Tiroid, TSH, Haşimato, Nodül hakkında her şey...

Başak da öyle maalesef yemek seçme hat safhada.bir arkadaşım söylemişti kırmızı mercimek yaparken içine 1 avuç yeşil mercimek atıyormuş tadını etkileniyorum ama besin değeri yükseliyormus falan. Denedim doğru tadını etkilemiyor ama yeşil mercimek posalari oluyor çorbada. Farklı bir tür olabilir en azından yeşil mercimek yemeyen çocuklar için. Senin kızın seviyormuş çok güzel ben de çok severim.kiymali yemeğini yapıyorum. İç Anadolu'dakiler genelde çorba olarak yer.ben iş yerinde yemeğini yediğinden beri bana daha güzel geliyor.
Seviyor ama yemedi maalesef bu kez.Ay yemek seçmeyip herşeyi yiyen çocuklara bayılıyorum ben ya. Resmen zaafım oldu bu yemek konusu.
Bende çorbasıni seviyorum ekşi ekşi,yemeğini sevmiyorum.
Choccy, yapmışsındır muhtemelen, çok geç gördüm. Ben de kırk yıl yemesem tavuk özledim demem sanırım; bi çorbası iyi oluyor kışın. Hindiyi yedi mi kızın? Yutması lazım bence tavuk diye; olmadı organik tavuk falan dersen inanır :KK66: Sen de tadına bak yaa
Ay canım dün marine ettim bugün pişiricem,akşam denemis olacağız. Birde cins benimki rengi falan koyu olursa ben bunu yemem der çekilir.
Benim içim almıyor ya. Hatta eldivensiz ete dokunamıyorum. Hele tavuk korkulu rüyam resmen ama haftada iki pişiyor evde benim minnoş yüzünden.
Canım süt işine şimdilik girerim ama yaza doğru istemem çünkü risk gerçekten :KK43: umarım beğenir ve sende gerçekten eve tavuk almamış olursun dışarıda yemeğe gittiğimizde de menü de hindi seçeneği varsa çok mutlu oluyorum artık öyle kanıksadım ki...bende kızım da iyiyiz büyüyoruz artık çalışabilir raporumu da aldım 33 haftalık olduk, uykusuz geceler başladı sırt ağrılarım var bir de mide yanmaları...midem kaburgalara kadar çıktı artık...okul çıkışında uğrayacağım Migros'a..biraz da süt depolarım...
Ay kıyamam sana. Çoğu gitti azı kaldı canım maşallah. Miden yanıyorsa havuç yada patates suyu sıkıp içebilirsin,gayet iyi geliyor. Yada 1 minik yudum soğuk süt. Yüksekte yatmakta iyi gelir aklında olsun.
Hindiyi aldım. Bugün yapmayacağım porsiyon olarak ayırırken sen doğradin mi? Yani cozdursek bir şey olur mu ki? Sonuçta kuşbaşı falan da cozduruyorum ben yıkamak için. Bu da mı yanlış ki?yoksa doğmadan koyup çözdurunce mi doğramak lazım?
Canım ben o haliyle koydum,soğukken doğramak daha kolay geliyor bana.
Dolaba indiriyorum ben akşamdan,bir sonraki güne çözülmüş oluyor öyle büyük porsiyonlamadığım için. Sorun olmaz bence sıcakta çözdürülmediği sürece canım.

1 litreden yapmıştım ama içime sinmedi üşenmedim başka bir kavanoza aldım çekirdekleri çıkarttım. Allahtan çok gitmemiş 5 tane çekirdek vardı suyun içinde. Elmalar çekirdeksiz.simdi ben 40 gün bekleyip de o zehirli olabilitisesindej sonra dayanamazdim. Bugün de evde kalan üzümden 1 litrelik yaptım. Nette çok tarif vardı woto da bulamadım ben de kafama göre birşey çıkardım. Gerçekten de fabrikasyon üretimin bu kadar yayıldığı şu dönemde şirketlerin doğal olduğunu düşünmek komik. Asiti basıp siseliyorlar.ben uzun zamandır alıyordum sirke.becerebilirsem kış çıkmadan etme nar falan yapacağım.
Becerirsin. 20 derece sıcaklığın altında olmasın bekleme ortamı, Güneş görmesin birde.

Hindiyi aldım. Bugün yapmayacağım porsiyon olarak ayırırken sen doğradin mi? Yani cozdursek bir şey olur mu ki? Sonuçta kuşbaşı falan da cozduruyorum ben yıkamak için. Bu da mı yanlış ki?yoksa doğmadan koyup çözdurunce mi doğramak lazım?
İpek donmuş bir şeyi çözdürüp tekrar dondurmak yanlış. Olduğu gibi at dondurucuya, pişireceğin zaman hafifi çözülmüş, biraz sertken doğra, böyle kolay da doğranır.

Hiç denk gelmedim buna inan. Bana hep şehir efsanesi gibi gelir ama oluyormuş demekki. Hatta geçen sene gittiğimiz otel yemek konusunda muazzamdı. Açık büfede bekleyen birşey yoktu diyebilirim salata dışında. Herşeyi o anda pişiriyordu şefler 5-6 kg'lık şekilde. Tabi hemen bitiyordu taze taze yeniden pişiriyorlardi. Gözümün önünde tantuni dahi yaptılar düşün. Ama tabiki önceden hazırlanıp konulan otellerde bu risk muhakkak vardır şimdi düşünüyorumda. Birde benim kızım çok seçici bu sebeple orada yapılan tavuk çevirme akşam yemeklerimin kurtarıcısı olmuştu.

Ben bunu dün gördüm ve delirdim. Yani satıp satıp toplatıyorlar ve sorun yaşayan olsa "ama biz ttoplattık"deyip çıkacaklar işin içinden. Baştan önlemini alsana. İnsan sağlığı işte bu kadar ucuz,bu kadar fazla ilaçta sorun çıkarsa gıdada nasil çıkmasın dimi ama.

Evet işin mutfağında olan güvenilir bir kaynaktan bizzat öğrendim bu bilgiyi hatta domuz eti de çok kullanılıyormuş illegal olarak. Elbette hepsi yapmıyordur ama büyük bir kesimde lüks otellerde bile olabiliyormuş. Eti önceden marineleyip o anda pişirse bile anlaşılamayabilir.

Benical ve wiks tanıdık geldi bana ki yıllar önce de benical için buna benzer şeyler söyleniyordu o sıralar doktorların en çok yazdığı soğuk algınlığı ilacıydi.
Gıda ve ilaç terörü işte. Önce gıdayla oyna sağlığı boz, sonra hastaya ilaç sat ama tedavi etme süründür, kendine bağımlı yap, kasayı doldur.

Canım bu diğer adını duymadığımız ithal tahıllar gibi değil; pirimce süper bir alternatif o yüzden seviyorum ben. Tamam bi beyaz pilav olmaz belki, ama dolmada, mercimek çorbasında, ya da salatalarda pirincin yerini kesinlikte aratmıyor. Çok daha güzel oluyor diyebilirim. Üstelik kaynadıktan sonra 10 dk da pişiyor.

O dediğin entel bakliyatları kullanmıyorum. Çok nadir chia, müsli için yoğurda süte ekleyip, ya da canım makarna çektiğinde kinoa. ( o da kuskusu andırıyor). Karabuğday alırsan duru markası güzel :KK66:
Yemek listelerinin daraldığı şu dönemde pirinci dahq çok yapar olmuştum en azından makarna gibi falan yapay değil diye.o yüzden bile olsa deneyeceğim.

İpek donmuş bir şeyi çözdürüp tekrar dondurmak yanlış. Olduğu gibi at dondurucuya, pişireceğin zaman hafifi çözülmüş, biraz sertken doğra, böyle kolay da doğranır.
Yok derin dondurulmuş değil. Migrosta aldım bugün henüz dondurmanın. Doğrayıp mu dondursam doğramadan2mi dondursam ikilemindeyim.

Becerirsin. 20 derece sıcaklığın altında olmasın bekleme ortamı, Güneş görmesin birde.
Mutfak dolaplarindan birine koydum. Bir de karıştırmaktan maksat çalkalamak mi yoksa tahta bir kaşıkla alt üst etmek mi? Yarın süt alacağım sütçü den lor nasıl yapabilirim denedin mi daha önce hiç?

Yok derin dondurulmuş değil. Migrosta aldım bugün henüz dondurmanın. Doğrayıp mu dondursam doğramadan2mi dondursam ikilemindeyim.
Hafif çözülmeden dogramak daha kolay oluyor canım. Ben tavuğuda öylece atıyorum yenebilecek kadar porsiyonlayıp,akşamdan indiriyorum dolaba,sabah doğruyorum hızlıca hemen atıyorum dolaba tekrar,pişirene kadar

Kızlar bakın bu kızımın okul kitabı. MEB in dağıttığı. Sistem başından bozuk.ornek verdikleri nesnelere bir bakar mısınız cips ve şeker. Çocuğun istememesi mucize olur.
20161108_134939.jpg

Hafif çözülmeden dogramak daha kolay oluyor canım. Ben tavuğuda öylece atıyorum yenebilecek kadar porsiyonlayıp,akşamdan indiriyorum dolaba,sabah doğruyorum hızlıca hemen atıyorum dolaba tekrar,pişirene kadar
Ben de doğrayıp atıyorum şu an.ej azından hafif bi sudan geçirip direkt atarım tavaya. Sonucu bugün yaz da ben de öyle yapayım olmazsa ama eşim beğenmemişti marineli belki ben yapamadım da sitesi nasıl olur ki.

Ben de doğrayıp atıyorum şu an.ej azından hafif bi sudan geçirip direkt atarım tavaya. Sonucu bugün yaz da ben de öyle yapayım olmazsa ama eşim beğenmemişti marineli belki ben yapamadım da sitesi nasıl olur ki.
Deneyeceğim canım bakalım bu akşam. Haber veririm muhakkak.
Doğrayıp yıkayıp atmak daha pratik olur tabi ama ben o yumuşak haliyle kesmeye dayanamıyorum,sertken tek darbeyle kesiliyor,et keser gibi hissetmiyorum o zaman.

Kızlar bakın bu kızımın okul kitabı. MEB in dağıttığı. Sistem başından bozuk.ornek verdikleri nesnelere bir bakar mısınız cips ve şeker. Çocuğun istememesi mucize olur.Eki Görüntüle 1909070
Saçmalık yani. Ne var oraya ceviz,süt vs koysalar. Şeker cips biz eve sokmasakta bunlar çocukların aklına sokuyor.

Selam kızlar,
Hindiyi tavuğa evirme operasyonu başarıyla tamamlandı.
Önce doğradım marine ettiğim eti,sonra az zeytinyağı ile tavaya aldım,hafif pişirmeye başladim,rengi önce beyaza sonra kahverengiye döndü ,bende pişirdim dağılır hale gelene kadar,tahta kaşıkla kesebildiğim an pişrmeyi bıraktım verdim kızıma,yedi kızarmış tavuk diye :-)
Gayet yumuşak görünüyordu tadına bakamadım ama. BenIpek BenIpek yoğurt limon ve zeytinyaği ile marine etmeyi dene istersen,çabukta pişti çok zorlamadı

Mutfak dolaplarindan birine koydum. Bir de karıştırmaktan maksat çalkalamak mi yoksa tahta bir kaşıkla alt üst etmek mi? Yarın süt alacağım sütçü den lor nasıl yapabilirim denedin mi daha önce hiç?
Tahta kaşıkla yapın dedi sirke yapımı etkinliğinde ki kadın ama çalkalamakta olur diye biliyorum.

Ben daha önce aldığım süt ekşiyince yapmıştım. Gayet de güzel oldu. Ekşi olmayan süte de kaynatırken limon sıkıyorsun birkaç damla, kesiliyor süt. Temiz bir bez torbadan süzüyorsun bir kaba kesiği. Torbanın ağzını kıvırıp süzülecek şekilde bir kaba yerleştirip üzerine ağırlık koyup bekletiyorsun, iyice suyunu bırakıyor. Sonra bezden kalıplaşmış loru çıkarıp tüketiyorsun. Peynir altı suyu da çokkkkk değerli. Çorba yap, evde yapacağın bir hamur işin varsa içine kat vb.

Selam kızlar,
Hindiyi tavuğa evirme operasyonu başarıyla tamamlandı.
Önce doğradım marine ettiğim eti,sonra az zeytinyağı ile tavaya aldım,hafif pişirmeye başladim,rengi önce beyaza sonra kahverengiye döndü ,bende pişirdim dağılır hale gelene kadar,tahta kaşıkla kesebildiğim an pişrmeyi bıraktım verdim kızıma,yedi kızarmış tavuk diye :-)
Gayet yumuşak görünüyordu tadına bakamadım ama. BenIpek BenIpek yoğurt limon ve zeytinyaği ile marine etmeyi dene istersen,çabukta pişti çok zorlamadı
Bu yazını okur okumaz dolaba koştum ama benim hindi buzlanmjsti bile.bugun de annem sitesini yapacak tadına bakıp haber veririm sana da.tum evi mis gibi arap sabunuyla sildim.artik her sabah o kokuyu almayınca ev pis gibi geliyor bana.:eğlence:

Tahta kaşıkla yapın dedi sirke yapımı etkinliğinde ki kadın ama çalkalamakta olur diye biliyorum.

Ben daha önce aldığım süt ekşiyince yapmıştım. Gayet de güzel oldu. Ekşi olmayan süte de kaynatırken limon sıkıyorsun birkaç damla, kesiliyor süt. Temiz bir bez torbadan süzüyorsun bir kaba kesiği. Torbanın ağzını kıvırıp süzülecek şekilde bir kaba yerleştirip üzerine ağırlık koyup bekletiyorsun, iyice suyunu bırakıyor. Sonra bezden kalıplaşmış loru çıkarıp tüketiyorsun. Peynir altı suyu da çokkkkk değerli. Çorba yap, evde yapacağın bir hamur işin varsa içine kat vb.
Ben işimi garantiye alayım da karıştırayim.bugun tahta kaşıkla karıştırdım eksiye başlamış. Üstünde biraz kopuk vardı sanırım yavaştan başlıyor. Ancak üzümü 1 gün sonra kurmama rağmen daha hızlı oluyor gibi geldi bana.

Benim bu konuda tek derdim temiz bez bulmak.bu konuda çok takıntılıyım. Tülbent alsam acaba boyası kanserojen mi derim.beyaz alsam temizliği muamma zaten elde yıkasam temiz olur mu mainaya mi atsam.mesela ben masa örtüsünü falan tek başına çeviriyorum. Mutfak türevi birşey yoksa koca makinayi tek masa örtüsü iciin.bu çok ince teli süzgeçler iş görmez mi ki?ama sıkılması lazım demi?halıdan biri beyaz bi Tülbent getirmişti bulabilirsem onu kullanayım bari.abaartiyorum bu konuda?

X