• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Tiroid hastası olduğumu öğrendim hamilelik zor mu bu hastalıkla

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Merhaba hanımlar, 14 aylık evliyim ve ilk 6 ay korunduk eşimle ve bebek düşündüğümüz için 8 aydır çalışmalar devam ediyor. Geçen ay doktora gittim ve prolaktin yüksekliği sebebiyle ilaca başladım bu ayda dahiliye doktorum tiroid yavaşlığı sebebiyle ilaca başladı her ay burda alıyorum soluğu ama artık hiç umudum kalmadı sanki hiç olmıcak gibi 😔 lütfen ben gibi varsa yardımcı olabilir mi?
Benimde prolaktinim yüksekti ve triodim yüksek çıkmıştı ilaçları doğru şekilde kullanırsan neden olmasın canım 🙏

10 senedir hipotroidi hastasıyım. İki oğlum oldu. Hamilelikte her ay kadın doğuma giderken endokrin bölümüne de gitmiştim. Her ay ölçüm yaptırdım. Ona göre ilacım arttı. Eğer karnında ki bebeğe ilaç yetmezse zeka geriliği olabilir. Muhakkak ilacını iç ve troide yaramayan şeyleri yeme. Netten bak bulursun. Bana doktorum demişti.

Merhaba, 5 yıldır hashimato hastasıyım. Tiroid yavaşlığı. Bu hastalığa sahip olanlar kolay hamile kalır fakat doğru dozda ilaç kullanıyorsa, Tsh 2 nin altındaysa. Düzenli takip şart. Hamilelik istediğin için her ay serbest T4 ve TSH değerlerine baktır. TSH 2 nin altına düşerse başka bir sağlık problemin yoksa hiç korkma Allah’ın izniyle hemen hamile kalırsın. Çok takip edemiyorum forumu bu yüzden şimdiden yazayım.
Hamile kalırsan;
Öğrendikten 2-3 hafta sonra hemen endokrin doktoruna git. İlacının dozu mutlaka artırılacak. Tsh yükselicek. Bu beklenen normal bir durum.
Her ay ölçümlerin yapılacak, ilaç düzenlenecek.
Tiroid hastalarında ilk 4 ay çok önemli. Düşük riskinden korunmak için iyotsuz tuz kullanmalısın, deniz kenarında 2 saatten fazla oturmamalısın.

Hamile kaldığım ay testere dişli Aslan pençesi içmiştim bu arada sabah akşam. Çok faydasını gördüm.
Eğer Hipotroidi varsa yani troid yavaş çalışıyorsa aksine iyotlu tuz kullanılması gerekmez mi ? Hipertroidi hastaları iyotsuz kullanmalı diye biliyorum .

Canim yaa üzülme nasip olunca olur zsten. Sen sağlığını düşün. Sağlıklı bir bedenin olsun o bedende bir bebiş 9 ay yaşayacak insallah.

Bak ben de ilkokul 7 den beri var tiroit problemi. Hatta bir ara dışarı dogru şişmişti. Hipertiroidi vardi yani. Tsh değerim cok yuksek çıkıyordu. Gecen yaz bartina gittiğimizde hamilelik şüphesiyle, tsh degerimden dolayı hamile kalamayacağımı söyledi. Ama biliyor musun o sıra 12 haftalik hamileymişim. Ankaraya dönünce dahiliye doktoruma gittim ve tsh yüksekliğinde öyle bir problem olmuyormuş. Tsh düşüklüğünde olabiliyormus. Ilacini sabirla kullan, güzel besken ve lütfen moralini yüksek tut. Moralin bike etkiliyor tsh değerini. Bir de iyotlu tuz kullandemistir herhalde doktorun

Eğer Hipotroidi varsa yani troid yavaş çalışıyorsa aksine iyotlu tuz kullanılması gerekmez mi ? Hipertroidi hastaları iyotsuz kullanmalı diye biliyorum .

Tiroid ilaçlarından yeterli iyot alımı oluyor eğer sıkı tsh ve t4 takibi yapılıp doğru doz ilaç kullanımı olursa. (4 haftada bir tahlil şart) İyot fazlalığı düşük sebebi. Doktorum, Hamilelikte ilk 4 ay mühim Ve en büyük problem iyot fazlalığı oluyor sizlerde demişti bana. Bu yüzden iyotsuz kullan demişti.
Hipertroidi hakkında bilgim yok.

Merhaba, 5 yıldır hashimato hastasıyım. Tiroid yavaşlığı. Bu hastalığa sahip olanlar kolay hamile kalır fakat doğru dozda ilaç kullanıyorsa, Tsh 2 nin altındaysa. Düzenli takip şart. Hamilelik istediğin için her ay serbest T4 ve TSH değerlerine baktır. TSH 2 nin altına düşerse başka bir sağlık problemin yoksa hiç korkma Allah’ın izniyle hemen hamile kalırsın. Çok takip edemiyorum forumu bu yüzden şimdiden yazayım.
Hamile kalırsan;
Öğrendikten 2-3 hafta sonra hemen endokrin doktoruna git. İlacının dozu mutlaka artırılacak. Tsh yükselicek. Bu beklenen normal bir durum.
Her ay ölçümlerin yapılacak, ilaç düzenlenecek.
Tiroid hastalarında ilk 4 ay çok önemli. Düşük riskinden korunmak için iyotsuz tuz kullanmalısın, deniz kenarında 2 saatten fazla oturmamalısın.

Hamile kaldığım ay testere dişli Aslan pençesi içmiştim bu arada sabah akşam. Çok faydasını gördüm.
Merhaba bende de haşimato var. Plansız gebelik oldu. Dediğiniz gibi tsh yükseldi gebelikte . Tabi ilacın dozu da. Her ay düzenli tahlil yaptık herşey güzel gitti. Ta 5. Ayıma kadar. Bebeğimin kalbi durdu. İğne kullanıyordum pıhtılaşma için.
Deniz kenarı mesajınız dikkatimi çekti. Yaz ayı olduğu için yazlığa gittim doktorumdan iZin aldım. Deniz kenarında uzandın dinlendim bana gidemezsin demedi. Ne gibi sakıncası varmış deniz kenarında otrmanın?

Merhaba bende de haşimato var. Plansız gebelik oldu. Dediğiniz gibi tsh yükseldi gebelikte . Tabi ilacın dozu da. Her ay düzenli tahlil yaptık herşey güzel gitti. Ta 5. Ayıma kadar. Bebeğimin kalbi durdu. İğne kullanıyordum pıhtılaşma için.
Deniz kenarı mesajınız dikkatimi çekti. Yaz ayı olduğu için yazlığa gittim doktorumdan iZin aldım. Deniz kenarında uzandın dinlendim bana gidemezsin demedi. Ne gibi sakıncası varmış deniz kenarında otrmanın?

Umarım tekrar hamile kalırsınız ve sağlıklı bir gebelik geçirip, bebeğinizi kucağınıza alırsınız.
Benim doktorum çok detaylı uyardığı için deniz kenarında 15 dk dan fazla durma, iyot alımı Deniz kenarında da oluyor. (Solunum yolu)4 ay dikkat et demişti. Yani çok detay bi durum o deniz kenarı. Tek başına Düşüğe yahut Bebek ölümüne sebep olmaz.

Kizlar merhaba bende gecen hafta hasimato tiroit olduğumu söyledi doktorum dahiliyeye gittim tsh cok yüksek bu değerle gebe kalmak zor demişti ilaç verdi 100 lük kullanıyorum InsaAllah düşer bian önce bende melegime kavuşurum:(

Kizlar merhaba bende gecen hafta hasimato tiroit olduğumu söyledi doktorum dahiliyeye gittim tsh cok yüksek bu değerle gebe kalmak zor demişti ilaç verdi 100 lük kullanıyorum InsaAllah düşer bian önce bende melegime kavuşurum:KK43:

İlaç kullanmaya başladığın için kısa sürede tsh düşer. Birkaç ay doz düzenlemesi olur, hiç korkma. Başka bi problem yoksa hemen hamile kalırsın.

Back
X