Tiroid kanser..

Ben geldimmmmm
Ameliyat oldum.Tiroid bezlerimle beraber tek taraflı boyun diseksiyonu yapmış doktor.
31 adet sağ boyun lenf düğümlerimi almış.Patolojide lenflerin hepsi temiz çıkmış.
Risk ve yaşının gençliğinden ötürü bu şekilde yaptım dedi.
Hastanede çok sıkıntılı bir 2 gün geçirdim. Ameliyattan öncede var olan midesel şikayetlerimden ötürü. Süründüm resmen
Boynumun ön tarafında kolye bölümünde bi 4 cm kadar kesik var. Benim bildiğim Lenf bezlerinin çıkartılması için Kulak hizasından kesik vsvs olmasıydı.
Ameliyattan bu yana boynumun sağ tarafı sanki kamçı yemiş gibi sızlıyor. Birkaç krem ağrı kesici vsvs kullandım hala kullanıyorum.
Zamanla geçecek dedi doktor dünki kontrolde ve beni Nükleer Tıp yönlendirdi.
Tiroid Papiiler CA 1.9 cm sınırlı çıkmış patolojide. Doktor Yurtdışında 2 cm altına RadyoIyod vermediklerini söyledi.
Nükleer Tıp tettikleri sonucunda muhtemelen alacağımı ve kendisininde almam gerektiğini düşündüğünü söyledi ve 3 ay sonra görüşmek üzere ayrıldık.
Sesim biraz çatallı çıkıyor çok fazla konuşunca kısılıyor ve yüksek sesle konuşamıyorum şu an. Doktor biraz bekle dikişlerin atsın Ok bir sorun yok dedi.
Ameliyatın ilk günü iğne yemiş itler gibi tirtir titriyordum.Kalsiyum seviyem ölçüldü ve normal. Şu an titremelerim durdu Sadece birkaç kere otururken ayak bileklerimden yukarıya doğru şiddetli karıncalanma yaşadım.
Yalnız boynumun sağ tarafı bildiğin felç ve sağ tükürük bezimden kulağıma kadar çok yoğun bir sancı çektim bugün.
Bunların dışında Tiroidlerim olmadan 1 haftayı devirdim. Şu an iyi gibiyim halsizlik vsvs.Herhangi bir ilaç kullanmıyorum.

1- Boynumun sancıları için özellikle kullanmam gereken krem merhem ağrı kesici vsvs Tavsiyeleriniz var mı?

2-Aynı şekilde ameliyat yarama (ki şu an küçük bir bandajla kapalı yine) daha sonra sürmem gereken bir krem var mı?

3-Ne zaman başımdan aşağı banyo yapmalıyım?

4-Bu hafta Sınavlarım var 20 gün rapor verdi yalnız eğer iyot alırsam bu sınavların mazeret sınavları tamda Iyot tedavisi göreceğim günlere denk geliyor. O yüzden sınavlara gitmeyi planlıyorum ama sıfırım haftasonu çalışmaya çalışacağım yalnız çok aşağı eğilince boynum sızlamaya başlıyor.Bunu niye yazdım? Soru değil farkındayım? Bu arada hapşırdım ve feci şekilde acı hissettim şu an.

5-Sağ boyun lenflerimin alınması yaşam kalitem için ciddi bir sorun teşkil edecek mi benim için? Birde bu sancı sızı ne zamana geçer?Boynumu hareket ettiremiyorum?

Ameliyattan önce o kadar kaygılı korkak umutsuz mutsuz karamsar. . . . . . . .idim ki hepinize bana yazan herkese çok teşekkür ederim, beni rahatlattınız gerçekten..
Aynı şekilde dualarınız için Allah razı olsun hepinizden

Şimdide Iyot tedavisini ve bu 1 aylık süreçte hastanede ne gibi tetkiklerin yapılacağı korkusu sardı beni

selam,
cevap vermeye çalışayım
ameliyattan sonra krem vs kullanmadım hiç, ağrım vardı evet ama ağrı kesici fln alıyordum sonra zaten geçti, izi bile kalmadı hiç
bana banyo hemen yapabilirsin demişti ama ben de lenfler alınmamıştı tabi, su geçirmez bi bant vardı, onla takılmıştım bi hafta fln
o çıkınca rahatlamıştım hatırlıyorum.
boynumu ben de hareket ettirememiştim pek ama sonra hiçbişi kalmıyor.
hatta bak ameliyat olduğumda bebeğim 5 aylıktı, eve gelip bir de onla ilgilenmiştim ful, emziriyordum sürekli.
aslında zor değildi demek ki, 2 yıl oldu olalı benim, hiçbirşey hatırlamıyorum.

ilacın dozu az da değişse bence çocuk için bir problem olmaz,
ya valla benim tiroit değerlerim hep normal çıkıyor, ben çok uzun zamandır dr a gitmedim valla, acaba gitsem mi?
ben de prof a gidiyordum, bana her seferinde hamile kalır kalmaz hemen gel diyordu, minik değişiklikler bebeği etkilemez.
gerekirse sen sık sık test yaparsın, ya dediğim gibi bir çok kişi var tanıdığım bu hastalık ile hamile kalıp doğuran.

Öncelikle bu rahatsızlıkları yaşayan ve ameliyat olan herkese acil şifalar diliyor, geçmiş olsun diyorum.

Aynı sorunu bende yaşıyorum. Ailemde bütün kadınlar tiroid hastasi Hatta teyzem tiroid kanseri olduğu için ameliyatla tiroid bezinin tamamı alınıp radyoaktif iyot tedavisi görmüştü. 2010 yılında şüphe üzerine gidip usg çektirdim yapılan tetkikte tiorid bezimin sol tarafında mm lik nodüller olduğu tespit edildi ama küçük oldukları için ileri tetkik gerekmediğini söylemişlerdi. Bende bana verilen bilginin rahatlığıyla 4 yıl boyunca hiç doktora gidip baktırmadım. Sonuç olarak 3 hafta önce ne olur ne olmaz diye gidip ultrason çektirdim sonuç olarak sol tarafımda 3 cmlik solid nodül tespit edildi ve ultrasonu çeken radyolog üstüne basa basa hiç hoşlanmadım, hiç beğenmedim muhakkak bir endokrin cerrahıyla görüşmelisin dedi. Netice olarak gittiğim endokrin cerrahı ameliyatın kaçınılmaz olduğunu söyledi. Nisan ayının 22 sine ameliyata karar verdik. Doktorum parametreleri değerlendirdiğinde tiroid bezimin nodüllü kısmının alınması durumunda patolojiden kanser raporu gelirse 2. ci ameliyata girmem gerekebileceğini söyledi. Ama tamamını alırlarsa ve temiz çıkarsa da boş yere ömür boyu ilaç kullanmam gerekeceğini söyledi. Ameliyat sırasında alınan frozen section patoloji kesin sonuç vermiyormuş benimki gibi nodüllerde. Anlayacağınız ameliyata 2 hafta kalmasına karşın ben hala net bir karara varamadım. Fikirlerinize çok ihtiyacım var İnanılmaz stersliyim bu arada 33 yaşındayım evliyim ve henüz çocuğum yok. Şimdiden teşekkürler. Sevgiler.

ben 2010 da geçirdim tiroid kanseri
papillerdi benim türüm
sınava girersin bence çünkü ben ameliyattan sonra çok iyidim hatta ameliyatın 3. günü hastaneye bebek görmeye bile gittim
bir hafta sonra da duruşmaya gitmeye başladım
sadece çok uzun konuşursam sesim çatallanıyordu o kadar
o da zaten ameliyattan sonra verdikleri tiroid ilacı dozu az geldiğindenmiş

o yüzden merak etme ameliyat bir komplikasyon olmazsa çok zor değil
ilaçsız geçen bir ay biraz zor geçti açıkçası
ama ben kilo almadım hatta ev taşıdığım için kilo verdim
evet metabolizman yavaşlayacak
ayrıca yorgunluk halsizlik mutsuzluk olabilir
biraz dikkat edersin yediklerine hiçbir şey olmaz
bu arada zaten iyot diyetine girmen lazım radyoaktif iyot almadan önce
yumurta süt ürünleri bazı yeşil sebzeleri yiyemezsin iyotsuz tuz kullanman gerek
ben bu iyotsuz diyetle de kilo verdim sanırım

alacağın radyoaktif iyot tedavisinden de korkma
bir kereye mahsur olacak çünkü
alacağın şey kemoterapi falan değil o yüzden merak etme fazla bir yan etkisi olmaz
ama ilacı aldığın andan itibaren çok iyi su içmen tükürük salgılamak için bol ekişili şeyler yemen iyi olur
bir gece hastanede tutacaklar radyoaktif madde alacağın içn
ondan sonra da bazı kısıtlamalarla eve bırakacaklar
ben o süreçte günde iki kere duş aldım iki güne bir yatak takımı ve havlu değiştirdim yıkadım
bir de yıkamakla uğraşmamak için plastik tabak bardak çatal kullandım
çünkü çok iyi yıkanması gerek
evde insanlar varsa başka tuvaletini de ayırabilirsin bu madde idrarla atılıyor çünkü
insanlara da çok yaklaşma mümkünse bir süre ayrı odada kal

ben radyoaktif iyot aldıktan sonra ilaç dozumu ayarlayamadıkları için 6 ay hipotiroid kaldım
o dönemde sadece 6 kilo fazlalığım oldu
onu da diyetisyenle ve tsh ım oturduğunda verdim

hiç canını sıkma millet bıt bıt cahil vcahil konuşabilir
bu hastalık bizim yaşlarımızda (ben 32 idim sen çok daha gençsin sanırım sınav dediğine göre) öldürücü falan değil
nüksetme riski yok denecek kadar az
sadece tsh ını düşük tutacaklar bundan sonra
o alışana kadar zorlar onun dışında sorun yok

bu arada ben 35 yaşımda ilk denememde hamile kaldım ,öyle çocuğun olmaz adetin düzensiz olur ah ah vah vah lara itibar etme

sormak istediğin aklına takılan bir şey olursa buradan veya özelden sorabilirsin

geçmiş olsun öncelikle

canım neden biyopsi yaptırmıyorsun
ya da foliküler mi seninkinin türü bildiğim foliküler de var bu anlaşılmama sorunu
hangi tür olduğunu biyopsisiz anlamaları da zor değil mi
benimki papilelrdi
benim teşhisim ince iğne aspirasyon biyopsisi ile konuldu ankara başkent hastanesinde
bence başka bir doktorla görüş veya bu doktorunu biyopsi için ikna et
neredesin bilmiyorum ama ben ankara da savaş koçak a ameliyat oldum
muayene ettiğinde raporu görmesem bile anlardım ben bunun kötü huylu olduğunu dedi

ben de 32 yaşındaydım teşhis konulduğunda bebeğim de yoktu şu an hamileyim ama
yukarıda da yazdım ayrıntılı
şu an radyoaktif iyot alırsan daha iyi zaten bebeğinin olmaması yaklaşman yasak olur çünkü bir hafta

Son düzenleme:
öncelikle çok geçmiş olsun...
size tavsiyem şükredin bakın tedavisi varmış...tedavisi olmayan nice hastalar kanserler var...allah muhfaza....
bunlara kafanızı takıp moralden düşmeyin....allahın izni ile yoluna girer gider...düşündükçe boğulursunuz...
allah yardımcınız olsun....

Esim atlatti bu hastaligi cok sukur. Kucuklugunden beri ugrasiyormus nodulleriyle en sonunda kotuye cevirdi. Oncelikle herkesin basina gelebilecek apandist gibi bir rahatsizlik gibi gor bunu. Cunku bu hastaliktan olen yok. Cogu insan omru boyunca kanser oldugunu bilmeden yasiyor lenflere sicrarsa farkediliyor.

Sinavlarini dusunme simdilik strese girme bence sinava girebilirsin ama iyot tedavisi sirasinda kimseyle gorusmemen gerekiyor. Tedaviye baslamadan sinava gidebilirsin yani.olmazsa da saglik olsun bosver. Internette cok fazla bilgi bulabilirsin bununla ilgili zaten
Sac dokulmesi yasamadik ama esim hafif kilo aldi tamamen ameliyattan bagmsz olarak is ve duzen degisikligi yasadik. Korkulacak panik olacak hicbir sey yok. Daha spesifik ayrintilari doktoruna sormalisin.. senin tedavin ne kadar surecek ne zaman baslayacak onemli bunlar. Ameliyattan sonra yemek problmi disinda bir sey yasamadik biz..

İyi dileklerin için çok teşekkür ederim canım. Ben istanbuldayım görüştüğüm cerrah abartmıyorum türkiyenin en iyi cerrahlarının başını çeken bir hekim. Sebebini tam anlayamadım ama üstüne basa basa bu tip nodüllerin ince iğne aspirasyon biyopsisi ile tam net sonuç vermediğini hatta ameliyat esnasında alınacak frozen section patolojinin bile yanıltıcı olabileceğini söyledi yani en sağlamı ameliyattan sonra çıkacak olan patoloji. Bende ikinci ameliyat riski almamaya karar verdim. Ailemdeki tüm kadınlar tiroid hastası en kötüsü de tiorid kanserinden ameliyat olanda var.Hatta teyzem 2. ci kez ameliyat olmak zorunda kaldı. Teyzeme iki kez yapıldı iğne biyopsisi yinede anlaşılamadı. Altı üstü bir ilaç alıcam her sabah. Mesajıma cevap verdiğin için çok teşekkür ederim. Çok şükür tedavisi olan birşey ama ben çok dayanıksız bi insanım evdekilere belli etmemeye çalışsam da piskolojim altüst durumda. Mesajıma cevap verdiğin için çok teşekkür ederim. Sevgiler...

Esim o iz icin contratubex kullandi. Cok hafif bir sey var dikkatli bakinca gozukur. Boynun zamanla gecicek yorma kendini sen.. banyo yapabilirsin esim 2 gun sonra yapti. Hafifce orayi korumaya calistik sudan ben yardimci oldum..

Öncelikle geçmiş olsun. Ben de sizinle aynı kaderi paylaşıyorum. Ailemde tiroid kanseri olan kişiler vardı ve bazılarında da kanser olmayıp nodül var. Bende de nodül çıkmıştı ve dr takipe alalım büyüyüp büyümediğini kontrol edelim dedi. Tek taraftaydı benimki. Sonra eninde sonunda alınacak diye ameliyat olmaya karar verdim ve sizin gibi ömür boyu ilaç kullanmamak için tek tarafını aldırdım. Çıkan patoloji raporunda kanserli hücreye rastlandı ve ikinci ameliyatımı olmak zorunda kaldım. Sonra dan çok pişman oldum keşke hepsini tek seferde aldırsaydım diye.. İkinci ameliyatın tek avantajı şu oluyor doktor patoloji raporunda kanserli hücreye rastlandığını görünce ikinci ameliyatı daha özenli yapıyor tamamen temizlemek için.. Onun dışında çekilen ameliyat sıkıntısı acısı yanına kar kalıyor o yüzden kesinlikle hepsini aldırın derim. İlaç kullanmayı boşuna kafanıza takmayın benim yaptığım hataya düşmeyin..

Çok çok büyük geçmişler olsun denizce84 umarım hayatımızın geri kalan kısmında sağlıklı, huzurlu ve mutlu günlerimiz olur. Gerçekten yüreğime su serptin. İkinci ameliyatı göze alamıyorum. Kısmetse Nisanın 22 sinde tamamını temizleticem. Doktrordan bir kaç gün süre istedim düşünmek için kararımı yarın bildiricem. Sende radyoaktif iyot tedavisi uygulandı mı? Uygulanınca ameliyattan kaç ay sonra uygulanıyor bir sorum daha var ilaç kullanmaya ameliyattan ne kadar zaman sonra başlanıyor? Vakit ayırıp cevap verdiğiniz için ayrıca çok teşekkür ederim. Sevgiler

Çok teşekkür ederim bu ayrınıtlı cevabınız için..
Ben ameliyatımı oldum 15 gün olacak nerdeyse..
Sınavlara gidemedim çünki boyun lenflerim alındığı için boynum çok sancılıydı hala sıkıntılı biraz.
Nükleer Tıpa gittim 20 günün sonunda tahlilerim başlayacak ve tedavim planlanacak imiş.
Bekliyorum.
Duruşmaya gittim demişsiniz, avukat mısınız yoksa? Hukuk öğrencisiyim bende..

Özel mesaj göndermek istedim, soracağım çok soru var, özelllikle Iyot sırasında ama özel mesaj gönderemiyorum.
Mailinizi bana ulaştırabilirseniz sizinle ayrıntlı olarak konuşabilirsem çok sevinirim.

Tekrar teşekkürler.

Selamlar,
15 gün önce tiroidlerim ve tek taraflı kısmi boyun lenflerim alındı.
Benimkisi Papiller Tİroid Ca ki ameliyattan önce biyopsi ile belliydi zaten, doktor yaşımdan ötürü 31 adet boyun lenfimi almış , patolojide hepsi temiz çıktı, şükür.
Ameliyat mevzusu hakkaten kolay imiş ama boyun sancısı fena
Birde bekleme mevzusu kötü yani bu bekleme evresi tedavi vsvs..

Birşey soracağım. 2 kez biyopsi ile anlaşılamayan teyzenizin kanserinin türü ne çıktı ameliyatta?
Birde sizin cerrahınız? ismini rica edebilir miyim?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…