bu yıl Mayıs ayında hastalığım için başvurduğum kulak burun boğazcı boynumda bir şişlik fark edip beni endokrine yönlendirdi
endokrinci muayene sonrası kan tahlili ve ultrason istedi sadece sol tarafta tek bir nodülüm vadı ama soliddi o yüzden ince iğne aspirasyon biyopsisi istedi bu arada ben ailemde tiroid hastası çok olduğu için düzenli olarak tiroid hormonlarıma baktırırım ve hep normaldi bu sefer de normal çıktı
biyopsiden sonra papiller türü tiroid kanseri olduğum ortaya çıktı ve acil ameliyat önerildi ben de haziran ayının başında ameliayt oldum
daha sonra tümörüm 12 mm olduğu için radyoaktif iyot tedavisi önerildi bir ay ilacımı bıraktıktan ve sıkı bir iyot diyetinden sonra tedavimi aldım malesef yapabileceği tek yan etkiyi yaptı madde tükürük bezlerimde tutundu ama bir hafta yüzüm şiş gezdikten sonra düzeldim
tedaviden sonraki sintigrafide de sonuçlarım temiz çıktı
şimdi ilaçlarıma başladım cerrahım kan tahlili istedi düzenli kan tahlili bu arada tümör belirteçlerine de bakılacak bir yıl sonra ultrason dedi
nükleer tıp ise 6 ay sonra ultrason bir yıl sonra tekrar sintigrafi dedi bu arada da ilaç ayarı için kantahlili
velhasılı kelam iki dal takip usulünde farklı düşünüyor tek ortak yanları ondokrinciye gerek olmaması :)
aranızda bu hastalığı geçiren varsa doktorlarınız nasıl bir takip öneriyor paylaşabilir misiniz benim kafam karıştı hangisinin dediğini yapayım bilmiyorum gerçi bu gidişle iki bölümün de dediğini yapıp kendime bir de iyi endokrinci bulacağım
cerraha bahsettim hiç gerek yok sintigrafiye benim takibim yeter dedi