Onkoloji - Kanser ve Türevleri Tiroid kanseri olan var mı? nasıl bir takip önerdiler paylaşalım

mutnojmet

Nirvana
Kayıtlı Üye
7 Temmuz 2008
1.830
78
688
Ankara
bu yıl Mayıs ayında hastalığım için başvurduğum kulak burun boğazcı boynumda bir şişlik fark edip beni endokrine yönlendirdi

endokrinci muayene sonrası kan tahlili ve ultrason istedi sadece sol tarafta tek bir nodülüm vadı ama soliddi o yüzden ince iğne aspirasyon biyopsisi istedi bu arada ben ailemde tiroid hastası çok olduğu için düzenli olarak tiroid hormonlarıma baktırırım ve hep normaldi bu sefer de normal çıktı

biyopsiden sonra papiller türü tiroid kanseri olduğum ortaya çıktı ve acil ameliyat önerildi ben de haziran ayının başında ameliayt oldum

daha sonra tümörüm 12 mm olduğu için radyoaktif iyot tedavisi önerildi bir ay ilacımı bıraktıktan ve sıkı bir iyot diyetinden sonra tedavimi aldım malesef yapabileceği tek yan etkiyi yaptı madde tükürük bezlerimde tutundu ama bir hafta yüzüm şiş gezdikten sonra düzeldim

tedaviden sonraki sintigrafide de sonuçlarım temiz çıktı

şimdi ilaçlarıma başladım cerrahım kan tahlili istedi düzenli kan tahlili bu arada tümör belirteçlerine de bakılacak bir yıl sonra ultrason dedi

nükleer tıp ise 6 ay sonra ultrason bir yıl sonra tekrar sintigrafi dedi bu arada da ilaç ayarı için kantahlili

velhasılı kelam iki dal takip usulünde farklı düşünüyor tek ortak yanları ondokrinciye gerek olmaması :)

aranızda bu hastalığı geçiren varsa doktorlarınız nasıl bir takip öneriyor paylaşabilir misiniz benim kafam karıştı hangisinin dediğini yapayım bilmiyorum gerçi bu gidişle iki bölümün de dediğini yapıp kendime bir de iyi endokrinci bulacağım

cerraha bahsettim hiç gerek yok sintigrafiye benim takibim yeter dedi

Geçmiş olsun.Konunuzu ilgili bölüme taşıdım.Bilginize a.s.

Geçmiş olsun, rabbim şifa versin inşallah.

Bugüne kadar tahlillerinizde bir anormalllik çıkmaması çok ilginç.bilmiyorumkismile

onkoloji değil de endokrin takibi gerektiği için oraya açmıştım teşekkür ederim kusura bakmayın :))

teşekkür ederim kuzum bazen yıllarca hiçbir belirti vermeyebiliyormuş hormonları nodüller de her zaman bozmazmış zaten o yüzden ben normal nodül diye çok ümitlenmiştim

malesef düzgün çalışan tiroid bezimi kaybettim ama napalım Allaha bin şükür olunabilecek en iyi kanser türü ama doktorlar bi kendi arasında anlaşsa benim de kafam rahat olacak

Öncelikle geçmiş olsun sizede. Aynı tedaviyi ve ameliyatı bende oldum..Ameliyatım 7 eylül de oldu. Benim sol tiroidimle birlikte 36 adet lenf nodum çıkarıldı. Çünkü hastalık tiroidden dışarıya lenf nodlarına da çıkmıştı.Şimdi Atom tedavisi üzerinden 1 ay geçti ve ben bu ayın sonunda beni bundan sonra takip edecek olan endokrin doktoruma kontrole gidicem kan testi için. Tedavim başarıyla sonuçlandı ve ben kendimi çok iyi hissediyorum.

Sevgili mutnojmet, öncelikle geçmiş olsun. Ben de bu rahatsızlığı 5 yıl önce yaşadım. Senin gibi önce ameliyat ardından atom tedavisi. Ameliyata hem cerrahımın hem de nükler tıp doktorumun takibiyle girdim. Ameliyattan sonra da önceleri 3 ay sonra 6 ay şimdi de durumum iyiye gitti için senede bir kendi nükleer tıp doktoruma gidiyorum. çünkü cerrahın ameliyattan sonra bu konuda yapabileceği bişiy yok çünkü alcımın dozunu ayarlayacak olan nükleer tıp uzmanı. bana cerrrahım rutin kontrollerine gel dedi ama onun alanı değil ki artık. cerrahlık bir durum da yok. doktorumun ismin vereyim istersen cerrah paşa tıp fakültesi Prof. Dr. Levent KABASAKAL. Yeri de Niaşantaşında merkezi bir yerde.. tekrar geçmiş olsun selamlar..

Merhaba, ben 2008 den beri nükleer tıp da tedavi görüyorum. Benimde papiller karsinom ve foliküler varyant çıktı. Radyasyonu bende aldım. Karantida da kaldım. yaklaşık 5 lt su iç dediler 10 lt içtim... ama artık bir yerden sonra herşeyi çıkarasım gelmişti. Neyse... sene 2011 her yıl bana radyoaktif iyot veriliyor ve tüm vücut taraması yapılıyor. boylece tutulum var mı diye bakılıyor. Her sene bu sene son deniyor ama hep bir daha bir daha deniyor. Alıştım artık. radyasonu alınca bu sefer hastanede kalman gerekmeyecek. 7 gün süre ile ev halkına temas etmeyeceksin. zaten prosedürü biliyorsundur burdan anlatmaya gerek yok. mayıs da büyük gün geliyor. eğer iyi hal gösterirsem 2 sene sonra bir tarama isteyecekler, aynı şekilde kalırsam önümüzdeki sene bir daha olacak. Genel cerahi beni endokrinle birlikte takip edeceğini söyledi ama bizim gibilerin olması gereken yer ne endokrin ne de cerrahi doğrudan nükleer tıp ilgileniyor. doz ayarlamasını kan tahlillerini, sintigrafileri ve tüm vucüt taramalarını onlar istiyorlar. Ben nükleerden memnunum. Kafan karışmasın her dalın uzmanı farklı yol izler. Onun için bende ilk seneler ne yapayım bilememiştim. Ayda 2 dr ye gidip sonrada mutsuz oluyordum... Nükleercilerin dediklerini yap. Çünkü anladığım kadarıyla senden yıl açısından daha tecrübeliyim (maalesef ). bütün herşeyi bırak :) Birşey söyleyeyim bununla yaşanıyor. Ufak arızalar çıkıyor tabi ama yaşanıyor.

Sevgiler,

bende geçtiğimiz nisan ayında ve ağustosta birer ameliyat oldum birincisinde tiroid bezim ikincisindede lenf nodları alındı atom aldım.martta tekrar düşük dozda raı verilecekmiş. çocuk sahibi olmak istiyorum acaba ne zaman olabilirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…