- 12 Temmuz 2012
- 3.387
- 1.815
choccy sen de, kabuğu ve ala sulu posa çıkıyorsa(posa kupkuru ise boş ver) hep beraber temizlik için kurup dene bir kaybın olmaz.BenIpek böyle demişti hatta,bencede mantıklı.Ama bilemedim.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
choccy sen de, kabuğu ve ala sulu posa çıkıyorsa(posa kupkuru ise boş ver) hep beraber temizlik için kurup dene bir kaybın olmaz.BenIpek böyle demişti hatta,bencede mantıklı.Ama bilemedim.
Bir şey olmaz, kabuk çıktıkça at içine.Eki Görüntüle 1922556 derindenizlerden
Kızlar bu da narenciye sirkesi temizlik amaçlı. Elimdeki kabuklar bu kadar olduğu için az kurdum ama akşam sıktığım mandalina kabuklarını posalari ile ekleyeceğim. Artı meyveliktg ezilmiş olan mandalinalari da ekledim içine. Senin yaptığın gibi toz şeker koydum ama hazır sirkem olmadığı için sirke koyamadim ama alırım eklerim bir ara onun yerine bulgur koydum faydası olur belki. Elime geçtikçe atsam bir şey olmaz sanırım demi?
Merve doğum anında anneye temas diye bir şey var l.dogum evraklarını da yazar anneye temas ettirildi diye işaret koyarlar bir kutucuğa. O an var ya işte o an hayatımda yaşadığım en özel en güzel andı. Minnacık kanlar içinde yeşil çarşafla yüzüme dpkundurfular öptüm içgüdüsel olarak ağlıyorsun zaten...o andan sonra hayatın ikiye ayrılıyor. Ondan öncesi ve ondan sonrası diye. Şimdi yazarak olmuyor kucağına al konusalim:)
Haklısın canım,çöpe gideceğine deneyeyim,bakarsın muazzam bir temizlik sirkem olurchoccy sen de, kabuğu ve ala sulu posa çıkıyorsa(posa kupkuru ise boş ver) hep beraber temizlik için kurup dene bir kaybın olmaz.
Küf gibi görünen şeyler üzümün sirke anası altında kalan ve yüzeye çıkmış hali.yani üzüm çekirdeği dolabı açınca bozuk bir şey var kokusu almıyorum ama yarın anayı biraz dağıtıp tadına bakayım sabredemeyecegim.sonucu yazarım ama sanki küf değil gibi geliyor bana. Yine de emin değilim tabi ilk kez yaptığım için.Sağdaki 2 kavanozda sirke anası oluşumuş gibi.
Diğerlerini bilemedim. Soldan 1. de nokta gibi ve 2. kavanozda kenarlarda koyu küf gibi bir şeyler mi var?
Tatlarına ve kokusuna bak bozuk zeytin gibi bir koku varsa işler yolunda gitmiyordur. Küflü tabakayi alıp at küf varsa, temizlik için kullanılır.
Hafif ekşi bir tadı varsa ( bozuk zeytin gibi kokmuyorsa) yani sirkeyi andıran bir tadı varsa beklesin.
Küf varsa eğer hele de yeşil küf ise sadece temizlik için kullanılır.
En erken 2 ay sonra süz.
Sirke anası ve ev sirkesi olmadan kurduğun için çok keskin olmayabilir sirken, süzünce ağzı dar şişelere koy, 1 kaşık bal ekleyip tekrar kesinleşmesi için ağzı kapalı bekleyebilir.
Kabuk artı posa atıyorum. Akşam sıktığım mandalina kabuklarını attım posalariyla.zaten çöpe gidecek en azından denemiş olurum. Bakalım nasıl olacak.Bir şey olmaz, kabuk çıktıkça at içine.
Bunu deneyeceğim yaprağım da var.evdeklwr beğendi buğulamayı. Mutfak da tencere de hiç kokmadi.bir dahaki sefere büyük bir balık kullanacağım palamut mesela. Sy de Aralık ayında yenebilecek balıklar yazıyor da çinko ocaktaymis mesela ben de bu tür şeyleri hiç bilmiyorum. Cinekopun da kilosu burada 25 lira civarında.cok mutlu ve huzurluyum balığı sağlıklı bir şekilde yedik diye.Bunu küçük balıklada yapabilirsin aslında canım. Aklında olsun.Ben genelde asma yaprağım varsa öyle yapıyorum,yaprağın tadıda geçiyor güzel oluyor. Fırın kokmuyor ya,ben balık yaptıktan sonra kestane pişirdim en son,inan kokmadı.
Bilemedim,kabuk kullanmakla eşdeğer olmaz gibi geldi bana.Derindenizlerden daha iyi bilir diye düşünüyorum ,cevap vermişti geride bana bir yerde,posayla olmaz diye sanki.
Babasi girecek mi doğuma? Ben de özel hastanede yaptım ama benim doktorum eşleri almıyoruz bayılan oluyor heyecan yapan oluyor kadın da panik oluyor operasyonu bırakıp adamla uğraşıyoruz sonra demisti:)çıkış anını ben görmedim ama eşim anlatıyor. Hemşire çıkarmış kapıdan eşime göstermiş. Eşim o an dönüp kaldım aylardır göremediğin varlık karşında garip yoğun duygulardır demişti. Bir de bizim hastanede ekran sistemi vardı.mesel ipek xxxx sezaryene alındı. Bebek xxxx dünyaya geldi gibi tv gibi bir şeyden bekleme salonuna görsel veriyorlardı. Hepsi çok heyecanlı.dogun şekline karar verdin mi?Okurken bile ağlıyorum şu an yazdıklarını :) evet ten tene temas çok önemliymiş baba ile de benimle de yapacak kızım temaslarını...çok heyecanlıyım minik minik tulumlarını çoraplarını öpüyorum kokluyorum...kucağıma alınca yazarım tabi...
Evet canım normal Doğum olacak eğer bir terslik söz konusu olmazsa...babasıyla birlikte Doğuma hazırlık kursuna katıldık 4 hafta 16 saat süren bir kurstu...baba Doğuma girecek hatta kordonu da kesecek süreci biliyor artık kurs sayesinde masaj egzersizleri öğrendi hatta nefes tekniklerini de o hatırlatacak :) eşim çok sakin görünür her zaman bana göre ben daha panik ve heyecanlıyımdır geçen akşam bir yalancı kasılma yaşadım "aaayyy noluyorr hadiiii gidelimmmm hastaneyeeeee..."diye panik oldu eyvahhhh dedim ben sana güveniyordum :) sezeryan olsa bile babanın girmesine izin veriyorlar ten tene teması sezeryandan da yapacaklar ameliyathane de..doğumhaneyi gezdim normal Doğum odaları tek kişilik otel odası gibi dizayn edilmiş tütsüler mumlar pilates topu :) anlatıyorum anneannem ben tarlada doğurdum yavrum ne topumuz vardı ne mumumuz diyor...Babasi girecek mi doğuma? Ben de özel hastanede yaptım ama benim doktorum eşleri almıyoruz bayılan oluyor heyecan yapan oluyor kadın da panik oluyor operasyonu bırakıp adamla uğraşıyoruz sonra demisti:)çıkış anını ben görmedim ama eşim anlatıyor. Hemşire çıkarmış kapıdan eşime göstermiş. Eşim o an dönüp kaldım aylardır göremediğin varlık karşında garip yoğun duygulardır demişti. Bir de bizim hastanede ekran sistemi vardı.mesel ipek xxxx sezaryene alındı. Bebek xxxx dünyaya geldi gibi tv gibi bir şeyden bekleme salonuna görsel veriyorlardı. Hepsi çok heyecanlı.dogun şekline karar verdin mi?
Okuması bile çok heyecan verici cidden. Yanına bol bol bebek bezi al. Şu gibi bez gidiyor. İlk aylar hediye diye bez gelmesi en makbule geçen hediyelerdendir.daha dün gibi şuradan hamile olduğunu yazman.zaman ne çabuk geçiyor ya.hakkimizda hayırlısı olacaksa inşallah Allah bana da nasip etsin en kısa zamanda artık menopoza gireceğim neredeyse:)Evet canım normal Doğum olacak eğer bir terslik söz konusu olmazsa...babasıyla birlikte Doğuma hazırlık kursuna katıldık 4 hafta 16 saat süren bir kurstu...baba Doğuma girecek hatta kordonu da kesecek süreci biliyor artık kurs sayesinde masaj egzersizleri öğrendi hatta nefes tekniklerini de o hatırlatacak :) eşim çok sakin görünür her zaman bana göre ben daha panik ve heyecanlıyımdır geçen akşam bir yalancı kasılma yaşadım "aaayyy noluyorr hadiiii gidelimmmm hastaneyeeeee..."diye panik oldu eyvahhhh dedim ben sana güveniyordum :) sezeryan olsa bile babanın girmesine izin veriyorlar ten tene teması sezeryandan da yapacaklar ameliyathane de..doğumhaneyi gezdim normal Doğum odaları tek kişilik otel odası gibi dizayn edilmiş tütsüler mumlar pilates topu :) anlatıyorum anneannem ben tarlada doğurdum yavrum ne topumuz vardı ne mumumuz diyor...
Okuması bile çok heyecan verici cidden. Yanına bol bol bebek bezi al. Şu gibi bez gidiyor. İlk aylar hediye diye bez gelmesi en makbule geçen hediyelerdendir.daha dün gibi şuradan hamile olduğunu yazman.zaman ne çabuk geçiyor ya.hakkimizda hayırlısı olacaksa inşallah Allah bana da nasip etsin en kısa zamanda artık menopoza gireceğim neredeyse:)
Canimmn çok sağol. Aklından geçirmen bile yeterli:)teşekkürler.Doğum sancıları esnasında edilen dualar kabul olurmuş senin için de dua edeceğim aklımda :) evet daha dün gibi benim de aklımda burada hamilelik sevincimi paylaştığım an... bezlerimizi stokladık :) ben dokunamaz altını açamam banyo yaptıramam tırnaklarını kesemem diye korku yaşıyorum inşallah hepsi sadece bebeğime kavuşana kadardır onu görünce değişir herşey...
Ne zamana kadar geçerli. Hafta sonu gitmem mümkün değil benim. Bir de sirkelerin tadına baktım harika olmuş kesinlikle bozuk gibi değil.kojusunda değil ama tadında sirkelesme var hem de keskin. Bugün tam 34 gün oldu. Haftaya elmayı süzüp kullanmayı düşünüyorum. Eşimin midesinde helikopteri vardı 1 senedir uğraşıyor.nurcin hanım da buna benzer bir şeyi elma sirkesiyle yenmiş. Acaba şimdi anayı kaldırıp az az alsam mı ananın altından. Çünkü eşim ptsi şehir dışına çıkıp cuma gelecek az da olsa içsin istiyorum. Ne dersin?sirke anası da böyle deniz anası gibi kesinlikle dağılmayan kalıp gibi bir şey. Ben bu sirke yapma işini çok ama çok sevdim anlatamam. 1 litre cam süt kavanozlarinda yapsam olur mu ki?Kızlarrrr Günaydın,
Watsons-mağazalarında 20 TL lik alışveriş yapana, watsons kart ile "LifeCo Organik Hindistan Cevizi Yağı" sadece 29.90TL. Kartım yoktu kasiyer mağaza içinde ki müşterilere sordu ve biri yardımcı oldu aldım. 20 TL lik alışveriş yapmak istemezseniz de, yapan ve indirimli ürün almak istemeyen birine rica edebilirsiniz bu hakkınızı ben kullanabilir miyim diye. Bilginize...
Şimdi sen nasıl tükeneceksin bu yağı?Kızlarrrr Günaydın,
Watsons-mağazalarında 20 TL lik alışveriş yapana, watsons kart ile "LifeCo Organik Hindistan Cevizi Yağı" sadece 29.90TL. Kartım yoktu kasiyer mağaza içinde ki müşterilere sordu ve biri yardımcı oldu aldım. 20 TL lik alışveriş yapmak istemezseniz de, yapan ve indirimli ürün almak istemeyen birine rica edebilirsiniz bu hakkınızı ben kullanabilir miyim diye. Bilginize...
Süpermiş tabi herkes protesto ediyor bu aralar watsons'u,güzel indirimler yapmışlardır.Kızlarrrr Günaydın,
Ne zamana kadar geçerli. Hafta sonu gitmem mümkün değil benim. Bir de sirkelerin tadına baktım harika olmuş kesinlikle bozuk gibi değil.kojusunda değil ama tadında sirkelesme var hem de keskin. Bugün tam 34 gün oldu. Haftaya elmayı süzüp kullanmayı düşünüyorum. Eşimin midesinde helikopteri vardı 1 senedir uğraşıyor.nurcin hanım da buna benzer bir şeyi elma sirkesiyle yenmiş. Acaba şimdi anayı kaldırıp az az alsam mı ananın altından. Çünkü eşim ptsi şehir dışına çıkıp cuma gelecek az da olsa içsin istiyorum. Ne dersin?sirke anası da böyle deniz anası gibi kesinlikle dağılmayan kalıp gibi bir şey. Ben bu sirke yapma işini çok ama çok sevdim anlatamam. 1 litre cam süt kavanozlarinda yapsam olur mu ki?
Sana da mutlu hafta sonu olsun,Süpermiş tabi herkes protesto ediyor bu aralar watsons'u,güzel indirimler yapmışlardır.