merhaba , bu hastalığı yaşamış biri olarak bende bildiklerimi anlatabilirim .Geçen yıl haziran ayında rutin kontrollerim sırasında çektirdiğim boyun usg ile birlikte karşılaştığım hastalık .Boyun usg çektirdiğim özel hastaneden başka bir yerdeki tavsiye üzerine gittiğim cerrah biopsi istedi ve çıkan biopside yeterrsiz materyal yazmasına karşılık temiz bir sonuç ve levotiron ilaç tedavisi başlandı .burda bir dipnot düşmeliyim başınıza ne gelirse gelsin ameliyat kararını cerrahlara degil endokrin uzmanına bırakın . levotiron bir süre kullandım ve sonrasında endokrin uzmanı ile görüşmeye başladım .doktorum biopsinin yetersiz olduğunu bunun için yeniden biopsi yaptırmam gerektiğini söyledi . başka bir özel hastanede yaptığım biopsi sonucum ise Papiller CA Lenf metastazı .yani lenflere de sıçramış tiroid kanseri .duyduğumda yıkıldığım öğrendiğimde ise çok şükür diyebileceğim bir hastalık.neden çünkü çok şükür tedavisi var ,başarılı bir ameliyat ve sonrasında atom tedavisi ile eski hayatınıza dönebilirsiniz . Bu konuda tek geçtiğim doktorum Mete Düren ile ilk tanıştığımda zaten içimi rahatlatmıştı . Acıbadem maslak hastanesinde başarılı bir ameliyat geçirdim lenflerim ve tiroidim temizlendi , 3 gün hastanede bir ay de evde yattım , 6-8 hafta sonra ise nişantası amerikan da doktorum Sn Onur Demirkol ile birlikte atom tedavisi aldım 3 gün hastene 20 gün evde kimse ile görüşmedim ,işe gitmedim , 21 gün sonra çekilen radyasyon ile birlikte normal yaşantıma geri döndüm .tedavi sonrası cektirdiğim sintigrafi atomun ne kadar işe yaradığının kanıtıydı , daha sonrası kan testleri ile baktırdığım tg hormonlarım ..çok şükür ....böyle bir hastalık yenileyebilir mi , biraz bize bağlı sanırım strees sigara düzenli yaşam zannnediyorum etkilemez ama baktığınızda neden olduğu bilinen bir hastalıkta değil . Her kontrolde aynı stres , içinizde lenf metastazı yaşayan biri var mı ve tekrarlama olasılığı nedir bende çok merak ediyorum . Herkese acil şifalar dilerim .