Tiroid ve kilo

yazarhanim35

Yazar Hanım
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2013
29.328
43.869
Kızlar sağlıkla ilgli br konu ama buda benim için bir dert.

tanısı konulmuş bir hashimato tiroidi hastalığım var ve buna bağlı olarak kilo verememe sorunu. daha önce 13-14 kg vermiş biri olarak bu hastalıktan sonra günlerce aç kalsam da kilo veremiyorum. doktor daha ilaca gerek yok hormonlarını bozmayalım diye ilaç vermedi. diyetisyene gittim açıkçası memnun kalmadım ki gittiğim araştırma hastanesinin diyetisyeni idi. çok ekmek yemem ama abur cubur ile ve tatlı ile aram çok iyidir. birde vazgeçemediğim günde 3-4 fincn türk kahvem vardır. oda sade olarak içerim. sigaram vs. yok

hashimato tiroidi olupta kilo verebilenler var mı aranızda nasıl başardınız peki ?

Değerlerin kaç ki bende tiroit hastasıyım ilaç kullanıyorum ömür boyuda kullanılan bir ilaç. Ben de çok zor veriyorum ben de çok zayiftim 40 li kilolarda birden aldım kilo tabi günlük yürüyüş yapıyorum az yiyorum. Normalde de çok yiyen birisi degilimdir.

tsh 400lerde falan cnm. yıkım yok nodül yok diye ilaç vermedi doktor ama doktorumuda değiştireceğim. pek memnun kalmadım.

sende aşırı sinir ve saç dökülmesi uyku yapıyor mu?

Tiroid ben de olabilir valla doktora gitmedim ama istediğim zaman gayet kilo verebiliyorum .Tanıdığım tiroidli bir abla da 20 kilo falan verdi .Yani biraz zorlarsak verebiliriz.Bence abur cubur ve tatlıyı kesin.7den sonra yemek yemeyin.Bol su ve yeşil çay için ,ve tabi ki hareket.Bunları yapıp da kilo veremiyorsanız o zaman gidin doktora bence

tsh 400lerde falan cnm. yıkım yok nodül yok diye ilaç vermedi doktor ama doktorumuda değiştireceğim. pek memnun kalmadım.

sende aşırı sinir ve saç dökülmesi uyku yapıyor mu?
Sinir. Uyku.kalp carpintisi. Nefes darlığı. Unutkanlık. Üşüme. Saç dökülmesi. Ellerde titreme hepsi vardı çok şükür şimdi normal .nefes darlığı falan yok.sadece saç dökülmesi devam ediyor ara sırada Uyku bazen gözlerimi açamıyorum ve üşüme .Ama ben yıllardır ilaç kullanıyorum. O yüzden diğer belirtilerim geçti .

tekrar deneyip salataya yöneleceğim. cnm tiroit çeşit çeşit bazı çeşitleri verdiriyor bazı çeşitleri aldırıyor. malesef benmkisi kilo yapıyor

Erken dönemde:

* Hâlsizlik,

* Zihnî faaliyetlerde azalma (unutkanlık, uykuya meyil),

* Kas ağrıları ve kramplar, eklem ağrıları,

* Aşırı üşüme,

* Kabızlık,

* Kuru cilt, saç tellerinde incelme, tırnaklarda incelme ve kolay kırılma,

* Adet düzensizliği ve belki kısırlık/düşük...

Geç dönemde:

* Konuşmanın ağırlaşması, yavaşlaması, seste kalınlaşma,

* El-yüz ve ayaklarda ödem (şişlik),

* Tat ve koku almada azalma,

* Kilo alma (çok nadir kilo kaybı da olabilir),

* Cilt renginde solukluk/sararma,

* Kaşların yan taraflarında incelme hatta dökülme,

* Dilde kalınlaşma,

* Nabızda yavaşlama...

Sıklıkla hasta, hastalığının farkına ancak bu dönemde varır.

Bende hasimatoyum antikorlar 2000lerde kilonuz kac

77 cnm. bnmde değerlerim 400lerde dha. 8-9 ay önce tesadüfen farkettik tiroit oldğnu. alerji için kan testinde belli oldu

snr bende de var uyku hali. unutkanlık saç dökülmesi vs. nefes darlığı astımdan kaynaklanıyor benm.

İnş. verirsiniz kilo ama benim dediğim abla da öyleydi .Su içse yarıyor derler ya ,ama o da abur cubur falan yiyordu .Yani o verdi bayağı siz de verirsiniz bence.

Ben tabiri caizse hayvan gibi yiyorum ama kilo hayal ne yazıkki bende tiroid hastasıyım 5 aylık hamileyim ve 47 kiloyum Alamıyorumm

Dusunsene 40 li kilolardan birden 20.25 kg alıyorsun.Az yemek yerim abur cuburumda yok öyle. Geçensene bir tanıdık verdiği kilodan bahsediyor zayiflamis 5 kg fazlası varmış beni ezmeye çalışıyor şu girtlanigi tutarsan zayiflarsin yemek yeme onu yeme bunu yeme ben de sinirlendim artık senin hastaligin var mı Hayır yok beni doğru düzgün tanıyor musun Hayır (annemin arkadasi) sürekli yemek yediğimi nereden biliyorsun o zaman dedim belki hastayım dedim kilo sadece yemekle olmaz diye söyledim tiroit hastasıyım dedim.Sonrada diyor ki evet tiroit hastaları kilo vermede zorlanıyor benim de akrabam tiroit hastası oda kilo veremiyor.

ben bir zamanlar 76 kilodan 63 e düşmüştüm her gören ne güzel olmuşsun diyordu sonra bir anda tekrar almaya başladım ve ocak-şubat gibi tiroit hastası oldğmu öğrendim.

Ben de 2 çocuk annesiyim 49 kilonun üstüne çıkamadım bende hipertiroid ve zehirli guatr

Zayıflık kadar şişmanlık da zor herkesin derdi farklı işte

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…