Kız konuna çullandım ama bir kere de bildiğim benzin istasyonuna en az 10 kez ara sokaktan dolaşıp dolaşıp kestirme yoldan gideceğim diye yarım saat dön dolaş bulunduğum aynı yere çıktım sonra bir etrafa baktım sakince "ben burayı nerden tanıyorum ya" diye kaldım meğerse gelmişim bulmuşum yeri bile de orayı dönüyorum bulamadım diye ve sık gittiğim bir yer asla unutmak mümkün değil sonra ağlamıştım ben neden böyle oldum ya diyesenden beteri var yani CatlakB
Yapabilir ama bu kadar değil. Yeniden bir kan tahlili yaptırıp vitamin değerlerine baktır, b12,Fe, Folik asit eksikliği olabilir.
Çullan sikinti yok
Bende bugün aglicam nerdeyse
Stresli bir yaşamın var mı? Benim biraz öyle akademik kariyer yapmak için bayağı uğraşıyorum bu yaz dönemi falan, ortalama yükseltmem lazım. Kışın da aynı dert zaten hep eğitim hep bir sorumluluk. Stres de çok yapıyor unutkanlık.. Valla düşündüm ben de uzun zamandır tahlil yaptırmıyorum bence gidip bi kendimize baktıralım en yakın zamanda.. Gülüyoruz ama ihmale gelmez. Annem de diyor ki hep "elinizdeki telefon beyninizi küçültüyor"HAKLI sanırım
Aynı şeyden bahsediyoruzO nasil oluyor ki benimki sanirim hipotiroid.
Hipo kilo aldiriyor verdirmiyor.
Hiper verdiriyordu diye biliyorum
TSH 6 çoook yüksek! Tedavi olmuyor musun? İlaca rağmen değerlerin düşmüyorsa mutlaka farklı bir doktora daha görün.TSH değerlerin 6ya yakin.
Ve son zamanlarda herşeyi ama herşeyi unutuyorum. Yuhh denilecek şeyleri dahi unutuyorum.
Bu bende korkuya dönüştü.
Yasim 20
Ve bu unutkanlik fazla.
Öyle birşey oluyor ki adini unutucak gibi oluyorum sanki biri adimla seslendiğinde refleks olarak dönüyorum bana sesle bildiğinden değil.
Tiroid bu denli unutkanlik yapar mi.
Biri birşey diyor ve ben unutuyorum.
Annem çay koy diyor gidiyorum mutfağa hic birşey yapmadan dönüyorum neden gittiğimi Unuttuğumu dahii unutuyorum.
Unutmadan cigir actim resmen.
Neden olabilir.
Deliricek gibiyim.
Aynı şeyden bahsediyoruz
Hipotiroidi hipertroid yazmışım
endokrin uzmanına gittiğinizde epeyce test yapması lazım zaten..vitamin değerlerinden şeker testlerine kadar yapılıyor.
genel anlamda evet tiroid unutkanlık yapıyor ne yazık ki..
TSH 6 çoook yüksek! Tedavi olmuyor musun? İlaca rağmen değerlerin düşmüyorsa mutlaka farklı bir doktora daha görün.
Tek sorunun unutkanlık mı? Çarpıntı, aşırı yorgunluk, uyuklama?
Canım bak, bu ihmale gelecek bişey değil; öyle hemen belirti vermez belki ama senin tüm organların normal insanlardan defalarca kat daha yavaş çalışıyor şu. Kalbin, karaciğerin büyür, iç organların yağlanır, tamiri olmaz sorunlar o zaman çıkar.Adınıda unuttun
Gitmiştim baktılar hepsine 10 gün sonra falan kontrolüm va
Biliyorum ki bu düşmüş hali önceden 12ydi.
Tedavi oluyorum ama ilacımı çok düzenli kullanmadım.
Şimdi son durum ne bilmiyorum.
Unutkanlık son 1 haftadır var ama 2 gündür çığır açmış durumda.
Çarpıntı zaman zaman ama aşırı yorgunluk ve uyuklama mütemadiyen
Canım bak, bu ihmale gelecek bişey değil; öyle hemen belirti vermez belki ama senin tüm organların normal insanlardan defalarca kat daha yavaş çalışıyor şu. Kalbin, karaciğerin büyür, iç organların yağlanır, tamiri olmaz sorunlar o zaman çıkar.
İyi bir uzmana git, ilaç zaten çok basit, her sabah aç karnına küçücük bir hap yutuyorsun.
benimde tiroidim az calisiyor.
unutkanlik yapiyordur ama daha cok benim beynimde ki lezyon yapiyor unutkanligi sanirim cünkü erken yasta bunama bile yapabiliyormus.
bi doktora git baktir istersen tekrar.
tiroidin az calisiyorsa Kilo aldiriyor, halsizlik yapiyor, Kilo vermen yavasliyor hatta hic veremiyorsun iki lokma bisey yiyorsun hoooop hemen almissin.
öyle zor yani.............
Ben kilo verdim garip bi şekilde.
Kışın 55ken şimdi 51 50 arasındayım.
Şuan napabilirim peki.
Acile götürüyorlar bense istemiyorum iğneyle gönderiyorlar diye
Bende aşırı unutkanım kapının kilidini açar anahtarı dışarıda bırakır girerim içeriye, ocakta yemeği unuturum nasıl çalıştığımı düşünecek olursak her şeyi tek tek not alıyorum benim demir ve b12 eksikliğim var %90 bundan kaynaklanıyor.
bence bi uzmana gidin arastirin.
o Zaman cok calisiyordur sizin tiroid eger kilo verdiyseniz
6 yüksek aslinda cok calisiyor benim de basta 6 idi haplarla düstü iste.
siz mutlaka tekrar bi doktora görünün öyle acile gidip serumla falan olmaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?