Tiroid, TSH, Haşimato, Nodül hakkında her şey...

Ben gidip 2 hafta da bir 90 km falan demiyorum Kızılcahamam'dan tanıdığım bildiğim bir teyzecik ten alıyorum tereyağımı...kesinlikle market tereyağlarına güvenmiyorum...bir de sade yağ var kolesterolü alınmış tereyağ biraz kokulu ama kolestrol hastalarına tavsiye ediliyor tereyağ kızdırılıyor üzerine köpük çıkıyor hani o köpük işte kolesterol onu topluyorlar tekrar dondurup yağ yapıyorlar o da sade yağ oluyor...bu topik gerçekten süper ceviz suyu öyle alışkanlık yapacak ki yapamadığınız gece vicdan azabı çekiyorsunuz 1 gece hastanede kaldım geçen hafta elimden dolayı içemedim diye ne üzüldüm... Sabah kahvaltım 1 dilim lor sınırsız dereotu 1 yumurta 1 bardak yeşil çay ve 5-6 fındık...

Zaten bizim amacımız kilo vermek değil sağlıklı beslenmek, kendimize ve çevremize iyilik etmek.

O yüzden ekmek dışı, glikoz dışı, yapay besin dışı olan şeyleri ben çok engellemiyorum ki Karatay da aslında öyle diyor. Ama kilo verme amaçlı olursa tercihen 1 meyve sabah kahvaltısından sonra diyor. Ben buna sınır koymuyorum şu an. Gerçi zamanım yok yemeye ama canım çekerse meyve yerim. Yeter ki yapay olmasın canımın çektiği.

Yemekten önce biri geldi iş yerine baklava getirmiş, dağıtıldı. Ben de yemem falan demedim ısrar üstüne ısrar yememek için, tabağı aldım ve aşağı indim sanki yemekte yiyecek gibi, çaktırmadan birine verdim. Nefsimle yarışımda 1-0 öndeyim.

Süper bu gerçekten insanın moralini de etkiliyor artık masadan öyle Mutlu kalkıyorum ki :)) tatlı hastası eşim de bana özeniyor aaaa maşallah de diyorum Çünkü evimde muhakkak 2 güne 1 tatlı yapıyorum ben yapmazsam o dışarıdan alıyor :KK43:(

Süper bu gerçekten insanın moralini de etkiliyor artık masadan öyle Mutlu kalkıyorum ki :)) tatlı hastası eşim de bana özeniyor aaaa maşallah de diyorum Çünkü evimde muhakkak 2 güne 1 tatlı yapıyorum ben yapmazsam o dışarıdan alıyor :KK43:(

aslında eşini de alıştır buna.
Benim eşim de öyleydi. Baklava alırdı kızardım. "sen yeme" derdi. Yerkn ağzıma verirdi. Hiç sınırlamadım, 2 günde sabah kahvaltısında 350 gram sarelle yerdi. taaaa kiii kolundan tutup hastaneye götürüp kanına baktırana kadar. Kolesterolü 200 ü geçmiş, LDL kolesterolü max sınırı aşmış gitmiş. Aldım karşıma konuştum "bir hastalık geçirsen kendini frenlemek zorunda kalacaksın, çocuğumuz var üzülmesini ister misin? " vs vs vs vs gibi bir konuşma yaptım ki eşim bana çok güvenir. Şimdi evde tek tip beslenme uyguluyorum. Ben ne yersem aynısını yiyor.
Ne yap ne et sen de eşini ikna et. Yavaş yavaş en azından.

aslında eşini de alıştır buna.
Benim eşim de öyleydi. Baklava alırdı kızardım. "sen yeme" derdi. Yerkn ağzıma verirdi. Hiç sınırlamadım, 2 günde sabah kahvaltısında 350 gram sarelle yerdi. taaaa kiii kolundan tutup hastaneye götürüp kanına baktırana kadar. Kolesterolü 200 ü geçmiş, LDL kolesterolü max sınırı aşmış gitmiş. Aldım karşıma konuştum "bir hastalık geçirsen kendini frenlemek zorunda kalacaksın, çocuğumuz var üzülmesini ister misin? " vs vs vs vs gibi bir konuşma yaptım ki eşim bana çok güvenir. Şimdi evde tek tip beslenme uyguluyorum. Ben ne yersem aynısını yiyor.
Ne yap ne et sen de eşini ikna et. Yavaş yavaş en azından.[/QUO

Kesinlikle eşimin ailesi inanılmaz hazır besin tüketiyor sürekli nugget schnitzel makarna pilav çocuk benimle evlendikten sonra tattı ilk kez brokoli karnabahar kabak pırasa başta çok ön yargılıydı sonra alıştı tatlıyı da aşama aşama bırakacağız inşallah aynen akşam otururken bana da veriyor sonra da düzenini bozuyorum değil mi diyor :KK43:( aslında kendisi sporcu biraz azmetse harika beslenme düzenimiz olacak şimdi öyle diyorum bak bebişimiz sağlıklı olsun istemez misin diye duygu sömürüsü yapıyorum...

Ya sınır oldum.ıs guzar kendını yogun gosteren,pıskın,ıtıcı,vıtrınden ıbaret ama benım gıbı bır dınozora yutturamayacakları numaraları olan gereksız ınsanlar yuzunden gec cıktım.15 dk dıle kolay sabıra zor..15 dk da neler degısır ınsan hayatında? Benım ıcın cok kıymetlı.ama sabır cekıyorum bır hayır vardır dıyorum.stres yok dıyorum.bu da en az beslenme kadar onemlı.sekere dırenıp stres ve sınıre dırenememek cok kotu.

Bugün yazdıklarından tereyağı ile bir şey okudum. Biz halk olarak çok severiz kızarmış ekmeğin üzerine ya da ballı olarak. En azından çocukluğumuzdan kalma masum bir tat niyetine tadını sevmeyen yoktur. Ancak son yıllarda üretim sektörü de ucuzladıkça tereyağının tadı margarine döndü. Bu bir gerçek. Ben de 2-3 aydır falan tereyağını çıkardım evden. Ama olsa da doğalını yesek diye düşünürüz ya hep nasıl yapılıyor diye bir araştırdım da süt ya da yoğurt kaymağından toplanarak oluyormuş doğalı. Hal böyle olunca market tereyağını geçtim zaten de civar köylerde falan da bu işe şike karıştırmayacak ancak akraba gibi birinden alınmalı belki. Aksi halde bundan sonra ağzıma tereyağı sokmam artık.
Aynen ben de bu arayıştayım. Marketlerde satılanların içi margarin katkılı zaten, kimse almasın. Eskiden görüştüğüm bir hatun mutfak robotuyla evde yaptığını söylemişti. Olmadı temiz- düzgün bir süte ulaşabilirsek evde yapıcaz.

Dün akşam ilk ceviz suyumu yaptım. Hatta eşim “be ne yine yaa?” dedi. : )

Yine de karşı koymayacağını bildiği için ve bana güvendiği için uzun sürmedi direnmesi. Yani o da içecek, alternatifi yok: )

Her bardak için 2 ceviz kırdık ve iç organlarıyla birlikte klorsuz 1 bardak suya attık. Üstünü çay tabağı ile kapattım. Sabah uyandığımda öyle bir manzara kesinlikle beklemiyordum. Su resmen kahverengi olmuş. Önce suyunu içtik, sonra cevizleri yedik. Cevizler o şekliyle bana taze ceviz tadı verdi. Son derece memnun kaldım. İnşallah kan sonuçlarımızda da bu memnuniyeti yaşarız.
Yarasın canım. Zencefilden sonra ceviz kardeşliği, :KK5: hoş geldin aramıza. Cevizzzzz kıymetlimissss... :kk77:

DSC_1000.JPG
Yarasın canım. Zencefilden sonra ceviz kardeşliği, :KK5: hoş geldin aramıza. Cevizzzzz kıymetlimissss... :kk77:
Ikıncı gunum cevılı suda.tadı da muhtesem.gotuntusu aynen soyle bılmeyenler

Bugün iş yerine gelirken dedim ki “bugün ctsi bir kaçamak yapıp bir poğaça yesem mi?”

Ne elim vardı, ne de gönlüm. Yine bolca maydanoz, dereotu, zeytin, peynir yedim.

O kadar mutlu hissediyorum ki kendimi.

derindenizlerden derindenizlerden , mrveee28 mrveee28 evinizde teflon kullanıyor musunuz?
Ben önceden kullanıyordum. Hala daha kullanıyorum hatta yeni de sayılır. Ama Canan Karatay düzenine geçenler mutfakta temizlik yapıp teflonlardan kurtulmuş.
Yapalım mı böyle bir şey????
Var mısınız???
En azından teker teker mi atsam karar veremedim.
Yoksa sigara bırakır gibi hepsini aynı anda mı?

Şu an masamın çekmesinde bulunan çok çok çok sıkışırsam yerim dediğim minnacık 2 şeker vardı. Onları da çöpe attım.:KK31:

Ben 7 aylık evliyim anneme hep aldırırken seramik aldırmıştım içleri ama teflon tavalarım var tabii onları kullanıyorum :KK43:(( hemen kıyamayabilirim ama çok dikkatli kullanmam yapı olarak hareketliyim ve yemek de hızlı yapmaya çalıştığım için çizerim çizildikçe atarım artık :KK61:evet eşime de yaptım dün bugün içti ses çıkarmadı ama..@BenIpek hamileyken ya da öncesinde folik asit ne kullanmıştınız? Bana doktor gnc dedi ama şimdi onda da şüphelerim var :KK43:(

Ben 7 aylık evliyim anneme hep aldırırken seramik aldırmıştım içleri ama teflon tavalarım var tabii onları kullanıyorum :KK43:(( hemen kıyamayabilirim ama çok dikkatli kullanmam yapı olarak hareketliyim ve yemek de hızlı yapmaya çalıştığım için çizerim çizildikçe atarım artık :KK61:evet eşime de yaptım dün bugün içti ses çıkarmadı ama..@BenIpek hamileyken ya da öncesinde folik asit ne kullanmıştınız? Bana doktor gnc dedi ama şimdi onda da şüphelerim var :KK43:(
benim de tavalarım yeni ama bu iş ya hep ya hiç gibi artık Merve. Yani ciddi bir mesele. Kanser dalga dalga yayılıyor. Allah korusun. Ben de teker teker atacağım. Sen de mümkün mertebe seramik olanı kullan bari.
Ben de sağlıklı bir şey alacağım artık.
Ben kızıma hamile kaldığımı bilmiyordum o yüzden öncesinde bir hazırlığım yoktu sonra doktor elevit verdi.
İkinci bebek istediğimde kendim kullanmaya başladım Folbiol.
Bir doktora gittim o da bana Folio verdi. İlaç değil besin takviyesi gibi içinde folik asit, B12 ve İyot var.
Eğer yumurtlama sorunun varsa Inofolic alabilirsin. Bunu da kullandım ama biraz pahalı.

benim de tavalarım yeni ama bu iş ya hep ya hiç gibi artık Merve. Yani ciddi bir mesele. Kanser dalga dalga yayılıyor. Allah korusun. Ben de teker teker atacağım. Sen de mümkün mertebe seramik olanı kullan bari.
Ben de sağlıklı bir şey alacağım artık.
Ben kızıma hamile kaldığımı bilmiyordum o yüzden öncesinde bir hazırlığım yoktu sonra doktor elevit verdi.
İkinci bebek istediğimde kendim kullanmaya başladım Folbiol.
Bir doktora gittim o da bana Folio verdi. İlaç değil besin takviyesi gibi içinde folik asit, B12 ve İyot var.
Eğer yumurtlama sorunun varsa Inofolic alabilirsin. Bunu da kullandım ama biraz pahalı.

Dünya kanser örgütü açıklama yaptı bu yıl 8 milyon kanser tanısı bekliyoruz diye bu inanılmaz bir rakam :KK43:( evet kesinlikle öyle bir yerden başlamak gerek...anladım doktorum da folbiol kullanabilirsin folio kilo yapıyor dedi ikileme düştüm açıkcası...inofolic İ de doktoruma danışacağım çok teşekkür ederim...

Dünya kanser örgütü açıklama yaptı bu yıl 8 milyon kanser tanısı bekliyoruz diye bu inanılmaz bir rakam :KK43:( evet kesinlikle öyle bir yerden başlamak gerek...anladım doktorum da folbiol kullanabilirsin folio kilo yapıyor dedi ikileme düştüm açıkcası...inofolic İ de doktoruma danışacağım çok teşekkür ederim...
Evdeyım evı elden gecırıyorum.kızım annemle yarın donexek.ben de suphelı seylerı atıyorum.dolapta uzun zamandır kullanmadıgım aama hadı kalsın dedıgım bulyonlar, uzın zamandır bekleyen baharatlar,pudıngler,bır kac boyalı kavanoz ve bır telflonnnnn cope gıttı.her yerı sırkelı suyla sıldım sırke ve tuz.mukemmel temızlıyor.:)

Folıonun ıcınde b12 ıyot ve folık asıt var.kolo yapmaz kı belkı ıstah acıyordur ama bendr oyle bır etkısı olmadı.hem sen saglıklı beslenıyorsun sana etkılemez bence.folbıol 3 lıra mı ne bu ıcınde 120 tane var 40 tl gıbı bır sey.

X