Güzel ve doğru olmayan her şeyi yasaklamaya kalkarsak dünya yaşanılmaz bir yer olur. Özgürlük herkes için gerekli.
Sigara içen bir insan olmama rağmen kapalı alanlarda sigara yasağını destekledim. Evimde sigara içirmem, kendim de balkona çıkarım gelen misafiri de çıkarırım. Ama açık alanda, bi kafede mesela kahvemin yanında bir sigara tüttürme keyfim elimden alınırsa bu durum beni hiç hoşnut etmez. O kadar da değil. Bana müdahale etme hakkı kimsede bulunmuyor bu durumda. Rahatsız olan yerini değiştirebilir.
Geçen yaz tatilde böyle bir olay başıma geldi. Otel büyük bir oteldi, açık alanlarda dahi sigara içilen ve içilmeyen kısımları ayırmışlardı. Yetişkin havuzunda sigara içilen bölümde bir sigara yaktım, yan şezlongta hamile bir turist bayan varmış. Farkında değildim çünkü hamileliği yeniydi muhtemelen. Bana bağıra çağıra sigaramı söndürmemi söyledi, ki rica etse muhtemelen söndürürdüm. Şimdi bu durumda sigara içen ben mi suçluyum ve sigara içme, kendimi zehirleme özgürlüğüm elimden alınmalı yoksa hamile haliyle havuzun güneşi en iyi alan kısmı orası diye sigara içilen bölüme yerleşen kadın mı hatalı?
Bizim insanımız pis, haftada bir duş alınca o sigara kokusu insanın üzerine yapışıyor doğal olarak. Ağız bakımına önem veren, her gün duşunu alan insan sigara kokusu yayarak dolaşmaz.
Otobüse minibüse buram buram kokarak, dumanını üfleyerek binenlerden, sigarayı söndürüp hatta söndürmeden asansör kullananlardan ben de rahatsız oluyorum. Bunlar için nasıl yapılır bilmiyorum ama gerekli önlemler alınmalı bence de.
Ama sigara yasaklansın, uyuşturucu statüsüne alınsın, sokaklarda da yasaklansın dersek olmaz. Orda bir çok insan bende dahil durun bakalım der. Bu bir çok insanın özgür iradesine müdahaledir. Bu kadar ileri gidilemez. Anlıyorum rahatsızsınız ve bu yüzden bu konuda hassassınız. Ama sizin rahatsızlığınızı dikkate almak benim sorumluluğum değil. Ben de astım hastalarının dışarı çıkması yasaklansın deme hakkına sahip olabilirim sizin gibi bakarsam olaya. Yanlış...
Hamile doğru yapmış güneş ışınları bebeği kanserden koruyacak , kendiside d vitaminden nasiplenecek çoğu çocuk güneşe çıkmadığından kansere yakalanıyor d vitamini önemli yaşlılarda dahada önemli kalça kırıklıklarından koruyor yaşlılıkta
Tercih edilen ve tercih edilemeyen iki olgu karşılaştırılamamalı bence. Yasaklarla bir yere varılamayacağının farkındayım ama insanların eğitilmesi gerektiği konusunda hemfikiriz. bu eğitim süreci tamamlanana kadar çözüm üretmek zorundayız. Ve bir çok Avrupa ülkesinde de sigara oldukça maliyetli.Aynı terazide bence. Sigaradan rahatsız olan dışarı çıkmasın olarak çevirelim hadi. Güzel oldu mu? Bence olmadı. Herkesin sağlığı kendi sorumluluğudur, onu bunu yasaklayarak bir yere varamayız.
Tercih edilen ve tercih edilemeyen iki olgu karşılaştırılamamalı bence. Yasaklarla bir yere varılamayacağının farkındayım ama insanların eğitilmesi gerektiği konusunda hemfikiriz. bu eğitim süreci tamamlanana kadar çözüm üretmek zorundayız. Ve bir çok Avrupa ülkesinde de sigara oldukça maliyetli.
Yüzme havuzlarının her tarafı güneş alır bildiğiniz gibi. Sadece benim bulunduğum yer doğrudan alıyordu güneşi.
Diyelim ki hiç bir yer güneş almıyor, sadece benim bulunduğum yer alıyor. Elalemin kadının karnındaki bebek güneş ışığından faydalanacak diye ben neden sigaramı söndürmek zorunda kalayım? Beni ilgilendiriyor mu onun bebeği? Onun bebeği onun sorumluluğu, o bebeği koruması gereken kişi o bana ne...
Savunduğunuz şey doğru olmadığı halde savunmaya çalışarak saçmalıyorsunuz bence.
Sonuçta siz zehir soluyorsunuz bence siz saçmaladınız
E zehiri ben soluyorum, size ne?
Dumanıda hem anne hem bebek soluyor,pasif içicilik diye bir şey var haksızsın yinede
Amaç caydırmak değil bence. Yine içsinler ama daha çok ödesinler demek oluyor.Yine az gelmiş bence.
Caydırıcı bir zam değil.
Gerçi şimdi en ucuz sigara 6,5 TL olduğunu düşünürsek günde 1 paket içen insan ayda 195TL yılda 2340TL gibi bir şey ödemesi bile ciddi bir para. Her şeyi attım bir kenara; bir insanın kendini zehirlemesi bana akıl alır gelmiyor.
Off mersinie olaydım ya şimdi soluğu yaprak tantunide alırdım üstüne de cicide künefeSayfayı ilk açtığımda fotoğrafı tantuni sandım...
Ne kaa doğru söyledin kesinlikle katılıyorumkavga etmeyin arkadaşlar şarap zamlanmadığı sürece sorun yok
kavga etmeyin arkadaşlar şarap zamlanmadığı sürece sorun yok
toptan yasaklansa ne güzel olur
bak sonunda bi yorumuma katıldın sephoraToptan yasaklansın tabi. Sigara içmek yasaklansın, içki içmek yasaklansın, asitli içecekler, meyve suları, cipsler yasaklansın hatta atlet giymeden sokağa çıkmak ve terli terli su içmek de yasaklansın mazallah üşütürüz falan. Malum biz kendi sağlığımız hakkında yanlış kararlar veriyoruz devlet bir el atsın.
bak sonunda bi yorumuma katıldın sephora
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?