Tiroid... Bilgileri....Paylaşım alanı

Elle muayenede anlasılıyomus ama her vaka da anlaslmazms yani kan tahlili sart.nette böyle yazıyodu ama adam gerek bile duymadı sinir olmustum. O kan tahlilinde nelere bakıldı bilmyrm ama troid normal dedi.bu arada cok zayfm 48 dim en son. Aslnda en doğrusu tekrar tahlil yaptrmak ama kan tahlili yaptramıyorum ben.en son yaptrdğmda 3 kere bayılmstm :KK43:

bence öğren bir an önce neyine bakıldığını ileride sana problem çıkarabilir...eğer troide bakılmadıysa baktırt

doktor tiroit normal dediğine göre hormanlarında birşey yok. bir de kulak burun boğazcıya git bakalım.

slm kızlar ben hipotroid hastasıyım...7 ay önce anlaşıldı ve ilaç kullanmaya başladım 2 yıllık evliyim ve düşük yapınca ortaya çıktı...benim durumumda olup çocuk sahibi olan var mı ben hamile kalamıyorum bu aras düşük yapalı 1 yıl oldu..:KK43:((

canım benimde hamilelikten önce çıkmıştı hipotiroid hastası olduğum.levotirona başladım 1 ay kullandım 2.ay hamile kalmıştım.tahlil değerlerim normale girdikten sonra hamile kalmıştım.sende 7aydır ilaç kullanıyosan muhtemelen normale dönmüştür değerlerin.inşallah kısa zamanda hamile kalırsın merak etme...

Arkadaşlar bazen burada da reklamları oluyor. Second Life Cedre isimli tiroid hapı. Guatr ile ilgili sorunları yüzde yüz çözüyor diye. Lütfen böyle şeylere inanmayın. Ben denemek için 3 kutu kullandım. 250 TL idi. eğer faydasını görürsem devam ederim diye düşünüyordum. Ben nodüllerimin bitmesini beklemiyordum ancak en azından küçülmüşse bile inanabilirdim. Ancak bu süre sonunda doktora gittiğimde nodüllerimin daha da büyümüş olduğunu gördüm. Bu yüzden herkesi uyarmayı üstüme borç bildim. Bitkisel ilaç mucizesine kesinlikle inanmayın. insanların çaresizliğinden yararlanıyorlar. Birkaç otu öğütüp kapsüle koyuyorlar, 5 liralık şeyi 100 liraya satıyorlar vicdansızlar.

kızlar ben hatırlamıyorum ama baya oldu sanırım yani sene olarak saç problemim için doktora gittim.işte saçlarımda acaip açılmalar vardı.doktor saçlarıma baktı sonra sinirlimisin sen dedi.bende çoookkk dedim.neyse hemen el ile boğazıma baktı.sonra kan tahlili istedi guatrdan şüphelendim dedi.neyse yaptırdım yüksek çıktı ama ben şimdi hatırlayamıyorum teşhisini.birde ultrason istedi.bir ilaç verdi dedi ilk zamn günde 3 defa ,sonra gittiğimde düşürdük dozu falan.ultrasondada nodüller var ama temiz dediler.ilacı ömür boyu devam demişti bana.ben bir süre sonra bıraktım ilacı.bayadırda hiç baktırmadım.
bu guatırdan dolayı saç problemi yaşayan var mı aranızda.
tatlil yaptırmam lazım ne durumda diye ama ben kan vermekten korktuğum için hep erteliyorum.
aslında hiç hoş değil tabiki baktırmam lazım ...

kızlar ben hatırlamıyorum ama baya oldu sanırım yani sene olarak saç problemim için doktora gittim.işte saçlarımda acaip açılmalar vardı.doktor saçlarıma baktı sonra sinirlimisin sen dedi.bende çoookkk dedim.neyse hemen el ile boğazıma baktı.sonra kan tahlili istedi guatrdan şüphelendim dedi.neyse yaptırdım yüksek çıktı ama ben şimdi hatırlayamıyorum teşhisini.birde ultrason istedi.bir ilaç verdi dedi ilk zamn günde 3 defa ,sonra gittiğimde düşürdük dozu falan.ultrasondada nodüller var ama temiz dediler.ilacı ömür boyu devam demişti bana.ben bir süre sonra bıraktım ilacı.bayadırda hiç baktırmadım.
bu guatırdan dolayı saç problemi yaşayan var mı aranızda.
tatlil yaptırmam lazım ne durumda diye ama ben kan vermekten korktuğum için hep erteliyorum.
aslında hiç hoş değil tabiki baktırmam lazım ...

canım ya sakın ihmal etme ihmale gelmeyen bi hastalık evet guatr saç döker bende yaşadım ama aşırı olmadı ama ihmal etme:KK34:

troid ne kadar hayatımızı olumsuz etkileyebilen bir organmış.bunu yaşayınca anladım.Troidimde birkaç nodül var.biyopsi yapıldı sorun yoktu.ilaç tedavisine başlamamıştı doktorum.şimdide gene adet bozukluğu sebebiyle kadın doğuma gittim tahlillerde tsh yüksek çıktı.daha önceki talillerimde nodüle ragmen değerler normaldi.Bebek istiyrz ama olmuyor.uyuşukluk ,yorgunluk,bezginlik,bunalım olumsuz herşey sanki üzerimde.hiç yatakdan kalkasım geldiyor.
ilaç kullanmaya başlayınca bu olumsuzluklar gidiyor mu ?bebek sahibi olmamız ihtimali var mı? bu konuda deneyımlı arkadaslar bılgı verırsenız çok sevınırım

troid ne kadar hayatımızı olumsuz etkileyebilen bir organmış.bunu yaşayınca anladım.Troidimde birkaç nodül var.biyopsi yapıldı sorun yoktu.ilaç tedavisine başlamamıştı doktorum.şimdide gene adet bozukluğu sebebiyle kadın doğuma gittim tahlillerde tsh yüksek çıktı.daha önceki talillerimde nodüle ragmen değerler normaldi.Bebek istiyrz ama olmuyor.uyuşukluk ,yorgunluk,bezginlik,bunalım olumsuz herşey sanki üzerimde.hiç yatakdan kalkasım geldiyor.
ilaç kullanmaya başlayınca bu olumsuzluklar gidiyor mu ?bebek sahibi olmamız ihtimali var mı? bu konuda deneyımlı arkadaslar bılgı verırsenız çok sevınırım

canım geçmiş olsun..bende adet bozukluğu için gitmiştim 2 yıl önce.tsh çok yüksek çıkmıştı hemen ilaca başdım.zaten sonraki ay hamile kaldım biraz üst taraftada yazmıştım okursan eğer.uyuşukluk yorgunluk benden pek gitmiyor açıkcası çok çabuk yoruluyorum.ama ilaç kullanmazsam daha fazla oluyor.

tedaviye başlayınca bunların hepsi geçecek, çocuğa engel sadece buysa o da hallolacaktır tedaviyle. geçmiş olsun...

teşekkür ederim yüreğime su serptiniz.şuan için sadece bu gözüküyor.cuma günü kadn doğum doktoruna son sonuçları göztereceğim ardından endokrin uzmanı bulmam gerekli.bir an önce sağlığıma kavuşup çocuk sahibi olmak istiyorum.

teşekkür ederim yüreğime su serptiniz.şuan için sadece bu gözüküyor.cuma günü kadn doğum doktoruna son sonuçları göztereceğim ardından endokrin uzmanı bulmam gerekli.bir an önce sağlığıma kavuşup çocuk sahibi olmak istiyorum.

canım öncelikle geçmiş olsun hiiiç üzülme sana daha önce neden ilac'a başlatmamış doktorun anlamadım anlattığın belirtiler hipotiroit bunu ilaç vererek yüksek olan Tsh nı düşürmeye çalışacak inşaallah o zaman da bebek sahibi olma imkanın oluyo allahın izni ile inşaallah birdaha ki yazmanda sağlıklı haberlerini yazarsın canım rabbim şifa versin rabbime emanet ol:KK71::KK71::KK71::KK49::KK49::KK49::nazar::nazar::nazar::nazar:

selam kızlar bende malesef hipotiroid hastasıyım 3,5 senedir. 4 yıllık evliyim eşimle çocuk istemeye karar verdikten hemen sonra hamile kaldım ama malesef bebeğim 5 haftalıkken düştü benim için çok zor bi süreçti hala kendime gelemedim şimdi çok korkuyorum gene aynı şeyi yaşamaktan doktor bebeğimin kromozomlarının eksik olduğunu söyledi o an dünya sanki başıma yıkıldı tsh değerim çok baskılanmış t4 değerimde çok yükselmiş değerler düzelmeden bebek düşünmeyin dedi doktor. böyle bişey yaşayıp sağlıklı bebeği olan varmı bana yardımcı olabilirmisiniz

aynen canım ben de yeni çğrendim bu hastalığımı.bende deyorgunluk herşeye karşı isteksizlik var çok bunalıyorum.bu hastalığın bukadar etkisi olabilceni düşünmezdim.adıını ilk kez duydum hashimato dedi doktor nodül saptanmamış.iyi mi kötü mü onu bile bilmiyorum.ilk kez öğrendim böle bi rahatsızlığı.ilk öğrendiğimde çok ağladım.doktor dediki çocuğun olamaz olsada düşer.çok sinir olmuştum günlerce ağladım.ablamda da hashimato varmış ben adını duymamştım ozaman için yıllar oldu.tek bildiim hormonlarının düzensizlğiydi.ben ablama söleynce benmkinden dedi.ablamdan yola çıkarak ümitliyim bebeğiniz olmucak diye üzülmeyin belki geç olur ama illa olur allah büyük.ablamında ilaç tedavisinden sonra çocuğu oldu.şimdi de 4 yaşında.moralimiizi yüksek tutalım.herşey bizde başlıyo bizde bitiyor unutma canım.geçmiş olsun.bu arada ben de bebek istiyorum allah herkese nasip etsin inş

aynen canım ben de yeni çğrendim bu hastalığımı.bende deyorgunluk herşeye karşı isteksizlik var çok bunalıyorum.bu hastalığın bukadar etkisi olabilceni düşünmezdim.adıını ilk kez duydum hashimato dedi doktor nodül saptanmamış.iyi mi kötü mü onu bile bilmiyorum.ilk kez öğrendim böle bi rahatsızlığı.ilk öğrendiğimde çok ağladım.doktor dediki çocuğun olamaz olsada düşer.çok sinir olmuştum günlerce ağladım.ablamda da hashimato varmış ben adını duymamştım ozaman için yıllar oldu.tek bildiim hormonlarının düzensizlğiydi.ben ablama söleynce benmkinden dedi.ablamdan yola çıkarak ümitliyim bebeğiniz olmucak diye üzülmeyin belki geç olur ama illa olur allah büyük.ablamında ilaç tedavisinden sonra çocuğu oldu.şimdi de 4 yaşında.moralimiizi yüksek tutalım.herşey bizde başlıyo bizde bitiyor unutma canım.geçmiş olsun.bu arada ben de bebek istiyorum allah herkese nasip etsin inş

buarada izmirlisin sanırım izmirde mi oturuyorsun ben buraya eşimin görevi nedeniyle yeni taşındım.hem kadın doğum hem endokrin hem de göğüs için bildiğin iyi doktor var mı canım.bu arada benm göğüslerim çok ağrıo birkaç aydr.öle bir sızı giriyorki dayanamıyorum sizce neden olabilir

buarada izmirlisin sanırım izmirde mi oturuyorsun ben buraya eşimin görevi nedeniyle yeni taşındım.hem kadın doğum hem endokrin hem de göğüs için bildiğin iyi doktor var mı canım.bu arada benm göğüslerim çok ağrıo birkaç aydr.öle bir sızı giriyorki dayanamıyorum sizce neden olabilir

evet izmirde yaşıyorum.kadın doğum için ege ünv e gittim.çünkü adet düzensizliğim vardı.ama benim sorunumun bu dalda olmadığını söyledi doktor.endokrine gitmemi söyledi.Basmanedeki şifa hastanesinde Ali Bey var.bana da onu çok tavsiye etmişlerdi.Zaten hastalığımın ilk aşamalarında ona gidiyordum ama yılınca bırakmıştım ama şimdi hem çocuk ismemiz yüzünden hemde troidin yan etkılerınden tekar tedavıye başlamam gerekiyor.Ege ünv endoktin bölümü var ama hastaneye git gel günler alıyor bıktırıyor o yüzden ege ünv sini pek tavsiye etmem.Ben sanırım tekrardan Ali beye gideceğm.Göğüs ağrısıda hormonlardan olur herhalde.bence vakit kaybetmeden gidip tatlillerini yaptırmalısın

canım öncelikle geçmiş olsun hiiiç üzülme sana daha önce neden ilac'a başlatmamış doktorun anlamadım anlattığın belirtiler hipotiroit bunu ilaç vererek yüksek olan Tsh nı düşürmeye çalışacak inşaallah o zaman da bebek sahibi olma imkanın oluyo allahın izni ile inşaallah birdaha ki yazmanda sağlıklı haberlerini yazarsın canım rabbim şifa versin rabbime emanet ol:KK71::KK71::KK71::KK49::KK49::KK49::nazar::nazar::nazar::nazar:

troidlerimde nodül vardı ama tsh değerim t3 t4 normaldi.insülün direncim ve şekerim yüksekdi.o yüzdende troid ilacı vermedi şeker hapına başlattı.bugün kadın doğum doktoru endokrine gitmemi söyledi birde tsh normale dönene kadar korunmamı söyledi.hamile kalısam çocuk için sorun çıkabilirmiş.kafam iyice allak bullak oldu.ben çocuk istediğimiz için doktora giderken doktor korun diyor.bu süreç ne kadar sürerbilir tahmin edemiyorum.haftasonu da araya girdi artık.İnşalla haftaya en acilinden doktora gitmeliyim

arkadaşlar öncelikle merhaba bende hipertiroidi olduğunu daha 1 ay önce öğrendim tsh ım 0.004 çıktı t3 ve t4 de yüksekti sonra ulturasyona girdim nodüllerim çıktı sol tarafımda 5 tane nodül varmış en ufağı 18mm en buyuğu 64 mm miş doktor lenf nodülü demiş troid bezim buyumuş daha biçok sey çıktı hatırladıklarım bunlar şuan pazartesi sintigrafi istedi ordan sonra tedavine başlanacak dedi sintigafi yaptıran vasa orda verilen madde yan etki yapıyormu galiba radyasyon enjekte ediliomuş keşke iğne biyopsisi yapılsaydı diorum valla bu arada tedavi ilaçları kilo yapıyor mu ve bana halen herhangi 1 diyet önerilmedi şuandan tuzu kessem mi acaba yoksa son 2 gün daha yesemmi doya doya 1 aydır normal yiyorum herşleyi uyarmadı doktorlar hiç bu arada kanda kalsiyumum yüksek fosforumda düşük çıkıo o da onla alakalı galiba kanamalarımda azaldı daha yeni evliyim 1 sene olacak eylülde çocuk düşünüodum seneye şu halime bak ya çok üzülüorm Allah hepimize şifa versin çabucak geçer inşallah

canım sintigrafide kolundan iğne olur gibi damar yoluyla sıvı veriyorlar.bi yan etkisi yok yani bende olmadı.sadece bebeğimi 24 saat süre emziremedim ve çocuk ve hamilelere yaklaşmadım.bunu söylediler.zaten daha sonra iğne biyopsisi yapılıyor.sadece sıcak nodülmü soğuk nodülmü onun belli olması için sintigrafi çekiliyor..geçmiş olsun..

teşekkür ederim canım Allah hepimize acil şifalar versin valla çok zor 1 hastalık hele ki yaz aylarında sıcaktan çok bunalıyorum bir de aşırı sinir yaptı bende

merhaba arkadaşlar,
bende geçen hafta doktora gittim. kan tahlillerim TSH larım normal seviyede çıktı.
ancak ultrasonda ve renkli ultrasonda nodüller çıktı çok fazla sayıda.
Sintigrafi çektirdim. Onda da soğuk nodül olduğu ortaya çıktı.
Doktor çok fazla sayıda nodül olduğu için takip etmesi zor olur dedi.
Biyopsi yapmaya da gerek yok dedi çok fazla sayıda olduğu için hangi birine yapılacak hepsi
farklı özellikle de olabilir dedi.
Haftaya ameliyat yapalım dedi.
Ben korktum sanırım ağustos gibi olacağım ameliyat.

X