- 19 Kasım 2013
- 18.647
- 33.616
Seviyor ama yemedi maalesef bu kez.Ay yemek seçmeyip herşeyi yiyen çocuklara bayılıyorum ben ya. Resmen zaafım oldu bu yemek konusu.Başak da öyle maalesef yemek seçme hat safhada.bir arkadaşım söylemişti kırmızı mercimek yaparken içine 1 avuç yeşil mercimek atıyormuş tadını etkileniyorum ama besin değeri yükseliyormus falan. Denedim doğru tadını etkilemiyor ama yeşil mercimek posalari oluyor çorbada. Farklı bir tür olabilir en azından yeşil mercimek yemeyen çocuklar için. Senin kızın seviyormuş çok güzel ben de çok severim.kiymali yemeğini yapıyorum. İç Anadolu'dakiler genelde çorba olarak yer.ben iş yerinde yemeğini yediğinden beri bana daha güzel geliyor.
Bende çorbasıni seviyorum ekşi ekşi,yemeğini sevmiyorum.
Ay canım dün marine ettim bugün pişiricem,akşam denemis olacağız. Birde cins benimki rengi falan koyu olursa ben bunu yemem der çekilir.Choccy, yapmışsındır muhtemelen, çok geç gördüm. Ben de kırk yıl yemesem tavuk özledim demem sanırım; bi çorbası iyi oluyor kışın. Hindiyi yedi mi kızın? Yutması lazım bence tavuk diye; olmadı organik tavuk falan dersen inanır Sen de tadına bak yaa
Benim içim almıyor ya. Hatta eldivensiz ete dokunamıyorum. Hele tavuk korkulu rüyam resmen ama haftada iki pişiyor evde benim minnoş yüzünden.
Ay kıyamam sana. Çoğu gitti azı kaldı canım maşallah. Miden yanıyorsa havuç yada patates suyu sıkıp içebilirsin,gayet iyi geliyor. Yada 1 minik yudum soğuk süt. Yüksekte yatmakta iyi gelir aklında olsun.Canım süt işine şimdilik girerim ama yaza doğru istemem çünkü risk gerçekten umarım beğenir ve sende gerçekten eve tavuk almamış olursun dışarıda yemeğe gittiğimizde de menü de hindi seçeneği varsa çok mutlu oluyorum artık öyle kanıksadım ki...bende kızım da iyiyiz büyüyoruz artık çalışabilir raporumu da aldım 33 haftalık olduk, uykusuz geceler başladı sırt ağrılarım var bir de mide yanmaları...midem kaburgalara kadar çıktı artık...okul çıkışında uğrayacağım Migros'a..biraz da süt depolarım...
Canım ben o haliyle koydum,soğukken doğramak daha kolay geliyor bana.Hindiyi aldım. Bugün yapmayacağım porsiyon olarak ayırırken sen doğradin mi? Yani cozdursek bir şey olur mu ki? Sonuçta kuşbaşı falan da cozduruyorum ben yıkamak için. Bu da mı yanlış ki?yoksa doğmadan koyup çözdurunce mi doğramak lazım?
Dolaba indiriyorum ben akşamdan,bir sonraki güne çözülmüş oluyor öyle büyük porsiyonlamadığım için. Sorun olmaz bence sıcakta çözdürülmediği sürece canım.