Tiroid, TSH, Haşimato, Nodül hakkında her şey...

Evet aynen öyle şaka gibi ve bu yüzden izin almam gerekiyor müdürümden düşünün :KK43: ben bayılıyorum sanki hastanelere gitmeye...evet çok şükür küçülüyor gittikçe amin Allah kimseye başka dert tasa vermesin...
O ız tamamrn.kaybolacak ınsallah.sezeryandan cıktıgım zaman olab dıkıs suan 1 cm kadar cok dıkkat edılınce anlasılıyor.senınkı de oyle.hatta amelıyat ızı oldugu bıle bellı degıl.kucuk bı yanık gıbı.gercı saglıgımız yerınde olsun da varsın kocaman ız olsun.

O ız tamamrn.kaybolacak ınsallah.sezeryandan cıktıgım zaman olab dıkıs suan 1 cm kadar cok dıkkat edılınce anlasılıyor.senınkı de oyle.hatta amelıyat ızı oldugu bıle bellı degıl.kucuk bı yanık gıbı.gercı saglıgımız yerınde olsun da varsın kocaman ız olsun.

Öğrencilerimin başta dikkatini çekmesin diye haziranda bile fular takardım bir gün gördüler ve aa öğretmenim Boğaz'ınıza ne oldu dediler bende ufak bir çizik dedim hiç unutmuyorum biri" çizik değil o kesik" dedi :) bakıp gülmüştüm ilk kez izime...aynen öyle düşünüyorum bende sağlığım yerinde olsun hiç önemli değil..ben bugün eve gelince 250 ml.lik kefir içtim itiraf ediyorum :110:

Polikistik over sendromu varmı? bazen yüksek DHEA değerleri bunu belirtiyor. Testosteron hormonunuz ölçüldümü? Eğer polikistik over sendromu varsa, hamile olmak zorlaşır ama imkansız değildir. Polikistik over sendromu (POS) bazı kişilerde tiroit problemiyle beraber oluyor. varsa haber verin belki yardımcı olabilirim? (Avustralyada nerdeyse 20 sene den beri alternatif tıp uzmanı olarak çalışıyorum.
merhaba teşekkür ederim ilgilendiğiniz için. bende polikistik over yok. Rabbim herşeyin hayırlısını versin belki isyana giriyo Rabbim affetsin ama bazen keşke polikistikover olsaydım diyorum :cry: çünkü benim yumurtalık rezervim çok azalmış. ayda 1-2 yumurtam oluyo o da büyümüyo. yani cok az zamanım var bebek sahibi olmak için. testesteron hormonu da ölçüldü o da yüksek çıktı. ne demek olduğunu bilmiyorum bir doktorum gebeliğe engel olur o yüzden yumurtaların olmuyo büyümüyo meopoza çok uzaksın çünkü fsh değerin gayet iyi dedi. biri de alakası yok onunla dedi. kime inanacağımı şaşırdım. bilginiz varsa bilgilendirirseniz sevinirim. teşekkür ederim

Endişeli görünüyorsunuz, çok stresli gibi görünüyorsunuz..... Vücut stresli olunca Magnezyumu çok tüketiyor, eksiklik yaratıyor

Stres icin magnezyum birebir!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Magnezyum Vücutta 300'den fazla biyolojik proseslerde yer alan çok önemli bir mineraldir.

Magnezyum eksikliğinde guatr bile olabilirmiş, tiroit hormonları yapan enzimlerin normal çalışması için magnezyum lazım. T4 ü etkin olan tiroit hormonu (T3) e çevrilmesi için magnezyum lazım

Magnezyum eksikligi: insan daha fazla endişe çekiyor, enerjisi düşüyor uykusu kaçıyor, vucut dokularında asit artıyor, asit artmasıyla vucutta birçok önemli biolojik prosesler normal çalışmıyor, kan şekeri yükseliyor, kolesterol bile yükseliyor, çünkü vucut kolesterol yapabilmesi için hmg coA redüktaz enzimi lazım ve magnezyum bu enzimi ayarlayarak kolesterol seviyelerini yerinde tutuyor..... Magnezyum kalbi koruyor normal atmasını sağlıyor, normal tansiyonu temin ediyor baş ağrısı için iyi geliyor, eksikliğinde insan kabızlık bile çekebiliyor, kemik sağlığı için çok iyi, gevşeme rahatlamak için çok iyi, kramp için, vucuda su almamıza besin almamıza yardımcı magnezyum kasların saglığı için çok önemli. hatta ve hatta eksiklikte depresyona bile yol açıyor kuru ve kaşıntılı cilde, aşırı sinirliliğe, gürültüye duyarlılık...................

Doktora koşmadan önce kanını ölçtürmeden önce şunları bilelimki kan seviyeleri çoğu zaman normal çıkabiliyor, çünkü vücut bazı mineralleri (maden?leri) kani normal tutsun diye dokudan çekip kana aktarıyor. Yani dokularında sinirlerinde, eksiklik olabilirken kan bazen normal görünebiliyor. Magnezyum oksid en ucuz formu amino asitle bağlanmış formu daha iyi. günde 200- 400mg. Sinirler ve tiroit ve kuru cilt için omega 3 kaynaklarından biri balık yağı, ve omega 6 ayçiçek yağı da önemli
Sımdı daha rahat okuyabıldım yazdıklarınızı.normalde dr lar kanda mg gıbı seylere bakmıyorlar.hatta bız yonlendırıyoruz sunlara bakın dıye.bır cok.kan degerımızı bu sekılde ogrendık.tr de ısler boyle ıslıyor maalesef.ben dvıt ampul alıyorum su an.dun topıkte arkadaslara omega 3 tavsıyelerını sormustum.son zamanlarda baya dıkkatımı cekıyor.ama sonucta o da kımyasal.bır ton takvıye almak vucudu yormaz mı? Tabı gonul ıster kı dogal yoldan almak ama mumkun de degıl su yasadıgımız sartlarda.sımdı hıpotıroıtte ıyot takvıyesı almalı mı almamalı mı?

Öğrencilerimin başta dikkatini çekmesin diye haziranda bile fular takardım bir gün gördüler ve aa öğretmenim Boğaz'ınıza ne oldu dediler bende ufak bir çizik dedim hiç unutmuyorum biri" çizik değil o kesik" dedi :) bakıp gülmüştüm ilk kez izime...aynen öyle düşünüyorum bende sağlığım yerinde olsun hiç önemli değil..ben bugün eve gelince 250 ml.lik kefir içtim itiraf ediyorum :110:
Afıyet olsun:) yenı nesıl cocuklar ne kadar bılmıs gercekten.bız saf bır neslın cocuklarıydık.otelenmıs,ıtılmıs,adam yerıne konmamıs:)) sız kusak olarak daha ıysınız ama yenıler bı farklı cıdden.ank da aoc de dogal kefır mayası varmıs.o sekıldr mayala.ıkı ogun arası yemedın demı??

merhaba teşekkür ederim ilgilendiğiniz için. bende polikistik over yok. Rabbim herşeyin hayırlısını versin belki isyana giriyo Rabbim affetsin ama bazen keşke polikistikover olsaydım diyorum :cry: çünkü benim yumurtalık rezervim çok azalmış. ayda 1-2 yumurtam oluyo o da büyümüyo. yani cok az zamanım var bebek sahibi olmak için. testesteron hormonu da ölçüldü o da yüksek çıktı. ne demek olduğunu bilmiyorum bir doktorum gebeliğe engel olur o yüzden yumurtaların olmuyo büyümüyo meopoza çok uzaksın çünkü fsh değerin gayet iyi dedi. biri de alakası yok onunla dedi. kime inanacağımı şaşırdım. bilginiz varsa bilgilendirirseniz sevinirim. teşekkür ederim
Sevda hıc ugramıyorsun.her sey yolunda demı? Yenı seyler katıyoruz kendımıze.mutlaka gel ara ara cok faydalı seyler cıkıyor.bır de testesteron yukseklıgı erkeklık hormonudur kıllanma falan var mı normal dısı.bunun dusuk olması lazım hamılelık ıcın.

Sevda hıc ugramıyorsun.her sey yolunda demı? Yenı seyler katıyoruz kendımıze.mutlaka gel ara ara cok faydalı seyler cıkıyor.bır de testesteron yukseklıgı erkeklık hormonudur kıllanma falan var mı normal dısı.bunun dusuk olması lazım hamılelık ıcın.
canım iyiyim çok şükür sadece uzaklaşmak kafamı toparlamak istiyorum. kk ya takılınca herşeyi çok takıyorum kafama. sizi takip ediyorum ama ben haşimato hastası olduğumu yeni öğrendiğim için çok bilgim yok o yüzden bilgi paylaşamıyorum. sizlerden öğreniyorum Allah razı olsun güzel paylaşımlar yapıyorsunuz. hamile kalamıyorum ki hiç. :KK43: 2 defa tüp bebek denedik. embriyolar çok kaliteliydi ama sonuç negatif. sürekli nedenini araştırmaktan çok yoruldum. o yüzden buraltım artık çok kurcalamıyorum :KK66:

Merhaba arkadaşlar; sağ lob: 16*21*53 , sol lob: 11*17*43 ve solda ortada önde 3*4*4 mm boyutlarında karışık ekoda nodül yazıyor. Yardımcı olursanız sevinirim.

Merhaba arkadaşlar; sağ lob: 16*21*53 , sol lob: 11*17*43 ve solda ortada önde 3*4*4 mm boyutlarında karışık ekoda nodül yazıyor. Yardımcı olursanız sevinirim.
Gecmıs olsun. Boyut cok kucuk zaten.henuz dr de bır sey soyleyemez.nasıl buldular bu kadar erken?

Gecmıs olsun. Boyut cok kucuk zaten.henuz dr de bır sey soyleyemez.nasıl buldular bu kadar erken?
Teşekkür ederim, bu çok önce yapılan bir usg aslında. Adet düzensizliği için gitmiştim endokrine, insülin direnci var filan denmişti. Adetlerim düzeldi ama kendimi çok halsiz hissediyorum özellikle bacaklarımı. Tekrar bir kontrole gitmeyi düşündüm. Birde sizlere sorayım dedim.

Teşekkür ederim, bu çok önce yapılan bir usg aslında. Adet düzensizliği için gitmiştim endokrine, insülin direnci var filan denmişti. Adetlerim düzeldi ama kendimi çok halsiz hissediyorum özellikle bacaklarımı. Tekrar bir kontrole gitmeyi düşündüm. Birde sizlere sorayım dedim.
Ne kadar önce gitmiştin?
Yeniden gidip baktırsan iyi olur aslında.
Bir de insülin direncini nasıl kırdı doktor? Bacaklarındaki ağrı Dvit eksikliğinden olabilir ama başka bir şey de olabilir tabi.

canım iyiyim çok şükür sadece uzaklaşmak kafamı toparlamak istiyorum. kk ya takılınca herşeyi çok takıyorum kafama. sizi takip ediyorum ama ben haşimato hastası olduğumu yeni öğrendiğim için çok bilgim yok o yüzden bilgi paylaşamıyorum. sizlerden öğreniyorum Allah razı olsun güzel paylaşımlar yapıyorsunuz. hamile kalamıyorum ki hiç. :KK43: 2 defa tüp bebek denedik. embriyolar çok kaliteliydi ama sonuç negatif. sürekli nedenini araştırmaktan çok yoruldum. o yüzden buraltım artık çok kurcalamıyorum :KK66:
Canım mrveee28 mrveee28 ve ben de bebek istiyoruz. Benim yaş itibariyle çok zamanım yok.

inşallah Rabbim nasip eder isteyen herkese. çok zor bir durum yaşamayan bilmez.
İnanır mısın avatarını yeni fark ediyorum.
Ne kadar da güzel bir resimle eşleşmiş.
Gerçekten de O "ol" derse her şey olur.
Doğru ve hayırlı zamanı bir tek Allah bilir. Hakkımızda hayırlısı olsun.

Kızlar ben bu leptin işine ısındım. Maalesef sabah işe gelmemle öğlen yemeğim arası 5-6 saat sürmediği için bunu tam uygulayamıyorum. 8,30 gibi elma+havuç yedim. 12:35 gibi çıkacağım yemeğe. Arada sıvı harici bir şey almadım, acıkmadım da, tatlı krizim artık tutmuyor zaten. Şimdi öğlen yiyip akşam yemeğime kadar 19:30 sıvı dışında bir şey almayacağım.
Gerçekten de acıkmıyorsun. Bunu diyenlere inanmazdım ben bir zamanlar.

derindenizlerden derindenizlerden uğramıyorsun. Kendi topikine de yazmıyorsun bir şeyler..
Yeni bir şeyler var mı?
Bir kaç ay önce bana bir şey demiştin. Ben sabahları zencefili yiyordum dediğim zaman "küçücük bir parça için sindirimi başlatmak mı? Gereksiz"
Bu bana fazla bilgi gibi geldi o zaman. "Yani başlatsam ne olur ki???" gibi..
Daha yeni anlıyorum sebebini.
Artık öğünler arası atıştırmıyorum ki bol bol leptin salgılayayım.

Sağlıklı Yaşıyoruz sayfasında ev yapımı lahana turşusunda K vitamini olduğu yazıyordu. Yararlı bakteriler var biliyordum ama K vitaminini bilmiyordum. Artı tiroide iyi geldiğini de okumuştum bir yerde.

Mevsimi geçmeden yapmak istiyorum.

Bu konuda en uzman Nevreste Nevreste den fikir almak lazım.
Nasıl yapacağız Nevreste?En son senin turşu tarifinle yaz sonu 3-4 tane 5litrelik yapmıştım, kış gelmeden bitmişti bile. Muhteşemdi.

Afıyet olsun:) yenı nesıl cocuklar ne kadar bılmıs gercekten.bız saf bır neslın cocuklarıydık.otelenmıs,ıtılmıs,adam yerıne konmamıs:)) sız kusak olarak daha ıysınız ama yenıler bı farklı cıdden.ank da aoc de dogal kefır mayası varmıs.o sekıldr mayala.ıkı ogun arası yemedın demı??

Çocuklar gerçekten inanılmaz :) evet ben aoç dan alıyorum mayamı o şekilde yapıyorum sütümü de aoç dan alıyorum eskiden keçi sütü ile mayalardım yoğurdumu artık getirmiyorlar aoç a...sabah kahvaltı yaptım 3 cherry 1 ince dilim peynir sınırsız tere dereotu 2 bardak çay 1 kapya biber 9.30 gibi 13.00 gibi de kefir içtim akşama kadar birşey yok öğle öğünü yaptım yani :) evet Bebek istiyoruzzzz bugün d vit aldım doktor 8 damla iç günde dedi ama hamile kaldığını aldığın an bırak içmeyi dedi..

Kızlar ben bu leptin işine ısındım. Maalesef sabah işe gelmemle öğlen yemeğim arası 5-6 saat sürmediği için bunu tam uygulayamıyorum. 8,30 gibi elma+havuç yedim. 12:35 gibi çıkacağım yemeğe. Arada sıvı harici bir şey almadım, acıkmadım da, tatlı krizim artık tutmuyor zaten. Şimdi öğlen yiyip akşam yemeğime kadar 19:30 sıvı dışında bir şey almayacağım.
Gerçekten de acıkmıyorsun. Bunu diyenlere inanmazdım ben bir zamanlar.
meraba. merak ettim kahvaltıda sadece elma ve havuç mu yiyorsun ?

X