Tiroid nodül ameliyatı

dermanygt

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
3 Mart 2025
6
0
1
30
Merhaba 3 gün önce tiroid nodül ameliyatı oldum, sol tarafımdaki tiroid ve nodüller temizlendi. Doktorum ses tellerime zarar gelmediğini söyledi fakat sesim hala çok kısık çıkıyor, yutkunmada zorluk yaşıyorum ve su içemiyorum. Her şeyi yiyebiliyorum su hariç rahatım. Sürekli bi yorgunluk ve baş dönmesi var ağzımın içinde ise kusacakmışım gibi bi his. Doktor üç güne kalkarsın dedi fakat yataktan bile çıkamıyorum sürekli başım ağrıyor. Kesik yerim çok fazla gibi ve kasıyo sürekli aynı süreçlerden geçenler nasıl başa çıktınız yardım edin :(

7 ay önce bende çift taraflı tiroid ameliyatı oldum ve ameliyat sonrası geçici tek taraflı ses teli felci yaşamıştım doktorum ameliyat sırasında ses tellerine zarar vermediğini %100 koruduğunu ve cihaz kullandığını belirtmişti. Geçici olarak ödem oluştuğunu ve benim stres yapmamdan kaynaklı ses telimin hareket etmediğini söylemişti hastanede tedaviye başlayıp daha sonrasında belirli aralıklarla kontrol sağlandı stres yapmayı bıraktım ses telim hareket etmese de sesim eskisi gibi düzeldi. Ses geçici olarak kısılabiliyor ama geçiyor sonrasında stres yapma lütfen ses tellerine zarar verilmemiş ve korunmuş 🙏🏻 Dikiş yerinde 7 gün kadar kasılma, kaşıntı olabiliyor normal bir durum demişti doktorum dikişlerden dokayı oluyor sanırım. Çok geçmiş olsun 🙏🏻 💐

7 ay önce bende çift taraflı tiroid ameliyatı oldum ve ameliyat sonrası geçici tek taraflı ses teli felci yaşamıştım doktorum ameliyat sırasında ses tellerine zarar vermediğini %100 koruduğunu ve cihaz kullandığını belirtmişti. Geçici olarak ödem oluştuğunu ve benim stres yapmamdan kaynaklı ses telimin hareket etmediğini söylemişti hastanede tedaviye başlayıp daha sonrasında belirli aralıklarla kontrol sağlandı stres yapmayı bıraktım ses telim hareket etmese de sesim eskisi gibi düzeldi. Ses geçici olarak kısılabiliyor ama geçiyor sonrasında stres yapma lütfen ses tellerine zarar verilmemiş ve korunmuş 🙏🏻 Dikiş yerinde 7 gün kadar kasılma, kaşıntı olabiliyor normal bir durum demişti doktorum dikişlerden dokayı oluyor sanırım. Çok geçmiş olsun 🙏🏻 💐
Çok teşekkür ederim size de çok geçmiş olsun. Doktorum ses tellerine zarar gelse hiç konuşamazdın dedi fakat bilmiyorum. Kolay bir ameliyat deniliyor ama boğaz gerçekten hiç de kolay değilmiş, inşallah tamamen iyileşiriz 💞 su içememek oraya bakamamak çok kötü..

Merhaba, ameliyattan ne kadar süre sonra sesiniz düzeldi.
Ve sesiniz için kullandığınız bı ilaç var mıydı.
Tedavi süreciniz nasıldı
Bu süreçte nasıl beslenmeli ve yürüyüş yapmak gerekiyor mu.
Benim annemin de sesi kısıldı

Tedavi süreciniz nasıldı
Merhaba sesim henüz düzelmedi 2 hafta oldu ameliyat olalı, 10 gün su içemedim açıkçası benim için en zor kısmı oydu ama yemek yemede hiç problemim olmadı. Rahat yatmak için de boyunluk kullandım tavsiye ederim. Doktorum süt, yoğurt, peynir ağırlıklı beslenmemi tavsiye etti o şekilde yaptım. Açıkçası yorgun olduğum için genelde yürüyüş yapamadım ben

Merhaba sesim henüz düzelmedi 2 hafta oldu ameliyat olalı, 10 gün su içemedim açıkçası benim için en zor kısmı oydu ama yemek yemede hiç problemim olmadı. Rahat yatmak için de boyunluk kullandım tavsiye ederim. Doktorum süt, yoğurt, peynir ağırlıklı beslenmemi tavsiye etti o şekilde yaptım. Açıkçası yorgun olduğum için genelde yürüyüş yapamadım ben
Çok geçmiş olsun, su içmeniz zamanla daha iyi olacaktır inşallah, annemde de öyle olmuştu. Rabbim annemi de sizi de tez vakitte sesinize kavuştursun.
Peki ameliyattan sonra gece uyurken horlama oluyor mu.
Bize doktorumuz ses teli güçlendirmek ve ödem atmak için kortizon içerikli hap verdi. Size de buna benzer ilaçlar verildi mi

Merhaba 3 gün önce tiroid nodül ameliyatı oldum, sol tarafımdaki tiroid ve nodüller temizlendi. Doktorum ses tellerime zarar gelmediğini söyledi fakat sesim hala çok kısık çıkıyor, yutkunmada zorluk yaşıyorum ve su içemiyorum. Her şeyi yiyebiliyorum su hariç rahatım. Sürekli bi yorgunluk ve baş dönmesi var ağzımın içinde ise kusacakmışım gibi bi his. Doktor üç güne kalkarsın dedi fakat yataktan bile çıkamıyorum sürekli başım ağrıyor. Kesik yerim çok fazla gibi ve kasıyo sürekli aynı süreçlerden geçenler nasıl başa çıktınız yardım edin :(
Merhaba çok geçmiş olsun öncelikle size birsey sormak istiyorum annem iki gün önce ameliyat oldu tiroidleri alındı ameliyattan önce patoloji yapışmıştı temiz çıktı. Ameliyattan sonra da tekrar çıkarılan nodül patolojiye gönderildi. O sonuç gelene kadar hormon ilacı kullanmayacak. Dün gayet iyiydi bugün halsiz ve karıncalanmalar yaşıyor vücudunda. O ilacı kullanmadığından mı kaynaklanıyor acaba

Çok geçmiş olsun, su içmeniz zamanla daha iyi olacaktır inşallah, annemde de öyle olmuştu. Rabbim annemi de sizi de tez vakitte sesinize kavuştursun.
Peki ameliyattan sonra gece uyurken horlama oluyor mu.
Bize doktorumuz ses teli güçlendirmek ve ödem atmak için kortizon içerikli hap verdi. Size de buna benzer ilaçlar verildi mi
Cok teşekkür ederim amin insallah. Anneniz de bir an önce sağlığına kavuşsun 🤲🏻 hayır benim horlama şikayetim olmadı, herhangi bir hap da kullanmadım. Anneniz kulak burun boğaza gitti mi sesi için acaba?

Merhaba çok geçmiş olsun öncelikle size birsey sormak istiyorum annem iki gün önce ameliyat oldu tiroidleri alındı ameliyattan önce patoloji yapışmıştı temiz çıktı. Ameliyattan sonra da tekrar çıkarılan nodül patolojiye gönderildi. O sonuç gelene kadar hormon ilacı kullanmayacak. Dün gayet iyiydi bugün halsiz ve karıncalanmalar yaşıyor vücudunda. O ilacı kullanmadığından mı kaynaklanıyor acaba
Teşekkür ederim size de çok geçmiş olsun. Patoloji temiz çıktıysa sonra neden ameliyat oldu tekrar öğrenebilir miyim? İnşallah yine temiz gelir sonucu. Ben hiç hormon ilacı kullanmadım ama tanıdıklarımdan öğrendiğim kadarıyla o yüzden kaynaklanıyor olabilirmiş. Bir de kalsiyumu düşmüş olabilir kan verip öğrense iyi olur bol bol ev yoğurdu yerse o karıncalanmalar hafifliyor

Teşekkür ederim size de çok geçmiş olsun. Patoloji temiz çıktıysa sonra neden ameliyat oldu tekrar öğrenebilir miyim? İnşallah yine temiz gelir sonucu. Ben hiç hormon ilacı kullanmadım ama tanıdıklarımdan öğrendiğim kadarıyla o yüzden kaynaklanıyor olabilirmiş. Bir de kalsiyumu düşmüş olabilir kan verip öğrense iyi olur bol bol ev yoğurdu yerse o karıncalanmalar hafifliyor
Çok teşekkür ediyorum ameliyat olma nedeni nodüllerin büyük olmasıydı

Nur hanım size de çok geçmiş olsun Rabbim şifa versin 🙏 tiroidinizin tamamı mı alındı acaba

Nur hanım size de çok geçmiş olsun Rabbim şifa versin 🙏 tiroidinizin tamamı mı alındı acaba
Pelin hanım, bizimde nodül büyük diye ve multinoduler olduğu için tamamı alındı yoksa hormonlar da hiçbir problem yoktuz sizin de mi öyle oldu. Birde ses kısıklığı var mı sizde

Cok teşekkür ederim amin insallah. Anneniz de bir an önce sağlığına kavuşsun 🤲🏻 hayır benim horlama şikayetim olmadı, herhangi bir hap da kullanmadım. Anneniz kulak burun boğaza gitti mi sesi için acaba?
Evet özel bı hastaneye gittik ama 6 ay kadar beklememizi söyledi, bende kararsızım açıkçası başka bir doktora daha gidip gitmemek de.

Size ne söylüyorlar KBB gidip gitmemeniz için

Pelin hanım, bizimde nodül büyük diye ve multinoduler olduğu için tamamı alındı yoksa hormonlar da hiçbir problem yoktuz sizin de mi öyle oldu. Birde ses kısıklığı var mı sizde
Evet annemde cuma günü ameliyat oldu, nodülleri büyüktü soluk borusuna baskı yapıyordu artık. Patoloji sonuçları temiz çıktı ancak büyük oldukları için alınması gerekiyordu. Sizde ameliyat olduğunuz için biliyorsunuzdur çıkan parça tekrardan patolojiye gönderiliyor. Onun sonucu on güne çıkacakmış o çıkana kadar hormon ilacı vermediler hani sonuca göre başlayalım dediler. Ses kısıklığı var ki doktor sinirin milyonda bir insanda görülen farklı bir şekilde olduğunu söyledi ameliyattan sonra, yani titizlikle çalışmak gerekliymiş ona rağmen kısıklık çok normal iki üç ayda tamamen eski haline döner dedi. Cuma hastane de kaldık ctesi sabah taburcu olduk cuma ve ctesi iyiydi dün halsizlik başlayınca doktor kalsiyum takviyesi yazdı. Sanırım henüz hormon ilacı almadığı için yoksunluk belirtileri. Başı da ağrıyor normal mi değil mi onu da bilmiyorum

Tedavi süreciniz nasıldı

Merhaba ameliyattan yaklaşık 4 ay sonra sesim düzeldi. Sesim için hastanede tedaviye başlandı serum yoluyla ilaç verildi onun dışında herhangi bir ilaç kullanmadım. Tedavi sürecimde sadece sıkı bir kontrol sağlandı her hafta kontrollere devam ettim doktorum 6 aya kadar sesin düzelecek düzelmese ki böyle bir ihtimal düşünmüyorum tek taraflı olduğu için çalışan diğer taraf çalışmayan tarafı kapatarak sesinin normal çıkmasını sağlayacaktır demişti aynı zamanda 3. ay itibariyle ses terapisine yönlendirdi terapist ise 1 ay daha bekleyelim sesin yavaş yavaş düzelmeye başlıyor düzelme olmazsa aynı tonda kalırsa başlarız demişti tam başlayacaktık düzeldi. Beslenme olarak ses teli felci geçene kadar baharatlı yiyecekler ve asitli içecekleri tüketmemem gerektiğini söylemişti sonrasında normal kısıtlama olmadan devam ettim. Hastanede 10 gün kaldım bu 10 gün boyunca sürekli olarak yürüyüş yaptım onun dışında yürüyüş yapmadım. Çok geçmiş olsun umarım biran önce annenizin de sesi düzelir. 🙏🏻

Çok geçmiş olsun patoloji sonucunuz da temiz gelir inşallah 🙏🏻 İlaç alınmadığı zamanlarda halsizlik, vücut ağrıları, baş ağrısı, karıncanmalar yaşanıyor vücut eksikliğini hissettiği için. Ameliyattan önce hiç ilaç kullanmadım ameliyattan 1 gün sonra başlandı patoloji sonucum çıktıktan sonra sintigrafi çekilmesine ve atom tedavisine karar verildiği için yaklaşık 45 gün boyunca ilaç kullanmadım bu süre içerisinde çok fazla baş ağrısı, kas ağrıları yaşadım tedaviden sonra ilaca başladığım da hepsi geçmişti.

Çok teşekkür ederim size de çok geçmiş olsun. Doktorum ses tellerine zarar gelse hiç konuşamazdın dedi fakat bilmiyorum. Kolay bir ameliyat deniliyor ama boğaz gerçekten hiç de kolay değilmiş, inşallah tamamen iyileşiriz 💞 su içememek oraya bakamamak çok kötü..
Çok teşekkür ederim. Evet ses telleri tamamen zarar görmüş olsaydı ses hiçbir şekilde çıkmazdı öyle söylemişti bana da doktorum umarım biran önce sesiniz düzelir. 🙏🏻

Çok geçmiş olsun patoloji sonucunuz da temiz gelir inşallah 🙏🏻 İlaç alınmadığı zamanlarda halsizlik, vücut ağrıları, baş ağrısı, karıncanmalar yaşanıyor vücut eksikliğini hissettiği için. Ameliyattan önce hiç ilaç kullanmadım ameliyattan 1 gün sonra başlandı patoloji sonucum çıktıktan sonra sintigrafi çekilmesine ve atom tedavisine karar verildiği için yaklaşık 45 gün boyunca ilaç kullanmadım bu süre içerisinde çok fazla baş ağrısı, kas ağrıları yaşadım tedaviden sonra ilaca başladığım da hepsi geçmişti

Çok teşekkür ediyorum Pelin hanım evet tiroidlerimin tamamı alındı daha sonrasında atom tedavisi aldım.
Şifa olsun inşallah tekrarı olmasın 🙏 ameliyat öncesi patoloji yapılmışmıydı peki

Back
X