• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tiroid nodül ameliyatı

dermanygt

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
3 Mart 2025
4
0
1
29
Merhaba 3 gün önce tiroid nodül ameliyatı oldum, sol tarafımdaki tiroid ve nodüller temizlendi. Doktorum ses tellerime zarar gelmediğini söyledi fakat sesim hala çok kısık çıkıyor, yutkunmada zorluk yaşıyorum ve su içemiyorum. Her şeyi yiyebiliyorum su hariç rahatım. Sürekli bi yorgunluk ve baş dönmesi var ağzımın içinde ise kusacakmışım gibi bi his. Doktor üç güne kalkarsın dedi fakat yataktan bile çıkamıyorum sürekli başım ağrıyor. Kesik yerim çok fazla gibi ve kasıyo sürekli aynı süreçlerden geçenler nasıl başa çıktınız yardım edin :(

7 ay önce bende çift taraflı tiroid ameliyatı oldum ve ameliyat sonrası geçici tek taraflı ses teli felci yaşamıştım doktorum ameliyat sırasında ses tellerine zarar vermediğini %100 koruduğunu ve cihaz kullandığını belirtmişti. Geçici olarak ödem oluştuğunu ve benim stres yapmamdan kaynaklı ses telimin hareket etmediğini söylemişti hastanede tedaviye başlayıp daha sonrasında belirli aralıklarla kontrol sağlandı stres yapmayı bıraktım ses telim hareket etmese de sesim eskisi gibi düzeldi. Ses geçici olarak kısılabiliyor ama geçiyor sonrasında stres yapma lütfen ses tellerine zarar verilmemiş ve korunmuş 🙏🏻 Dikiş yerinde 7 gün kadar kasılma, kaşıntı olabiliyor normal bir durum demişti doktorum dikişlerden dokayı oluyor sanırım. Çok geçmiş olsun 🙏🏻 💐

7 ay önce bende çift taraflı tiroid ameliyatı oldum ve ameliyat sonrası geçici tek taraflı ses teli felci yaşamıştım doktorum ameliyat sırasında ses tellerine zarar vermediğini %100 koruduğunu ve cihaz kullandığını belirtmişti. Geçici olarak ödem oluştuğunu ve benim stres yapmamdan kaynaklı ses telimin hareket etmediğini söylemişti hastanede tedaviye başlayıp daha sonrasında belirli aralıklarla kontrol sağlandı stres yapmayı bıraktım ses telim hareket etmese de sesim eskisi gibi düzeldi. Ses geçici olarak kısılabiliyor ama geçiyor sonrasında stres yapma lütfen ses tellerine zarar verilmemiş ve korunmuş 🙏🏻 Dikiş yerinde 7 gün kadar kasılma, kaşıntı olabiliyor normal bir durum demişti doktorum dikişlerden dokayı oluyor sanırım. Çok geçmiş olsun 🙏🏻 💐
Çok teşekkür ederim size de çok geçmiş olsun. Doktorum ses tellerine zarar gelse hiç konuşamazdın dedi fakat bilmiyorum. Kolay bir ameliyat deniliyor ama boğaz gerçekten hiç de kolay değilmiş, inşallah tamamen iyileşiriz 💞 su içememek oraya bakamamak çok kötü..

Merhaba, ameliyattan ne kadar süre sonra sesiniz düzeldi.
Ve sesiniz için kullandığınız bı ilaç var mıydı.
Tedavi süreciniz nasıldı
Bu süreçte nasıl beslenmeli ve yürüyüş yapmak gerekiyor mu.
Benim annemin de sesi kısıldı

Merhaba, ameliyattan ne kadar süre sonra sesiniz düzeldi.
Ve sesiniz için kullandığınız bı ilaç var mıydı.
Tedavi süreciniz nasıldı
Bu süreçte nasıl beslenmeli ve yürüyüş yapmak gerekiyor mu.
Benim annemin de sesi kısıldı
Merhaba sesim henüz düzelmedi 2 hafta oldu ameliyat olalı, 10 gün su içemedim açıkçası benim için en zor kısmı oydu ama yemek yemede hiç problemim olmadı. Rahat yatmak için de boyunluk kullandım tavsiye ederim. Doktorum süt, yoğurt, peynir ağırlıklı beslenmemi tavsiye etti o şekilde yaptım. Açıkçası yorgun olduğum için genelde yürüyüş yapamadım ben

Merhaba sesim henüz düzelmedi 2 hafta oldu ameliyat olalı, 10 gün su içemedim açıkçası benim için en zor kısmı oydu ama yemek yemede hiç problemim olmadı. Rahat yatmak için de boyunluk kullandım tavsiye ederim. Doktorum süt, yoğurt, peynir ağırlıklı beslenmemi tavsiye etti o şekilde yaptım. Açıkçası yorgun olduğum için genelde yürüyüş yapamadım ben
Çok geçmiş olsun, su içmeniz zamanla daha iyi olacaktır inşallah, annemde de öyle olmuştu. Rabbim annemi de sizi de tez vakitte sesinize kavuştursun.
Peki ameliyattan sonra gece uyurken horlama oluyor mu.
Bize doktorumuz ses teli güçlendirmek ve ödem atmak için kortizon içerikli hap verdi. Size de buna benzer ilaçlar verildi mi

Back
X