Tiroid... Bilgileri....Paylaşım alanı

Canım haşimato denildi ilaçları ömür boyu kullanman gerekiyor demişti doktorum:KK14: Şimdi sadece arada yükseliyor mu diye kontol ettiriyorum:KK31:

Çok geçmiş olsun benimkide hipotiroit.Arkadaşım haşimato ama ona ilaç vermemiş doktorlar.Şimdi özel endokronoloji doktoruna gidecek.Sende ne gibi olumsuzluklar yaptı haşimato.
 
Çok geçmiş olsun benimkide hipotiroit.Arkadaşım haşimato ama ona ilaç vermemiş doktorlar.Şimdi özel endokronoloji doktoruna gidecek.Sende ne gibi olumsuzluklar yaptı haşimato.

Canım saçlarda dökülme,gerginlik,tüylenme,kabızlık sıkıntısı var:KK14:Canım ben dediğim gibi 10 yıldır kullanıyorum ilaç ilk başladığım yıllarca araştırma hastanesinde kontrollerimi sık sık yaptırıyordum o yıldan beri mutlaka ilaç kullanmamı söylüyordu doktorlar:44:12 ye kadar çıkıyordu tsh:KK31:Şimdi sadece kan tahlili yaptırıyorum:KK31:İçmezsem geri yükseliyor:KK31:
 
Son düzenleme:
Bu olumsuzluklar ilaç kullanınca normale döndümü.Saç dökülmesi falan.Ben yeniyim daha 6-7 ay oldu alışmaya çalışıyorum.Benimde tsh 95.Şimdi normal gözüküyor.
 
Bu olumsuzluklar ilaç kullanınca normale döndümü.Saç dökülmesi falan.Ben yeniyim daha 6-7 ay oldu alışmaya çalışıyorum.Benimde tsh 95.Şimdi normal gözüküyor.

Canım şimdi pek sıkıntı yaşamıyorum :KK34:Ama illaki oluoydur ilaçta tamamen çözüm değil:KK31:
 
Canım şimdi pek sıkıntı yaşamıyorum :KK34:Ama illaki oluoydur ilaçta tamamen çözüm değil:KK31:


Kabızlık, saç dökülmesi,unutkanlık,dikkat dağınıklığı bunlar önemli yaşam içinde.Tırnak kırılmaları vs onlara takılmıyorum.Önceki yazdıklarım hala devam ediyor buda yaşam kalitemi düşürüyor.İlaç normale döndürür diye düşünüyordum.Sizinde 10 yıldır uğraştığınızı okuyunca sormak istedim.Teşekkürler cevaplarınız için.
 
Kabızlık, saç dökülmesi,unutkanlık,dikkat dağınıklığı bunlar önemli yaşam içinde.Tırnak kırılmaları vs onlara takılmıyorum.Önceki yazdıklarım hala devam ediyor buda yaşam kalitemi düşürüyor.İlaç normale döndürür diye düşünüyordum.Sizinde 10 yıldır uğraştığınızı okuyunca sormak istedim.Teşekkürler cevaplarınız için.

Ben teşekkür ederim:KK16:
 
mrb kızlar bi şey sormak istiyorum. Hipertioide bağlı gravesliyim. fazla kilom var diyet yapmak istiyorum kilo verebilir miyim acaba fikir verebilir misiniz?
 
tiroidli hastalar nasıl beslenir nelerden uzak durur nasıl zayıflar hepsi star'da açın izleyin arkadaşlar:KK34::KK34:
 
HİPOTİROİDİ (TİROİD YETMEZLİĞİ) VE BESLENME

Tiroid bezi az çalışan hipotiroidili kişilerde beslenme ve vitamin kullanımı ile ilgili öneriler şunlardır:
1.Karbonhidratlı, unlu ve şekerli gıdaları az yiyiniz.
2.Kafein içeren kola, kahve ve çikolatayı azaltın
3.Hidrojenize yağları (margarin) yemeyin. Zeytinyağı veya sıvı yağlar yiyin
4.Kilonuz fazla ise zayıflamaya çalışın
5.Haftada 2 defa balık yiyin, balık yemiyorsanız omega 3 desteği alın
6.Egzersiz yapınız. Egzersiz tiroid bezinin daha iyi çalışmasını sağlar
7.Protein yeteri kadar alın
8.Vitamin, mineral eksikliği varsa destek alınız.
9.Sigarayı kesiniz. Sigara tiroid hormonlarını azaltır.
10. Selenyum, çinko ve magnezyum eksikliği varsa giderilmelidir.
11.Kanda homosistein yüksek ise folik asit vitamini, B12 vitamini, B2 vitamini ve B6 vitamini alınız.
12.A vitamini veya beta karoten almayınız. Tiroid yetmezliğinde kanda A vitamini veya beta karoten yüksektir.
13.Multivitamin ilaçların içerisinde iyot ve A vitamini varsa almayınız.
14.Tiamin vitamini tiroid hormonlarını azalttığından almayınız.
15.Alfa-lipoik asit (bir antioksidandır) T3 hormon üretimini azalır; bu nedenle hipotiroidili hastalar kullanmamalıdır.


Tiroid Yetmezliği Olan Bir Kişide Kabızlık Varsa Nasıl Beslenmeli?
Kepeği ve posası bol sebze, meyve ve tam tahıllar yiyiniz, düzenli egzersiz yapınız. Günde en az 8-10 bardak su içiniz. Keten tohumu, yaban mersini , kuru kayısı yiyebilirsiniz. Beyaz ekmek yerine kepekli ekmek veya tam buğday ekmeği yiyiniz. Patates, muz ve yoğurdu az tüketin. Her gün belirli saatte tuvalet yapmayı alışkanlık haline getiriniz.
Tiroid Bezi Yetmezliğinde Selenyum Desteği:
Selenyum verilen hastalarda serum T3 hormonunda artış T4/ T3 oranında azalış olur. Selenyum T4’den T3’e dönüşümü artırır. Selenyum alanlarda kan yağlarında düşme ve anti-TPO antikorunda azalma meydana gelmektedir. Selenyum antioksidan bir mineral olarak tiroid bezini ve vücudu hasardan korur.
Doğuştan tiroid yetmezliği olan çocuklarda aşağıdaki dozlarda selenyum verilebilir:

0-3 yaş arasında günlük 20 mikrogram
3-6 yaş arası günlük 30 mikrogram
6 yaştan büyüklere günlük 60 mikrogram selenyum verilir.

Selenometionin şeklindeki selenyum sodyum selenit şeklindeki selenyumdan daha iyi emildiğinden bulunabilirse selenometionin kullanılmalıdır; çünkü daha iyi emilir.
Yaşlılarda selenyum eksikliği T4 düzeylerinde azalma yapmaktadır. Bu nedenle erişkinlerde ve yaşlılarda selenyum eksikliği varsa destek tedavisi yapılmalıdır. Selenyum kullanmadan önce mutlaka kanda selenyum düzeyi ölçtürünüz. Selenyum rastgele alınmamalıdır, fazlası saçlarda dökülme yapar.

EN İYİ BESLENME YÖNTEMİ Gİ DİYETİDİR

Gİ diyetinin uygulanmasında 3 önemli adım vardır:
Akılcı karbonhidrat seçimi yapmak, yani yüksek Gİ yerine düşük Gİ’li karbonhidratları yemek
Gıdaların yaklaşık olarak Gİ değerlerini öğrenmek
Günlük karbonhidrat miktarını ölçülü almak ve düşük Gİ’li de olsa fazla karbonhidrat almamak. Yani her öğünde asla fazla kalori almamak.
Bir diyetin başarılı olması onun devam ettirilebilir olmasına bağlıdır. Bir süre uygulanıp sonra devam ettirilemeyen diyet veya beslenmenin anlamı yoktur. Herkesin vücudu, bağırsakları, gıdaları parçalayan enzimleri aynı olduğuna göre gıda seçimi büyük önem taşımaktadır.
Kilo vermede en önemli konu iştah kontrolüdür. İştah kontrolü için barsakta sindirimi uzun süren ve bu nedenle kan şekerini hızla artırmayan düşük GI’li gıdaların seçilmesi önem taşımaktadır.
GI’le beslenmeniz demek elinizde hesap makinesi Gİ hesaplamak, elde tablolar ona göre beslenmek demek değildir. Önemli olan kaliteli karbonhidrat yemektir.

Gıda Seçimi veya Beslenme Nasıl Olmalı?

Beslenmede en önemli ilke 3 ana öğün 3 ara öğün yemektir. Yani kahvaltı, saat 10.30’da ara öğün, öğle yemeği, ikindi ara öğün, akşam yemeği, gece saat 22.00 de ara öğün almalıdır.
Günlük beslenmenizde yüksek GI’li gıdalar yerine düşük GI’li gıdalar yemek pratik noktadır. Örneğin sabah kahvaltıda beyaz ekmek yerine tam buğday ekmeği, tereyağı veya reçel yerine yoğurt, meyve yenebilir. Yediğimiz gıdalar protein, karbonhidrat ve yağ içerir. Et ve yumurtada protein çoktur. Ekmekte ise karbonhidrat çoktur. Tereyağı ise yağdan oluşur. Önemli olan çeşitli gıdalardan farklı ölçülerde yemektir. Her gıdanın GI’ini ölçmek imkansızdır. Örneğin et, balık, tavuk, badem, tereyağı, sebzelerin GI’i ihmal edebilir. GI’i yüksek olan gıdalardan az yemek kuralımızdır. Ancak düşük GI’li sosis yememek lazımdır. Bunda doymuş yağlar çoktur. Yani amacımız sadece düşük GI’li gıda yemek değildir. Yüksek ve düşük GI’li gıdalar karışık yenirse GI ‘i orta derecede olur. Eğer yemeğinizde yüksek GI’li gıda varsa düşük GI’li gıda ilave edebilirsiniz.
Beyaz ekmek, pasta ve kurabiye yerine bir dilim tam buğday ekmeği, veya üzerine az reçel sürüp yiyebilirsiniz. Bembeyaz ekmek yerine tam buğday ekmeği, çavdar veya kepekli ekmek yiyin. Kahvaltı gevreği yerine müsli yiyin. Kek veya pasta yerine yoğurt yiyin. Beyaz patates yerine tatlı patates yiyin.Cips yerine tane üzüm veya çilek yiyin. Kruvasan yerine yağsız sütten yapılmış kapuçino için. Kraker yerine dilimlenmiş havuç, biber yiyin. Şeker yerine kuru üzüm, kuru kayısı, kuru meyeri yükselmez hem başka faydalar sağlanır.
Tam buğdaydan yapılmış ekmekte daha fazla vitamin ve mineraller vardır. Tam tahıllar şeker hastalığına karşı koruyucudurlar ve kalp hastalığı görülme riskini azalttıkları gibi bağırsakları daha iyi çalıştırarak kabızlığı önlerler.
Günde en fazla 5 porsiyon ( 5 dilim) ekmek yenmelidir.


Kilo vermek için önemli beslenme önerileri:

1.Sebze ve meyve yemeğe fazla önem verin
2. Yağ miktarını azaltın.
3. Porsiyonları küçültün
3. Her yemekte en azından bir düşük GI’li gıda yiyin.
4. Öğün atlamayın, 3 ana öğün 3 ara öğün şeklinde beslenin
5. Yemek sonrası tatlı yerine meyve yiyin
6.Beyaz ekmek yerine tam buğday ekmeği veya çavdar ekmeği yiyin
7.Trigliserit yüksek değilse düzenli olarak ceviz, badem veya fındık yiyin
8. Kırmızı eti az beyaz eti çok yiyin
9. Süt ürünlerini yağsız olarak yiyin
10.Yağ olarak sadece zeytinyağı yiyiniz


Öğünlerin Zamanı
Bu beslenme şeklinde 3 ana öğün ve 3 ara öğün vardır. Kahvaltı genellikle kalktıktan bir saat sonra yaklaşık saat 7.00 civarı olmalıdır. İlk ara öğün saat 10.30’da olmalı, öğle yemeği saat 12.00-1300 arası olmalıdır. İkinci ara öğün saat 15.30-16.00 civarında olmalı, akşam yemeği saat 19.00 civarında olmalıdır. Son ara öğün ise gece saat 22.30 civarında olmalıdır.

Kahvaltı:

Kahvaltı mutlaka yapılmalıdır. Kahvaltı yapan kişiler gün içinde daha enerjik olurlar ve daha az atıştırma yaparlar ve daha iyi kilo verirler. Bu kişilerin daha mutlu, işlerinde başarılı olduğu saptanmıştır. Kahvaltı yapmayan kişiler yorgun, enerjisi azalmış ve vücutlarında su miktarı daha az olarak yaşarlar. Sabah kahvaltı yapacak zaman yok diyerek kahvaltı yapmayanlar yolda yiyebilecekleri sağlıklı kahvaltı paketleri kendilerine hazırlayabilirler. Örneğin kepekli ekmekten yapılmış sandviç ekmeği içine yağsız peynir, marul, biber, domates ve salatalık konarak bir sandviç hazırlanabilir.
Kahvaltıda şekeri gıdalar yemek sizin çabuk acıkmanıza neden olur. Kahvaltıda meyve veya meyve suyu, yağsız süt veya yoğurt yenmeli, ekmek olarak tam buğday ekmeği yenmelidir. Kahvaltıda taze meyve veya meyve suları yenerek başlanabilir.
Meyve ve yoğurt ile doymazsanız tam buğday ekmeği kahvaltıda yenebilir. Kahvaltıda çorba içmek de faydalıdır.

Öğle ve Akşam Yemekleri (Tabak modeli)

Bir öğünde yiyeceğiniz yemeklerin hepsini bir tabak üzerinde olacağını düşünelim. Bu tabağın yarısını sebze ve meyve doldurmalı, protein (et veya kuru baklagil) tabağın ¼’nü doldurmalı ve geri kalan ¼’ü karbonhidrat olmalıdır. Yani her öğünde protein (et türü), karbonhidrat, ve meyve-sebze olmalıdır. Öğünlerde et yemekle karbonhidrat miktarı azalır ve tüm yemeğin Gİ’i düşer.

Öğle yemeği günün en iyi yemeği olmalıdır. Düşük Gİ’li karbonhidratlar seçilmelidir. Öğleyin tam buğday ekmeği, kuru baklagil, balık, yağsız et, tavuk, fazla miktarda salata ve arkasından meyve yenmelidir.
Akşamları yemek hafif olmalı, sebze, et ve yoğurt yenmelidir. Tatlı yerine dondurma veya meyve yenmelidir.

Ara Öğünler:
Ara öğünlerde aşağıdakilerden birini seçiniz.
1.Bir portakal veya bir elma veya bir armut
2.Yağsız yoğurt
3.Bir bardak süt
4. 5-6 Kuru kayısı
5.Bir avuç kuru üzüm
7.Bir külah dondurma
8. Bir avuç badem

Nadiren Yenecekler gıdalar şunlardır:
1.Yüksek GI’li gıdalar (hamur işleri, pasta, kek, kurabiye)
2. Yağda kızarmış, kavrulmuş veya sos ilave edilmiş yiyecekler
3. Tüm yağlı gıdalar ( kaymak, krema, mayonez, margarin)
4. İçeriği bilinmeyen hazır gıdalar
5.Hazır meyve suları, bunların yerine meyve yiyiniz
6.Tatlandırıcılar, bunlar iştahı artırabilir
7.Kahve ve kafein
8.Alkol azaltın, haftada bire indirin
9.Gazoz, kola içmeyin yerine su içiniz.
 
Son düzenleme:
Troid Hastalarına Beslenme Önerileri

Zayıflama sürecinde en fazla karşılaşılan ve günümüzde yaygın olarak gözlenen tiroid rahatsızlıklarında beslenme büyük önem taşımaktadır. Metabolizmanın çalışmasını kontrol eden ve yaşamsal fonksiyonlar için gerekli olan tiroit hormonları eğer düzensiz salgılanırsa ciddi rahatsızlıklara yol açabilmektedir.

Tiroid hormonu normal değerlerden daha fazla salgılanırsa metabolizma hızlanır ve hipertiroidi hastalığı gelişir. Eğer daha az salgılanırsa bu duruma da hipotiroidi denir, metabolizma hızı azalır, kabızlık, deri döküntüsü, saç dökülmesi, kilo artışı, aşırı sinirlilik hali oluşur. Hastanın kan bulgularındaki T3, T4 ve TSH hormonlarının ölçülmesi hastalığın seviyesi hakkında bilgi verir.

Tiroid hastaları doktor kontrolünde uyguladıkları ilaç tedavisinin yanı sıra yaşamları boyunca beslenmelerine de dikkat etmek durumundadırlar. Tüketecekleri yiyeceklerin çeşit ve miktarı hormon seviyelerini etkileyebilmektedir.

Bu nedenle;

*Kan bulgularınıza, yaşam tarzınıza, kullandığınız ilaçlara uygun yeterli ve dengeli bir beslenme programı uygulamalısınız, bu örüntü karbonhidrat, protein, yağ, vitamin-mineraller ve lifden zengin olmalıdır.

*Sebze ve meyveleri mevsiminde, taze tüketin.

*Market alışverişi yaparken etiket okuma alışkanlığı edinin.

*Doymamış yağ asitlerinin, özellikle omega-3, tiroid fonksiyonlarını düzenleyici özelliği artık bilinmektedir. Bu nedenle daha fazla balık tüketmeye çalışın. Haftada en az 2 kez balık, diğer günlerde ise derisiz tavuk, hindi, yağsız kırmızı et tüketin.

*Tam tahıl ürünlerini ve kurubaklagilleri tüketmeye çalışın. Kuru baklagiller iyi birer bitkisel protein kaynağıdırlar ve haftada 2 kez tüketilmelidir.

*Beslenmenize keten tohumunu ilave edin, hem lif oranı yüksek hem de E vitamini ve çinko mineralinden zengin bir besindir. Günde 1-2 yemek kaşığı kadar taze öğütülmüş keten tohumunu sebze yemeklerinize, salatalara ve çorbanıza yemek piştikten sonra ilave edip tüketmeye çalışın.

*İyot, tiroid fonksiyonları için elzem bir mineraldir ve tükettiğimiz birçok besinin içerisinde de bulunmaktadır. Eğer ihtiyacımızdan fazla alınırsa da otoimmün tiroid hastalığına neden olabilmektedir.
*Hipotiroidi olanların iyotlu tuz, hipertiroidi ve nodüler guatırı olanların aşırı iyot alımında hashimato tiroidi oluştuğu için iyotsuz tuz yemeleri gerekmektedir.
*E vitamininden zengin beslenmede iyodun emilimini artırmaktadır.
*Çinkodan zengin badem, deniz ürünleri, et, karaciğer, tavuk, hindi, fındık, ay çekirdeği, süt ve yumurta yeme alışkanlıklarınız arasında olmalıdır.

*Selenyum minerali de tiroid hormonu için önemli rol oynamaktadır. Selenyumundan yetersiz beslenildiğinde kanda T4 ve TSH hormonu yükselir, T3 hormonu düşer. İyot ve selenyum eksikliği birlikte görülürse hastalığın şiddeti daha da artmaktadır. Selenyum seviyesinin düşmemesi için balık, karides, dana karaciğeri, hindi ve dana eti, mercimek, mantar, susam, ceviz, ay çekirdeği ile tam tahıllar selenyum kaynağı besinlerdendir.

*Taurin, tiroid hormonlarının üretimi için elzem bir aminoasittir. Doktorunuz kontrolünde supleman olarak takviye alabilirsiniz. Doktorunuz önermedikçe hiçbir tableti almayın.
*Kelp içeren yosun tableti tüketiminde de dikkatli olmalısınız.

*Deniz ürünleri, sarımsak, su teresi, yumurta sarısı, maydanoz, kayısı, mantar, bira mayası genel olarak triod fonksiyonları için faydalı besinlerdir. Fakat Kandida enfoksiyonu varsa mantar ve bira mayasından uzak durmakta fayda var.

*Tiroid hormonlarının çalışmasını azaltan yiyecekleri; beyaz lahana, kara lahana, karnabahar, brokoli, turp, brüksel lahanası, hardal, soya fasulyesi, yer fıstığı, darıyı çok fazla özellikle çiğ olarak tüketmemelisiniz. Pişirerek tüketmeniz guatrojen madde miktarını azaltacağından daha sağlıklı olacaktır.
*Tiroidde en fazla görülen problem ödemdir. Bu nedenle su tüketiminizi asla ihmal etmeyin, günde 2-2,5 lt su içmeye çalışın.
*Çikolata bakırdan zengin bir yiyecektir ama kadmiyumda içermesinden dolayı tiroid hastalarının dikkatli tüketmesi gerekmektedir. Fazla alınan kadmiyum selenyumu vücuttan atar.
*Hipertiroidi olanlar süt, peynir, deniz mahsulleri, mor lahana, turp, kuruyemiş
tüketimini azaltmalılar. Çay, kahve, alkol ve nikotin metabolizma hızını artıracağından tüketmemeye çalışmalılar.
*Sağlıklı yaşamın ikincil kuralı düzenli egzersizdir. Hem metabolizmanın hızlanması, hem tiroid hormonuna karşı doku duyarlılığının artması, hem de kas artışı için düzenli egzersiz en azından yürüyüş yapmalısınız.
*Stres birçok hastalık gibi tiroid bulgularını da tetikler, özellikle bahar aylarında psikolojik yapının değişmesiyle hormonal değişimde görülebilmektedir. Bu nedenle stresle baş etmek için elinizden geleni yapmaya çalışın.
 
TEŞEKKÜRLER BAYA BİLGİ SAHİBİ OLDUM. BEN HİPERTİRODİM . (YARARLI DİYE YEDİĞİM BESİNLER ASLINDA BANA ZARAR VERİYORMUŞ.. )

, TECRÜBELERİNİ BİZİMLE PAYLAŞMANLA DA BİZE ÇOK FAYDAN OLUYOR.Allah razı olsun .
 
Faydalı bilgiler için çok teşekkürler.Ah birde yapabilsem.Hiç dengeli beslenmiyorum.Allahtan kilo problemi şimdilik yok.Sağlık için yapmamız gerek ama alışkanlık işte.

Hipotiroidi olanların iyotlu tuz, hipertiroidi ve nodüler guatırı olanların aşırı iyot alımında hashimato tiroidi oluştuğu için iyotsuz tuz yemeleri gerekmektedir.

Hipotiroidi olan iyotlu diğerleri iyotsuz yemeli.Doğru anladıysam tam tersini yapıyorum.Önceleri iyotlu tuz yada tuzot alırdım tiroit çıkınca normal tuz almaya başlamıştım.Hoş çok tuzlu yemeyiz Allahtan.
 
iyi günler ben birşey sormak istiyorum. umarım doğru yerdeyimdir çünkü guatr ile ilgili bir burası, birde guatr ameliyatı başlığı vardı. annemde zehirli guatr var tedavi oluyor.tabi herşeyi iyotsuz olmak zorunda. aylardır kendisi için iyotsuz saç boyası arıyorum. ama bulamadım. çünkü bitkisel saç boyası demek iyotsuz demek değilmiş. hususi iyotsuz olması gerekiyormuş (doktora sordum).kınayla yapalım dedik oda saç döküyormuş. bu noktada sizlerden yardım istiyorum. bildiğiniz iyotsuz saç boyası var mı ? bu durum artık ciddi ciddi problem haline gelmeye başladı çünkü annem evden çıkmıyor resmen.umarım yardımcı olabilirsiniz.teşekkürler.
 
iyi günler ben birşey sormak istiyorum. umarım doğru yerdeyimdir çünkü guatr ile ilgili bir burası, birde guatr ameliyatı başlığı vardı. annemde zehirli guatr var tedavi oluyor.tabi herşeyi iyotsuz olmak zorunda. aylardır kendisi için iyotsuz saç boyası arıyorum. ama bulamadım. çünkü bitkisel saç boyası demek iyotsuz demek değilmiş. hususi iyotsuz olması gerekiyormuş (doktora sordum).kınayla yapalım dedik oda saç döküyormuş. bu noktada sizlerden yardım istiyorum. bildiğiniz iyotsuz saç boyası var mı ? bu durum artık ciddi ciddi problem haline gelmeye başladı çünkü annem evden çıkmıyor resmen.umarım yardımcı olabilirsiniz.teşekkürler.

canım ya çok yardımcı olmak isterdim ama işin biraz zor gibi,muhtemelen aktarlarada bakmışsındır ama netice ortada yok internette bende araştırdım ama ip ucu bile bulamadım annen için gerçekten zor bi durum:26:
 
iyi günler ben birşey sormak istiyorum. umarım doğru yerdeyimdir çünkü guatr ile ilgili bir burası, birde guatr ameliyatı başlığı vardı. annemde zehirli guatr var tedavi oluyor.tabi herşeyi iyotsuz olmak zorunda. aylardır kendisi için iyotsuz saç boyası arıyorum. ama bulamadım. çünkü bitkisel saç boyası demek iyotsuz demek değilmiş. hususi iyotsuz olması gerekiyormuş (doktora sordum).kınayla yapalım dedik oda saç döküyormuş. bu noktada sizlerden yardım istiyorum. bildiğiniz iyotsuz saç boyası var mı ? bu durum artık ciddi ciddi problem haline gelmeye başladı çünkü annem evden çıkmıyor resmen.umarım yardımcı olabilirsiniz.teşekkürler.

Kınanın saç döktüğünü bilmiyordum.Bir dönem kullandım ama normal bildiğimiz kına doktor söylemişti.Hint kınası olmasın annelerimizin kullandığı kınayı kullan demişti yıllar önce.Ceviz kabuğu da deniyebilirsiniz.Kaynatıp suyu saça sürülüyor.Bir araştırın.Saç boyasında iyot olduğunu bilmiyordum öğrenmiş oldum.
 
kızlar aranızda graves hastası olanlara sormak istiyorum. sizin de gözünüzde batma oluyor mu? Benim özellikle sabah uyandığımda oluyo. gözüm sulanıyo, açamıyorum uzun süre.
 
Son düzenleme:
kızlar aranızda graves hastası olanlara sormak istiyorum. sizin de gözünüzde batma oluyor mu? Benim özellikle sabah uyandığımda oluyo. gözüm sulanıyo, açamıyorum uzun süre.
graves hastalığında en sık görülen bulgulardan biri egzoftalmus, yani gözlerin dışa doğru büyümesidir.böyle bir durumunuz var mı?
 
X