11 gün olduysa bu iş bitmiştir Merve. 11 günde kanın kimyası bozulur zaten.en çok 3 günde hallederler ki artık devlet bu konularda çok daha özenli ve hızlı biliyorsun.sen içini ferah tut bir dönüş olsaydı olurdu şimdiye kadar.11 gün oldu bugün bekliyorum inşallah hiç aramazlar da azıcık ferahlarım...gözleri biraz iri kızımın annemi deli ettim kaç gündür anne acaba troidden mi iri biraz da boynu var gıdığı :) anne troidden midir diye...kadını mahvediyorum sanki doktor...anne olmak zormuş...resmen kendimi unuttum tek düşüncem o sağlıklı olsun...
Canım hala oksuruyorum ama virüsler çok dirençli sanırım ancak yine de zorlanıyorum. Henüz hamileyim falan havalarına girip tadını çıkaramadım bu illetten. Gece kaç kez kalkıp sıcak bir şeyler içiyorum ama bana mısın demiyor.onun dışında bir sıkıntım kalmadı çok şükür. Cuma günü kalp atışlarımizi duyduk. 3 tane kimyasal gebelikten sonra değişik bir duyguydu sanki hala hamile değilim gibi. İstanbul da fena kar yağmış sizler ne durumdasınız?Anladım canım,doğrudur. Bizim hastanede almamışlardı,sağlık ocağına vermiştim. O yüzden bilemedim.
Yerim onu pembe pembedir teni şimdi. Benim kızım sarılıkta olmuştu ama sadece vucudunun üst kısmında vardı,doktor yarı sarılık demişti hatta,sizde yok sanırım sarılık. Birde kalça ultrasonu çektirmiştik biz,sanıyorum doğumdan 1 ay sonra,size söylendimi? Söylemedilerse sor bir doktoruna istersen canım. Bir süre çift bez takmıştık biz ultrasondan sonra hatta.
Günaydın bu arada hepinize mutlu sabahlar.BenIpek nasıl oldun canım?
11 gün olduysa bu iş bitmiştir Merve. 11 günde kanın kimyası bozulur zaten.en çok 3 günde hallederler ki artık devlet bu konularda çok daha özenli ve hızlı biliyorsun.sen içini ferah tut bir dönüş olsaydı olurdu şimdiye kadar.
Çok geçmiş olsun canım tekrardan. Ay ne güzel kalp atışlarını duymak,ilk heyecan adeta. Ben çok heyecanlıydım dün gibi hatırlıyorum.Canım hala oksuruyorum ama virüsler çok dirençli sanırım ancak yine de zorlanıyorum. Henüz hamileyim falan havalarına girip tadını çıkaramadım bu illetten. Gece kaç kez kalkıp sıcak bir şeyler içiyorum ama bana mısın demiyor.onun dışında bir sıkıntım kalmadı çok şükür. Cuma günü kalp atışlarımizi duyduk. 3 tane kimyasal gebelikten sonra değişik bir duyguydu sanki hala hamile değilim gibi. İstanbul da fena kar yağmış sizler ne durumdasınız?
Artık aramazlar Mervecim. Bence bir sorun çıkmadı sonuçlarda.15 günde belli olurdu.Canım bugün 15.günümüz hala aramadılar tsh 1.75 e düştü şükürler olsun ama t4 27.78bu sefer de 3 hafta sonra tekrarlayacağız tetkikleri...Doğum resmen bütün hormonlarımı alt üst etti...24 saattir sadece 1.5 saat uyudum kızım dün geceden beri ağlıyor...denemediğimiz şey kalmadı sonunda doktorun verdiği Damlayı kullanmak zorunda kaldık...canım şu an onu düşünme sana ne iyi geliyorsa onu ye iç...iyileş bir an önce...bulantılar genelde -2 haftaya kadar oluyor zaten...hindi yiyemiyor Musun?
Çok geçmiş olsun canım tekrardan. Ay ne güzel kalp atışlarını duymak,ilk heyecan adeta. Ben çok heyecanlıydım dün gibi hatırlıyorum.
Sorma 40 cm falan var,cuma akşam saat 16 30da bir baktım kar başlamış,hemen dedim kızımı almaya gideyim bastırmadan ama inan basladı ya 5dk icinde çıktım evden inanki tutmustu. Bizim sokak yokus biraz,yokusu zor çıktım kaya kaya ,bıraktım arabayı orada ilk buldugum yere dedim yürü kızım sen,korkunçtu ya arabanın kayması ve hiç beklemiyordum ,yürüyerek gidip geldim okula ama bildiğin kar fırtınası vardı.Dünde çıktık yürüdük ,bugün sakindi ama şimdi yine başladı. Sevmiyorum karı çünkü inanın mahremiyet bölgesi oluyor İstanbulda ara sokaklar. Ne bir küreme aracı,ne bir tuzlama yok. Toplu taşıma desen cuma akşamı insanlar inip km'lerce yürümüşler düşün. İstanbulda kara maalesef hazırlıklı olamıyoruz.
Artık aramazlar Mervecim. Bence bir sorun çıkmadı sonuçlarda.15 günde belli olurdu.
Gaz sancısı mı var Rihem'in? Bende kullandım bitkisel damla kızıma. Gerekiyorsa kullanmak taraftarıyım. Sonuçta miniklerinde anneninde hayat kalitesini etkileyen bir durum uykusuzluk
Canım hala oksuruyorum ama virüsler çok dirençli sanırım ancak yine de zorlanıyorum. Henüz hamileyim falan havalarına girip tadını çıkaramadım bu illetten. Gece kaç kez kalkıp sıcak bir şeyler içiyorum ama bana mısın demiyor.onun dışında bir sıkıntım kalmadı çok şükür. Cuma günü kalp atışlarımizi duyduk. 3 tane kimyasal gebelikten sonra değişik bir duyguydu sanki hala hamile değilim gibi. İstanbul da fena kar yağmış sizler ne durumdasınız?
Yemek pisiremiyorum. Bir çok şeyden miden bulanıyordu ama bugün annem kuru patlıcan yapmış yiyebildim kafirler falan sen omega 3 kullanmaya ne zaman başlamıştın? Balık falan yemem mümkün değil en azından ben de tablet olarak alayım diyorum.Canım bugün 15.günümüz hala aramadılar tsh 1.75 e düştü şükürler olsun ama t4 27.78bu sefer de 3 hafta sonra tekrarlayacağız tetkikleri...Doğum resmen bütün hormonlarımı alt üst etti...24 saattir sadece 1.5 saat uyudum kızım dün geceden beri ağlıyor...denemediğimiz şey kalmadı sonunda doktorun verdiği Damlayı kullanmak zorunda kaldık...canım şu an onu düşünme sana ne iyi geliyorsa onu ye iç...iyileş bir an önce...bulantılar genelde -2 haftaya kadar oluyor zaten...hindi yiyemiyor Musun?
Kızım kardeşine mektup yazıyor. Merhaba canım kardeşim ailemize hosgeldin geldin falan diye. Biraz daha küçük olsaydı aklı etmezdi şimdi heyecanla bekliyor. Mutlaka yaşamalısınız kızlarıniza bu duyguyu.ben neredeyse 3 senedir istiyordum nasip böyleymiş. Yusuf üstünle senin doktorun arasında kararsızım.koruda soyadı korucuoglu diye biri varmış baya da meşhur kk da da topikleri var.kadinlat doğurdum ama doktoru görmek için bi yerim ağrıyor diye gitsem mi ki falan yazmışlar. Doktor da beni başkalarıyla kiyaslarsaniz üzülürsünüz demiş l.tamamen tarzıma aykırı ukala bi yaklaşım. Sanırım son 1 ay içinde ayrılıp muayenehane açmış.daha onx3 kızımda muayenehane tecrübem olduğu için tam donanımlı bir hastaneyi tercih ederim.esin koruyu aramış 7000 demişler. Bir de sincanda varmış 3000 demişler.esim fark ne demiş de yüz yüze konuşmak lazım demişler. Gerçi farkları az çok tahmin edebiliyoruz da..Allah nasip ederse haftaya ctsi koruya gideceğim. Zaten şu an 7 hafta 4 günlüğüm. Bu Ticker neden beni 8 hafta gösteriyor?Canım gözünüzaydın ne heyecanlı o sesi duymak :) gerçekten dünyanın en güzel sesi o...kızının tepkileri nasıl peki? Bir de kendine doktor buldun mu?
Kızım kardeşine mektup yazıyor. Merhaba canım kardeşim ailemize hosgeldin geldin falan diye. Biraz daha küçük olsaydı aklı etmezdi şimdi heyecanla bekliyor. Mutlaka yaşamalısınız kızlarıniza bu duyguyu.ben neredeyse 3 senedir istiyordum nasip böyleymiş. Yusuf üstünle senin doktorun arasında kararsızım.koruda soyadı korucuoglu diye biri varmış baya da meşhur kk da da topikleri var.kadinlat doğurdum ama doktoru görmek için bi yerim ağrıyor diye gitsem mi ki falan yazmışlar. Doktor da beni başkalarıyla kiyaslarsaniz üzülürsünüz demiş l.tamamen tarzıma aykırı ukala bi yaklaşım. Sanırım son 1 ay içinde ayrılıp muayenehane açmış.daha onx3 kızımda muayenehane tecrübem olduğu için tam donanımlı bir hastaneyi tercih ederim.esin koruyu aramış 7000 demişler. Bir de sincanda varmış 3000 demişler.esim fark ne demiş de yüz yüze konuşmak lazım demişler. Gerçi farkları az çok tahmin edebiliyoruz da..Allah nasip ederse haftaya ctsi koruya gideceğim. Zaten şu an 7 hafta 4 günlüğüm. Bu Ticker neden beni 8 hafta gösteriyor?
Benim doktorum hastaneden çıkmadan bir reçete vermişti,göbek bağı için solusyon,bitkisel pişik kremi,bitkisel gaz damlası,süt arttırıcı çay ,göğus ucu için krem ve acd vitamini olan,bunları hemen alın demişti adam,bebeğinkilere 15 gün sonra başlayın demişti,çok iyi bir doktordu cidden ,gaz damlasını düzenli kullandım ve gaz konusunda çok ama çok az sıkıntı yaşadım. Aklında olsun kendi hareket edebilene kadar düzenli kullandım ben ki zaten kimyondan yapılmış bir şuruptu bitkisel,ciddi anlamda rahatlatıyordu. Sizinkide bitkiseldir diye düşünüyorum. Topuk kanı konusundada ararlardı diye düşünüyorum,17 -18 gün oldu sanıyorum artık aramazlar muhtemelen. Nasıl ki ilk sonuç için hemen aradılar tekrarını istediler,bundada ararlardı. Sen aylık doktor kontrollerini ihmal etmezsin 1 yaşına gelene kadar,sağlık ocağıda aşı takvimini her gittiğinde verir tarihleriyle,uyarsın. İlk 1 sene dolu dolu geçiyor bunlarla zaten.Canım evet gaz sancımız var o kadar dikkat etmeye çalışıyorum yediklerime içtiklerime üşüttüğümü de sanmıyorumsanıyorum bunlarca ilgisi Yok...evet bende kullanıyorum artık çünkü gerçekten onu da beni de çok etkiledi sancılar...Ankara'da da durum kötü bizim semt de yollar buz pateni resmen...beklemek en zoruydu gerçekten artık aramazlar diyorsunuz yani rahatlattınız beni gerçekten...bir de şu ilaç dozum bir düşseydi...
Ay ne güzel ya. Merakla,hevesle bekliyor demekki. Muhakkak yaşınında etkisi var,aslına bakarsan daha küçük yaşlarda daha fazla kardeş kıskançlığı olur diye düşünüyorum,Başak daha algılayabilecek yaşta şu an. Bende 1-2 sene geçsin diyorum daha bir aklı ersin.Kızım kardeşine mektup yazıyor. Merhaba canım kardeşim ailemize hosgeldin geldin falan diye. Biraz daha küçük olsaydı aklı etmezdi şimdi heyecanla bekliyor. Mutlaka yaşamalısınız kızlarıniza bu duyguyu.ben neredeyse 3 senedir istiyordum nasip böyleymiş. Yusuf üstünle senin doktorun arasında kararsızım.koruda soyadı korucuoglu diye biri varmış baya da meşhur kk da da topikleri var.kadinlat doğurdum ama doktoru görmek için bi yerim ağrıyor diye gitsem mi ki falan yazmışlar. Doktor da beni başkalarıyla kiyaslarsaniz üzülürsünüz demiş l.tamamen tarzıma aykırı ukala bi yaklaşım. Sanırım son 1 ay içinde ayrılıp muayenehane açmış.daha onx3 kızımda muayenehane tecrübem olduğu için tam donanımlı bir hastaneyi tercih ederim.esin koruyu aramış 7000 demişler. Bir de sincanda varmış 3000 demişler.esim fark ne demiş de yüz yüze konuşmak lazım demişler. Gerçi farkları az çok tahmin edebiliyoruz da..Allah nasip ederse haftaya ctsi koruya gideceğim. Zaten şu an 7 hafta 4 günlüğüm. Bu Ticker neden beni 8 hafta gösteriyor?
Günaydın hepinize mutlu sabahlar,
Kar yağmıyor bugün ama okullar tatil,kızımla evdeyiz bugün.
Sizler neler yapıyorsunuz?
Canım valla esaret İstanbulda kar. Herşey iyi hoşta,cidden ara sokaklar felaket oluyor. Değil araba kullanmak yürümek bile sıkıntı. Hele bugün ortalık çamur ve buz deryası adeta.Günaydın canım ne güzeldir şimdi İstanbul bembeyaz televizyonda görüyorum içim gidiyor Boğaz'ın bembeyaz manzarasına :) minnoşlar da dinlendi iyi oldu bence soğukta okula gitmek üşütme açısından çok riskliydi...biz geceleri uyanığız gündüzleri 5-6 saat uyuyoruz sadece...yavaş yavaş ayaklandım işlerimi yapmaya başladım ne kadar da olsa evde kendi düzenini kimse sağlayamıyor...aşırı titiz bir insan değilim ama kendime göre düzen konusunda hassas olduğum noktalar var e evdekiler de bunu çok bilmiyorlar sormuyorlar da tabii :) dedim artık ayaklanayım ne zamana kadar yatacağım ki zaten sevmem öyle naz yapayım ben yatayım da birileri bana baksın...kıyamıyorum da anneme yoruluyor...canım sen kızını ne kadar süre emzirdin? Bu kısıtlama gazdan dolayı emzirdiğimiz sürece devam mı edeceközellikle şimdi sadece ıspanak yiyebiliyorum bütün kış sebzeleri gaz yapıyormuş...resmen brokoli pırasa falan yemeyi özledim..
Canım valla esaret İstanbulda kar. Herşey iyi hoşta,cidden ara sokaklar felaket oluyor. Değil araba kullanmak yürümek bile sıkıntı. Hele bugün ortalık çamur ve buz deryası adeta.
Emzirme konusunda ben 22 aya kadar emzirdim ama gaz konusunda inan 6 aydan sonra rahatlayacaksınız. Kendi hareket etmeye başlayınca rahat gaz çıkaracak kuzun. Sen gaz şurubunu düzenli kullan,bitkiseldir muhtemelen o rahatlatır. Herşeyden azar azar ye kısma ki alışsın kuzunda ufak ufak.
Ben hiç yememi kısıtlamadım diyebilirim kullandığımız şurup çok iyiydi çünkü. Arada oldu sıkıntılar muhakkak ama geçiyor emin ol.
Evet sab simplex'i biliyorum,baya etkili,düzenli kullanırsan sıkıntı yaşamazsın. Ne güzel güvenilir bir doktor bulmuşsun,sana ek gıda,aşı vb konularda da bilgi verecek zamanı geldikçe muhakkak. Bizim doktorumuz da çok iyiydi,nasıl yoğurt mayalayacağıma kadar anlatmıştı sağolsun. Mama ve ilaç taraftarı değildi zaten,o anlamda güzel desteklemişti emzirmemi. Ben aslında iki yaşını bekleyecektim ama kızım son zamanlarda yemek yemez olmuştu,sürekli meme diye geziyordu,mecbur kaldım. Doymuyordu sadece memeyle,dolayısıyla yarım saat gecmeden yine başlıyordu meme diye. Dedim tamam artık.Canım bize damla verdi sab simplex diye doktorumuz çok iyi fazla tecrübeli 71 yaşında tonton biri :) ona güvendim bende...ne derse onu uygulayacağız artık...22 aya kadar emzirmişsin Harika walla...evet İstanbul fena durumdaymış...bende 19 gündür sadece 2 kere dışarı çıktım o da kan vermek için :) normalde hiçbir güç bu kadar evde tutamazdı beni...annelik gerçekten çok büyük fedakarlıklar demekmiş...belki toplasan 24 saat uyumadım ama o sağlıklı olsun hiçbirinin önemi Yok...
Çok ilginçmiş. Kaç yaşındasın ki bu zamana kadar anlaşılmadı troid bezinin yarısının olmadığı. Bir de yüksek çıktığı zamanlar değerin kaç? Düşükleri etkiliyor olabilir.Kızlar selam ,
Benim durumum biraz garip
Doktor yaklaşık 1 yıl önce hipotiroidi teşhisi koydu
Doğuştan tiroid bezimin yarısı yokmuş ama değer sınırdaymış
4 ay ara ile kan ölçümüne bakıyor
Bazen değer çok yüksek çıkıyor bazen normal aralığa geri dönüyor
Ama doktor ilaç tedavisi vermiyor
Şimdi şubatta tekrar ölçüm yaptıracağım
Bu arada da 2 tane düşük yaptım sebebi Yok bence o da bundan kaynaklı
Ayrıca hipotiroidi belirtilerinin hepsi bende var
ne yapabilirim sizce ? İlaç verilmemesi garip değil mi ?
İlaç verilmemesi tuhaf. Yerinizde olsam başka bir doktordan görüş alırdım. Geç anlaşılmasıda garip,hiç sıkıntı yaşamadınız mı bununla ilgili daha önceKızlar selam ,
Benim durumum biraz garip
Doktor yaklaşık 1 yıl önce hipotiroidi teşhisi koydu
Doğuştan tiroid bezimin yarısı yokmuş ama değer sınırdaymış
4 ay ara ile kan ölçümüne bakıyor
Bazen değer çok yüksek çıkıyor bazen normal aralığa geri dönüyor
Ama doktor ilaç tedavisi vermiyor
Şimdi şubatta tekrar ölçüm yaptıracağım
Bu arada da 2 tane düşük yaptım sebebi Yok bence o da bundan kaynaklı
Ayrıca hipotiroidi belirtilerinin hepsi bende var
ne yapabilirim sizce ? İlaç verilmemesi garip değil mi ?
Mama veriyor musun Merve? Yoksa sadece emziren izliyor musun?mamadan kastım atamızın falan toz karışımları?Canım bize damla verdi sab simplex diye doktorumuz çok iyi fazla tecrübeli 71 yaşında tonton biri :) ona güvendim bende...ne derse onu uygulayacağız artık...22 aya kadar emzirmişsin Harika walla...evet İstanbul fena durumdaymış...bende 19 gündür sadece 2 kere dışarı çıktım o da kan vermek için :) normalde hiçbir güç bu kadar evde tutamazdı beni...annelik gerçekten çok büyük fedakarlıklar demekmiş...belki toplasan 24 saat uyumadım ama o sağlıklı olsun hiçbirinin önemi Yok...