Tiroid kanserim akcigere sıçramış

Rabbim şifalar versin inşallah tez vakitte günümüzde kanser grip kadar çok görülüyor herşeyin bir çaresi var Allah yardımcınız olsun

Allah size şifa versin, yavrunuzla mutlu ve sağlıklı yaşayın inşallah. Benim annem (üstelik size göre ileri yaşta) önce tiroid kanseri sonra da meme kanseri atlattı şükürler olsun. Tedavinizin kısa sürede netleşmesini ve hızla sonuç vermesini diliyorum.

Ben de bılmıyorum ama ınsallah komple kırtulursunuz yenersınız hastalıgınızı. Allah sifa versın tez zamanda ıyılesın ınsallah.

Selam kızlar papiller tiroid kanserim ameliyat oldum tiroidim tamamen alındı.atom tedavisi almam gerektiği sırada hamile oldugumu öğrendim. Neyse yavrumu dünya ya getirdim.simdide atom tedavisi alacağım sırada akciğerlerime sıçramış. Moralim bozuk tek nese kaynağım yavrumun güler yüzü. Atom tedavisi akciğerdeki kanserli dokuları yok eder mi bilgisi olan yazsın lütfen.
cokbuzuldum canim ama rabbim biyuktur bu tur kinularda yuregim aciyor Allahin izniyle iyileseceksin moralini yuksek tut bunlari dusunme

Selam kızlar papiller tiroid kanserim ameliyat oldum tiroidim tamamen alındı.atom tedavisi almam gerektiği sırada hamile oldugumu öğrendim. Neyse yavrumu dünya ya getirdim.simdide atom tedavisi alacağım sırada akciğerlerime sıçramış. Moralim bozuk tek nese kaynağım yavrumun güler yüzü. Atom tedavisi akciğerdeki kanserli dokuları yok eder mi bilgisi olan yazsın lütfen.
merhaba öncelikle belirtmek isterim ki radyoterapistim yani kanserleri hastalara ışın tedavisi yapan kişiyim atom tedavisi demişsiniz atom tedavisi olarak bilinen radyoaktif iyot tedavisidir yiyeceklerde bulunan iyodun radyoaktif formudur ve vücutta tiroid hormonu yapmak amacıyla tiroid dokusu tarafından kullanılır tiroid hücrelerini ortadan kaldırır akciğerlerinize sıçramış olan kanserle ne tür bi bağlantısı olabilir çözemedim akciğer kanserinin üç çeşit tedavisi vardır cerrahi operasyon yani ameliyat kemoterapi damarda ilaç alımı ya da radyoterapi kanserli bölgenin x ışınıyla küçültülmesi yok edilmesidir iyi bir radyasyon onkologuna randevu almanizi öneririm tabi ki kanserininiz durumuna göre doktor hangi yöntemi uygun görürse ona başlarsınız fakat atom tedavisinin akciğer kanserinde işe yarayacağı bize hiçbir hocamız tarafından öğretilmedi. geçmiş olsun acil şifalar diliyorum

merhaba öncelikle belirtmek isterim ki radyoterapistim yani kanserleri hastalara ışın tedavisi yapan kişiyim atom tedavisi demişsiniz atom tedavisi olarak bilinen radyoaktif iyot tedavisidir yiyeceklerde bulunan iyodun radyoaktif formudur ve vücutta tiroid hormonu yapmak amacıyla tiroid dokusu tarafından kullanılır tiroid hücrelerini ortadan kaldırır akciğerlerinize sıçramış olan kanserle ne tür bi bağlantısı olabilir çözemedim akciğer kanserinin üç çeşit tedavisi vardır cerrahi operasyon yani ameliyat kemoterapi damarda ilaç alımı ya da radyoterapi kanserli bölgenin x ışınıyla küçültülmesi yok edilmesidir iyi bir radyasyon onkologuna randevu almanizi öneririm tabi ki kanserininiz durumuna göre doktor hangi yöntemi uygun görürse ona başlarsınız fakat atom tedavisinin akciğer kanserinde işe yarayacağı bize hiçbir hocamız tarafından öğretilmedi. geçmiş olsun acil şifalar diliyorum
atom tedavisi dediğimiz şey tiroid kanserinde kullanan bisey yani kısaca akciğere sıçrayan kanserinizde işe yaramaz

Tüm bunlara katılmakla birlikte radyasyon onkoloğunuz ile medikal onkoloğunuz iletişim halinde olmalı. Siz radyoterapi alırken kemoterapi alamayacaksınız. Ve her kanser tipinin tedavi protokolü ayrıdır ama akciğer kanser tedavisinde tahminen 10-11 basamak tedavi var. Atomdan önce bunların uygulanması ve fayda görmeniz umulmalı. İmmunoterapi almayı öneren arkadaş olmuş. Biyolojik ajan olarak düşünün immunoterapiyi. İmmunoterapi alıp iyileşen hasta görmedim ben açıkçası sadece sağ kalımı uzatıyor. Prospektüsünde de böyle yazar. Şuan msd ilaç firmasının keytruda ilacı 2 haftada 1 seans olarak 22000₺ ve roch firmasının tecentiriq ilacı 3 haftada 1 seans olarak 15664 ₺ yani her seansa bu paraları ödemek ciddi bir yük. Tabi yanı sıra pet filmlerinizi hastane ücretlerinizi vs saymadım. Dilerim Allahtan tez zamanda şifasınızı bulursunuz. Rabbim sağlıklı uzun ömürler versin. Herşey gönlünüze göre olsun

Tüm bunlara katılmakla birlikte radyasyon onkoloğunuz ile medikal onkoloğunuz iletişim halinde olmalı. Siz radyoterapi alırken kemoterapi alamayacaksınız. Ve her kanser tipinin tedavi protokolü ayrıdır ama akciğer kanser tedavisinde tahminen 10-11 basamak tedavi var. Atomdan önce bunların uygulanması ve fayda görmeniz umulmalı. İmmunoterapi almayı öneren arkadaş olmuş. Biyolojik ajan olarak düşünün immunoterapiyi. İmmunoterapi alıp iyileşen hasta görmedim ben açıkçası sadece sağ kalımı uzatıyor. Prospektüsünde de böyle yazar. Şuan msd ilaç firmasının keytruda ilacı 2 haftada 1 seans olarak 22000₺ ve roch firmasının tecentiriq ilacı 3 haftada 1 seans olarak 15664 ₺ yani her seansa bu paraları ödemek ciddi bir yük. Tabi yanı sıra pet filmlerinizi hastane ücretlerinizi vs saymadım. Dilerim Allahtan tez zamanda şifasınızı bulursunuz. Rabbim sağlıklı uzun ömürler versin. Herşey gönlünüze göre olsun

Doktor musunuz?

Malesef değilim . Babam akciğer kanseri. Küçük hücreli.. sol akciğeri de yok. Beyin metaztazı da var. Beyindeki kitleler büyüdüğünde mesela hemen radyasyon onkoloji radyoterapiye alıyor o sırada akciğer tedavimiz bekliyor kemoterapi alamıyoruz. Radyoterapi bitince kemoterapiye devam ediyoruz. 7 yıldır tedavi görüyoruz. Tüm tedavi protokolleri uygulandı tek şansımız immunoterapi. İmmunoterapi bize kemoterapi ile desteklenerek verilecek. İlk seansta vücudu kaldıramaya da bilir. Fiyatları bu hafta öğrendik. Varımızı yoğumuzu koyacağız ortaya ancak immunoterapi ile iyileşen hasta olmadığını da biliyoruz. En azından bizim tedavi gördüğümüz hastanede. Bu ilaç 2019 da amerikada onay aldı. En geç 2 yılda türkiyede de onay alıyor amerikadan sonra. Tek beklentimiz biran önce onay gelmesi. Ayrıca 4 kür ile başlayacağız pet film sonuçlarına göre şifa görürse sgk ya mahkeme ile başvurarak ödeme yapmalarını talep edebiliyoruz emsal davalar da var bununla ilgili.

benim annem gordu bu tedaviyi kisa surdu ama akcigerlerine sicramamisti onun

Iyim şimdilik atom ise yaramış cok şükür yinede var kan sonucundan cikiyor iki ay sonra kontrole çağrıldım. Moral olarakta ıyim cok şükür. Zamanla daha iyi olacağım insallah radyoterapi kemoterapi gibi süreçlerden bahsetmediler şimdilik takipteler

Bilgim yok fakat şifa dilemek istedim 🙏
Çok geçmiş olsun..

Allah yardımcın olsun. Kolaylıklar dilerim. Umarım tez zamanda sağlığına kavuşursun🙏🏻

X