Tiroid, TSH, Haşimato, Nodül hakkında her şey...

Ca
Dün akşam ilk ceviz suyumu yaptım. Hatta eşim “be ne yine yaa?” dedi. : )

Yine de karşı koymayacağını bildiği için ve bana güvendiği için uzun sürmedi direnmesi. Yani o da içecek, alternatifi yok: )

Her bardak için 2 ceviz kırdık ve iç organlarıyla birlikte klorsuz 1 bardak suya attık. Üstünü çay tabağı ile kapattım. Sabah uyandığımda öyle bir manzara kesinlikle beklemiyordum. Su resmen kahverengi olmuş. Önce suyunu içtik, sonra cevizleri yedik. Cevizler o şekliyle bana taze ceviz tadı verdi. Son derece memnun kaldım. İnşallah kan sonuçlarımızda da bu memnuniyeti yaşarız.
Canim bu ceviz suyunu ne için yapıyorsunuz bilgi verir misiniz bende yapayim

Ca

Canim bu ceviz suyunu ne için yapıyorsunuz bilgi verir misiniz bende yapayim
Canım tıroıdere cok ıyı gelıyormus bır de belırgın derecede kolesterolu dusuruyormus.bır kac forumda daha okudum derın de soyleyınce yapayım dedım.tadı muhtesem taze agactan yenı kopmus cevız tadı.rengı de sabaha kadar kahverengı oluyor suyun.yanı baya baya yagları gecmıs oluyor sıfa nıyetıne ıcıyorum.dene bakalım sonra kan degerlerımıze bakarız.

Canım tıroıdere cok ıyı gelıyormus bır de belırgın derecede kolesterolu dusuruyormus.bır kac forumda daha okudum derın de soyleyınce yapayım dedım.tadı muhtesem taze agactan yenı kopmus cevız tadı.rengı de sabaha kadar kahverengı oluyor suyun.yanı baya baya yagları gecmıs oluyor sıfa nıyetıne ıcıyorum.dene bakalım sonra kan degerlerımıze bakarız.
İyiymiş canım peki sabah aç karınla mi iciyorsunuz bide suya cevizi kabuguyla beraber mi koyuyorsunuz

İyiymiş canım peki sabah aç karınla mi iciyorsunuz bide suya cevizi kabuguyla beraber mi koyuyorsunuz
Gece yatmadan once koyuyorum.hatta sımdıden koydum ıyıce koyulassın dıye.sabah uyanır uyanmaz dısımı fırcalayıp ucıyorum.cevızı de yıyorum.ıkı cevız klorsuz su.kabugu degıl de ıcınden cıkan kılcık gıbı ıc organları var ya onlarla bırlıkte koyuluyor.sabah onları atıyorsun.

Gece yatmadan once koyuyorum.hatta sımdıden koydum ıyıce koyulassın dıye.sabah uyanır uyanmaz dısımı fırcalayıp ucıyorum.cevızı de yıyorum.ıkı cevız klorsuz su.kabugu degıl de ıcınden cıkan kılcık gıbı ıc organları var ya onlarla bırlıkte koyuluyor.sabah onları atıyorsun.
Hımmm anladım canim peki ben sabah aç karınla hem ilacimi hemde zencefili içiyorum onu da eklersem faydası olur mu

derindenizlerden derindenizlerden fıkrını alacagım.bugun tuz alacaktım eve.ancak mıgrosa gıderken rafıne degıl de denız ya da kaya tuzu alayım dedım.sonra duraksadım ıyotsuz oldugu ıcın kızıma zararı olur mu dıye.gercı karatayın sayfasında ıyotlu tuzlardakı ıyot ıslem gormus falan dıyor.kararsız kaldım.sence ne yapmalı?

derindenizlerden derindenizlerden fıkrını alacagım.bugun tuz alacaktım eve.ancak mıgrosa gıderken rafıne degıl de denız ya da kaya tuzu alayım dedım.sonra duraksadım ıyotsuz oldugu ıcın kızıma zararı olur mu dıye.gercı karatayın sayfasında ıyotlu tuzlardakı ıyot ıslem gormus falan dıyor.kararsız kaldım.sence ne yapmalı?

Ben iyotsuz tuz kullanıyorum kendime eşime de sonradan Kaya tuzu ekliyorum tabağına...ama radyoaktif iyot aldığım için sizin iyot sınırlaması yapmanıza gerek yoktur diye düşünüyorum...

Ben iyotsuz tuz kullanıyorum kendime eşime de sonradan Kaya tuzu ekliyorum tabağına...ama radyoaktif iyot aldığım için sizin iyot sınırlaması yapmanıza gerek yoktur diye düşünüyorum...
Iyottan kacmıyorum hatta bana gereklı sanırım da ıslenmıs her seyden korunuyoruz mantıgıyla yola cıkınca rafıne tuz almayayım dıyorum ama cocuk ıyotsuz tuz tuketırse sorun olur.esın ıyot eksıgını nasıl kapatıyor?

derindenizlerden derindenizlerden , mrveee28 mrveee28 evinizde teflon kullanıyor musunuz?
Ben önceden kullanıyordum. Hala daha kullanıyorum hatta yeni de sayılır. Ama Canan Karatay düzenine geçenler mutfakta temizlik yapıp teflonlardan kurtulmuş.
Yapalım mı böyle bir şey????
Var mısınız???
En azından teker teker mi atsam karar veremedim.
Yoksa sigara bırakır gibi hepsini aynı anda mı?
Aslında imkanın elveriyorsa hepsinden kurtulmak en mantıklısı. Bir de plastik saklama kapları tiroitleri mahfediyormuş BPA sızlar bile. Cama geçmek lazım.

Kaya ve deniz tuzu işlem görmemişinden. Gerçi iyotlusu da satılıyordu bunların ama ne kadar doğaldır şüpheli.
Hipotiroidliler için de; aile hekimim iyotsuz ye dedi. Branş dr larına sordum gayet bihaber bir tavırla ye gitsin bir şey olmaz dediler. Muallaktayım bu konuda.

Aslında imkanın elveriyorsa hepsinden kurtulmak en mantıklısı. Bir de plastik saklama kapları tiroitleri mahfediyormuş BPA sızlar bile. Cama geçmek lazım.
Kıyamadım aynı anda atmaya ama o da olacak.plastıklerı de ele almak lazım bır ara kesın ve kesın olarak.

Mutfagı dogallastırıyorum.kımyasalları artık almak ıstemıyorum ama maalesef annem kızıma baktıgı ıcın ben almasam gıdıp o alıyoren azından elımden geldıgı kadar kullanmayacagım.su resımde gordugunuz fısfıslı sıseyı mıgrostan almıstım bır ara cıcekler ıcın.dolapta gorunce " gel buraya aradıgım sensın" dedım:)) ıcıne bır ck tuz bır ck karbonat sırke koydum ve tum mıtfagı onunla temızledı. Tezgah dahıl.sonuc mukemmel.
Resmı ındırmedım ekleyecegım sonra.

Çamaşırlarıma uzun zamandır yumuşatıcı kullanmadık onun yerine elma sirkesi koyuyorum yumuşatıcı gözüne mesela..bir de tupperware kullanıyorum bana doktorum önerdi..

Cok guzel bir konu, atlayarak da olsa biraz okudum. Benim de hasimato tiroidim var, diyabetliyim zaten ilk insulin direnci sorunu ve tsh yuksekligi es zamanli saptanmisti. Eger insulin direnci varsa beslenmenizi duzene sokun arkadaslar, sadece zararli seyleri yememek degil olay ama ac kalmamak da gerekiyor.beni calisma hayati mahvetti, simdi bir ton saglik sorunuyla bogusuyorum, ne olur kendinizi bunaltmayin ne hastaliklar var hele bizim kafadaki insanlari bekleyen cok hastalik var. Simdi geriye alamiyorum zamani, keske demiyorum ama yasayan biri olarak kendinizi 1.plana almanizi oneriyorum.

Bir de dikkatimi cekti biz de ailecek d vit ampul kullaniyoruz ama su anda kutusu yok evde ama esim ampulun icinde zaten yag oldugunu okumustu sanirim, biz kasigi islatip ampulu bosaltip iciyoruz.

Diş macununda da florürsüz bulmalıyız. Oda tiroitleri mahfediyormuş.

Evde kızımın diş macununa baktım. Sendoyn çocuk alıyorum ona ama direkt üstünde “florürlü diş macunu” yazıyormuş. Çocuklar için flörür içermeyen diş macunu araştıracağım.

Cok guzel bir konu, atlayarak da olsa biraz okudum. Benim de hasimato tiroidim var, diyabetliyim zaten ilk insulin direnci sorunu ve tsh yuksekligi es zamanli saptanmisti. Eger insulin direnci varsa beslenmenizi duzene sokun arkadaslar, sadece zararli seyleri yememek degil olay ama ac kalmamak da gerekiyor.beni calisma hayati mahvetti, simdi bir ton saglik sorunuyla bogusuyorum, ne olur kendinizi bunaltmayin ne hastaliklar var hele bizim kafadaki insanlari bekleyen cok hastalik var. Simdi geriye alamiyorum zamani, keske demiyorum ama yasayan biri olarak kendinizi 1.plana almanizi oneriyorum.
hoş geldin aramıza. Sen neler yapıyorsun sağlıklı beslenmek adına?
Antikor değerlerin nasıl?

X