- 5 Haziran 2011
- 375
- 1
bu doktorun -başka doktor- önerdiğini söyleseniz misal? dedem ameliyat olacaktı ama hastaneye güvenmiyorduk, ona değiştirtemedik arada eski tanıdığı var diye, sonra o tanıdık doktor dedi, keşke x diyor diye söyleseydiniz diye... hastane/doktora güvenmiyorsanız da değiştirmek en doğal hakkınız... hani misal, şu şu testlerim var diyebilirsiniz ama bana 18 nisana randevu veren doktor bir hastasına da şunu söylüyordu, "her ay bu testleri yaptırmak zorundasınız" annenize bunu da söyleyebilirsiniz...
yazdığımı okuyunca ben bile anlamadım tekrar anlatayımi daha iyi olacak :) gittiğiniz doktora muhittin bey diyelim, muhittin bey abuzittin beyi öneriyormuş deseniz mesela? dedemin ameliyatı akciğer lobektomisiydi, hastahane de süreyyapaşa, oradaki doktoru bize dedemin arkadaşı olan doktor önermişti, dedem de bu yüzden arkadaşını kırmamak için başka bir yere gitmeyi istemiyordu, ameliyattan sonra yaşadığımız sorunları dedemin arkadaşı doktora anlattım, bana "keşke başka hastahaneye gitmesini benim söylediğimi söyleseydiniz" dedi, çünkü süreyyapaşada yapılan ameliyatta ve sonrasında dedemin çok sıkıntısı oldu tecrübesiz ve birbirinden habersiz ayrıca ilgisiz doktorlar yüzünden... hatta hala süren sıkıntıları bile var... hastane ya da doktora güvenmediğinizde hasta haklarınıza dayanarak doktoru, hastaneyi değiştirebilir, tedaviyi durdurabilir ya da hiç başlatmayabilirsiniz... yeni gittiğiniz doktora "hormon testlerim yapıldı, tsh zaten yeni kontrol edildi" vs diyebilirsiniz annenizin kaygıları sadece hormon testleriyse ama benim gittiğim endokrin doktoru(bana 18 nisana sırf ilaç yazmak için randevu veren, testlerime dahi bakmayan samatyadaki ieah doktoru) bu tsh t3 t4 falan filan testlerini her ay yaptırmanın zorunlu olduğunu söylüyordu, anneniz bıkmış ta olsa değerlerinin sürekli takibi gerekebilir, sabitlenmiş doz annenize yaramamış çünkü belliki...