Onkoloji - Kanser ve Türevleri Tiroid kanseri olanlar

Canım benim beni çok rahatlattın,allah da senin işlerinde yardımcın olsun bütün işlerini sana kolaylaştırsın.benim devlet hastanesi olduğu için arayıp soramıyorumda,ama allah razı olsun sen ve bu sitede bulunan arkadaşlarım sayesinde çok bilgilendim,ameliyatımıda sizler sayesinde bilgili girdim.inşallah. atom tedaviside öyle çabuk olur biter. hastanede kalış 2 günse çok iyi. peki tahlil falan istedilermi atom almadan önce ve sonra.

seni soru yağmuruna tuttun hakkını helal et.bıktıysan tekrar soru sormayım canım. yada bu son olsun artık inşallah.

Allah hepinizin yardımcısı olsun,şifasını versin inşallah ,benim de kızım 8 yıldır haşimato hastalığından tedavi görüyor ve daha 14 yaşında ,troidleri çok yavaşmış düzenli olarak levectron kullanıyoruz ,üniversite hastanesinde 6 ayda bir kan tahlilleri ve yılda 1 usg çekimleri yapılıyor,ve sonucu alana kadar ben 2 gün önceden ruhsal çöküntüye giriyorum bile,her hastaneye gittiğimde soruyorum nasıl daha iyi mi diye ömür boyu sürecek bir tedavi diyorlar başka birşey demiyorlar....Allah daha kötü hastalık vermesin buna da şükür diyoruz,sevgiler

Hiç olur mu aklında ne varsa sor selamet biz bu yoldan geçtik sıkıntı çektik Nasreddin hocanın dediği gibi bana eşekten düşeni getirin aklında ne varsa sor biz atlattık sen de atlatacaksın. Atomdan bir gün önce sanırım TSh istemişlerdi hastane de de yaptılar test aç karna ama neydi bilmiyorum sana söylerler telaş yapma Allah hepimizin yardımcısı olsun insana tek yardımcı o zaten hele de sağlık sözkonusuysa

Canım geçmiş olsun allah sanada şifa versin inşallah iyi olcaz zamanla geçiyor herşey benimde lenflerim alınmıştı kafamı ayakta tutamıyordum, yataktan tek başıma kafamı kaldıramıyordum, sağ kolum kalkmıyordu hiç haziranın 8 inde ameliyat oldum kolumda hala his kaybı var. Bunlar normal şeyler 1 ay sonra ancak düzelmeye başladım. Atomuda aldım çok panik yaptım, çok korktum 2 gün kaldım hastanede çok rahatsızlığım olmadı sadece bulantılarım oldu halada devam efiyor, ağzımın içi acı acı oluyor kimi zaman ama düşündüğüm gibi olmadı 2 gece kaldım hastanede sanki tatile geldim dinlenicem, yaşadıklarımın hepsi rüya uyancam ve biticek diye düşünüp kendimi avutuyorum kabullenmek hiç istemiyorum bu hastalığı atomdan önce kemik sintigrafisi,kan tahşilleri, ekg, akciğer filmi istemişlerdi atomdan sonrada tüm vücut taraması yapılfı sonuçlar yarın çıkıcak çok korkuyorum başks bir yerimde çıkarsa diye inşallah çıkmaz yarabbim bu sürecin en zor yanı kızıııııımmm kızımı çok özledim 15 gün oldu yarın radyasyon dozu ölçülcek düşük çıkarsa kavuşçam kuzuma yada bir hafta daha ayrı kalcax bol bol su içiyorum ki atayım radyasyonu diye :) sormak istediğin birşey olursa çekinme biz iki lenfsiz destek oluruz birbirimize :)))

merhaba
ben de 8 ay önce 100 mci radyoiyot aldım 1 gece Cerrahpaşa hastanesinde yattım.zor bir şey değil aslında.sadece insanların yaklaşmaması, yemeğinin kapının önüne konması bir de 6 litre su içmek bunun sonucunda sürekli tuvaletin yolunu tutmak,terlemek gibi sıkıntıları var.tabiki bide eve gelince herkesten uzak kalmak çok zor.tek yaşamak en iyisi çünkü zor oluyor aynı evde uzak kalmak.ama hepsi gelip geçiyor.çok büyütmemek lazım iyi düşünmek lazım.normalde tek başıma hastaneye gidemeyen ben artık kontrollerime bile tek başıma gidiyorum ikinci evim oldu Cerrahpaşa :) inşallah en kısa zamanda hepimiz çok iyi oluruz.

çok geçmiş olsun canım.çok şükür atlatmışsın atom tedavisini.inşallah kızına kavuşmuşsundur.inşallah herşey yolundadır. evet ikimizde lenf bezi alınanlar olarak aynı kaderi yaşıyoruz. ama bende ses kısıklığı da var halen sesim çıkmıyor.hatta nefes almakta bile zorlanıyorum. 2 dakika konuşamıyorum.konuşurken nefes nefese kalıyorum.zaten yanımda oturan beni zor duyuyor.

bende pazartesi hacettepe hastanesine gittim.onkoloji nükleer tıp bölümüne.orda sintigrafi çektiler,kan tahlili yaptılar.dosyamın cuma günü konseye gireceğini söylediler.trimol diye bir ilaca başladım.günde 2 tane içiyorum şuanda.kandan çabuk atılan bir ilaçmış.konseyden sonra atom tedavisi olup olmayacağımı belirleyeceğimi söylediler.

cerrahpaşada üniversite hastanesi değilmi.atom tedavisi için ne kadar ücret aldılar. devlet karşılıyormu acaba.yoksa fark alıyorlarmı. bize bilgi vermedi hacettepe.inşallah ek ücret talep etmezler.

Allah razı olsun canım.rabbim seninde yar ve yardımcın olsun inşallah. şimdi nasılsın iyimisin.ne kadar sıklıkla kontrollere gidiyorsun. inşallah herşey yolundadır.

sen atom tedavisini üniversite hastanesindemi aldın. ne kadar ücret ödedin hastaneye.bende şuanda hacettepe üniversite hastanesinin onkoloji servisine gittim.dosyamın konseye çıkacağını konseyden sonra atom tedavisinin kararının çıkacağını söylediler ama ücret konusunda bigi vermediler. biz emekli sandığından faydalanıyoruz. ek ücret talep ederlermi acaba.ne kadar öderiz acaba.

Ses kısıklığı illeki oluo canım daha sonra düzeliyor sıkma canını! Kavuştuk kuzumla 4 hafta ayrı kaldık o ksdar çok özlemiştim ki kokusunu duymamak çok zordu oda çok etkilendi bu sureçte belki birkex daha alabilirim atom işte o zaman n yaparız bilmem 5 dk ayrılamıyorum yanından salmıyor hiçbiryere. Ben cerrahpaşanın profesörü ilhami usluya gittim sadece muayene ücreti 350 tl ödedim heyeti falan beklemedim hoca doza karar verdi 15 gün sonrası için randevu aldı hastaneden onun dışında hiç para ödemedim hastane odaları gayet güzeldi çok ilgililer hastanedeki hemşireler

çok sevindim canım kızınla kavuşmana,rabbim bir daha ayırmasın inşallah.inşallah bu son atom tedavisi olur bir daha almak zorunda kalmazsın.

ben de bahsetmiştim hacettepe hastanesinin onkoloji nükleer tıp bölümüne başvurmuştuk.orda sintigrafi çektiler.sonra bizden ameliyat olduğum hastaneden benden alınan parçaları istediler.kendileri pataloji yapacağını söyled.ona göre atom tedavisi yapıp yapmıyacağını söylediler. eşim ankara numune hastanesine gitti zor bela parçaları alıp hacettepeye götürdü. sıkı dur ne öğrendik. verilen parçada kanser hücresine rastlanmamıştır diye rapor çıktı.
halbuki numune hastanesinin pataloji sonucunda tümörün 2 cm olduğunu yazıyordu.hatta papiller karsinoma foliküler varyant diye teşhis konmuştu.halen şok içindeyim.

canım sende acıbademde ameliyat omuştun.cerrahpaşada senden tekrar pataloji yapmak istedilermi.sende acıbademden parçaları alıp cerrahpaşaya getirip tekrar pataloji yaptırdınmı.

ya ben halen şok içindeyim.biri diyorki sen kansersin 2cm tümör çıktı diyor.diğer hastanede sen kanser değilsin boşuna ameliyat olmuşsun.ben kime inanacağımı şaşırdım.

Yok cnm acıbadem yazdı benim patoloji raporumu hiç cerrahpaşaya götürmedim ama çok ilginç benimde akllm karıştı şimdi! Sintigrafide n çıktı çok az radyoaktif iyot verip çekim yaptıklarında belli oluyor aslında inşallah dedikleri gibi birşey yoktur inşallah

canım hacettepe hastanesi ne iyi dediler o yüzden bizde oraya gittik ama böyle sorun çıkarttılar.eşim ilk numune hastanesi gitti 2 tane parça vermişler onu hacettepeye götürdü demişlerki bu parçalar boyanmış işlem görmüş bu olmaz başka getir demişler.eşim tekrar numune hastanesine gitti 2 tane daha parça vermişler onu tekrar hacettepe ye götürdü,onuda test etmişler o parçalarda kanser hücresine rastlanmadı diye rapor etmişler onun üzerine,eşim bulunduğum şehirdeki bana biyopsi yapan doktora gidip sordu siz bu teşhisi koydunuz hacettepe böyle diyor dedi onlarda bende biyopsiden alınan parçayı vermişler al buna baksınlar demiş.ayrıcada benden 14 parça çıkarıldığını numune hastanesinin bu 14 parçayı bize vermediğini sadece 2 parçasını verdiğini,ayrıca pataloji bakılırkenken kanserli hücrelerin tahrip olabileceğinide söylemiş.hal böyle olunca bende eşime hacettepeyi bırakalım dedim.çünkü sürekli yok bu parça olmadı başka parça getir diyecek eşim sürekli ankaraya gitmek zorunda kalacaktı.
şimdi ankara tıpa gitti eşim onlar hiç tekrar pataloji yapalım dememişler direk 22 ekime gün vermişler. hacettepe bana tiromel diye bir ilaç başlatmıştı onu içmememi levatiron içmemi söylemişler.yani gene ilaç değiştirdim.
sence ankara tıp nasıl bir hastane iyimi ettik hacettepeyi bırakmakla bilemedim.senin ankarada nükleer tıp için önereceğin bir hastane varmı canım.
22 eylüldede diyete başlayacakmışım. tam 1 ay diyet vermişler.

sen ne kadar süre diyet yaptın,neleri yedin,neleri yemedin,günlük yeme programın nasıldı canım.bir ay ilaç içmeyeceğim nasıl olacağımı düşünemiyorum.senin zor geçtimi halsizlik oldumu,işlerini yapabildinmi.

canım bana yapılan ;

1-iyot tüm vücut taramasında şöyle yazıyor: tiroid glandı sağ loba uyan alanda minimal fonksiyone tiroid dokusuna ait aktivite tutulumu izlenmiştir. vücudun diğer kısımlarında I-131 dağılımı fizyolojik sınırlarda izlenmiştir. yazıyor

2-sintigrafide ise: boyunda tiroid lojunda radyoaktif madde tutulumu saptanmamıştır.boyun usg korelasyonunda; rezidü tiroid dokusu ve patalojik boyut ve karakterde lenf nodu saptanmamıştır. yorum demiş: total tiroidektomi ile uyumlu sintigrafik bulgular.Rezidü tiroid dokusu saptanmamıştır.

bu kadar canım.sen bu yazılanlardan birşey anladınmı?

ayrıca ankara tıp bana tek doz 100 mci atom verecekmiş.bendeki patalojide 2 cm tümör olduğu yazıyor.sendeki pataloji raporunda kaç cm tümör olduğu yazıyor. sen ne kadar miktarda atom aldın canım.

Ben 200 lük atom aldım dr um lenftede olduğu için yüksek dozda almamı uygun gördü. Bi kaç hastAne işin içine karışıncz böyle oluyor bende o yüzden tek doktorda karar kıldım keşke hacettepeyi bırakmasaydın cerrahpaşada bu konuda çok iyi hatta türkiyede ilk atom tedavisi bile cerrahpaşada uygulanmaya başlamış eğer imkanın varsa benim gittiğim nükleer tıp doktorunu önerirşm sana prof dr ilhami uslu ben n kadar paniksem o benden dahada panik olup işini araştırıp yapıyor ben çok hassas ve şüpheciyim sen kendini bana emanet ettin sen yaşAmana bak ben n gerekiyorsa yapıyorum dio obu bi gitmeni lsterdim işler böyle karışıkken bakalım o ne diycek? Sendede lenfte var diyordun ki biyopsidedr çıkmışsa 100 lük atom çerez gibi gelir bize iyice bi araştır cnm hayat bu başka birşey değil çektiğimiz sıkıntı yetmiyormuş gibi birde bunların olması insanı iyice yıpratıyor allah yardımcınız olsun

Ben 200 lük atom aldım dr um lenftede olduğu için yüksek dozda almamı uygun gördü. Bi kaç hastAne işin içine karışıncz böyle oluyor bende o yüzden tek doktorda karar kıldım keşke hacettepeyi bırakmasaydın cerrahpaşada bu konuda çok iyi hatta türkiyede ilk atom tedavisi bile cerrahpaşada uygulanmaya başlamış eğer imkanın varsa benim gittiğim nükleer tıp doktorunu önerirşm sana prof dr ilhami uslu ben n kadar paniksem o benden dahada panik olup işini araştırıp yapıyor ben çok hassas ve şüpheciyim sen kendini bana emanet ettin sen yaşAmana bak ben n gerekiyorsa yapıyorum dio obu bi gitmeni lsterdim işler böyle karışıkken bakalım o ne diycek? Sendede lenfte var diyordun ki biyopsidedr çıkmışsa 100 lük atom çerez gibi gelir bize iyice bi araştır cnm hayat bu başka birşey değil çektiğimiz sıkıntı yetmiyormuş gibi birde bunların olması insanı iyice yıpratıyor allah yardımcımız olsun

yok canım benim lenflerim temiz çıktı.pataoli raporunda öyle yazıyor.doktorlar sadece önlem olsun,ikinci bir ameliyat olmayayım diye lenf bezlerimi almışlar.pataloji temiz yani.sadece tiroid bezlerimde 2cm tümör çıktı.

hacettepenin bize yaptığını anlattım o yüzden bıraktım. tekrar pataloji yapmak istediler.biz ankarada oturmuyoruz.eşim sürekli gidip gelmek zorunda kaldı. nasıl devam edecektik. hastane bize patalojiniz temiz çıktı size atom tedavisi veremeyiz dedi.mecburen bıraktık.ayrıca hastanede bizimle sekreter bilgi veriyordu hep hiç doktor falan görmedik. 2-3 kere gittik hacettepeye biz sekreterin yanında oturuyorduk o bize bilgi veriyordu.

ankara tıp kötü bir hastanemi. nükleer tıp bölümü kötümü canım.

senden çıkan tümör kaç cm di canım.sana 200 mci doz verildi.benden çıkan 2cm o yüzdenmi 100 mci veriliyor acaba.o yüzden sordum.

Benimki epey bi ilerlemişti şuan hatırlamıyorum cm ini ama her iki tiroid lobunu tamamen sarmış, lenflere yayılmış aynı zamanda boyun bölgesinde belirli alanlarda kanser hücresi üretmeye başlamıştı! Buna rağmen samatya hastanesi beni 3 ay daha bekletip iyice hayatımı karartıcaktı! Ankaradaki hastaneleri bilmiyorum ankara gata ya geldim ben çok fazla ilgilendiler çok memnun kaldım. Poliklinikler çok karışık heleki istanbuldaki hastanelerde insnlar mart ayında ameliyat olmuş temmuz ayı gelmiş hala heyete girip kaç doz atom alacağına karar verilsin diye sıra bekliyor! Çok acı ama ülkemizde sağlık tamamen maddiyata bakıyor eğer 400 tl varsa cebinde muayebehaneye gidip gerektiği zamanda gerektiği şekilde hastanede hizmetini görüyorsun.

Alışabildin mi bu hastalığın adına ben hala kalabalığa giremiyorum insanların meraklı bakışları, ameliyat izini takipleri, acıyarak bakmaları, en kötüsüde hasta olmayı kabullendiğimi zannetmek beni çok yoruyor ameliyat olmadığım taraftaki lenf bezimdede şişme görüldü bu aralığa kadar bekliycem ilerlerse o bölgedeki lenf bezimde alınacak hiç kalkmak yok bu hastalıkta şüpheciliğim giderek artıyor bir yerim ağırdığında acaba ordada mı var diye düşünmekten yoruldum! Aç olursun çöpü karıştırır iki lokma ekmek bulur karnını doyurursun, kıyafetin olmaz komşunun eskilerini giyersin, okula gidenezsen simit satar bi ekmek parası kazanırsın amaaaa sağlık öyle birşeymiş ki elinden hiçbirşey gelmiyor insan öyle aciz, caresiz kalıyormuş rabbim yardımcımız olsun, öyle bir şifa versin ki hastalıktan eser bile kalmasın!

Zor... Hemde o kadar zor ki hele açık açık doktor son anda kurtarılmaya çalışılmış bir hastasınız dediyse hepten zor. Ama öyle çok şey öğrendim ki kendimi, değerimi daha iyi bilir oldum.

BEN VARSAM HERŞEY VAR deyip unutmak istiyorum tüm acıları. Rabbim beterinden korusun.

Canım benim ya,benda aynı hastalığı yaşıyorum ama yazdıklarını okuyunca çok duygulandım.dediğin gibi rabbim önce sağlık versin,sağlık olunca gerisi aynen dediğin gibi geliyor.şuan trilyonlarım olsa sağlığım yerinde olmazsa ne yapacağım. dediğin gibi bende 17 temmuzda meliyat oldum,22 ekimde atom tedavisini alacağım. hatta eşime demişler ki kasım ayıda dolu daha ileri tarihe gün vereceklermiş.eşim biraz ısrar edince 22 ekime gün vermişler. dediğin gibi parayı veren düdüğü çalıyor. bizde hacettepede belki para verseydik bizden tekrar pataloji isterlermiydi acaba diye düşünmüyorda değilim.ne yapalım kısmet. benim pataloji raporumda tümör ,0,2 cm tiroidlerden uzakta yazıyordu.yani henüz tiroid bezime bulaşmamıştı.belki benimkisi erken teşhis oldu herhalde.çünkü lenflerimde temiz çıktı. yani o kadar tesadüf öğrendimki.ben geçen sene dış gebelik geçirmiştim.kasım aralık ayı gibi beta hcg sıfırlanmıştı.doktor 6 ay korunma süresi vermişti. bende mayıs ayında kadın doğumcuya gittim bir hormonlarıma baktırayım dedim. baktıkki tsh 11,5 çıktı. endokrin uzmanına gittim hemen tahlil tsh bir hafta içinde 14,5 olmuş.doktor ultrason baktı şüphelendi,hemen biyopsi yaptı.herşey bir haftanın için olup bitti ameliyat kararı çıktı.ve beni ankaraya sevk etti.rabbim sanki beni erkenden uyardı.ben bunada şükür diyorum.beterin beteri var.hamdolsun halimize.

senin söylediğin gibi herkes acıyarak bakıyor,sanki ölecekmişim gibi.işte kansere bıçak deydiyse çok sürmez,çok yaşamaz diyorlar.bende daha tiroid kanserinden ölen yok diyorum. birde konuşamıyorum,ses teli felci çıktı.sol ses telimde hareket yok dedi doktor.herkes konuşuyor ben dinliyorum.cevap vermeye kalksam zaten konuşamıyorum,bu sefer nefesim yetmiyor,nefes nefese kalıyorum.

bana doktorum hiçbir iş yapmayacaksın dinleneceksin diyor.
sanada aynı şeyleri söyledimi.sen iş yapabiliyormusun. ben iş yapınca pert oluyorum.en basitinden yemek yapayım kendimi koltuğa zor atıyorum ve birdaha kalkamıyorum.hormonlardanmı acaba kanserdenmi anlamadım.

sen diyeti kaç gün yaptın,diyetten önce hangi ilacı kullanıyordun.bana hacettepe levetironu bıral tiromel e başla demişti. onu içerken ankara tıp tiromeli bırak levatirona başla 22 eylülde bırak 1 ay diyet dedi. 22 ekimdede atom tedavisi almak için gideceğim. bende senin gibi korkuyorum.inşallah rabbim kolaylık verir sıkıntı çekmeden en hayırlı şekilde geçer.

kendine dikkat et canım arkadaşım,rabbim yar ve yardımcın olsun,her daim sağlıklı,mutlu olmanı nasip etsin inşallah.

Bende tesadüfen hafif bi şişlik var sanki boynumun altında herhalde tiroidlerim çalışmıyor diye düşünüp gittim ama birşey yok nodül var dedilet beni 5 ay oyalayıp hayatımı kararttılar! Bunda birşey var ki deyip kendim araştırdum kendim buldum! Benim nodüllerşm direk tiroid bezinin içindeydi buna rağmende nırmın seviyem çok çok iyiydi şimdi ise pert biriş yapamıyorum biraz yorulayı başlıyor elim ayağım titremeye o titreme beni maffediyor! Nolcak böyle bilmiyorum kendime hayrım yok ki ece bi hayrım olsun çokta umrumda deil aslında bu hayatta en değerli olan benim yapabildiğin kadar deyip o kadarını yapıyorum sende yapma boşwer hiçbirşey canımızdan ileri değil!

Ben 15 gün diyet yapıcam ama çok zorluyor o diyet beni insa ne yiyeceğini şaşırıyor! Şuan levotiron kullanıyorum diyete başlamadan önce dr tarih veriyor o tarihta tiromele başlıyorum bir süre diyete başlayıncaysa hiç ilaç içmiyorum o dönem. Çok sıkıcııı bir süreç!

meraba troid kanseri olduğumu öğrendim ameliyat olucam bu konuda bana yardımcı olabilecek var mı çok korkuyorum

Öncelikle geçmiş olsun rabbim sanada hepimize şifa versin! Bende çok korkuyordum ameliyattan 3 tane sakinleştirici vurup öyle aldılar beni ameliyata! İnsan çok korkuyor haklısın ama ameliyat geçince tedavinin geri kalan süreci başlıyor inşallah hayırlısıyla ameliyatı atlattın mu gerisş gelicek çok zor biliyorum allaha tevekkül etmekten başka şansımız yok inşallah hayırlısıyla atlatırsın ameliyatı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…