Tiroid... Bilgileri....Paylaşım alanı

benim de hipotiroidim ve nodülüm var ve tsh 12.6 lık rakamla rekora koşuyor... moralim çok bozuk kötü şeylerde okudum netten umarım öyle bir şey olmaz.. şu an yeni başladım ilaca umarım en kısa zamanda normale döner benim gibi çok yüksek olan var mı aranızda :KK43:(

canım hemen moral bozma belki daha yeni başlamıştır nodülün varsa belki doktorun biyopsi isteyebilir ben hipertirod olduğum için o konuda pek bilgim yok bu işler moral'a bakıyo iyi isen iyisin kötü isen kötüsün yani herşeyi takıntı yapmamaya çalış moralini yüksek tutmaya çalış "internet doktorları" der benim doktor, ben neler okumuştum o yüzden internete hiç bakma geçmiş olsun :KK34::KK34:

benim de hipotiroidim ve nodülüm var ve tsh 12.6 lık rakamla rekora koşuyor... moralim çok bozuk kötü şeylerde okudum netten umarım öyle bir şey olmaz.. şu an yeni başladım ilaca umarım en kısa zamanda normale döner benim gibi çok yüksek olan var mı aranızda :KK43:(

canım bendede hipotoidi var bende 3 ay önce fark ettim senin tsh de bişeymi benimki 109 du birçok belirti için lahusalıktandır dedik geçtik sonra dr gidince bune dedi ve tedaviye başladık levotiron hergün bir tane içiyorum bide nodülüm var nodül için hiç birşey söylemedi, son kontrole gittiğimde düşmüştü biraz ama tamamen normale gelmemiştş
bu hafta sonu başka bi dr e gidecem bakalım o ne diyecek

Benimde yeni çıktı bu tiroit olayı şaşkınım.Çoook yüksek tsh 94 yanlış yazmadım yani doktorlar bile şaşırdı ilaca başladım bir haftadır.Tetkikler sürüyor hala.Netten araştırma yapmadım şu an yapmayı da düşünmüyorum.O kadar ani çıktı ki şaşkınım tersim döndü derler ya öyleyim şaşkınım.Bu moralle olumsuz bir şeyler okumak istemiyorum korkuyorum ama neden korktuğumu bile bilmiyorum.Bu hafta tüm tetkikler tamamlanır diye umut ediyorum.Şişlerim ve uyku halim var.En çok ta duygusallık ağlama geliyor zaman zaman.Ne zaman düzene girer bu ilaçlarla bilmiyorum.

canım bendede hipotoidi var bende 3 ay önce fark ettim senin tsh de bişeymi benimki 109 du birçok belirti için lahusalıktandır dedik geçtik sonra dr gidince bune dedi ve tedaviye başladık levotiron hergün bir tane içiyorum bide nodülüm var nodül için hiç birşey söylemedi, son kontrole gittiğimde düşmüştü biraz ama tamamen normale gelmemiştş
bu hafta sonu başka bi dr e gidecem bakalım o ne diyecek

Çok geçmiş olsun seninde benimki gibi yüksek.Benimde 94.Hala tetkiklerim devam ediyor ama.İçtiğin ilaç kaç mg.Bana senin içtiğin ilacın 100 mg lığını verdiler iki gün içtim sonra başka doktor başka ilacın 150 mg lığını verdi.Bir haftadır kullanıyorum ama uyku halim halsizlik sanki çoğaldı.Vücut şişmesi halsizlikle gittim doktora.Şişliklerim henüz inmedi.Uyku halim devam ediyor.Bunlar ne zaman geçer.12.6 çıkan arkadaşa da yazdım ben nette araştımaya korktum neden korktuğumu bile bilmeden.Bu arada duygusallık had safhada.Her gün yoğun ağlama isteği oluyor.Siz şimdi nasılsınız başka doktora gittiniz mi yazarsanız sevinirim.Tekrar geçmiş olsun.

1 ay once tsh 100 kusur cikmisti neysse levotiron kullandim dun kontrole gittim sonuclar yine yuksek tiroid usg yaoildi ama rapordan anlamiyorum.yarin dr gosterecegim.moralim falanda bozuk degil sukur.nasip neysr onu yasayacagim

1 ay once tsh 100 kusur cikmisti neysse levotiron kullandim dun kontrole gittim sonuclar yine yuksek tiroid usg yaoildi ama rapordan anlamiyorum.yarin dr gosterecegim.moralim falanda bozuk degil sukur.nasip neysr onu yasayacagim

Çok geçmiş olsun.Böyle yüksek çıktığında tetkik yapılmadı mı size?Sadece ilaç mı verdiler?

Kullandığınız ilaç kaç mg dı? Şimdiki değerleriniz kaç?Halsizlik ve çok uyuma var mı?Sizde de üşüme oluyor mu? Kilo aldınız mı? Çok sordum biliyorum ))):

Son düzenleme:
100 mg canim.ben aniden kilo aldigim icin gittim dr.30 50 arasi degerlerde 100 cikti bi ay once.dun yapilam tahlilerde 17 kusur cikti ama deger araligi farkliydi.tpo da yuksek malesef.tiroid usg yapildi birde.usume coktu bende mama dogumdan sonra drgisti.halsizlik cok yogundu levotirondan sonra duzeldi.

100 mg canim.ben aniden kilo aldigim icin gittim dr.30 50 arasi degerlerde 100 cikti bi ay once.dun yapilam tahlilerde 17 kusur cikti ama deger araligi farkliydi.tpo da yuksek malesef.tiroid usg yapildi birde.usume coktu bende mama dogumdan sonra drgisti.halsizlik cok yogundu levotirondan sonra duzeldi.

Değerler o kadar farklıki neyi neye göre değerlendirilir bilmiyorum şu an.Tek bildiğim TSH değerim 94,19 t4 değerim 0,115.Bir sürü tetkik yapılıyor.Senin içtiğin ilacı 100 mg iki gün kullandım şimdi euthyrox 150mg kullanıyorum bir haftadır.Henüz bir gelişme hissetmedim.Hala vücudum şiş halsizlik ve uyku aynı devam.Kiloda aldım tabi.Sen ilacı kullandıktan ne kadar sonra rahatlama hissettin vücudunda.Tpo ne bilmiyorum.Senin değerlerin hamilelik,doğum loğusa olaylarından dolayı olabilir.Ben o evreleri çoktan geçirdim menepoz kapıda.Cevapladığın için teşekkür ederim.

İlaci kullabmaya basladikdan bir hafta sonra kilo vermeye basladim.bence sisliklerm indi.dogum yapali 2 yili gecti buyuk olasilikla dogim sonrasi durumudur.yarin ne diyecek dr merak ediyorum isin asli

İlaci kullabmaya basladikdan bir hafta sonra kilo vermeye basladim.bence sisliklerm indi.dogum yapali 2 yili gecti buyuk olasilikla dogim sonrasi durumudur.yarin ne diyecek dr merak ediyorum isin asli

İnşallah bir şey çıkmaz.Doktorla görüşmen nasıl geçti? Hangi hastane hangi bölüme gidiyor sun canım.Bana Endokronolojiye randevu al dediler.En iyisi okmeydanı ssk ymış ama randevu dolu haziran ayı.

Son düzenleme:
bende endokronolojiye gittim... sebeb kilo veremiyordum... sonuçte troid hormonlarının azçalışması ve şeker çıktı... insülin direncim yüksekmiş... 10 gün sonra şeker yüklemsi yapılacak ona göre bi tedaviye başlanacak... kilo vermeme de yardımcı olacağını söyledi dr hanım...

bende endokronolojiye gittim... sebeb kilo veremiyordum... sonuçte troid hormonlarının azçalışması ve şeker çıktı... insülin direncim yüksekmiş... 10 gün sonra şeker yüklemsi yapılacak ona göre bi tedaviye başlanacak... kilo vermeme de yardımcı olacağını söyledi dr hanım...

Geçmiş olsun.Endokronoloji ye randevu alamadım bir türlü.Genel cerrah doktoru başladı tedaviye.İnşallah ilaca cevap verir normale döner.

Son düzenleme:
Geçmiş olsun.Endokronoloji ye randevu alamadım bir türlü.Genel cerrah doktoru başladı tedaviye.İnşallah ilaca cevap verir normale döner.

bende ne devlet hastanesinden ne de özellerden randevu alamadım... 19 mayıs kafültesinden sabah erken gidip sıraya girdim ancak o zaman muayene olabildim...

bende ne devlet hastanesinden ne de özellerden randevu alamadım... 19 mayıs kafültesinden sabah erken gidip sıraya girdim ancak o zaman muayene olabildim...

Burda sıraya girip muayne olma şansım yok.Randevu alacaksın. ki alamıyorum temmuza kadar dolu gözüküyor.Temmuz 2 en erken alınabilecek randevu diye gösteriyor ama bir ay öncesinde alamazsın diye yazı çıkıyor vermiyor randevuyu.Kaç gün öncesi veriyor bilmiyorum.Hergün deniyecem artık elbet bir gün veririr.Şimdilik genel cerrahın verdiği ilacı kullanıyorum.Bakalım ilaç bitince değerler ne durumda olacak merak ediyorum bende.Geçmiş olsun sizede.Genel durumu yazmaya çalışıcam.Özellikle bayanlar bu tahlilleri mutlaka yaptırsınlar ve takibinde olsunlar.Çok sinsi bir hastalık.

Arkadaslar acil cevaba ihtiyacım var, cocuklugumdan beri bir cok kisi sende guatr var derdi, doktora 17 yasındayken gitmistim ultrason' da birsey cıkmamıstı yokmus yani, sonrasında kan tahlilleri yaptırırdım sadece demir ekslikligim vardı ve ilac cok daha sonra kullandım. Yani o zamanlar bu sikayetlerim yoktu, en son yaklasık 4 ay kadar kansızlık icin ilac kullandım. Simdi sorunuma gelirsek; 4 aydır kalp carpıntısı, terleme, halsizlik gibi bir takım sıkıntılar yasıyorum ve bunlar olunca da acile kaldırılıyorum ben panik atagın sebep oldugunu düsünürken doktor sende guatr var dedi, sadece normal agzımdan ve boynumdan muayene ederek! Oysa her sene kan tahlili yaptırırdım A' dan, Z' ye herseyime bakılırdı, birsey cıkmıyordu. Bu doktor da bazen testler de cıkmıyor dedi, Yani bu guatr icin verilen tahliller de bir sorun olup ta cıkmadıgı oluyor mu onu merak ettim? Yarın bir randevum var, teyzem farklı bir doktordan randevu almıs bana, yani bu sende guatr var diyen doktora degil, merak ediyorum her zaman o tiroid tahlilleri dogru sonucu veriyor mudur?

Son düzenleme:
Gunaydin
Fatih sultan hastanesinin ic hastaliklari bolumune gidiyorum endokrinolojiden randevu alamadim aaa sansima cok ilgili bi dr cikti.nonormalde 6 haftada bir tahlillerimi yaptirmam lazim ama bu dra da randevu almak mumkum degil sansima aetik.
15 gune kadar randevu alinabiliyor.
Yalniz bu kullandigim ilac sicak basmasi yapiyor ve asuri derecede terliyorum kendimden tiksindim ya normalde hic terlemeyen biriydim ben surekl8 dus deodorant nereye kadar bakalim.dr ilacin dozajini ayarlamak istiyor ama ben kendimi biliyorum hala calismiyor duzgun yorgunum sinirliyim tahammulsuzum beynim bi farkli calisiyor.ilk gunler sakinlemistim he bide kullandigim ilac feci mide agrisi yapiyor.birde bu hastalikda uyku cok onemli bence ne kadar dinlenirseniz. kadar enerjiniz oluyor.gun icinde 10 dk da olsa uyudugumda sinirlerim daha az gergin oluyyr.:) tabi bende 27 aylik kuduruk bi oglusda var onunda etkisi olabilir asiri yorgunligumda.birde aklima gelmiskeb hasimoto tiroidi oldug7mu soylemistim diyestisyene spor yapmamam gerektigini zaten yorgun olan vucudu iyice yorduumda kotu olacagimi soylemisti

Arkadaslar acil cevaba ihtiyacım var, cocuklugumdan beri bir cok kisi sende guatr var derdi, doktora 17 yasındayken gitmistim ultrason' da birsey cıkmamıstı yokmus yani, sonrasında kan tahlilleri yaptırırdım sadece demir ekslikligim vardı ve ilac cok daha sonra kullandım. Yani o zamanlar bu sikayetlerim yoktu, en son yaklasık 4 ay kadar kansızlık icin ilac kullandım. Simdi sorunuma gelirsek; 4 aydır kalp carpıntısı, terleme, halsizlik gibi bir takım sıkıntılar yasıyorum ve bunlar olunca da acile kaldırılıyorum ben panik atagın sebep oldugunu düsünürken doktor sende guatr var dedi, sadece normal agzımdan ve boynumdan muayene ederek! Oysa her sene kabiln tahlili yaptırırdım A' dan, Z' ye herseyime bakılırdı, birsey cıkmıyordu. Bu doktor da bazen testler de cıkmıyor dedi, Yani bu guatr icin verilen tahliller de bir sorun olup ta cıkmadıgı oluyor mu onu merak ettim? Yarın bir randevum var, teyzem farklı bir doktordan randevu almıs bana, yani bu sende guatr var diyen doktora degil, merak ediyorum her zaman o tiroid tahlilleri dogru sonucu veriyor mudur?

Bildigim kadariyla tiroid usg ile belirleniyor guatr nodul falan.testlerde bendede bisey yok aaa 6 ayda bi usg ile kontrol edilmeli.olmadigi bb hastalikda olmayacagi anlamina gelmiyormus.

Bildigim kadariyla tiroid usg ile belirleniyor guatr nodul falan.testlerde bendede bisey yok aaa 6 ayda bi usg ile kontrol edilmeli.olmadigi bb hastalikda olmayacagi anlamina gelmiyormus.

Testlerimi aldım demir eksikligim giderilmis ama FT4 yüksek cıktı yani hipertiroidim varmıs, ilac kullanıcam simdi yalnız doktor buna takılmadı, hemogram degerlerim cok yüksek cıktı, doktor bu tahliller yapılırken grip ya da soguk algınlıgın var mıydı? dedi, hayır zaten daha dün yapıldı gayet iyiydim dedim, 2 hafta sonra aynı tahlilleri tekrar yaptırmamı istedi. İnsallah bir problem cıkmaz.

X