Hayatta tek arıza insanın sen olduğun mı sanıyosun malekBanane ya ben görmek istemiyorum kanımın bişeyin içine aktığını ameliyat yaklaştıkça değişik kafalar yaşıyorum zaten aştım kendimi :) Bi günüm ötekini tutmuyor.Sende ortadan kaybolunca merak ettim. Neden hap yutamıyorsun canım? Her ilaç ezilerek eritilerek içilmez ki bazı tabletleri özellikle uzun salım tablet şeklinde üretiyorlar sen yuttuktan sonra hemen erimiyor 24 saat yavaş yavaş etki ediyor. Doktor ne derse katlanmak zorundasın hepi topu bir kaç gün. Hapı dilinin arka kısmına yapıştırmadan koy kocaman bi yudum su al yut arksaşından bardaktaki tüm suyu fondiple heheh :) Bende çok zor yutuyordum ilaçları çözümüm bu oldu. Sıkma canını hiç birşeye çok iyi olacaksın. bu arada son 1 haftam kaldı benim.
canım sıvı olaarak aldım..yok canım istanbulda değilim...senn ne zaman iyot? nasıl oldun ağrıların azaldı de mi?
Hayatta tek arıza insanın sen olduğun mı sanıyosun malekBanane ya ben görmek istemiyorum kanımın bişeyin içine aktığını ameliyat yaklaştıkça değişik kafalar yaşıyorum zaten aştım kendimi :) Bi günüm ötekini tutmuyor.Sende ortadan kaybolunca merak ettim. Neden hap yutamıyorsun canım? Her ilaç ezilerek eritilerek içilmez ki bazı tabletleri özellikle uzun salım tablet şeklinde üretiyorlar sen yuttuktan sonra hemen erimiyor 24 saat yavaş yavaş etki ediyor. Doktor ne derse katlanmak zorundasın hepi topu bir kaç gün. Hapı dilinin arka kısmına yapıştırmadan koy kocaman bi yudum su al yut arksaşından bardaktaki tüm suyu fondiple heheh :) Bende çok zor yutuyordum ilaçları çözümüm bu oldu. Sıkma canını hiç birşeye çok iyi olacaksın. bu arada son 1 haftam kaldı benim.
Aaaa sıvı olarak mı aldın? Dozu ne kadardı?
Ya ben hap yutamıyorum, dolayısıyla bu kapsülüde yutamam fasulye kadarmış ama yutamam kaldı ki parçalanmaması lazım direkt yutulması lazım yani o riske giremem 20 yıldır aspirin bile yutmadım ofof
Bu sıvı konusunu ayrıntılı olarak konuşmalıyım seninle.
Sen niye sıvı aldın yani yan etkisi daha fazla diyorlar doktor şiddetle kapsül yutabilmem konusunda uyardı beni.
Birde tükürük bezleri dil yemek borusu mide ve dolayısıyla mide bulantısı felan daha fazla hasar oluşuyormuş ki benim midem çok sorunlu.
Yani şaşırdım kaldım 2 hafta kala çok stresliyim bu konuda ya.
Çok miden bulandımı nasıl içtin? Çubukla mı bardağı tutup mu? Gözlere felan birşey olmuyor dimi normal içiyorsun zaten?
Miden bulandı mı? Tükürük bezlerin ne oldu? Sakız limon denildiği gibi onları mı çok..?
Mide bulantısı iğnesi felan yaptılar mı? ha bide kabız oldun mu? o çok sıkınıtılı imiş...
offff midem çok sıkıntılı benim yemek borumun hepsi son evre erezyonlu midem ciddi reflü var2 aydır o kadar hap içtim ki daha dogrusu çiğnedim midem için...
Canım ben yaklaşık 20 yıldır ilaç yutamıyorum yani belki daha fazla, hatırlamıyorum bile.
Çok nadir ilaç yutarım yada iğne yaptırır idim bu zamana kadar..
Yani psikiyatrik olarak uğraşılması gerek idi geç kalmışım şimdide bu iş çıktı başıma
..........
Bi çilginlik mi yapsam acıbademimi bassam şu kızı bi kaldırsam ördeksiz yürütsem
ama yok olmaz eşi var dostu var
Keşke oda numarasını öğrenmenin bir yolu olsaydı
Offofff 20 yıldır aspirin bile yutamıyorum, odada beni yalnız bırakacaklar radyoaktif hapı dilimin arkasına koyup su ile içmeyi deneyeceğim?
Abooov şu an bile gerilmiş vaziyetteyim düşününce...
:26:Gerçekten çok stresteyim ya.
rahatla biraz tatlı kaçık :) bak ne buldum nette gezerken ;
Radyoaktif iyot sıvı veya kapsül formunda, ağız yoluyla hastaya verilir ve 1 saatlik süreyle yemek yenilmemesi istenir. Hastalar, uyulması gerekli kurallar çerçevesinde günlük faaliyetlerine devam edebilirler; belirli aralıklarla kontrole çağrılarak tetkikler istenir ve tedavinin etkisi takip edilir.
sıvı diyor okudun mu? Araştırıp buluruz sana sıvı olanını veren hastaneleri. Gerilme bakiim hıııııhem ne demek oda da yalnızsın yokmu cep telefonun neyin girersin nete yazışırız sabahlara kadar deli gibi seni yalnız bırakıcak değiliz dimi ama :) Ne zaman başlıyo radyoaktif iyot tedavin tarihi belli mi? Bilgilendir de nette hazır ve nazır durumda olalım canın sıkılmasın baabında Hadi sıkma canını sen okyanusu geçmişsin çırpınıp durma derede. Asıl ben titriyorum düşündükçe abooooooooooo çok az kaldı çok :)
Kızzzz dövcem ikinizini de haaa :)) sen de titreme korkma kuzum...sana hemsire 10 a kadar saycam uyuyacsksın diyecek en son 3 ü duyacaksın bi uyanacaksın başına bela olan psikopat tiroid bezlerinden kurtulmuş olacaksın inşallah :) ben salak gibi uyanınca doktora tiroid bezlerim nerede demiştim o da çöpe attık kediler bayram etti demişti:)))
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
ilacın dozu az da değişse bence çocuk için bir problem olmaz,
ya valla benim tiroit değerlerim hep normal çıkıyor, ben çok uzun zamandır dr a gitmedim valla, acaba gitsem mi?
ben de prof a gidiyordum, bana her seferinde hamile kalır kalmaz hemen gel diyordu, minik değişiklikler bebeği etkilemez.
gerekirse sen sık sık test yaparsın, ya dediğim gibi bir çok kişi var tanıdığım bu hastalık ile hamile kalıp doğuran.
Canım bu mesajı çok geç gördüm ama bu konuda bildiklerimi, öğrendiklerimi paylaşmak istedim seninle. Benim de henüz bebeğim yok bu yüzden bende çok korktum böyle bir şeyle karşı karşıya gelmekten. Bu yüzden doktorlarıma defalarca endişelerimi dile getirdim. Doktor Erol Düren bey o tatlı tebessümüyle gülümseyerek hemen masasının yanında bulunan kitaplıktaki onlarca klasörü gösteri ve ekledi; Bu klasörde dosyası bulunan herkes ameliyat oldu çoğunun tiroid bezlerinin tamamı alındı. Çocuk sahibi olmak isteyenler gayet sağlıklı evlatlar getirdiler dünyaya hatta 2. ci çocuklarını bile sağlıklı bi şekilde getirdiler dünyaya... Anlayacağın ben henüz senin safhana gelemedim ama bence allahın izniyle zamanı gelince dünyalar tatlısı sağlıklı sıhhatli bebeklerimizin olmamasına bir mani yok. Selam ve sevgiler.
Ki doktorum da endokrinoloji profesörü canım...adam aspirin verio gibi rahattı belki o yüzden Ben de rahattım :) sen de rahat ol canım...sana acil tavsiyem ilaç içmeye alışmalısın sadece o da levotiron alacağın için tatlım
Alıntıyı yanlış yerden yaptık galiba düzeltmenin bir yolu var mı? Yoksa da forumu okuyan cevabı görür zaten. Yine de rahatsızlık verdiysem kusura bakmayın.
Peki canım senin dozun kaçtı yani benim 100ml olması gerekiyor.
Alıntıyı yanlış yerden yaptık galiba düzeltmenin bir yolu var mı? Yoksa da forumu okuyan cevabı görür zaten. Yine de rahatsızlık verdiysem kusura bakmayın.
Bir.gün 150 bir gün 125 canım
yok hayır canım yani Radyoİyotu sıvı aldım diyorsunya benim 100 ml belirledi doktor.?
Haaaa onu 75 aldım canım ben
Herkese merhaba,
Dün sabah saat 10:30 da maslak acıbadem hastanesinde ameliyat oldum. Bu sabah taburcu oldum eve geldim. Hiç bir ağrım sızım halsizliğim yok her şey yolunda boş yere korkup durmuşum. Henüz patoloji raporu belli değil bir hafta içinde tedavinin seyri belli olacak. Şuan tek sıkıntım boğazımda soğuk algınlığındaki gibi batma var yutkunurken acıyor ama kesinlikle dayanılmayacak bir durumu yok. Dün ameliyat sonrası yatmadım bile ayakta dolaştım durdum. Diren de koymadılar boğazıma sadece bir bant yapıştırmışlar dikişler acımıyor bile. Tuvalete gittim yürüyerek ördek sürgü yada sonda falanda takmadılar. Şuan çok az ellerimde uyuşma var onunda geçici olduğunu söylediler. Kısacası Mete Bey ve ekibinin ellerine sağlık boş yere streslenmişim. Hastanenin personelinden de çok memnun kaldım. Şimdilik benden bu kadar tüm detayları iyice kendime gelince yazarım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?