- 21 Aralık 2009
- 33.534
- 18.227
Ben gidip 2 hafta da bir 90 km falan demiyorum Kızılcahamam'dan tanıdığım bildiğim bir teyzecik ten alıyorum tereyağımı...kesinlikle market tereyağlarına güvenmiyorum...bir de sade yağ var kolesterolü alınmış tereyağ biraz kokulu ama kolestrol hastalarına tavsiye ediliyor tereyağ kızdırılıyor üzerine köpük çıkıyor hani o köpük işte kolesterol onu topluyorlar tekrar dondurup yağ yapıyorlar o da sade yağ oluyor...bu topik gerçekten süper ceviz suyu öyle alışkanlık yapacak ki yapamadığınız gece vicdan azabı çekiyorsunuz 1 gece hastanede kaldım geçen hafta elimden dolayı içemedim diye ne üzüldüm... Sabah kahvaltım 1 dilim lor sınırsız dereotu 1 yumurta 1 bardak yeşil çay ve 5-6 fındık...
Zaten bizim amacımız kilo vermek değil sağlıklı beslenmek, kendimize ve çevremize iyilik etmek.
O yüzden ekmek dışı, glikoz dışı, yapay besin dışı olan şeyleri ben çok engellemiyorum ki Karatay da aslında öyle diyor. Ama kilo verme amaçlı olursa tercihen 1 meyve sabah kahvaltısından sonra diyor. Ben buna sınır koymuyorum şu an. Gerçi zamanım yok yemeye ama canım çekerse meyve yerim. Yeter ki yapay olmasın canımın çektiği.
Yemekten önce biri geldi iş yerine baklava getirmiş, dağıtıldı. Ben de yemem falan demedim ısrar üstüne ısrar yememek için, tabağı aldım ve aşağı indim sanki yemekte yiyecek gibi, çaktırmadan birine verdim. Nefsimle yarışımda 1-0 öndeyim.