş almıyor, sadece benim bulunduğum yer alıyor. Elalemin kadının karnındaki bebek güneş ışığından faydalanacak diye ben neden sigaramı söndürmek zorunda kalayım? Beni ilgilendiriyor mu onun bebeği? Onun bebeği onun sorumluluğu, o bebeği koruması gereken kişi o bana ne...
Savunduğunuz şey doğru olmadığı halde savunmaya çalışarak saçmalıyorsunuz bence.

Aynı terazide bence. Sigaradan rahatsız olan dışarı çıkmasın olarak çevirelim hadi. Güzel oldu mu? Bence olmadı. Herkesin sağlığı kendi sorumluluğudur, onu bunu yasaklayarak bir yere varamayız.
Tercih edilen ve tercih edilemeyen iki olgu karşılaştırılamamalı bence. Yasaklarla bir yere varılamayacağının farkındayım ama insanların eğitilmesi gerektiği konusunda hemfikiriz. bu eğitim süreci tamamlanana kadar çözüm üretmek zorundayız. Ve bir çok Avrupa ülkesinde de sigara oldukça maliyetli.

Camel zaten zamlanmıştı, yeni yılda tekrar zamlanmış. Oy ben nerelere gidem.

Benim zamlarla bir alıp veremediğim yok. Haftada iki bilemedin 3 paket sigara içen bir insanım. Gelirime etkisi sıfıra yakın. Ama zamların sigara içme oranını azalttığını sanmıyorum.

Bunun kaçak alanı var, tütün alıp saranı var. Ki kaçak sigaraya yönelen çok fazla tanıdığım var. Tütün sarma ise aylık maliyetin 5'te birine denk geliyor neredeyse. İnanın sigara içecek insan her türlü içer. Yasakla, zorlamayla, kısıtlamayla, zamla bir yere varılmaz.

Eğitim de ancak içemeyen insanları etkilememe konusunda işe yarayabilir. Ben gayet eğitimliyim, sigaranın zararlarını biliyorum, ilerde vereceği hasarı da biliyorum ama içmekten zevk alıyorum. Tiryaki değilim, istediğim an bırakabiliyorum, haftalarca içmeyip tekrar içmeye başlayabiliyorum. Bu benim zevkim, benim kararım benim sorumluluğum.

Sonuçta siz zehir soluyorsunuz bence siz saçmaladınız

Dumanıda hem anne hem bebek soluyor,pasif içicilik diye bir şey var haksızsın yinede

Bakın bebeğini de kendini de koruması gereken o kadın. Korumak ve korunmak onun sorumluluğu benim değil. Bana ne onun çocuğundan anneliğinden? Var mı beni bağlayan bir durum?

Amaç caydırmak değil bence. Yine içsinler ama daha çok ödesinler demek oluyor.

Sayfayı ilk açtığımda fotoğrafı tantuni sandım...
Off mersinie olaydım ya şimdi soluğu yaprak tantunide alırdım üstüne de cicide künefe

Konuya gelirsekkkk....
Herkese Allah bir beyin bir karar verme özgürlüğü ve kapasitesi vermiş.... bunu kullanma şekli insanın kendi elinde, ben sigara içmiyorum ama kardeşim içiyor. Keşke bıraksa diyorum ama sigara yasaklansın demiyorum, kimse kimsenin özgürlük alanına müdahale etmemeli, ve başkasını kendi tercihleriyle rahatsız etmemeli... sigara içen kendi çerçevesinde kendine ayrılan bölümde sigarasını içer, içmeyen de kendi alanında rahatça oturur.... herkes sınırını bildiği müddetçe sorun yok bence

Ama şu zamlar da büktü milletin belini yeminle

toptan yasaklansa ne güzel olur

Toptan yasaklansın tabi. Sigara içmek yasaklansın, içki içmek yasaklansın, asitli içecekler, meyve suları, cipsler yasaklansın hatta atlet giymeden sokağa çıkmak ve terli terli su içmek de yasaklansın mazallah üşütürüz falan. Malum biz kendi sağlığımız hakkında yanlış kararlar veriyoruz devlet bir el atsın.

bak sonunda bi yorumuma katıldın sephora

Bu zamlar insanları sigarayı bırakmaya değil,kaçak sigaraya yönlendiriyor.Bırakmak istemeyen insanı öyle zamla,yasakla filan vazgeçiremezsiniz.Ben de içiyorum,yakın bir zamanda bırakmayı da düşünmüyorum,sigaranın paketi 100 lira olsa,gerekirse kendi tütünümü yetiştirip yine içerim.
Kapalı alanlarda içilmesin okey,ben de dumanaltı mekanlardan hoşlanmıyorum.Ama açık alanlarda içene de karışılmasın bir zahmet.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…