Tiroid... Bilgileri....Paylaşım alanı

mrb. bende hormon sonuçlarımı bugün aldım 7.5 aylık hamileyim doktorum programını ızledıkten sonra test yaptırmaya karar verdim.sonuç:t3 ve tsh normal ama t4 düşük yani hipotriode benziyor doktor bir ilaç verdi yarın başlicam ama geç kalmış olmaktan korkuyorum.bebişimin zeka problemi olur mu acaba?:KK14:

iyi düşün iyi olsun canım
nice alkolikler var hamileyken bile içen
ve sağlıklı bebekleri oluyo
inşallah senin de bişey olmaz
t4 kaç çok mu düşük

mrb. bende hormon sonuçlarımı bugün aldım 7.5 aylık hamileyim doktorum programını ızledıkten sonra test yaptırmaya karar verdim.sonuç:t3 ve tsh normal ama t4 düşük yani hipotriode benziyor doktor bir ilaç verdi yarın başlicam ama geç kalmış olmaktan korkuyorum.bebişimin zeka problemi olur mu acaba?:KK14:

ayy canıım kesinlikle olacağını sanmıyorum sadece t4 düşük bence geç kalmamışsındır kafana sakın bunu takma kendini daima iyi hissedecek şeylerle meşgul ol sakın kendini ve bebişini üzme kötü hislerden rabbimize sığın ama gerçekten bebeğime bişey olur mu?acaba korkusuyla kendini üzme bence hiç bir problem olmaz :KK34::KK34::KK34::KK34:

arkadaşlar psödonodül ne demek yaa. bugün boğaz röntgenimde çıktı. çocuk olmasınada engel oluyormuş galibaa :KK36::KK36:

arkadaşlar psödonodül ne demek yaa. bugün boğaz röntgenimde çıktı. çocuk olmasınada engel oluyormuş galibaa :KK36::KK36:

canım geçmiş olsun,doktor değilim birazcık araştırdım için rahat olması sebebi ile psödonodül (yalancı nodül)müş bu yalancı nodüller kısmen tedavi ile düzelebilirmiş
alıntıdır;Nodüllerin çeşitleri:
· Katı (solid)
· Yarı katı (semi-solid)
· Sıvı içerikli (kistik)
olmasına göre üçe yarılır. Nodüllerin sınırları çoğunlukla net olarak sağlam tiroid dokusundan ayrılabilir; ancak bazı nodüllerin sınırlarını ayırt etmek güç olabilir. Nodül her zaman elle muayene ile ve dışarıdan fark edilemeyebilir. Zehirli guatr ve Hashimato hastalığında (Hashimato tiroiditinde) ultrasonografik incelemede yalancı nodüller (psödonodüller) görülebilir. Bu yalancı nodüller tedavi ile kısmen düzelebilir.
diye yazıyo.

benim annemin de aynı rahatsızlığı vardı hem birkaç irili ufaklı nodülü hem de hashimatosu vardı. gittiğimiz doktorlar ameliyat önerdi çünkü o nodüller iyi huylu olsa da ses kısıklığına öksürüğe ve bazı rahatsızlıklara sebep oluyor ve büyüyebiliyorlar. ayrıca kalp ritminde değişiklik, aşırı ve ani terleme gibi daha farklı rahatsızlıklara da sebep oluyordu, dediğiniz gibi ilaçla ömür boyu yaşayacak olmak kötü gibi gözükse de annemden yola çıkarak ameliyattan sonra çok rahatladığını söyleyebilirim, belli aralıklarla doktora gidiyor ve ilacının dozunu ona göre ayarlıyor önemli olan iyi bi doktor bulmak ancak ameliyat bu kadar korkulacak bir şey değil geçmiş olsun :)

cevabın için teşekkür ederim :)

arkadaşlar merhaba ben de geçen sene mayıs ayında hamileyken öğrendim tiroidimi.4.8 çıktı 6. haftamda
7. haftamda 5.2 çıktı ilaca başladık. ben 8. haftamda düşük yaptım bebeğimi kürtajla aldılar :KK43:
sonra tiroidim düştü çok hemde 0.0178 lere falan.bu arada benim hep t3 ve t4 hep normal çıkıyor sadece tsh yüksek bunun adına ne deniliyor? hipo hiper vs.. ben anlayamadım bi türlü.
tsh ım çok düştüğünde el ve ayak terlemelerim kalp çarpıntılarım oldu meğerse bundanmış sonra doktorum ilacı bir süre bırakmam ve sonra tekrar ölçüm yaptırmam gerektiğini söyledi.öyle yaptım ve tsh ım 4.6 çıktı.25 mg levetiron kullandım 3 ay sonra yetmemeye başladı şimdi 50 mg içiyorum çok illet bir şey 1 senedir uğraşıyorum.bebek düşünüyorum tekrar ama korkuyorum şuan da 2 seviyelerinde ama ben bıktım ayda bir kan vermekten düştü mü çıktı mı paranoyak oldum bazen 3 haftada bir baktırıyorum.umarım 50 mg yeterli olur. mart ayında bebek için tedaviye başlicam yine.ilk bebeğim de tedaviyle olmuştu o zaman işte 4.8 miş tiroidim.bu engel olur mu sizce kendi başıma hamile kalmama?
şuanda 2 seviyelerinde belki kendi başıma hamile kalabilirim inşallah yani...

kızlar bende 2007den beri ugrsyrm guatrla atom tedavısınden sonra cok sukur 3 senedır ılac kullanmadım..sımdı asılama yptrcas en sonkı degerlerım
tsh 5.74
t4 0.74
t3 3,67
sımdı ılac verdı doktorum onu kullanıyrm bu dgerler hamıle kalmamı engellermı..gercı 3 senedır kalamyrm esımde sorun varda..kalamyısım sebebeı bu degerlerde olabılrmı

Son düzenleme:
destekleriniz için teşekkürler.kalbimi ferah tutmaya çalışıyorum çünkü hamileliğimin başlanğıcınca ilk ayda hormonlarım normaldi, sonra hiç ölçtürmemiştim ne zaman düştüğünü bilmiyorum.Allahıma emanet....

merhaba öncelikle herkese geçmiş olsun bende yaklaşım 7 senedir hipertiroidi hastasıyım ilaçlar fayda etmediği için ameliyat dediler ama ameliyat edecek doktor bulamıyorum hastanelerden randevu almak heleki endokrinden tam bir kabus o yüzden henüz ameliyat olamadım ameliyat olan arkadaşlar varsa doktor önerirlerse çok sevinirim herkese geçmiş olsun Allah yardımcımız olsun çok zor bir durum...

canım geçmiş olsun,doktor değilim birazcık araştırdım için rahat olması sebebi ile psödonodül (yalancı nodül)müş bu yalancı nodüller kısmen tedavi ile düzelebilirmiş
alıntıdır;Nodüllerin çeşitleri:
· Katı (solid)
· Yarı katı (semi-solid)
· Sıvı içerikli (kistik)
olmasına göre üçe yarılır. Nodüllerin sınırları çoğunlukla net olarak sağlam tiroid dokusundan ayrılabilir; ancak bazı nodüllerin sınırlarını ayırt etmek güç olabilir. Nodül her zaman elle muayene ile ve dışarıdan fark edilemeyebilir. Zehirli guatr ve Hashimato hastalığında (Hashimato tiroiditinde) ultrasonografik incelemede yalancı nodüller (psödonodüller) görülebilir. Bu yalancı nodüller tedavi ile kısmen düzelebilir.
diye yazıyo.

canım benim çok teşekkür ederim yaa benim için araştırmışsın. bende o kadar bakındım anlaşılır bilgi bulamamıştım, ama ben hala anlamadım bu psödonodüller engelmi çocuk olmasına kiiii :KK43::KK43:

benim annemin de aynı rahatsızlığı vardı hem birkaç irili ufaklı nodülü hem de hashimatosu vardı. gittiğimiz doktorlar ameliyat önerdi çünkü o nodüller iyi huylu olsa da ses kısıklığına öksürüğe ve bazı rahatsızlıklara sebep oluyor ve büyüyebiliyorlar. ayrıca kalp ritminde değişiklik, aşırı ve ani terleme gibi daha farklı rahatsızlıklara da sebep oluyordu, dediğiniz gibi ilaçla ömür boyu yaşayacak olmak kötü gibi gözükse de annemden yola çıkarak ameliyattan sonra çok rahatladığını söyleyebilirim, belli aralıklarla doktora gidiyor ve ilacının dozunu ona göre ayarlıyor önemli olan iyi bi doktor bulmak ancak ameliyat bu kadar korkulacak bir şey değil geçmiş olsun :)

bendede nodül varmış doktoruma sordum benim bu ses kısklıkları ve öksürük nodüldenmi kaynaklanıyor diye yok etki yapmaz dedi. bende şaşırdım bence yapıyodur yapmazmı hiç seslerim gidio öksürük sık sık tutuyor .yorgunluk halsizlik oluyor .

kızlar bende 1 cm lik nodül var,kan değerlerim güzel çıktı...tüp bebek uygulıcaz dr nodlün gebeliğe engel değil şuan için ellemiyelim dedi.gebelik falan olursa daha sonra biopsi yaptır tedavine devam et dedi .benim anlamadığım ben bu nodülle hamlie kalsam bebekte özürlülük olurmu? bu kafama takılıyor :KK43:(

Arkadaşlar çeşitli şikayetlerimden ötürü kan tetkiki yaptırdım. Tiroid değerlerimde Total t3 en yüksek değer 2.04 olmalıyken benim 2.08. TSH ise en az değer 0.27 iken benim değerim 0.84. Ayrıca tiroidimde 3 tane 2mm ve 2 tane 3mm lik kistler tespit edildi. Doktora göre sorun yok. Ama ben bir takım belirtiler yaşıyorum. Nabzım sürekli yüksek. Kilo kaybettim.Sizce başka doktora mı gitmeliyim? T4 değer normal görünüyor. Serbest t3 ve t4 e henüz baktırmadım. Bir öneriniz var mı? Lütfen yardım edin.

Arkadaşlar çeşitli şikayetlerimden ötürü kan tetkiki yaptırdım. Tiroid değerlerimde Total t3 en yüksek değer 2.04 olmalıyken benim 2.08. TSH ise en az değer 0.27 iken benim değerim 0.84. Ayrıca tiroidimde 3 tane 2mm ve 2 tane 3mm lik kistler tespit edildi. Doktora göre sorun yok. Ama ben bir takım belirtiler yaşıyorum. Nabzım sürekli yüksek. Kilo kaybettim.Sizce başka doktora mı gitmeliyim? T4 değer normal görünüyor. Serbest t3 ve t4 e henüz baktırmadım. Bir öneriniz var mı? Lütfen yardım edin.

nabzın sürekli yüksek ve kilo kaybediyorsun,arkadaşım bende senin gibiydim nabız resmen 127 lere kadar çıkardı ve bende hipertiroid var ama sen ne olur ne olmaz bir endokrin uzmanı ve yahut nükleer tıp doktoruna gitmeni öneririm geçmiş olsun:KK34:

nabzın sürekli yüksek ve kilo kaybediyorsun,arkadaşım bende senin gibiydim nabız resmen 127 lere kadar çıkardı ve bende hipertiroid var ama sen ne olur ne olmaz bir endokrin uzmanı ve yahut nükleer tıp doktoruna gitmeni öneririm geçmiş olsun

Cevabın için teşekkür ederim. Yarın serbest t3 ve t4 değerlerim için yaptırdığım test sonuçları da çıkıyor. Ona göre daha detaylı bir değerlendirme için doktora gideceğim. Tekrar ilginden ötürü teşekkür ederim...

kızlar meraba benimde tiroidlerim hızlı çalısıyormus ve antikor değerim de epey yüksek sizde ne gibi belirtiler oluyor
benim en ufak bir efor sarfettiğimde inanılmaz kalbim çarpıyor ve basım dönüyor o an sanki bayılacakmısım gibi oluyor ve terliyorum çok acaba bu tiroidlerin hızlı çalışmasından mı kaynaklanıyor yardımcı olursanız çok sevinirim bu arada sadece dideral kullanıyorum 2 ay sonra tekrar değerlerime bakmak istedi doktorum....

benim de hipotiroidim ve nodülüm var ve tsh 12.6 lık rakamla rekora koşuyor... moralim çok bozuk kötü şeylerde okudum netten umarım öyle bir şey olmaz.. şu an yeni başladım ilaca umarım en kısa zamanda normale döner benim gibi çok yüksek olan var mı aranızda :KK43:(

kızlar meraba benimde tiroidlerim hızlı çalısıyormus ve antikor değerim de epey yüksek sizde ne gibi belirtiler oluyor
benim en ufak bir efor sarfettiğimde inanılmaz kalbim çarpıyor ve basım dönüyor o an sanki bayılacakmısım gibi oluyor ve terliyorum çok acaba bu tiroidlerin hızlı çalışmasından mı kaynaklanıyor yardımcı olursanız çok sevinirim bu arada sadece dideral kullanıyorum 2 ay sonra tekrar değerlerime bakmak istedi doktorum....

geçmiş olsun canım bende senin gibiydim ama ben senden daha beterdim atom tedavisi gördüm taaa 38 kg'ya kadar düşmüştüm şimdi 50 kilo'ya çıktım herşeyim normal ama kontrole gidiyorum hipertiroid belirtileri kalp çarpıntısı terleme zayıflama bende bayılma hisii demeyimde o kalp çarpıntısı başlayınca sanki yolcuymuşum gibi korku sarıyordu adet olmama vb.gibi nedenlerim vardıben doğumdan sonra farketmedim o zamanlar gizli olarak başlamış tekrar geçmiş olsun:KK34:

X